• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
baya faydalı bilgiler oldu...merak ettim acaba benim gibi çikolata kisti olana hangi yöntem tüp bebek uygulanır..herlde ilaç fazla verilmez çünkü kist büyür o zaman diye düşünüyorum sanırım bu gün de adet olacağım karnımda hafif bir ağrı var bakalım soğan suyunun bir faydası olacakmı bu ağrıya..çok sancılı geçer de benim kist yüzünden..ne güzel herkes rapor çıkarabildi yaa beni şu kist iptal ettirdi herşeyi ameliyat dahi olsaydım aşılamadan başlamak zor benim için o ilaçları yediğim gibi kist tekrar piyasada...ameliyat olduğumla kalıcam..ama olmasamda zk de rapor çıakramadım offff zaten eşimde ayrı bir sorun her yola yatmıor..ben de düğünden kalan bir kaç altınımı bozacağım napım ama gerisi ne olacak tek sefer de tutatacğı ne malumm off..eşime göre hava hoş tabi..

evet bende öyle gerçekten. yakın olması ve sgk anlaşması olması çok büyük avantaj ama aret bey yüzünden vazgeçiyordum. şimdi tekrar konuştum. emre bey merkezde yeni olduğu için ücretsiz görüşme ayarlayabileceklerini söylediler. bende şimdi hakkında yazılanlara baktım hem güvenilir bir doktor hemde yeni olması bizim açımızdan avantaj olabilir:)

aret beymi yabancı herlde..türk hekimlerinden şaşmamak gerekk bence..

baya faydalı bilgiler oldu...merak ettim acaba benim gibi çikolata kisti olana hangi yöntem tüp bebek uygulanır..herlde ilaç fazla verilmez çünkü kist büyür o zaman diye düşünüyorum sanırım bu gün de adet olacağım karnımda hafif bir ağrı var bakalım soğan suyunun bir faydası olacakmı bu ağrıya..çok sancılı geçer de benim kist yüzünden..ne güzel herkes rapor çıkarabildi yaa beni şu kist iptal ettirdi herşeyi ameliyat dahi olsaydım aşılamadan başlamak zor benim için o ilaçları yediğim gibi kist tekrar piyasada...ameliyat olduğumla kalıcam..ama olmasamda zk de rapor çıakramadım offff zaten eşimde ayrı bir sorun her yola yatmıor..ben de düğünden kalan bir kaç altınımı bozacağım napım ama gerisi ne olacak tek sefer de tutatacğı ne malumm off..eşime göre hava hoş tabi..

canım her koca biir olmayabiliyor kimi çook ister kimi ister ama belli etmez kimi zamana bıraklım der oysaki zamana bırakınca iş işten geçmiş olabilir. geneli sıkıya gelemiyor eminim eşininde aklına başına gelecek umarım en kısa sürede gelir. benimkide şuan istekli hevesli azına ne dayasam yiyor. ama eminimki zk. ben değilde onun sürekli gitmesi gerekseydi şimdiye çoktaaaan pes etmişti. tuzu kuru tabi yiyor içiyor vitaminleri ilaçların peşinden koşturan ben muayeneye giden ben. sinirlendiğimdede susuyor gık çıkaramıyor. ve her defasında iyikide arabyı öğrenmişsin deyip duruyor yaklaşık 2 yıldır hastaneye gidip geliyorm kendim hep der iyikide arabayı öğrendin. öğrendim onunda işine geldi bana şoförlük yapmıyor. oh ver arabayı gitsin o da iyi iş yani :S

canım her koca biir olmayabiliyor kimi çook ister kimi ister ama belli etmez kimi zamana bıraklım der oysaki zamana bırakınca iş işten geçmiş olabilir. geneli sıkıya gelemiyor eminim eşininde aklına başına gelecek umarım en kısa sürede gelir. benimkide şuan istekli hevesli azına ne dayasam yiyor. ama eminimki zk. ben değilde onun sürekli gitmesi gerekseydi şimdiye çoktaaaan pes etmişti. tuzu kuru tabi yiyor içiyor vitaminleri ilaçların peşinden koşturan ben muayeneye giden ben. sinirlendiğimdede susuyor gık çıkaramıyor. ve her defasında iyikide arabyı öğrenmişsin deyip duruyor yaklaşık 2 yıldır hastaneye gidip geliyorm kendim hep der iyikide arabayı öğrendin. öğrendim onunda işine geldi bana şoförlük yapmıyor. oh ver arabayı gitsin o da iyi iş yani :S

