• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
ara sor bence belki x .bir sgk müdürlüğünden de alabilirsin. ya eşinin işyerinin bağlı olduğu müdürlüğü yada fındıklı ara. belki evet veriyoruz derler. kimliklerle beraber 1 kişinin gitmesi yeterli. en azından ben kadıköy sgk dan aldığımda ben gittim eşimin kimliğiyle. ikimizede aldım. ama biz zaten oraya bağlıydık lokasyon olarakta ters değildi bana. sormakta yarar var.

arayıp sordum, 3 yere aktarıldıktan sonra verebileceklerini söylediler. eşim cuma günü gidip alacak.

şimdi artık online sistem ya her hangi bir sgk'dan alabiliyor olabilirsin. ben de beşiktaş sgk'ya bağlıyım ama daha önce başka bir işim için pendik sgk'dan döküm almıştım. telefonla bir ara sor istersen.bir de eşin evlenme cüzdanıyla ya da senin nüfusunla gidince ikinizinkini de alabiliyor olabilir. ben pendiğe gittiğimde işyerinden arkadaşların nüfusunu alıp, onların da ufak tefek işlerini halletmiştim, belki döküm de verirler, hele ki senin eşin istiyor sonuçta.

Konuştum, müracaat tan alabileceğimizi söylediler. ben garanti olsun diye evlilik cüzdanını da, kimliğimi de veririm :) garanti olsun.

kızlar şimdi aradım zk yı dosyam konseyden çıkmamış henüz. yarın bu saatlerde tekrar arıycam. cuma yoğunluğuna kalmadan halletsem iyiydi ama napalım artık yarın çıkarsa cuma giderim:(

yarın çıkıyorsa yarın gidip kurula teslim edemezmisin. 1 gün 1 gündür :) gerçi salı ve perşembe kurul oluyor demiştiniz. öyleyse acele etmeyede gerek yok. nasıl olsa bekleyeck.

konuştum, müracaat tan alabileceğimizi söylediler. Ben garanti olsun diye evlilik cüzdanını da, kimliğimi de veririm :) garanti olsun.

:) sormakta faya varmış eşim senin kimliğini kesin götürsün. Ama garanti olsun diyede evlilik cüzdanınıda götürsün. Olaki gıcık bir memura denk gelirse...

yarın çıkıyorsa yarın gidip kurula teslim edemezmisin. 1 gün 1 gündür :) gerçi salı ve perşembe kurul oluyor demiştiniz. öyleyse acele etmeyede gerek yok. nasıl olsa bekleyeck.

konseye sanırım öğleden sonra giriyor. yani 3-4 gibi ancak belli olur. yarın çıksa bile en erken cuma gidebilirim. bayram öncesine yetişmesi için de en geç cuma heyete teslim etmem gerekiyor. cuma teslim edersem salı günkü kurula ancak yetişebiliyor. bir sonraki salı da çıkmış oluyor raporum. çarşamba da zaten resmi tatil. yani yarın çıksa bile ucu ucuna yetişiyor. adetime de bir hafta kaldı ve ben daha nerde yaptırcağıma bile karar vermedim:(

Son düzenleme:
konseye sanırım öğleden sonra giriyor. yani 3-4 gibi ancak belli olur. yarın çıksa bile en erken cuma gidebilirim. bayram öncesine yetişmesi için de en geç cuma heyete teslim etmem gerekiyor. cuma teslim edersem salı günkü kurula ancak yetişebiliyor. bir sonraki salı da çıkmış oluyor raporum. çarşamba da zaten resmi tatil. yani yarın çıksa bile ucu ucuna yetişiyor. adetime de bir hafta kaldı ve ben daha nerde yaptırcağıma bile karar vermedim:(

ucu ucuna gelen durumlar insanı cok strese sokuyor. önce derin bir nefes al ve araştırmalarla, tavsiyelerle iyi olduğunu düşündüğün bir yere karar ver. bak benim daha rapor adına hiç bişeyim yok ama ben umut a karar verdim bile. o anlamda kafam rahat :) tek derdim hastalanmalarım ve rapor olayı. yani en zor işlerim duruyor. sen en azından herşeyi halletmişsin ve çoook az bir zamanın kaldı. ne mutlu sana. nereye karar verirsen ver inşallahhh senin için en iyisi olur ve müjdeli haberi kasım ortalarında alırız :)

konsey öğleden sonraları toplanıyor diyebiliyorum. yarın ara eğer çıkmışsa cuma sabhatan alıp heyete odasına ver 16 ekim heyete girse 23 ekim çıksa 24 ekimde arefe günü ilaçalrını alabilirsin. ama o günde yarım gün çalışıyorlardır yada komple tatildir. şu durumda snein yapacağın hep erkenden aramak yani 1 e 2 şer gün önce ara. belki hızlandırmış olurlar. hatta 16,30 da zk. yı yine konseyden çıktımı diye sor dene şansını. pes ettir onları . :)

