• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
bu hastane nerede acaba canım

sultanbeylide, saygı hastanesi, ama dışardan gelenlere çekmiyorlar. pendik kaynarca da medicine hastanesi mi ne vardı, orada 235 tl ye çekiyorlar.. ama iğneli falan çekiyorlarmış. ağrın olmuyormuş yani. benim acelem olduğu için hemen çektirmem gerekti, medicine de öğleden sonraya randevu vermişlerdi, ben sabahtan çektirebilmek için saygı hastanesine gitmiştim. yoksa medicinede çektirirdim.

canım rahim filmi en fazla 500 tl 750tl olan hiçbir yer yok. yanlış duyum almışsın. dediğim gibi en fazla 500 lira. belkide ucuz olmasının sebebi oydu. yani çok profesyonel değillerdi sanırım keşke kazıkçıda olsalar medikal parkta yatırsaydın.ama neyse atlattın geçti gitti..

medıkıalde ne kadara cekıyorlar canım ben de cektırebılırım doktor dedı nerdekı medıcal bu

sultanbeylide, saygı hastanesi, ama dışardan gelenlere çekmiyorlar. pendik kaynarca da medicine hastanesi mi ne vardı, orada 235 tl ye çekiyorlar.. ama iğneli falan çekiyorlarmış. ağrın olmuyormuş yani. benim acelem olduğu için hemen çektirmem gerekti, medicine de öğleden sonraya randevu vermişlerdi, ben sabahtan çektirebilmek için saygı hastanesine gitmiştim. yoksa medicinede çektirirdim.

sen nerede oturuyorsun s beylıındemı

canım rahim filmi en fazla 500 tl 750tl olan hiçbir yer yok. yanlış duyum almışsın. dediğim gibi en fazla 500 lira. belkide ucuz olmasının sebebi oydu. yani çok profesyonel değillerdi sanırım keşke kazıkçıda olsalar medikal parkta yatırsaydın.ama neyse atlattın geçti gitti..

duyum değil, siz söyleyince hepsini tek tek aradım :) kendileri 750 dedi, bende şaşırdım, doğrumu duydum diye tekrar sordum 750 tl ye çekiyoruz dedi.. benim sürekli gittiğim kendi özel hastane de anestezi altında 500 tl ye çekeceklerini söylediler. nevinin çektirdiği yerde uygundu ama zaman tutmadı.. 220 tl.. ucuz ama iyi çekmişlerdi nevininkini. hatta nevin aynı yerde 180 e çekmişti galiba.

kızlar ben çok kötü bi şey yapmışım. elim ayağım titriyor yazarken bile. şimdi bu gonal f 450 ünite sanıyorduk ya değilmiş içinde 625 varmış meğer. firmalar fazla ilaç koyuyorlarmış içine. gerçi tayfun bey bir kez söylemişti gonal f in içinden fazla ilaç çıktığını ama üzerinden tam 1 yıl geçti ben nasılsa unutmuşum. bende bilmeden ikinci gün şişede kalan ilacın hepsini şırıngaya çekmesini istedim hemşireden. 225 ünite olarak teyid etmesini de istedim ama etmemiş işte. ilacın hepsini vurmuş. yani o gün (iğnelerimin ikinci günü) ben 225 ünite yerine 400 ünite vurulmuşum. ben kutunun içinde 450 ünite olduğunu düşünerek, ilk gün 225 vurulunca 225 kaldı diye düşündüm hemşireden kalan 225 üniteyi vurmasını istedim. bugün ikinci kutu biterken başka bir hemşire vardı ve kutunun içinde fazla ilaç olduğunu söyleyince anladım durumu. eşim eve gelince şişede kalan ilacı şırıngaya çekti. tamı tamına 175 ünite fazla ilaç çıktı yani ben ikinci gün 225 yerine 400 ünite vurulmuşum. kızlar inanamıyorum kendime aynı şey geçen yıl da başıma gelmişti gerçi o zaman durum farklıydı farklı şırınga kullanmıştı hemşire insülin şırıngası kullanmıştı aşılamamı iptal etmişti tayfun bey ilaç protokolü bozuldu diye sonra o ay hamile kalmıştım o yumurtayla ama bu sefer tamamen benim salaklığım. yani sen git 225 değil 112,5 vurulmak için kenanla kavga et. sonra git 400 ünite vurul. kızlar elim ayağım birbirine dolandı yarına kadar nasıl bekliycem bilmiyorum. gerçi bu durumdan dr a bahsetmeyi düşünmüyorum ama korkuyorum da. dua edin benim için ne olur. umarım e2 değerini fazla yükseltmez ve yumurtaların kalitesiz büyümesine yol açmaz bu durum.

