• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
hay ağzına sağlık canım ya. tüm hissettiklerime tercüman olmuşsun. bende inanırmısın kayın validem, hatta eşim bile beni anlamadı. ikisi de yapı olarak hiç zora gelemez. eşim defalarca zk'de, "neden buradayız, gidelim özelde yaptıralım geçelim" dedi. ama dediğin gibi senelerce sgk'ya prim ödedik, zk benim burnumun dibi(modada oturduğum için hakikaten öyle), istedikleri kadar zorluk çıkarsalar da raporun çıkmaması için elle tutulur bir sebep de yoktu, neden vazgeçeyim de, böyle bir hakkım varken paramı sokağa atayım bir türlü anlatamadım! hayır bir de etraf da saçma sapan ahkam kesmeleriyle onu etkiliyor. eşimin bir iş arkadaşı memorialda ilk denemesinde tüp bebekle 42 yaşında anne oldu. geçende eşime tutturmuş raporu boşverin, cimrilik etmeyin gidin memorialda yaptırın diye. eşim de eve gelmiş, orası en iyisiymiş, oraya gidelim diye. yahu kadının 42 yaşında zaten rapor hakkı yok, nerede olsa kendi parasıyla yaptıracaktı, elbette kendi gidip başarılı olduğu yeri övecek diye anlatıncaya kadar akla karayı seçtim.
kayın validemle desen artık telefonda 60 saniye falan konuşuyorum. biraz uzatayım, her konuşmamızda(bu gün aşırı da olsa) bana müjdeli haberiniz yok mu diyor. hayır 1 ayda 1 gün hamile kalma olasığın var, yani ya hamilesindir ya değilsindir, gün aşırı sormanın ne alemi var? adet görüyorum diyorum 2 gün sonra yine soruyor kadın ya! zaten öyle bir ihtimal neredeyse imkansız, bu sperm sayılarıyla ancak mucize olması lazım, rapor çıksın tüple inşallah diyorum, bu sefer de "çok vakit kaybettin, çıkmıyorsa git paranla yaptır" diyor. sanki parayı kendi verecek... ha şunu da ekleyeyim, benim eşimin birikim yapma yetisi hiç yoktur. eline ne para geçse harcayabilecek kapasitededir.maaşından 3 kuruş artsın hemen gider yok cep telefonunu değiştirir, yok yeni macbook alır, parasına hiç acımaz. bense hep hesapçı olmuşumdur, ancak bozulursa yeni cep telefonunu alırım, bir kıyafet beğeneyim, ucuzluğu beklerim, işime arabayla gidebilecekken 1 saat erken kalkar, benzinden tasarruf olsun diye servise binerdim. o yüzden de çalıştığım süre boyunca devamlı birikim yaptım. ha tamam evimizi eşimin maaşı döndürdüğü için bu yıllarca benim için daha kolay oldu ve ne biriktirdiysem benim değil bizim paramız ama bu tüp işine kalkıştıysak benim birikimlerimle olacak. (sonuçta ben de her ay maaşımı çılgınlar gibi harcamayı bilirdim) şimdi benim kendimi sıkmamın karşılığı olan bir para harcanacağı için elbette çar çur etmek istemiyorum. ama öte yandan herkese hava hoş, ne düşünüyorsun harca gitsin diye ahkam kesiyorlar.