Ben çok sabırsızım :( evraklarımı hazırlayıp dosyaladım, bir tek sgk dökümü kaldı, idrar tahlilini bile az önce revire inip verdim... bişey yapılacaksa hemen yapmalıyım.. eşim bu konuda biraz yakınsada kendimi frenleyemiyorum :)

Ben çok sabırsızım :( evraklarımı hazırlayıp dosyaladım, bir tek sgk dökümü kaldı, idrar tahlilini bile az önce revire inip verdim... bişey yapılacaksa hemen yapmalıyım.. eşim bu konuda biraz yakınsada kendimi frenleyemiyorum :)

idrarı kim istediki. ben hiç idrar tahlili vermedim bu güne kadar??
aman eşini bırak ya onalr hep nedir bu acele deyip dururla. farkındalarmı acaba zamanın ne kadar hızlı geçtiğinin :(((

konsey öğleden sonraları toplanıyor diyebiliyorum. yarın ara eğer çıkmışsa cuma sabhatan alıp heyete odasına ver 16 ekim heyete girse 23 ekim çıksa 24 ekimde arefe günü ilaçalrını alabilirsin. ama o günde yarım gün çalışıyorlardır yada komple tatildir. şu durumda snein yapacağın hep erkenden aramak yani 1 e 2 şer gün önce ara. belki hızlandırmış olurlar. hatta 16,30 da zk. yı yine konseyden çıktımı diye sor dene şansını. pes ettir onları . :)

arife günü resmi tatil ilan edilmiş. en geç 23 ekim salı günü heyetten çıkması gerekiyor. bunun içinde cuma teslim etmem lazım söylediğin gibi. pt.si teslim edersem geç olabilir ve salı günü heyete girmeyebilir. 1-2 gün erken arayacağım artık dediğin gibi bayram öncesi dosyalar birikiyor aslında erken çıkacağını da sanmıyorum ama umarım öyle olur. adetim de tam bayram arifesine denk geliyor. tabii zamanında olursam bu ay tedavi görmediğim için gecikebilir. eşim de bayramda birlikte gidelim istiyordu annesinin yanına ama bu durumda o da zor gibi:(