Son düzenleme:
geçmiş olsun canım Allah şifa versin inşallah hayırdır ya ne ameliyatı?

sorma venüscüm başıma birde ameliyat işi çıktı kaç yıldır bende kist vardı ama bu kist çikolata kistiymiş bilememişler en son aşılama tedavisi başlayacağı gün çıktı orataya çikolata kisti olduğu ayrıca kötü huylu olduğundan da şüphe ettiler bir ay önce olcaktım ama olamadım korkudan ayın 14 ünde oluyorum kısmetse tabiççadetimde iki gün gecikti hiç gecikmezdi bir an önce olup bitmesi lazım ameliyata gün yakın..benim için dua et cnm sen yeni doğum yaptın kabul olur:54:

valla bizde anlamadık, 1. 2milyon 700 bin, 2. 23 milyon, 3.sü ise 113 milyon.. hiç birşey yapmadık. ama bunun 77 milyonu hareketsiz, 26 milyonu hareketli. o yüzden acaba normal yolla hamile kalabilir miyim diye umutlanıyorum. bu ay ovulasyon dönemi bayram tatiline denk geldi, bende k.maraşa ailemin yanına gittiğim için kaçırdık ama bu sefer takip edecem :)
rahim filmini nevinin söylediği saygı hastanesinde çektirdim. 180 tl. ama kendi tedavi uyguladıkları hastalarına cekiyorlarmış sadece. dışardan gelenleri kabul etmiyorlar. muayene olup öyle çektireyim dedim onuda kabul etmiyorlar. yani muayene ücreti almak için böyle bir şey söylemiyoruz. bizim kuralımız bu dediler. benimde zamanım yoktu, yaşımı, durumumuzu anlattım, sağolsunlar o gün başka bir çekimleride olduğundan bana yardımcı oldular. kolaymıydı diye sorarsan valla bilseydim öyle olduğunu echomarmıydı neydi, 750 tlye çekiyorlardı oraya çektirirdim. artık aletlerdenmiydi bendenmi kaynaklıydı anlamadım ama cok zor oldu benimki. zaten darmadağın haldeyken eşim girdi yanıma, doktor eşimede zor geçtiğini söyledi. filmi çeken kızcağızda cok üzüldü, elinde peçete yattığım yerde gözyaşlarımı silip durdu... ama çoğunlukta kolay gerçekleşen bir olaymış. sanırım ben istisnalardan oldum :)

cnm şaşılack iş gerçekten o kadar iniş çıkış benim eşiminde 90 milyon ama bunun yarısı haraketsiz ..bir de kıvam azalması yazılmış..sultanbeylide değilmi o saygı hastaesi..orayı bilirum ama gitmedim oaradki hasatenlere güvenim yok zaten.ama her bünye farkılı olabilir mesela ben radyotomda çekildim ağrı oldu baya ama senin dediğin kadar olmadım hatta yatarak geldim servisin arka koltuğunda servisi vardı bostancıdan aldı oraya bıraktı..ama diğer kişiler gayet rahat çıktı..sonucu alabildinmi hemen ..radyotomda 370 tl di keşke gitseymişin alet dijitalmiş ama geçti artık..bir de eski sistem alet varmış ama orayı bilmiorum..vajinusmasan eğer ondan da olabilir kendini kasmışsındır..ben de kadın ekip istemiştim teknisyeni çekmişti..senin doktor çekmedimiki

bizimde cocuk olmayınca doktora gittik ve tüp bebek dedi. z.kamil üroloji bölümünden randevu alıp z. kamile gittik. yaş 36 üstü oldumu direk tüp bebek yapıyorlar. aşağıda yapılması gerekenleri yapmanız gerek.

Üroloji doktoru tüp yapılabilir diye bir kağıt verdi. onunla tüp bebek bölümüne gittik. elimize yapılması gerekenler ve istenilen evrakların listesi yazılı bir kağıt verdiler.

o kağıtta adetin 2.veya 3. günü sabahtan aç olarak gitmemiz gerektiği yazılıydı. adetin 2. günü gittiğinizde sektere tüp için kan vericem deyin ve ilk defa verdiğinizi söyleyin. sadece hormon demeyin hormon, hıv, biyokimya. Ekg ve akciğer filmi. yaklaşık 9 tüp kan vermeniz gerekiyor.

O gün yani adetin 2. veya 3. günü kan, akciğer ekg, ve ultrasonla muayene yapılacak. Hepsi aynı gün çıkıyor bir tek akciğer ertesi gün. Onun hem röntgenini hemde yazılı kağıdını al.bazen koymayı unutuyolar. Akciğeri normaldir diye.