aynen öyle uğraşan biziz..şimdi oda istior zaten tüp bebek yapalım önceden adını bile andırmazdı doğal yola takmıştı şimdi ona hava hoş çünkü ben altın vereceğim yoksa işine gelmezdi o sadece ilaç parasını katacak..oda tek sefer deneriz olmzsa boş ver der diye korkuyorum para yüzünden yani..para harcamak istemez bir daha zorlama şansını bak olmuyor işte der..sorun orada olacak yani ikinci üçüncü seferde ama şu rapor işi olsaydı çok iyi olacaktı yaa..

bu arada simdi eşim aradı 2 milyon 700 bin olan sperm sonucu 23 milyon çıkmış!!! hareketli 22 milyon. nasıl böyle fırladı anlamadım. ama ben yinede tüp yolundan ayrılmayacam.. normal yollarla devam ama raporum çıkıncada tüp yapacam. daha fazla beklemeye zamanımız yok. yaş 40 a geldi :(

aynen öyle uğraşan biziz..şimdi oda istior zaten tüp bebek yapalım önceden adını bile andırmazdı doğal yola takmıştı şimdi ona hava hoş çünkü ben altın vereceğim yoksa işine gelmezdi o sadece ilaç parasını katacak..oda tek sefer deneriz olmzsa boş ver der diye korkuyorum para yüzünden yani..para harcamak istemez bir daha zorlama şansını bak olmuyor işte der..sorun orada olacak yani ikinci üçüncü seferde ama şu rapor işi olsaydı çok iyi olacaktı yaa..

anasının oğlu işte para harcamak istemiyor:) sende tüm altınlarını verme bırak zorlasın imkanları. bebek oluncada sana para lazım olcak ozamnda kullanırsın. o pes etsede sen etme sonuna kadar git. keşke zk. yadevam edebilip rapo alabilseydin hiç değilse ilaçlara az öderdin:(((

kızlar bir de tüp bebek dışarda sperm ve yumurta döllenip rahime yerleştildiği için kistin bir zararı olmaması gerek değilmi sonuçta yumurtalıklarda bir iş kalmamış oluyor ..tüp zaten devre dışı oraylada iş yok iş tamamen şans bir de rahimin durumunamı bağlı acaba

anasının oğlu işte para harcamak istemiyor:) sende tüm altınlarını verme bırak zorlasın imkanları. bebek oluncada sana para lazım olcak ozamnda kullanırsın. o pes etsede sen etme sonuna kadar git. keşke zk. yadevam edebilip rapo alabilseydin hiç değilse ilaçlara az öderdin:((([/QUOTE

keşke alabilseydim dedim ya alabilmem için ameliyat dahi olsaydım aşılamadan başlayacktım tek tüp açık olduğu için artık arada ilaçlar yüzünden kistler tekrar piyasada olacaktı ..herlde bu sefer amliyat etmeden devam ederlerdi tedaviye çünkü ikinciye amliyat etmiormuş zaten..eşimde acayıp para biriktir benim tutumludur yani bekarken 3 senede 13 bin tl bitirmiş araba alacam diye am ne yazıkki düğüne gitti birazı gerisini de araba aldı ve umreye gitti...o zamanda çocuk işleri vardı ama o hiç düşünemdi umrede harcadı 4000 tl fazla fazla..şimdi kolay tabi nasılsa atarım ohh ne ala...

bu arada simdi eşim aradı 2 milyon 700 bin olan sperm sonucu 23 milyon çıkmış!!! hareketli 22 milyon. nasıl böyle fırladı anlamadım. ama ben yinede tüp yolundan ayrılmayacam.. normal yollarla devam ama raporum çıkıncada tüp yapacam. daha fazla beklemeye zamanımız yok. yaş 40 a geldi :(

canım moralini bozmıyım ama 23 milyon 2 milyon sperme göre çok bir rakam ama normalde yine çok değil. haa bu işler kader kısmet işi olursa 1 milyonlada olur. böyle değişkenlik gösteren bir sperm yapısı varsa eşinin sen girdiğin yoldan geri dönme sonuna kadar git zaten zamanında kalmamış raporunu al. ha bu esnada kendiliğinden kalırsan ne güzel ama kalamazsanda rapor çok işine yarayacak... sperm sorunları için immortal arkadaşımızın epey bilgisi var onun eşinde sperm sorunu var. bitkisel takviyeler yapabilirsin. mesela keçi boynuzu kürü, e vitamini. gibi... daha detayını immortal verir sana tab iistersen.