ay ne sinir oldum ya cimrilik etmeyin gidin orda yaptırın demesi arkadaşın.yaşı küçük olsa eminimki senden önce koşar devlete. artık karta kaçmış hiçbir şansı hakkı yok sana cimrisin derler. versin parayı en kral hastaneye giderim diycen. ama el alem senin hesabını senden önce yapıyor. hııımm 2 kişi çalışıyor çoluk yok çocuk yok ev kendilerinin arabalarıda var, ee öyle lükste yaşamıyolar bunların kenarda çook parası vardır diye ölçüp biçmişlerdir emin ol. halbuki kendilerine gelse para yok pul yok geçim zor diye ağlamaya başlarlar. sana bana gelincede cimri derler. kimse kusura bakmasın cimriysem cimriyim 1 ay çalışıp maaşı beklyene kadar k...çımız çıkıyor. tabiki aldığım parayı idareli kullancam yarının garantisini kim verebilirki oldu olmayan yada olan 3*5 kuruşu bir defada götürüp dökcem özel hast. ya sonra sonrası nolcak haydiii develete geri dön para yok diye (ki hastanede görmedikmi özellerden gelenleri paralr suyunu çekti özelde şimdi rapor peşine düştüler) ki bizde başta böyle yapsaydık belkide asıl zaman kaybı o olurdu. yaşta geçicekti devlet raporda vermezdi hormonlarda iyice tepe taklark olurdu. kaynanan gün aşırı sorar tabi yumurtlama günü nedir biliyoru bir sor bakalım. pat diye hamile kalıp çat diye doğurduysa nerden bilcek çok bilimişim yumurtlama gününü, spermin hareketini şeklini,nerden bilcek hormonu.. affına sığınak salak salak konuşuyor işte de geç:) laf olsun torba dolsun işte orak konuşcak bir konu olmayınca oda temcir pilavı gibi aynısını sorup duruyor. arama sende hergün oda ararsa duyma sonrada kont. yoktu de:)) bak bana kaynana memlekete gitti 4 ay bitti aramadım bir tek bayramda gördüm. hatta bayramın ilk 2 günü ben aramadım o aradı bayramımı kutladı ellerimden öptü:))) napim ama kötü gelinim zati yüz göz olupta ekstra kötü gelin olmak istemiyorum.

erkeklerin para harcama konusuna gelince emin ol hepsi öyle ha benimkinin sürekli tel değiştirme huyu yok ama eline bi ton para versen kötü gün için kenara 3-5 kuruş atayım demez. bişey alırken fiyatına bakmazdı. ama şimdi bana benzedi mesela markete gidince fişini kontrol eder evde ışıkları açı bırakmaz hatta nere olursa olsun kalkar söndürür annesinin evinde bile yapar bunu. anneside noldu böyle evlendin bakıyorumda.... bekarken hiçç böyle değildiniz. ben hiiiç idare bilmem çocuklarımda bilmezdi der (bence içimden o yüzden bi baltayasap olamamışsınız derim ki karı koca emekli öğretmenler) demekki adamın ruhunda varmışta dışarı çıkarcak bir kadına ihtiyacı varmış :)))) senin eşinde zmanla ekonomi yapmayı öğrenir bu böyle gitmez der bir yerde.

kızlar öğleden sonra eşim aldı beni işyerinen birlikte gittik hastaneye gerek yokmuş eşimin gelmesine imza attırmadılar özellikle sordum aşılama için dosya açılırken attığımız imzaları gösterdi veysel bey atmışsınız önceden dedi:) önümüzdeki hafta cuma günü çıkacak konseyden. gerek olmadığını bildiğim halde ekg sonucunu da götürmüştüm yanımda ne olur ne olmaz diye gelirken nasıl olduysa düşürmüşüm sanırım. tekrar ihtiyaç olmayacağını biliyorum. sadece dahiliyeci için çektirmiştik sanırım ama yine de size sormak istedim.

kızlar öğleden sonra eşim aldı beni işyerinen birlikte gittik hastaneye gerek yokmuş eşimin gelmesine imza attırmadılar özellikle sordum aşılama için dosya açılırken attığımız imzaları gösterdi veysel bey atmışsınız önceden dedi:) önümüzdeki hafta cuma günü çıkacak konseyden. gerek olmadığını bildiğim halde ekg sonucunu da götürmüştüm yanımda ne olur ne olmaz diye gelirken nasıl olduysa düşürmüşüm sanırım. tekrar ihtiyaç olmayacağını biliyorum. sadece dahiliyeci için çektirmiştik sanırım ama yine de size sormak istedim.

canım evraklarım yanımda yok ama emin olmamakla birlikte sanırım ekg onların dosyasında kalıyor. akşam evde bakarım. imza attırdılar bize demekki bize aşılamada attırmamışlarki tüpte imza aldılar eminim bu konuda. birde haftaya cuma ara demiş ya sen çarşamba ara onlar en ilerisini söylüyorlar ne olur ne olmaz diye. yoksa çıkıyor. eğer bir an önce olsun dersen cumayı bekleme çarş. ara ok çıktı derlerse. perşem gider alırsın ve heyete teslim edersin.