evet skolyoz kamburluk aslında. ama benim ve kardeşiminki bele doğru alt omurlarda olduğu için kambur bir görüntü yaratmıyor. ama bir takım egzersizleri var, onları yapmazsan artıp yaşlılıkta ağrı yapabiliyor. kardeşimde ve bende çok küçük yaştayken teşhis edildi. hatta doktor, bu rahatsızlıktan dolayı yüzümüze taş gibi bana "sen en fazla 1.50'ye kadar uzarsın" erkek kardeşime de "1.60 olur" demişti. küçük birer çocuk olarak, boyumuz uzamayacak diye yıllarca ne kadar üzüldük tahmin edersin. ama ben 1.68 kardeşim 1.84 boyunda ve o doktoru hala hatırladıkça sinir oluruz. bu arada sonradan öğrendik ki baba tarafımızdan dedemizde skolyoz varmış, amcamın birinde ve başka kuzenlerde de var yani genetik olarak miras bir iskelet sistemi sorunu.
bende ve halamın kızı olan kuzenimde sol böbrekle sol yumurtalık diğerine göre bariz az gelişmiş ama işlevsel durumda. aynı şekilde sol ve sağ taraftaki göğüs kafesi de çok dikkatli bakınca birbirinden farklı, kaburgalar simetrik değil. buna bağlı sol göğüs kaslarımız da sağa göre az gelişmiş durumda. yani iki göğüs arasında çok açık boyut farkı var.(ben yıllar önce silikon protez taktırıp aynı görünmelerini sağladım. ameliyatı yapan doktor ergenlikte sağ göğsüm normal gelişmişken solun gelişimini tamamlayamadığını söylemişti) zaten bu anomaliyi de ergenlik çağında göğüslerimin böyle dengesiz gelişmesinden şüphelenerek anladık. dıştan böyle, iç organlarda da bir sorun var mı diye röntgen, ultrason çekildiğinde gerçek ortaya çıktı. kuzenim de, çok yıllar sonra bir gün aynı sorunun kendisinde olduğunu tesadüfen itiraf etti.bu arada kardeşimin de sağ ve sol göğüs kafesi bir birinden farklı. ama erkek olduğu için daha az belli oluyor. bir de onun iç organlarında benimki kadar bariz boyut farkı yok.
buna ek olarak bende 12 yıl kadar önce kongenital çift rahim anomalisi teşhis edildi. rahmin tüpe yakın kısmında enteresandır yine sol tarafta fazladan küçük bir kanal vardı. dış gebelik ya da düşük tehlikesi yarattığından artı muazzam sancılı adet görmeme sebep olduğundan endometrik kistim alınırken o da alındı. hiç bir sorunum da kalmadı.
tabi ben her şeyi sonuna kadar araştırma isteği duyan yapımla, o dönemde doktor doktor gezip, rahim anomalisiyle, sol tarafımdaki az gelişmişliğin hatta skolyozun bağlantılı olup olmadığını araştırdım. ama hiç bir doktor doyurucu bir bilgi vermedi. hatta tüm doktorlar bu tip anomalilerin genetik yolla babamdan geçmiş olamayacağını, anne karnında oluşabileceğini, mesela annem hamilelikte sigara ya da ilaç kullandıysa olabileceğini söyledi. ki annem beni 20 yaşında, sağlığının doruğunda doğurmuş ve ne ilaç ne de sigara kullanmış. tam aksine o yıllara göre çok bilinçli bir anne olarak vitaminlerini de almış, beslenmesine de dikkat etmiş. üstelik de madem bu anne karnında oluyor, kardeşimde ve baba tarafımdan halamın kızında da aynı problem nasıl oluyor dediğimde hiç bir cevap veremediler.(ha bu arada aldığım bir duyuma göre şimdi rahmetli olan bir halamda ve onun torununda da bu sorun var ama onlar böyle konularda çok sırdır, asla kalkıp soramazsın, o yüzden ayrıntısını öğrenemedim) bu arada bir tek doktor da aynı senin doktor gibi rahimle ilgili sorunun annemin tarafından genetik geçmiş olabileceğini söyledi. ama onu da araştırdım. kimsede böyle bir şey yok. anne annem, bütün teyzelerim, hatta kuzenlerime kadar sordum kimsede böyle bir şey yok. hadi tut ki bazıları gizledi söylemediler desen, kimse ne ameliyat oldu ne de düşük yaptı. herkes şak diye hamile kalıp doğurdu. yani doktorlar ne derse desin bütün bunların babam tarafından geçtiğine eminim. sonuç olarak sen doktorlara bakma;anne tarafınla kısıtlı kalma, baba tarafını da araştır.