Akciğer sonucunu aldıktan sonra tüp sekreterine git kan sonuçlarında oraya gidiyor. çıktısını ve dahiliye,g.cerrah ve psikiyatrise imzalatacağın kağıdı iste. g.cerrah ve dahiliyeye randevu alıp kan cıktısı, akciger röntgeni,kalp grafisini g.cerrah ve dahiliyeye gösterip imzalat, psikiyatri bölümüne randevu almadan imzalatabiliyorsun.

siz madem zonguldaktasınız smear, kültür, ve rahim filminizi orda çektirin. çünkü z. kamilde sıra bulmak cok zor. sonuçlarıda 2 /3 haftada ancak cıktığı için zaman kaybetmemiş olursunuz. dışarda yaptırılanlar kabul ediliyor. 1 yıllık sonuçları kabul ediyorlar. benim smear ve kültür sonuçlarım 6 aylık olduğu için yaptırmadım.

gerekli şeyleri yine aşağıya yazıyorum :)

rahim filmi raporu
smear testi sonucu
kültür testi sonucu,
sperm tahlili (15 gün arayla 3 adet olması lazım) yine zonguldakta yaptırın. kabul ediyorlar.

sgk dökümü sgk dan onaylı.
eşi ve kendisinin vukuatlı nüfus kayıt örnekleri
evlilik cüzdanı ve fotokopisi
kimlik fotokopileri
yanlarında 10 resim olsun. (eşininde 4 tane)

şimdilik aklımdakiler bunlar umarım bişey unutmamışımdır. haaa birde ablanın eşide kan verecek. ürolog yazmıştı, oda kan vermişti.

sonaycım çoook teşekkr ederim ilgine ve bu değerlerli bilgilerine gerçekten çok makbule geçti Uzaktan gelmek olduğu için işin içinde bunları önceden bilip hazırlıklı olmak işlerini baya rahatlatır.Haklarında hayırlısı artık.ben sizi ara ara yine rahatsız ederim bilgilerinize ihtiyacımız olacak gibi görünüyor.Allah çocuk umuduyla uğraşan herkesin yardımcısı olsun.

sonay arkadaşımız detaylı yazmış ama zk. muayene olduktan sonra eğer direkt tüp derlerse bunlar yapılacak eğer aşılama denirse daha farklı işlemler yapılırı ve süre dahada kısalır. ablan kaç yaşındaydı birde istanbulda kalacak yeri varmı çünkü gel gitleri çok olacak haliyle masraflarıda çok olur. rapor çıkartmak kolay bir iş değil her an her adımında sorun çıkabilir ve bu da süreyi uzatır. yani rapor çıkartayım derken maliyetler astarı yüzünü geçmesin. sonayında dediği gibi semear,vajin kültür, hsg yani rahim filmini ve spermiyogramı memletetinizde yaptırım gelirseniz zaman kazanmış olursunuz. diğer türlü 4 ayda çıkacak rapor 6 aya uzayabilir..
Yazgım83 çooook tşkkkrler ilgine.istanbulda kalacak yer var çok şükür kardeşim orda fatihte oturuyor sıkıntı yaşamaz o anlamda ama mesafe gerçekten sıkıntı.Bakalım iyice bilgilensin araştırsınlar bi karar verecekler.herkesin hakkında hayırlısı olsun.

medıkıalde ne kadara cekıyorlar canım ben de cektırebılırım doktor dedı nerdekı medıcal bu

medikal park göztepe e5 üzerindeki. normalde 200 küsür yani 300 e yakındı ama çekimden sonra polip gibi bişey gördün ultrasonla bakalım ayağı yaptılar yokta diyemiyorsun 155 te ona aldılar. toplamda 500 tl ya faln geldi şubat 2012 de.

duyum değil, siz söyleyince hepsini tek tek aradım :) kendileri 750 dedi, bende şaşırdım, doğrumu duydum diye tekrar sordum 750 tl ye çekiyoruz dedi.. benim sürekli gittiğim kendi özel hastane de anestezi altında 500 tl ye çekeceklerini söylediler. nevinin çektirdiği yerde uygundu ama zaman tutmadı.. 220 tl.. ucuz ama iyi çekmişlerdi nevininkini. hatta nevin aynı yerde 180 e çekmişti galiba.

duyum değil gerçekse ozman çüşş diyorum bende sormuştum oraya şubat 2012de 375 tl demişlerdi. demekki çok talep olunca fiyatı arttırdılar ama 1 yıl olmamış bile yinede bu kadar artmaması gerek belkide anestezili fiyatı 750 dir. yoksa mümkün değil ameliyat yapmıyolar ya.