canım evraklarım yanımda yok ama emin olmamakla birlikte sanırım ekg onların dosyasında kalıyor. akşam evde bakarım. imza attırdılar bize demekki bize aşılamada attırmamışlarki tüpte imza aldılar eminim bu konuda. birde haftaya cuma ara demiş ya sen çarşamba ara onlar en ilerisini söylüyorlar ne olur ne olmaz diye. yoksa çıkıyor. eğer bir an önce olsun dersen cumayı bekleme çarş. ara ok çıktı derlerse. perşem gider alırsın ve heyete teslim edersin.

canım ekg yi almadı veysel bey. bunu size vereyim dedi dosyama koydum bende ama düşürmüşüm gelirken. evet bizim daha önce imzamız olduğu için gerek görmedi. bende erken aramayı düşünüyordum. çarşamba arayım söylediğin gibi. sadece dosyayı alıp heyete mi teslim edeceğim. sağlık kurulu raporu için başka bir şey gerekiyor mu?

çok haklısın canım. ben de zk'de 7 ay uğraşıp, sürüm sürüm sürünüp, rapor için uğraştıysam sırf o ilaçlar yüzündendir. dediğin gibi neredeyse 3 denemelik ilaç veriyorlar. doktorun katılım payını geçtim, sadece ilaçta raporla neresinden baksan en 3000 lira falan karın oluyor. o tasarruf ettiğim 3000 lirayı gerekirse 3. denemede kullanırım dedim ben de hep. arkadaşlarım bu kadar git gel uğraştım, illa rapor çıkarmaya uğraştım diye inan hep salak gözüyle baktı. "vakit kaybediyorsun" diyen mi olmadı, "sen de ne pintisin, çocuk için veriver 1 kere o parayı" diyen mi? "ay ben hiç uğraşamam" deyip şevkimi kıranlar...bir türlü şunu anlamadılar, 1 kerede tutacağını bilsem hemen gidip özelde yaptırmayı ben de bilirdim. insan tüm birikimini de harcar, yoksa kredi falan da çeker... mazoşist değilim ya, oraya aylarca gel git, sinir stres ol ben de zevk almıyordum. ama kaç kere de tutar ne kadar harcarız belli değil ki, o yüzden ekonomik davranmakta fayda var deyip her şeye katlandık.
sen de en güzelini yaptın. tüm kalbimle dua ediyorum inşallah bu denemende bebişine kavuşursun ama olmazsa 3.ye en azından ilacın hazır. maddi olarak bir de onun yükünü düşünmene gerek yok.