hadi gözünüz aydın canım. şimdi başarı ihtimaliniz daha yüksek siz bu değerlerle tüp deneyin. inşallah olumsuz sonuç alırsınız.

ee peki sperm sayısı 23 milyon olunca zkde tüp raporu alınıormuki ben verilmior diye biliorum ama yinede tam emin değilim

kızlar bir de tüp bebek dışarda sperm ve yumurta döllenip rahime yerleştildiği için kistin bir zararı olmaması gerek değilmi sonuçta yumurtalıklarda bir iş kalmamış oluyor ..tüp zaten devre dışı oraylada iş yok iş tamamen şans bir de rahimin durumunamı bağlı acaba

ben çok bilgi sahibi değilim ama bencede iş artık rahim içinde olduğu için rahimle ilgilidir. pozitif düşün pozitif olsun diyecem ama bende yapamıyorum :)

canım ne kadar güzel bişeymiş o öyle. ünlülerin yarısının zaten tüp bebek. bana da senin zk ya devam etmen riskli gibi geliyor her defasında dert anlatmak tayfun bey yoksa tedirgin olmak doz arttırdıklarında korkuyla beklemek. bir de orda herşeyi sürekli tekrar etmek zorundasın unutuyolar. tıpkı benim yarım rahimli olduğumu sağ tarafımın olmadığını sürekli her muayneden söylemem gibi senin de pko olduğunu en düşük dozda bile yumurtalarının coştuğunu falan hep dile getirmen gerekli.ben sen ilk denemende zk istiyosun diye israr etmedim ama zk ya 2000 vereceğine toplamda 3500 ver özele git canım. araştırmalısın ve gidip görüşmelisin eurofertil ile. görüşme ücretsiz yeni doktorları sadık beyi de ben çok beğendim. fikir edinirsin. zk ya gideceğin gün ara randevu al herşeyini de götür. bir ön görüşme yap derim ben.

öyle mi dersin dersin canım. açıkçası zor geliyordu bir de oraya gidip herşeyi baştan anlatmak. dosyadaki evrakların tek tek fotokopisini almak vs. ama yaklaştıkça da korku başladı. acaba zk da boşuna mı vakit kaybetmiş olurum diye. diğer topikte pco lu bir arkadaşla mesajlaştım özelden çok zor şeyler yaşamış tüp tedavisinde doktor bilinçli yaklaşıp önlem almasaymış ohss kaçınılmazmış. pco luların çoğunda benzer hikayeler. 40 a yakın yumurta oluyor. karın şişiyor ve çoğu zaman kaırndan su alınması bile gerekebiliyor. düşüncesi bile korkutuyor beni. olmadı dediğin gibi yapayım haftayı zk dönüşü uğrayayım eurofertile. iki gün önce arayıp randevu alırım. iki haftam kaldı karar verebilmek için bayram öncesi bi aksilik olmazsa raporum çıkıyor ve hemen nerede yaptıracaksam reçetemi yazdırıp ilaçlarımı almak istiyorum. sen nasılsın? çok yaklaştı sizin tedavinizde. ben bile heyecanlanmaya başladım duyguyla senin adına.[/QUOTE]