canım senin de bu bilgili bilinçli haline hayran kaldım doğrusu. benim büyük teyzem ilk çocuğunu 7 aylık 900 gram falan doğurmuş. yaşamaz demişler hep ama şimdi en büyük kuzenim 35 yaşında ve tane de çocuğu var. onun çocuğunun da ilki zamanında ama 2500 gr doğdu nispeten düşük kiloda. ikinci oğlunda da 3 ay ve son 3 ay kanamaları oldu hep bebek aşağıdaydı. küçük teyzemin de 2 oğlu var ve hiç düşüğü yok. annemin de 2 çocuğu var ve hiç düşüğü yok. alelen soramıyorum hiçbirisine birtek kendi annemden eminim. onun haricinde büyük teyzemin ilk çocuğunu 7 aylık doğurması bir şüphe uyandırdı sadece yarım rahimli olabilir mi diye ama olmayadabilir ayrıca ameliyat oldu rahim yumurtalık vs.. hepsi toplandı. o kadar bilinçliler mi bilmiyorum ama tek tüp tek yumurtalık falan alınsa birtane varmış diye söylediler heralde. küçük teyzem ve annem haricinde büyüğü ile pek diyaloğa girmiyorum bu konuda. soramıyosun da işte. ben de şimdilerde farkına varıyorum. adet görmeden önce rahmimin gelişmediği sağ tarafımda kalçamda hafif ağrılı bir şişlik oluşmuştu. bariz dışardan belli oluyordu sağ kalça ve belim sanki sağa doğru eğimli gibiydi. o zaman daha adet görmemiştim. hemen çapa da ortapedi ye gittik emarlar detaylı röntgenler vs.. belimde hafif bir eğrilik belirlendi ama korse ye bile gerek duymadı doktor egzersiz ve yüzme verdi 3 ay sırt üstü yattım ve hiç yamuk oturmadım sopa yutmuş gibi duruyodum hep. okuldaki sıralardan kalma bir de yan oturma kaykılma gibi alışkanlıklarım vardı hepsini bıraktım dik durmayı öğrendim. sonraki kontrollerimde bişey çıkmadı yani eğrilik halen var ama o şekilde kaynamış. 2004 yılında şiddetli sırt ağrılarım olunca bir ara yine şüphelenip tekrar ortopedi ye gittik ama bir sorun çıkmadı kemiğim öyle kaynamış hafif belimde bir eğrilik var ama bu yerleşmiş ve bir sakıncası yok dedi doktor ki profesördü. bu arada o küçükken belimde farkedilen şişlik ben adet gördükten sonra geçti. bunu yıllar sonra anlayabiliyorum tabiki. benim yarım rahmimim sol tarafı işlevsel yani sol yumurtalığım ve sol tüpüm sağlıklı. adet görme dönemimden önce sağ tarafta gelişmemiş güdük kalmış anomaliler anlatılırken de kör boynuz diye hitap edilen sağ kısıma adet kanının dolması sonucunda öyle şişlikler olabiliyormuş pelvik bölgede. ben de heralde bundandı dedim çünkü sonrasında geçti. adet kanı boşalınca demekki ve düzeli adet görmeye başlayınca sorun ortadan kalktı. seneler aldı ama anlamamız düşünsene..o yüzden benzer hikayelerimiz var.

kızlar şimdi aradım zk yı dosyam konseyden çıkmamış henüz. yarın bu saatlerde tekrar arıycam. cuma yoğunluğuna kalmadan halletsem iyiydi ama napalım artık yarın çıkarsa cuma giderim:(

gün vermemişlermiydi canım sana konsey için araman için. sende de stres başladı değil mi adetine de az kalmış canım bence merkez görüşmelerin için raporunun çıkmasını bekleme. çünkü rapor çıktıktan sonra biran önce gidip ilaç yazdırman gerekiyor. o yüzden çoktan karar vermiş olman gerekiyor.

aman eşini bırak ya onalr hep nedir bu acele deyip dururla. farkındalarmı acaba zamanın ne kadar hızlı geçtiğinin :(((

idrar tahlili istiyorlar duygucum. smear aldırdığın gün sen idrar kültürü ve tahlili yaptırmadın mı?

benim eşimde aynı bu ay ara ver istersen bayramda gezelim sonraki ay yaptırırsın tüpü bir aydan bişey olmaz nasılsa diyor ama kabul etmiyceğimi de biliyor tabii:))

gün vermemişlermiydi canım sana konsey için araman için. sende de stres başladı değil mi adetine de az kalmış canım bence merkez görüşmelerin için raporunun çıkmasını bekleme. çünkü rapor çıktıktan sonra biran önce gidip ilaç yazdırman gerekiyor. o yüzden çoktan karar vermiş olman gerekiyor.[/QUOTE]

cuma öğleden sonra çıkar konseyden dediler ama onların dediği gibi olursa bayramdan sonraya kalıyor. ondan acele ediyorum canım. hemde ne stres başladı. sabah akşam aklımda. ya rapor yetişmezse, adet olamazsam, nerde yaptırıcam diye düşünmekten kafam allak bullak oldu. valla bu hiç aşılamalardaki strese benzemiyor. ben hayatımda bu kadar strese girdiğimi hatırlamıyorum. ki sen biliyorsun ne kadar sakin bir yapım oldupunu.