kızlar ben çok kötü bi şey yapmışım. elim ayağım titriyor yazarken bile. şimdi bu gonal f 450 ünite sanıyorduk ya değilmiş içinde 625 varmış meğer. firmalar fazla ilaç koyuyorlarmış içine. gerçi tayfun bey bir kez söylemişti gonal f in içinden fazla ilaç çıktığını ama üzerinden tam 1 yıl geçti ben nasılsa unutmuşum. bende bilmeden ikinci gün şişede kalan ilacın hepsini şırıngaya çekmesini istedim hemşireden. 225 ünite olarak teyid etmesini de istedim ama etmemiş işte. ilacın hepsini vurmuş. yani o gün (iğnelerimin ikinci günü) ben 225 ünite yerine 400 ünite vurulmuşum. ben kutunun içinde 450 ünite olduğunu düşünerek, ilk gün 225 vurulunca 225 kaldı diye düşündüm hemşireden kalan 225 üniteyi vurmasını istedim. bugün ikinci kutu biterken başka bir hemşire vardı ve kutunun içinde fazla ilaç olduğunu söyleyince anladım durumu. eşim eve gelince şişede kalan ilacı şırıngaya çekti. tamı tamına 175 ünite fazla ilaç çıktı yani ben ikinci gün 225 yerine 400 ünite vurulmuşum. kızlar inanamıyorum kendime aynı şey geçen yıl da başıma gelmişti gerçi o zaman durum farklıydı farklı şırınga kullanmıştı hemşire insülin şırıngası kullanmıştı aşılamamı iptal etmişti tayfun bey ilaç protokolü bozuldu diye sonra o ay hamile kalmıştım o yumurtayla ama bu sefer tamamen benim salaklığım. yani sen git 225 değil 112,5 vurulmak için kenanla kavga et. sonra git 400 ünite vurul. kızlar elim ayağım birbirine dolandı yarına kadar nasıl bekliycem bilmiyorum. gerçi bu durumdan dr a bahsetmeyi düşünmüyorum ama korkuyorum da. dua edin benim için ne olur. umarım e2 değerini fazla yükseltmez ve yumurtaların kalitesiz büyümesine yol açmaz bu durum.

baharım ne kadar özenirsek özenelim yaşanılacakların önüne geçilmiyor :( bence doktora bahset... kızsa bile dert etme... bu senin sağlığın.. söylersen ona göre belki birşey yapabilir. ama sanıyorumki sen şimdi z. kamildesindir.

canım benim gonal f hakkında hiç bilgim yok ilacı tam görmedim bile ama anladığım kadarıyla sadece 1 gün 175 doz fazla vurmuşsun. neyseki hemen fark etmişsin. bir kaç gün vurdurduktan sonrada olabilirdi. umarım kötü bir etki yaratmaz zaten bugün kontrolün vard az çok durum belli olur. bencede dr. a baksetme fazla görürse 225 dozu düşürür. fazla vurmuşum dersen tedaviyi iptal edebilir. zaten 1 gün fazla vurmuşsun. bizde puregonu yaprken bi ara aklımız karışmıştı neredeyse dr. u arayacaktık ama birde kendime geldim ya dedim puregon zaten ayarlı olan kalemi var ne için arayıp sorcaz ki oldum. insan bazen şaşırabiliyor böyle çşok normal yani. umarım iyi sonuçlar çıkar bugün.

cnm şaşılack iş gerçekten o kadar iniş çıkış benim eşiminde 90 milyon ama bunun yarısı haraketsiz ..bir de kıvam azalması yazılmış..sultanbeylide değilmi o saygı hastaesi..orayı bilirum ama gitmedim oaradki hasatenlere güvenim yok zaten.ama her bünye farkılı olabilir mesela ben radyotomda çekildim ağrı oldu baya ama senin dediğin kadar olmadım hatta yatarak geldim servisin arka koltuğunda servisi vardı bostancıdan aldı oraya bıraktı..ama diğer kişiler gayet rahat çıktı..sonucu alabildinmi hemen ..radyotomda 370 tl di keşke gitseymişin alet dijitalmiş ama geçti artık..bir de eski sistem alet varmış ama orayı bilmiorum..vajinusmasan eğer ondan da olabilir kendini kasmışsındır..ben de kadın ekip istemiştim teknisyeni çekmişti..senin doktor çekmedimiki