canım valla benim de hislerime tercüman olmuşsunuz. 2. aşılama tedavim iptal edildiğinde, yine laparoskopi olup aylarda iğne olup sonra bebek sahibi olan ve buyüzden beni anladığını düşündüğüm arkadaşıma dert yanmıştım azcık işte çok kötü oldu git gel yaptık çok sonuç açaladık iptal edildi emeklerimiz boşa gitti dedim.
bu yolu siz seçtiniz dedi bana. kendisi özele gitti. yaşı 33. kocası da 36 falan. olmayınca tırım tırım gitmişler vakit kaybetmemek için de dökmüşler paraları lap. somrası kalmış hamile bilmem kaçıncı au yumurta takibinde. ama 1 yıl tedavi görmüş. işte özele gitseydiniz böyle olmazdı falan dedi. devlete gitmeyi sen tercih ettin. dedi. bilmiyor ki benim yolum daha uzun bahsetmedim birdaha çok açıklama da yapmadım hastaneden memnunum tüp bebeğe geçince herşeyimi ödeyecek dedim. sadece iptal edilmesi kötü oldu bu özelde de olsa iptal edilebilirdi dedim. o zaman hem zamanıma hem parama yazık olurdu dedim sustu kaldı. bir de aynı sorunu yaşamış insan yani. beni küçümser gibi yaptı devlete gidiyorum diye. içinden diyordur bastırsın parayı gitsin özele ağlanmasın böyle. sonra birdaha hiç bahsetmedim. biliyomusun aynı sorunu yaşamış insanlar bile olsalar kucaklarına çocuklarını aldıklarında unutuveriyolar herşeyi. gülerek anlatıyor bana yaşadıklarını .dedim eğer ben alırsam bebeğimi kucağıma asla ama asla gülümseyerek anmicam bu günlerimi. insanoğlu çok fena ya bir de kimseye söylemediler tedavi gördüğünü. kaynanasına görümcesine bile bebek doğunca işte biraz sorunlarımız vardı yumurtlama tedavisi gördük sonra oldu deyip kapattılar konuyu. halbuki yapışıklıklar varmış tüplerinde laparoskopi olmasa kalamazdı belki. hatta bikeresinde bizim stresten çocuğumuz olmadı demişti:) yuh dedim. laparoskopi falan hepsini unuttu hatun bianda egosunu tatmin etmek için. bazı kadınlar için bu bir kusur asla dile getirmezler doğurmak yüceliktir onlar için doğurdum diye övünürler. sorun varsa bile asla söylemezler aman rahmine yumurtalıklarına laf gelmesin.
kimi insan mertçe tedavi gördüm de oldu der. ama kimisi gizler. ben eğer tüp ile alırsam kucağıma bebeğimi yakın aileme söylicem. ne var ki bunda? herkesin başına gelebilir. belki tüp demem de tedavi gördüm derim. çünkü artık 5. yılımızdayız düşüğün üstünden 1.5 yıl geçti kolay olmadığını anlıyordur insanlarda..tüp deyip de o kadar özele de girmemek lazım sen mert olur söylersin insanlar daha çok merak edip bu sefer ıncığını cıncığını sorarlar neden tüp yaptınız sorun neydi kendiliğinden olmamışmıydı senin bikere falan fila. herneyse şimdi o arkadaşımla paylaşmıyorum hiçbişeyi.çok iyi çok hoş ama biz mi alıngan oluyoruz bu dönemde bilmem ama incitti beni. hala görüşüyoruz bebeği 8 aylık oldu eğer düşmeseydi benim bebeğim de 9 aylık olacaktı. o doğurdu ben hala uğraşıyorum. Ama Allahımdan hayırlısını istiyorum. bebeğini sevdikçe hala içten dua eder sen de tadacaksın sen de alacaksın kucağına inşallah der ama o yaşadı bitti. iyi anlayamıyor...
içim doluymuş. :)

baharcım ekg ye gerek yok artık onu dosyaya almıyolar sistemik çıktıktan sonra hiçbir işe yaramıyor. sadece dahiliyecinin bakması içindi. mühim değil yani.benim eşime de hiç imza attırmamıştılar söylemiştim sana ama dikkatinden kaçtı demekki. yine de garanti olmuş isteyebilirdiler de..

bugün akşamüstü eşim aradı yarın halledelim ilaç işini izin alayım dedi.ama öğlenden sonra da izmit e gitmem gerekiyor yarım günde halledebilirmiyiz dedi. dedim ne mümkün. duygunun yaşadıklarını anlattım kısaca. olsun sen eczacıyı ara bir sor dedi. neyse aradım oynak servet açtı. tanıdı beni. dedim böyle böyle eurofertil de denicem ilaç raporum çıktı 15 kutu puregon lazım bana :) 1 günde halledebilirmiyim?
beni unuttu kotası dolmuş onun derdine düştü eczacılara devlet kota koymuş onun üzerinde satamıyolarmış. hesap yapıyor hangi zamana lazım sana falan diyor dedim 10 ekime. hımm hummm falan yaptı. dedim içimden valla dolmuşsa kotan gider başka eczaneden alırım bu kadar basit. reçete tarihi ile rapor tarihi aynı olması lazım bilmem ne dedi. hallederiz 1 günde sen gel dedi falan. ne saçma iş ya bu. biz zk ya gitmeden alamicaksak ilaçlarımızı bu e-reçete ne saçmalıktır ? ne kolaylığı kaldı bunun. daha çok işimizi zorlaştırdılar. servet de anlamıyo beni iki saat laf anlatıyorum. diyor reçete nin sisteme girildiği tarih ile reçete tarihi aynı olmalı diyor. e ben de onu diyorum be adam dedim içimden. tamam anladım dedim kapattım.
eurofertil de sıkı tutmam lazım işi. bekletemezler beni. hemen onaylasınlar olsun bitsin. böyle profesyonel bir merkez işe bak reçete akşam 5 den sonra onaylanıyor. açıkça söylerim zk da sisteme geçirmeleri gerek derim yarına kalınca tarihler tutmuyor aynı sorunu yaşayan arkadaşım oldu 3 gün gidip geldi derim .. gitmeden daha stres oldum.