ben çok heyecanlıyım kaptırdım kendimi bebek odası falan bakıyorum o derece. tutuacağına inancım çok büyük senin için de geçerli bu. 1 kez gebelik olduğu için rahimde şansı daha yüksek tutuyorlar yaş önemli bir faktör. bir de 100 dozla bile gelişiyor ya işleri daha kolay oluyor tabi. %60-70 dedi sadık bey bana. ben güvendim eurofertile iyi hizmet alacağımdam eminim sadık beyin referansları da iyi sempatik tonton bir doktor. bir de kontroller başladığı anda söylicem zaten bakar da rahimi iyi desteklemelerini isticem. anomaliden dolayı fazla kalınlaşmıyor destekleyici kullanmak iyi olur sonrasında da progestan iğne ve kan sulandırıcı iğne kullanmak istediğimi söylicem. benim gibi arkadaşlarım bu şekilde tedavilerle aldılar bebeklerini kucağına. vakit yaklaşınca senin telaşını da anlayabiliyorum aynı geçen ay yaşadıklarımm..ve daha da sıkıntılı günler bekliyor seni merkeze karar verene kadar dokuz doğurdum diyebilirim. inşallah kendin için en doğru kararı verirsin canım.

Aminnn, Allah herkese kolaylık ve hayırlı evlat versin. Sizin daha önce yazdıklarınızdan bayan dahiliyeciye rabdevu almam gerektiğini öğrenmiştim :) ekg yi bizim şirkette revirde çekiyorlar ama orda randevusuzsa orda yaptırırım. ben adetin 2. günü gidince ne gerekiyorsa akciger, ekg, bütün kan tahililerini vs hepsini yaptırmak istiyorum. tabii yaparlarsa. 22 /23 ekimde dosyayı teslim edersek acaba 13 kasım hastalığıma yetişirmi diye düşünüyorum. bekledik bekledik... yumurta misali şimdi tutuşup sabırsızlanıyoruz. aralığa kadar bile beklemek bana cooook uzun geliyor. rapor çıkınca da umut tüp bebek düşünüyorum. Daha önce orda çalışmış birinin (şu anda izmirde çalışıyormuş)tavsiyesi üzerine.ilk denememiz olacak.

umut benim de ilk tercihim di ama görüşme yok muayne var ve ücretli. sonra da çok kalabalık zel ilgi olmuyor vs.. dediler. hala aklımın bir kenarında ilki tutmazsa kesinlikle 2.tercih umut. canım sen rahat ol çünkü kasıma yetişmesi imkansız gibi.

zeynep kamilde aşılaması zor ve sancılı geçen varmı?

benim gayet güzel geçmişti hiç sancım olmadı canım.

hoşgeldiniz . öncelikle şunu sorayım yaş sınır kaç ki zk. da yani 39 yaşındasınız tüp için rapor veriyormu size. gerçi arman bey yönlendirdiğine göre o sınırı aşmamışsınızdemektir.

adetin 2. günü gittiğinizde sektere tüp için kan vericem deyin ve ilk defa verdiğinizi söyleyin çünkü şuanki sekreter çok salak bir kız. sadece hormon demeyin hormon, hıv, biyokimya... hepsine bakılması gerek. (benim en sen istediğim tahlilde sadece hormonu yazmıştı oysa ben hepsini nson durumunu görmek istiyordum) yani yaklaşık 9 tüp kan vermeniz gerekiyor.

ekg elifnde dediği gibi randevusuz anında veriyorlar kağıdı elin. akciğerde aynı gün çekiyorsun ama raporunu ve filmi ertesi gün alıyorsun. psikiyatriye randevu almadan anında kaşe vuruyor. dahiliye ve cerrahiye randevu şart. ve kadın olandan alın diyorlar sürekli. bende tesadüfen kadından almıştım şanşım orada yaver gitti.
eğer eşiniz 22 ekimde sperm verip sonucu 23 ekimde almaya gideceksiniz dahiliye randevunuzu şimdiden alın diycem ama bunun için öncelikler elinizde kan sonuçlarınız ,ekg ve akciger filminiz olması gerek. bol şanslar.

Arman bey hakkınızı kaybetmişsiniz dedi ama ben sgk genel müdürlüğünü aradığımı ve 40 yaşından gün almamış olunması gerektiğini söyledim.oda heyet odasına gönderdi bizi. gittik sorduk. 40 tan gün almamış olmak lazım mış. yani 8 ay kadar zamanımız var. bu arada arman bey raporsuz yaparsanız burda 3/4 bin lira, dışardada yaklaşık 5 bin lira civarı yaptırabileceğimizi, tutma şansının her iki yerdede aynı olduğunu ayrıca sperm yükseltmek için bitkisel vs şeylerle zaman kaybetmeden tıbba güvenmemizi söyledi :) teşekkür edip çıktık.