bugün öğlen dosya açtırmaya gideceğim için akşam evrakları gözden geçirdim. sperm sonucunu yanlış hatırlıyormuşum yaa :( üçüncüde 113 milyon değil 117 milyonmuş. ayrıca 26 milyon hareketli değilmiş :(( % 77 hareketsiz. 3 milyon üçyüzbini ileri hareketli, 7 milyon küsur ileri yavaş hareketli, 5 milyon küsurda da yerinde hareketli.. yani ilerleyebilen toplam sperm sayısı 26 değil 10 milyonmuş... neyse zaten rapor alıyorum. tüp yapacaz.. beklemeyecektik zaten ama aklımda kalan 26 milyonla ümitlenmiştim :)
rahim filmi içinde insan bilemiyorki, nerde çektirirsem çektireyim sorun yaşayabilirdim... benimkini doktor ve asistanı ikisi birden çekiyordu.çekimden 1 saat sonra verdiler sonucu.

sonaycım çoook teşekkr ederim ilgine ve bu değerlerli bilgilerine gerçekten çok makbule geçti Uzaktan gelmek olduğu için işin içinde bunları önceden bilip hazırlıklı olmak işlerini baya rahatlatır.Haklarında hayırlısı artık.ben sizi ara ara yine rahatsız ederim bilgilerinize ihtiyacımız olacak gibi görünüyor.Allah çocuk umuduyla uğraşan herkesin yardımcısı olsun.

rica ederim, bende burdaki kızlardan allah razı olsun, onlardan öğrenerek ilerledim... ben çok unutkanım ama sen sor aklıma geleni yazarım.

kızlar günaydın benimde dünden beri kasıklarımda ve alt karnımda adet olcakmışım gibi bir ağrı vardı ama emin oalmıyorudum acaba kabız olayımı yksa transferden sebepmi çözemiyordum. progestan iğnemide sabah 6,30 da fsm hastanesinin acilinde yaptırıyoruz sonra eşim beni eve ırakıp hazırlanıp i,şe gidiyor. şu bi kaç gün ani bi hareket yapmam gerekir dye araba kullandırmıyor. yani 10 gün daha sabah 6,30 da iğne vurdurmaya devam neyse geldik be yatağıma geçtim bir zaman sonra alt karnıma fevi bi sacı girdi nefesimi kesti felç geldi sandım neyseki eşim daha çıkmamıştı o anlık ağrısında ağladım o derece. ki normalde acıya dayanıklıyım kolay pes etmeyip direnirim. dedim bu böyle olmaz kabızlıktan olabilir daha ilerlemeden önlem alayım. eşimde gitmeden hazrı çorba pişirdi sağolsunda zaten tuzlu olan çorbaya tuz eklemiş yenilmedi bile:)) az çorbadan sonra yarım çay bardağı sıvı yağ içtim mecburdum kayısı dah geç çözüyor çünkü. yağı içtim aradan yarım saat geçmed çok aferdersiniz wc gittim çok şükür kurtuldum. yeminle bu çıkmayan gaz ve kabırlık okadar zor ki allah kiömseye yaşatmasın hiç bir ağtıya benzemiyor. kayısıda suya koydum şimdide on yiyip üzerine su içicem. varsa kalıntı iyice temizlensin bakalım alt karın bölgemdeki ağrı devam edecekmi? hani artık vuracak bi kabızlık olayıda yok ben bi ihtimal kabızlık vuruyordur dedim ama bu kayısıdan sonra iyicdce temizlenir ve umarım alt karın ağrım kalmaz. ne bilim bağırsaklar yan tarafta değil? bağırsak olsa alt karına değilde yan taraflarıma vurur diye düşünüyorum. aman her adımı zor yani. ama opu sonrası kullandırılan predonal ve tetra kesinlikle bundan biri kabız yapıyor. yoksa opuya kadar hiiiç bir sorun olmamıştı.

duyum değil gerçekse ozman çüşş diyorum bende sormuştum oraya şubat 2012de 375 tl demişlerdi. demekki çok talep olunca fiyatı arttırdılar ama 1 yıl olmamış bile yinede bu kadar artmaması gerek belkide anestezili fiyatı 750 dir. yoksa mümkün değil ameliyat yapmıyolar ya.

hakikaten o kadar artması mümkün değil !!! telefona çıkan acemiydide bilmiyormuydu acep :) zaten bende duyunca o parayla tüp yaparız z. kamilde dedim :) duygucum dedimya unutkanım diye, yaşlılıktan herhalde :) dosyayı saat kaçta acıyorlardı. orda okumuştum ama unuttum 13:00 / 15:00 mıydı yoksa 13:30 da başlıyordu.. karşıdan gidecemya, işyerinden ona göre çıkayım. yemek saatinde kaçarım, öncesinde izin almak istemiyorum.

Back
X