neyse ki eşim riske atamadı haftaya gidicez. ya pazartesi ya salı. yani cuma gitsek onaylayamazsalar pazartesi ye kalır kaç gün fark olur arada bir de kaç gün geçmiş falan derler merler çıldırırım sonra ben.
eurofertil i en iyisi ben gitmeden ariyım. diyim söyleyin o reçeteyi onaylayan arkadaşınıza. benim işim acil 5 i falan bekleyemem nerdeyse kalksın gelsin işinin başına.

ayrıca duygu cum seninki de akiamdan onaylanmamıştı dimi sabah görememiştiniz sistemde. demekki hikaye uyduruyolar biriktiriyolar aynen dediğin gibi. sabah onayladığına göre o arkadaş. direteceksin. 2. dk. sonra nasıl onaylandı senin reçeten? demekki o anda yaptırdılarr...

neyse kızlar çok yıruldum bugün pazar vardı balık da almıştım pişir et mutfağı yıka pakla kendim yıkandım paklandım öldüm.. iyi geceler :)

ay ne sinir oldum ya cimrilik etmeyin gidin orda yaptırın demesi arkadaşın.yaşı küçük olsa eminimki senden önce koşar devlete. artık karta kaçmış hiçbir şansı hakkı yok sana cimrisin derler. versin parayı en kral hastaneye giderim diycen. ama el alem senin hesabını senden önce yapıyor. hııımm 2 kişi çalışıyor çoluk yok çocuk yok ev kendilerinin arabalarıda var, ee öyle lükste yaşamıyolar bunların kenarda çook parası vardır diye ölçüp biçmişlerdir emin ol. halbuki kendilerine gelse para yok pul yok geçim zor diye ağlamaya başlarlar. sana bana gelincede cimri derler. kimse kusura bakmasın cimriysem cimriyim 1 ay çalışıp maaşı beklyene kadar k...çımız çıkıyor. tabiki aldığım parayı idareli kullancam yarının garantisini kim verebilirki oldu olmayan yada olan 3*5 kuruşu bir defada götürüp dökcem özel hast. ya sonra sonrası nolcak haydiii develete geri dön para yok diye (ki hastanede görmedikmi özellerden gelenleri paralr suyunu çekti özelde şimdi rapor peşine düştüler) ki bizde başta böyle yapsaydık belkide asıl zaman kaybı o olurdu. yaşta geçicekti devlet raporda vermezdi hormonlarda iyice tepe taklark olurdu. kaynanan gün aşırı sorar tabi yumurtlama günü nedir biliyoru bir sor bakalım. pat diye hamile kalıp çat diye doğurduysa nerden bilcek çok bilimişim yumurtlama gününü, spermin hareketini şeklini,nerden bilcek hormonu.. affına sığınak salak salak konuşuyor işte de geç:) laf olsun torba dolsun işte orak konuşcak bir konu olmayınca oda temcir pilavı gibi aynısını sorup duruyor. arama sende hergün oda ararsa duyma sonrada kont. yoktu de:)) bak bana kaynana memlekete gitti 4 ay bitti aramadım bir tek bayramda gördüm. hatta bayramın ilk 2 günü ben aramadım o aradı bayramımı kutladı ellerimden öptü:))) napim ama kötü gelinim zati yüz göz olupta ekstra kötü gelin olmak istemiyorum.

erkeklerin para harcama konusuna gelince emin ol hepsi öyle ha benimkinin sürekli tel değiştirme huyu yok ama eline bi ton para versen kötü gün için kenara 3-5 kuruş atayım demez. bişey alırken fiyatına bakmazdı. ama şimdi bana benzedi mesela markete gidince fişini kontrol eder evde ışıkları açı bırakmaz hatta nere olursa olsun kalkar söndürür annesinin evinde bile yapar bunu. anneside noldu böyle evlendin bakıyorumda.... bekarken hiçç böyle değildiniz. ben hiiiç idare bilmem çocuklarımda bilmezdi der (bence içimden o yüzden bi baltayasap olamamışsınız derim ki karı koca emekli öğretmenler) demekki adamın ruhunda varmışta dışarı çıkarcak bir kadına ihtiyacı varmış :)))) senin eşinde zmanla ekonomi yapmayı öğrenir bu böyle gitmez der bir yerde.