arife günü resmi tatil ilan edilmiş. en geç 23 ekim salı günü heyetten çıkması gerekiyor. bunun içinde cuma teslim etmem lazım söylediğin gibi. pt.si teslim edersem geç olabilir ve salı günü heyete girmeyebilir. 1-2 gün erken arayacağım artık dediğin gibi bayram öncesi dosyalar birikiyor aslında erken çıkacağını da sanmıyorum ama umarım öyle olur. adetim de tam bayram arifesine denk geliyor. tabii zamanında olursam bu ay tedavi görmediğim için gecikebilir. eşim de bayramda birlikte gidelim istiyordu annesinin yanına ama bu durumda o da zor gibi:(

heyete verince sna şugün ara diye kağıt vercekelr ya sen o günü bekleme.... ve 19 ekim cuma gnü ara yani heyetten 3 gün sonra sınırları zorla ara. ha yok derlerse en azından aramış ol. senin bu adetine yetişmeyebilir ne zamn adet günün. ayrıca bilmiyorlarmı tedavi olduğunuzu eşinde gitmeyi versin anasına ne var yani surda bi insan meydana getirmeye çalışıyoz destek olsun.. bebek haebri geldin bi ara beraber gidersiniz. ama umuta karar verirse ekimdeki adetinde başlayamazsın tedaviye. eurefertilde başlayabilirsin. istanbul tüp le ilgili bir fikrim yok. artı umutun fulyada da yeri var oraya karar verirsen bahçecinin fulya şb. gidersin. rapaor geçiyormu fiyatlar nedir ordan öğren birde. hernekadar şb leri olsada belki farklı bir işleyiş biçimi vardır.

ya biz geçen gün ilk görüşmeye gittiğimizde arman bey direk tüpe gönderdi. tüp bölümündeki sekreter adetin 2. günü gel deyip elime bir yapılacaklar listesi verdi. orda smear, idrar kültürü yazıyordu. yanında da idrar tahlili için jinekoloji bölümünden randevu alınız yazıyordu. smear ve idrar kültürüm vardı. idrar tahlilini görünce onuda yaptırdım.

heyete verince sna şugün ara diye kağıt vercekelr ya sen o günü bekleme.... ve 19 ekim cuma gnü ara yani heyetten 3 gün sonra sınırları zorla ara. ha yok derlerse en azından aramış ol. senin bu adetine yetişmeyebilir ne zamn adet günün. ayrıca bilmiyorlarmı tedavi olduğunuzu eşinde gitmeyi versin anasına ne var yani surda bi insan meydana getirmeye çalışıyoz destek olsun.. bebek haebri geldin bi ara beraber gidersiniz. ama umuta karar verirse ekimdeki adetinde başlayamazsın tedaviye. eurefertilde başlayabilirsin. istanbul tüp le ilgili bir fikrim yok. artı umutun fulyada da yeri var oraya karar verirsen bahçecinin fulya şb. gidersin. rapaor geçiyormu fiyatlar nedir ordan öğren birde. hernekadar şb leri olsada belki farklı bir işleyiş biçimi vardır.

yok canım bekler miyim hiç. kağıt vermeleri de ayrı komik geliyor zaten. her gidişimde minicik bi kağıt uzatıyorlar. sanki aklımızda tutamıyoruz:) evet cumadan başlarım aramaya duygucum. uzun protokol olursa yetişir gibi geliyor da diğer türlü yetişmeyebilir. eşim arkadaşları ile anlaştı ortak kurban kesecekler samsunda. yani sadece annesini görmek maksatlı değil. bi de görümcem yeni evlendi biliyorsun onun da eşi doktor samsunda yaşıyorlar onun da evine gidecektik ilk kez. eşimin de istediği olsun istiyorum ama başlayacak gibi olursam yanlız gider artık napalım. zaten 8-10 gün kadar iğne süreci olacak onluk bi şey olmayacak bir hafta on gün kadar. zaten her ay adet olacak mıyım stresine giriyorum bir ay daha beklemek ölüm gibi. ist tüple konuştum şimdi bayramda iki gün açık olacaklarmış diğer günler tatil dedi ama ayarlarız onu problem olmaz dedi. eurofertile de sordum genel olarak bayramda kapalıyız ama tedavi başlangıcı ya da kontrolleri yapıyoruz dedi. yani özeller ayarlıyor o konuda bi sıkıntı olacağını sanmıyorum.

idrar tahlili istiyorlar duygucum. smear aldırdığın gün sen idrar kültürü ve tahlili yaptırmadın mı?