22 sine dahiliye ve g.cerrahiye randevu alacaktım ama 15 gün öncesine kadar randevu vermiyorlar. pazartsi her iki bölümede randevu alacam. o zamana kadar tahlil ve ekg gibi evraklarımı hallederim gibime geliyor. iyiki paylaşımlarınız var. gerçekten ilaç gibi geliyor.

canım sen daha 39 un içindesin. yani 40 ına girmene 8 ay var. 8 ayda 2 tüp bebek hakkını da kullanırsın hiç merak etme. hızlıca yetiştirmeye çalış herşeyi bize sorabilirsin. bilemeyiz belki de yetişir kasım adetine :) ama hiç ara verme peşpeşe git teslim et herşeyini.

arkadaşlar florence nightingalede ve amerikan hastanesinde çalışan milletin yerlere göklere koyamadığı meşhur emre karatekelioğlu istanbul tüpe geçmiş. istanbul tüp belki biliyorsunuzdur sgk anlaşmalı olup raporlulara çok çok uygun fiyatlar veriyor. üstelik imsi, pgd, endoskopi her şey var. ama aret kamara hiç güvenmediğimden değerlendirmeye almamıştım. şimdi emre beyin oraya geçtiğini öğrenince birden kafam karıştı:((( umutun yanında bir de orayla mı görüşsem?

bence görüşmelisin canım ben de adını duymuştum. herkesin 2 seçeneği oluyor hep sana da kola gelsin :)))

baharcım eurofertilin sitesine gir orda çeşitleri yazar doğal tüp bebek, konforlu tüp bebe, ilaçsız tüp bebek vs. ama ben bildiğmiz yöntemden şaşmyacağım için araştırma gereği duymadım. belkide immonun dediği gibi merkezler kendileri uyduyor isimleri mesela bana rezevrden dolayı yüksek doz veriyorlar adına klasik tüp diyolardır sende pko olduğu için az doz veriyolardı adınıda konforlu diye uyduruyolardır. sende pko olduğu için az doz kullanılır ve ilaçl arın ucuz olur. yani benim zk. da 2000 tl yi buluyordu ama doz yüksekti. hesap olarak zk. sana çok daha uyguna gelir orası kesin ama tedavi yöntemi olarak doğru yermi düşünülür burası. ben gözümü kapadım yaptım kısmetimde varsa olur dedim ve aklımda hiç şüphe olmadan gittim. araştırma gereği bile duymadım. adamalr 450 dozu dayadılar bende yumurta çıkmadıysa ne yapsınlar diyorum. diğer yerde aynısını yapacak. ama sizlerde durumlar farklı mümkün olduğunca az yumurta oluşması gerek!

bu arada ohss nedir? aşırı yumurta oluşup karna su dolma olayımıdır?

canım herkesin durumuna göre şekilleniyor işte tüp bebek yöntemleri.

keşke alabilseydim dedim ya alabilmem için ameliyat dahi olsaydım aşılamadan başlayacktım tek tüp açık olduğu için artık arada ilaçlar yüzünden kistler tekrar piyasada olacaktı ..herlde bu sefer amliyat etmeden devam ederlerdi tedaviye çünkü ikinciye amliyat etmiormuş zaten..eşimde acayıp para biriktir benim tutumludur yani bekarken 3 senede 13 bin tl bitirmiş araba alacam diye am ne yazıkki düğüne gitti birazı gerisini de araba aldı ve umreye gitti...o zamanda çocuk işleri vardı ama o hiç düşünemdi umrede harcadı 4000 tl fazla fazla..şimdi kolay tabi nasılsa atarım ohh ne ala...

ohh umreye gelince para var çocuğa gelince yok. erkekler zati araba almaya vs. ye para bulurla nedense çocuk için hastanelere para vermek onalra boş gelir. biizmkide ara ara vayy be der.. canım sende rapor için çok uğraştın en azından emek verdin bundan sonrası senini çok zman kaybı olurdu böyle olması belkide daha iyi olcak ve belkide ilk denemede tutacak inşallah öyle olurda paralar boşa gitmez.

aşılama yapılalı bugün 14. gün adetimde 5 gün gecikti şaştım ya pazartesiyi bekliyorum ama ağrı sızı yok...

Back
X