elifcim sadık bey bana 300 doz puregon 75 doz menapur verdi zaten menapur 75 doz 1 yapımlık her akşam 1 toz 1 su karıştırıp vuruyorum menapuru. valla incirmi yaradı bilmiyorum ama ilk tüp denememde gittiğimde adetken kenan da bir çok tane saydı yumoş ama ebatkalrını bilmiyorum o zamanda en az 5-6 tane vardı diye hatırlıyorum. acaba bunca ilaca rağmen yine incir yapmak doğru olurmuki?? doktora soracaktım bitkisel ne yapabilirim yuada bunları yapayımmı diye utandım diyemedim madem onları yapacaksın bana en diye geldin der içinde. muayane esnasında bi yerime dokundu ahh oldum pardon bilmem nereye dokundum dedi:)) kenan olsa tınlamazdı (ama buda para alıyor nihayetinde)bu arada muayene koltuğunu sevmedim ben belkide oturur pozisyonda muayene ettiği için canım yandı. zk nın koltukları yeni olaydı orda daha iyiydi gen genişten açıyordukya bana o eczacı öyle dedi rapor konusunda ama çar. zk nın ordaki eczanelerede sorarım(servet hariç) gerçekten ne kadar geç alırsak ilaç alma hakkımız düşüyormu diye. öyle yada böyle cebimden çıkacaktı napalım artık razıyız.ama şu aralar benimde kafamda sürekli ve eşimde üstüne hatırlatım canımı sıkıyor bu kadar ilaç alıyorum ilerde bi hastalık çıkarırmı diye
(( accayip taktım bu duruma.. baharın yazdıklarını okudum sağolsun araştırmış. ne bilim işte bir yandan da korkmaya başladım ilerde olabilecek hastalıklar için. düşünsenize o kadar uğraş didin çocuk yap yıllar sonra bu ilaçlarn bana geri dönüşümü toprakla olsun sonra ana olmasın çocuğun başında oooff içim daraldı hee
![]()
canım ben de bu risk mevzuna takıntılıyım biliyorsun. aynı konuyu emre beye sordum. bana ailesinde(anne, teyze, kardeş vs) meme kanseri olanların bu ilaçlardan risk altında olduğunu söyledi. bir de ilaçları alırken sigara içenlerde damar tıkanıklığı oluşabiliyormuş(aynı risk doğum kontrol haplarıyla sigara içenlerde de var, sırf o yüzden sigara içerken senelerce hap kullanamadım), bir de tabi annende, babanda diz ve aşağısında damar tıkanıklıkları varsa risk varmış (benim annemde olduğu için hem hamilelik hem de kendim için risk teşkil edip etmediğini anlamak için pıhtılaşma testi yapılacak) bunlar dışında tabi bazıları gibi 7-8 defa tüp denersen tabi riskmiş. bakalım bir de umutta soracağım onlar ne diyecekler.
bir de artık bu yola girdik, elden gelen bir şey yok. kaderimiz neyse onu yaşayacağız. o yüzden öyle kendini huzursuz etme.