benim eşimde aynı bu ay ara ver istersen bayramda gezelim sonraki ay yaptırırsın tüpü bir aydan bişey olmaz nasılsa diyor ama kabul etmiyceğimi de biliyor tabii:))

hayır ben smear ve kültür aldırdım. kültürüde smear alırken aldılar zaten. onun dışında idrar tahlili falan vermedim ben . hiç hatılamıyorum verdiğimi. acaba ilk aşılmada verdimmi yani kasım 2011 de evrak hazırladım ya ilk olarak orda v ermiş olabilirmiyim ??? ama son 6 ayda hiç idrar vermedim hatta öncesinde bile vermedim sanırm:44:

eşler hep böyle canım benimkisi de bak 2 aydır ara verdik hiç sormaz ben derim şugün dosya çıkacak bugün gitmemiz lazım vs.. itiraz etmez gider gelir ama ekstradan bu durumları hep dillendirmekten konuşmaktan kaçınır hep.ben işte şugün gelirse bu olur bugün gelirse o olur deyince plan yapma der. adet ne zaman olcan diye bile sormazdı net bir adam yani :) oldum derdim gününü belirle derdi hangi gün gitcez vs.. onlar bizim kadar önemsemiyor. eşim aşılama sürecinde daha rahattı öyle habire sormazdı. ama bugün sabah arıyor beni ne var ne yok var mı gelen giden diyor ilk başta anlamadım sonra adetimi kastettiğini anladım sanırım onu da heyecan bastı hangi gün gidicez diyor bir de ince hesap yapıyor tam olarak kırmızı başlayınca ilk günü oluyor diyorum ya akşam başlarsa kırmızı yine de 1. günü mü oluyor diyor :) hey allahım ya. stres biraazcık da onu bassın ben napiyım...

gün vermemişlermiydi canım sana konsey için araman için. sende de stres başladı değil mi adetine de az kalmış canım bence merkez görüşmelerin için raporunun çıkmasını bekleme. çünkü rapor çıktıktan sonra biran önce gidip ilaç yazdırman gerekiyor. o yüzden çoktan karar vermiş olman gerekiyor.

cuma öğleden sonra çıkar konseyden dediler ama onların dediği gibi olursa bayramdan sonraya kalıyor. ondan acele ediyorum canım. hemde ne stres başladı. sabah akşam aklımda. ya rapor yetişmezse, adet olamazsam, nerde yaptırıcam diye düşünmekten kafam allak bullak oldu. valla bu hiç aşılamalardaki strese benzemiyor. ben hayatımda bu kadar strese girdiğimi hatırlamıyorum. ki sen biliyorsun ne kadar sakin bir yapım oldupunu.[/QUOTE]

aslında duygu nun dediği gibi erken çıkıyor bazen oyüzden sen yokla ara sıra. yarın yine ara. cuma yine ara belki öğlenden sonra gider teslim edersin. inşallah yetişir canım ne diyim araya bayramın girmesi de prosedürün aksamasına sebep oluyor tabi. devlet hastanesinde cumartesi pazar ve resmi tatiller hep dert.

ya biz geçen gün ilk görüşmeye gittiğimizde arman bey direk tüpe gönderdi. tüp bölümündeki sekreter adetin 2. günü gel deyip elime bir yapılacaklar listesi verdi. orda smear, idrar kültürü yazıyordu. yanında da idrar tahlili için jinekoloji bölümünden randevu alınız yazıyordu. smear ve idrar kültürüm vardı. idrar tahlilini görünce onuda yaptırdım.

ben hiç idrar vermedim ne aşılama ne tüp bebek raporumda...

eşler hep böyle canım benimkisi de bak 2 aydır ara verdik hiç sormaz ben derim şugün dosya çıkacak bugün gitmemiz lazım vs.. itiraz etmez gider gelir ama ekstradan bu durumları hep dillendirmekten konuşmaktan kaçınır hep.ben işte şugün gelirse bu olur bugün gelirse o olur deyince plan yapma der. adet ne zaman olcan diye bile sormazdı net bir adam yani :) oldum derdim gününü belirle derdi hangi gün gitcez vs.. onlar bizim kadar önemsemiyor. eşim aşılama sürecinde daha rahattı öyle habire sormazdı. ama bugün sabah arıyor beni ne var ne yok var mı gelen giden diyor ilk başta anlamadım sonra adetimi kastettiğini anladım sanırım onu da heyecan bastı hangi gün gidicez diyor bir de ince hesap yapıyor tam olarak kırmızı başlayınca ilk günü oluyor diyorum ya akşam başlarsa kırmızı yine de 1. günü mü oluyor diyor :) hey allahım ya. stres biraazcık da onu bassın ben napiyım...

ne güzel yaaa onlarda da stres başlamış demek. benim eşim de öyle. aşılamalarda hiç sormazdı şimdi rapor ne zaman. adet ne zaman hepsini merak edip soruyo:))

Back
X