- 9 Temmuz 2010
- 2.558
- 16
- 358
hay ağzına sağlık canım ya. tüm hissettiklerime tercüman olmuşsun. bende inanırmısın kayın validem, hatta eşim bile beni anlamadı. ikisi de yapı olarak hiç zora gelemez. eşim defalarca zk'de, "neden buradayız, gidelim özelde yaptıralım geçelim" dedi. ama dediğin gibi senelerce sgk'ya prim ödedik, zk benim burnumun dibi(modada oturduğum için hakikaten öyle), istedikleri kadar zorluk çıkarsalar da raporun çıkmaması için elle tutulur bir sebep de yoktu, neden vazgeçeyim de, böyle bir hakkım varken paramı sokağa atayım bir türlü anlatamadım! hayır bir de etraf da saçma sapan ahkam kesmeleriyle onu etkiliyor. eşimin bir iş arkadaşı memorialda ilk denemesinde tüp bebekle 42 yaşında anne oldu. geçende eşime tutturmuş raporu boşverin, cimrilik etmeyin gidin memorialda yaptırın diye. eşim de eve gelmiş, orası en iyisiymiş, oraya gidelim diye. yahu kadının 42 yaşında zaten rapor hakkı yok, nerede olsa kendi parasıyla yaptıracaktı, elbette kendi gidip başarılı olduğu yeri övecek diye anlatıncaya kadar akla karayı seçtim.
kayın validemle desen artık telefonda 60 saniye falan konuşuyorum. biraz uzatayım, her konuşmamızda(bu gün aşırı da olsa) bana müjdeli haberiniz yok mu diyor. hayır 1 ayda 1 gün hamile kalma olasığın var, yani ya hamilesindir ya değilsindir, gün aşırı sormanın ne alemi var? adet görüyorum diyorum 2 gün sonra yine soruyor kadın ya! zaten öyle bir ihtimal neredeyse imkansız, bu sperm sayılarıyla ancak mucize olması lazım, rapor çıksın tüple inşallah diyorum, bu sefer de "çok vakit kaybettin, çıkmıyorsa git paranla yaptır" diyor. sanki parayı kendi verecek... ha şunu da ekleyeyim, benim eşimin birikim yapma yetisi hiç yoktur. eline ne para geçse harcayabilecek kapasitededir.maaşından 3 kuruş artsın hemen gider yok cep telefonunu değiştirir, yok yeni macbook alır, parasına hiç acımaz. bense hep hesapçı olmuşumdur, ancak bozulursa yeni cep telefonunu alırım, bir kıyafet beğeneyim, ucuzluğu beklerim, işime arabayla gidebilecekken 1 saat erken kalkar, benzinden tasarruf olsun diye servise binerdim. o yüzden de çalıştığım süre boyunca devamlı birikim yaptım. ha tamam evimizi eşimin maaşı döndürdüğü için bu yıllarca benim için daha kolay oldu ve ne biriktirdiysem benim değil bizim paramız ama bu tüp işine kalkıştıysak benim birikimlerimle olacak. (sonuçta ben de her ay maaşımı çılgınlar gibi harcamayı bilirdim) şimdi benim kendimi sıkmamın karşılığı olan bir para harcanacağı için elbette çar çur etmek istemiyorum. ama öte yandan herkese hava hoş, ne düşünüyorsun harca gitsin diye ahkam kesiyorlar.
ay ne sinir oldum ya cimrilik etmeyin gidin orda yaptırın demesi arkadaşın.yaşı küçük olsa eminimki senden önce koşar devlete. artık karta kaçmış hiçbir şansı hakkı yok sana cimrisin derler. versin parayı en kral hastaneye giderim diycen. ama el alem senin hesabını senden önce yapıyor. hııımm 2 kişi çalışıyor çoluk yok çocuk yok ev kendilerinin arabalarıda var, ee öyle lükste yaşamıyolar bunların kenarda çook parası vardır diye ölçüp biçmişlerdir emin ol. halbuki kendilerine gelse para yok pul yok geçim zor diye ağlamaya başlarlar. sana bana gelincede cimri derler. kimse kusura bakmasın cimriysem cimriyim 1 ay çalışıp maaşı beklyene kadar k...çımız çıkıyor. tabiki aldığım parayı idareli kullancam yarının garantisini kim verebilirki oldu olmayan yada olan 3*5 kuruşu bir defada götürüp dökcem özel hast. ya sonra sonrası nolcak haydiii develete geri dön para yok diye (ki hastanede görmedikmi özellerden gelenleri paralr suyunu çekti özelde şimdi rapor peşine düştüler) ki bizde başta böyle yapsaydık belkide asıl zaman kaybı o olurdu. yaşta geçicekti devlet raporda vermezdi hormonlarda iyice tepe taklark olurdu. kaynanan gün aşırı sorar tabi yumurtlama günü nedir biliyoru bir sor bakalım. pat diye hamile kalıp çat diye doğurduysa nerden bilcek çok bilimişim yumurtlama gününü, spermin hareketini şeklini,nerden bilcek hormonu.. affına sığınak salak salak konuşuyor işte de geç:) laf olsun torba dolsun işte orak konuşcak bir konu olmayınca oda temcir pilavı gibi aynısını sorup duruyor. arama sende hergün oda ararsa duyma sonrada kont. yoktu de:)) bak bana kaynana memlekete gitti 4 ay bitti aramadım bir tek bayramda gördüm. hatta bayramın ilk 2 günü ben aramadım o aradı bayramımı kutladı ellerimden öptü:))) napim ama kötü gelinim zati yüz göz olupta ekstra kötü gelin olmak istemiyorum.
erkeklerin para harcama konusuna gelince emin ol hepsi öyle ha benimkinin sürekli tel değiştirme huyu yok ama eline bi ton para versen kötü gün için kenara 3-5 kuruş atayım demez. bişey alırken fiyatına bakmazdı. ama şimdi bana benzedi mesela markete gidince fişini kontrol eder evde ışıkları açı bırakmaz hatta nere olursa olsun kalkar söndürür annesinin evinde bile yapar bunu. anneside noldu böyle evlendin bakıyorumda.... bekarken hiçç böyle değildiniz. ben hiiiç idare bilmem çocuklarımda bilmezdi der (bence içimden o yüzden bi baltayasap olamamışsınız derim ki karı koca emekli öğretmenler) demekki adamın ruhunda varmışta dışarı çıkarcak bir kadına ihtiyacı varmış :)))) senin eşinde zmanla ekonomi yapmayı öğrenir bu böyle gitmez der bir yerde.