canım o eldeki avuçtakini özelde harcayıp sonra rapor peşinde koşanları ben de çok gördüm, benim de kulağıma küpedir. daha dün kadının biri sırada önümdeydi, daha önce özelde aşılamayla, 2 tüp denemiş, belli ki paraları bitince devletten rapor alayım demiş. 39 yaşından gün aldım dedi, tam olarak yaşı hesaplansın, hakkı varmı yokmu diye kaleme yolladılar.
hele şimdi bir de sgk tüp ödenmesin diye oneri vermiş, o yüzden herkese gidin rapor alabiliyorken alın, yarın öbür gün bu hakkınız olmayabilir diyorum ama dinleyen kim. millet gidecek 1 kerede hemen hamile kalacak sanıyor. olan 5000-6000 lira parama olsun, değer diyorlar.
kaynanamın konuşmalarıyla ilgili benim söyleyemediğimi sen söylemişin. evet bildiğin salak salak konuşuyor. benimki de yaz başı yazlığa gitti. allahım her aradığımda bana "yok kahve falında bebek çıkmış, yok yazlıkta oturup bir torunu olsa da buralara gelse diye hayal ediyormuş, yürümeye başladığında çimlerin arasında şöyle koşacakmış, böyle denize götürecekmiş" diye anlatıyordu. hiç düşünmüyor ki, giderim 10 defa da tüp denerim olmazsa olmaz, ben kendimi düşük bir ihtimal de olsa hiç çocuğum olmayabileceğine hazırlıyorum, o ordan her gün yarama tuz basıyor. öyle bir kadın ki, eşimin prolaktini yükselince, doktor belki hipofizde bir kitle olabilir dedi. bunu duyunca sen kalk benim anneme telefon aç, "kesin kanser, filancanın oğlu da kuru öksürüğü varken doktora gitti akciğer kanseri çıktı öldü" de. hipofizdeki tümörü uyduruk bir kaç ilaçla bile küçültürlerken sen kalk evladını mezara koy. insan evladına nasıl böyle bir şeyi kondurabilir anlamıyorum ki? zaman içinde bu tip yorumlarından o kadar sinirlerim atmaya başladı ki ben de ayda 1 aramaya başladım. dün eşime sormuş, küsmü neden hiç aramıyor diye, eşim de "hastane işlerinden çok bunalıyor, sinirleri bozuk olduğundan aman ona buna çatarım diye kimseyle konuşmuyor" diye yalan atmış:))) bu ay ortası istanbula geri dönüyor bakalım sinirlerimi nasıl bozacak?

kızlar benimde duygularıma tercüman olmuşlar...cimrilikle alakası yokki bu işin bir kere de tutacağı belli olmayan bir şey için o kadar parayı dökemzsin özelde ..belli olsa koşa koşa gidersin..ben zk de tüp yapıldığını bilmiordum zaten 3 senenin sonunda bana dayı oğlunun hanımı söledi kenside aşılam yaptırıodru ücretli bir çocuğu vardı ama ikinciye olmuyordu...özelde 3 klomen ve oviterrelle tedavim olmsuz sonuçlanmıştı onun öncesinde de iki devlet hastanesinde tüm tahililerimizi yaptrmıştık..onlarda bizi infertilteye yönlendirmişti ilk defa duymuştum oda ne ya demiştim ilk zaman:))meğer hastaenlerin infertilite bölümünden başlamak gerekiormuş bu işe yani..her neyse ben de soşuğu zk de aldım ama böle rapor işlerini falan bilmiorum sadace develet yapıormuş diye gittim bir de zk bu konuda iyidir diye ...neyseki benim kaynanana çok cimridirler niye özele gitmedin demez acayıp karşıdırlar ölür olsalar evde gitmezler o derece..benim bu amliyat işi çıkmasaydı belki devam edebilirdim orada ama yaşta baya ilerliordu aşılama çok vakit kaybı olacaktı keşke 3 sene evvel bu zk den haberdar olsaymışım..şimdi oraya devam etsem bile sabır kalmadı herlde sinir hastası olrum zaten baya sinir hastası olmuştum uğraşmaktan etrafa bağırıp çağırmaktan artık...bu iş hiç te kolay değil başına gelmeyen bilemz..bende bekarken başıma gelmeyecek sanıordum ..ama gelior işte..ben de artık kimsele paylaşmama kararı aldım zaten zk de en son kenan ın kızdığı gün o kadar kötü oldum ki kayınvalidemle kavga ettim o derece asabım bozuldu ora yüzünden..bu zamana kadar hiç öle bir şey yapmamıştım..etrafımlada artık paylaşmıyorum iki arkadaşım var samimi yıllardır onlarla konuşyorum zaten onlarında olmuyor aynı durumdayız şansa bakın 3 arkadaşız hiç birimizin olmadı 3 senedir birinin diğeri 2seneye yakın..kısırlık çok yaygın..

zk de direk ücretli tüp yapsan ne kadar ki bilen varmı ilk bunun için gitmiştim ama iş kendiliğinden bu yöne dönüştü...

kolonoskopiyi zk de tümör belirteci kan testleri yaptırmıştım ya kist için o zaman ca 19 9 yüksek çıktı baya benim ..oda bağırsaklarda bir sorun olduğunu gösterior dedi kenan bey hem amliyat olcan hem kolonoskopi dedi..ben şaşırmışım..sonra üzerinde durmadı..bende rahat olmadım yaptrdım temiz çıktı..başka bir yerde sorun olabilir dedi doktor bağırsakta sorun yok dedi..karaciğerde falan sorun oluncada yüksek çıkıormuş yada kistten dolayıda olabilir dedi..zaten benim ca 125 testi hep yüksek çıkardı kistten dolayı..ca 125 yumurtalık kanserinde uygulanan test..kolonoskopi de tam narkoz almadım korku yüzünden iyi geçti..ama bağırsaklarım hep çok çalışır temiz çıktı şaşrdım ...

canım valla benim de hislerime tercüman olmuşsunuz. 2. aşılama tedavim iptal edildiğinde, yine laparoskopi olup aylarda iğne olup sonra bebek sahibi olan ve buyüzden beni anladığını düşündüğüm arkadaşıma dert yanmıştım azcık işte çok kötü oldu git gel yaptık çok sonuç açaladık iptal edildi emeklerimiz boşa gitti dedim.
bu yolu siz seçtiniz dedi bana. kendisi özele gitti. yaşı 33. kocası da 36 falan. olmayınca tırım tırım gitmişler vakit kaybetmemek için de dökmüşler paraları lap. somrası kalmış hamile bilmem kaçıncı au yumurta takibinde. ama 1 yıl tedavi görmüş. işte özele gitseydiniz böyle olmazdı falan dedi. devlete gitmeyi sen tercih ettin. dedi. bilmiyor ki benim yolum daha uzun bahsetmedim birdaha çok açıklama da yapmadım hastaneden memnunum tüp bebeğe geçince herşeyimi ödeyecek dedim. sadece iptal edilmesi kötü oldu bu özelde de olsa iptal edilebilirdi dedim. o zaman hem zamanıma hem parama yazık olurdu dedim sustu kaldı. bir de aynı sorunu yaşamış insan yani. beni küçümser gibi yaptı devlete gidiyorum diye. içinden diyordur bastırsın parayı gitsin özele ağlanmasın böyle. sonra birdaha hiç bahsetmedim. biliyomusun aynı sorunu yaşamış insanlar bile olsalar kucaklarına çocuklarını aldıklarında unutuveriyolar herşeyi. gülerek anlatıyor bana yaşadıklarını .dedim eğer ben alırsam bebeğimi kucağıma asla ama asla gülümseyerek anmicam bu günlerimi. insanoğlu çok fena ya bir de kimseye söylemediler tedavi gördüğünü. kaynanasına görümcesine bile bebek doğunca işte biraz sorunlarımız vardı yumurtlama tedavisi gördük sonra oldu deyip kapattılar konuyu. halbuki yapışıklıklar varmış tüplerinde laparoskopi olmasa kalamazdı belki. hatta bikeresinde bizim stresten çocuğumuz olmadı demişti:) yuh dedim. laparoskopi falan hepsini unuttu hatun bianda egosunu tatmin etmek için. bazı kadınlar için bu bir kusur asla dile getirmezler doğurmak yüceliktir onlar için doğurdum diye övünürler. sorun varsa bile asla söylemezler aman rahmine yumurtalıklarına laf gelmesin.
kimi insan mertçe tedavi gördüm de oldu der. ama kimisi gizler. ben eğer tüp ile alırsam kucağıma bebeğimi yakın aileme söylicem. ne var ki bunda? herkesin başına gelebilir. belki tüp demem de tedavi gördüm derim. çünkü artık 5. yılımızdayız düşüğün üstünden 1.5 yıl geçti kolay olmadığını anlıyordur insanlarda..tüp deyip de o kadar özele de girmemek lazım sen mert olur söylersin insanlar daha çok merak edip bu sefer ıncığını cıncığını sorarlar neden tüp yaptınız sorun neydi kendiliğinden olmamışmıydı senin bikere falan fila. herneyse şimdi o arkadaşımla paylaşmıyorum hiçbişeyi.çok iyi çok hoş ama biz mi alıngan oluyoruz bu dönemde bilmem ama incitti beni. hala görüşüyoruz bebeği 8 aylık oldu eğer düşmeseydi benim bebeğim de 9 aylık olacaktı. o doğurdu ben hala uğraşıyorum. Ama Allahımdan hayırlısını istiyorum. bebeğini sevdikçe hala içten dua eder sen de tadacaksın sen de alacaksın kucağına inşallah der ama o yaşadı bitti. iyi anlayamıyor...

yaşadıklarımız o kadar benziorki bizimle evlenen eşimin arakadaşlarının hanımlarıyla artk görüşmüorum çnkü oda 1 yıl sonunda uğraşa uğraşa hamile kaldı önceden konuşrduk en son kalınca o durmadan hadi bekliorum sizden de demeye başldı sonra eşim tedavi gördüğümüzü sölemiş çok kzıdım tabi doktora gittiğimiz falan işte ...durmadan soruyordu ama manalı bir şekilde hatta bir keresinde başak birinden bahsederken kızm sen de ne üzülorsun milletin çocuğu olmuyor sen kız olacak diye üzlüosun dedim diye konuştu yanımda..ama ben çok kırıldım belki kötü niyetli değil ama insan kırılıor hele hamile kaldıktan sonra çok havalara girdi..zaten dünyanın tüpsizi desem yeri var...kasılmaya başladı ayyy çok karnım ağrıo yok millet hep karnıma bakıo gibi yolda..yok şu buna asıldı yolda hamile kadına asılınırmı falan kendini dünya güzeli sanıorda...halbuki kırk yıl karısız kalsam erkek olayım almam onu..ama kocasıda gel gör ki el üstünde tutar..soracaklar diye işte gidemiorum eltiye de gidemiorum çünkü utanıor insan hala çocuk olmadı..bu durumdan zevk alanlarda var çevrede ailede..

evet canım darıca kocaeli ne bağlı. ben de düşünüyorum hala aşçılık mı mefruşat mı. eğitici annelikten vazgeçemem :) bugün gidip bilgi alıcam belki de açılmaz bunlar talep olmayınca açılmayan bölümler. o zaman giderim istediğime.kuaförlük de iyiymiş. benim de becerim vardır herkesin saçını yaparım ama kendi kafamı yapamam :D

o 2013 ocak tarihli cetrodite i bu tüpünde kullan. önce onu vurul canım.
sen de valla hırs yaptın insan hepsini alınca gözü doymuyor dimi aklında kalıyor :) ama artık geçti gitti boşver canım. valla ben de alıcam sanırım hakkımın hepsini artık kaçıncı da tutar bilmiyorum ama bulunsun illaki lazım olur.[/QU

bende hep kendi saçımı kendim yaparım yıllarca kuförlere boşa para vermişim kaç zamandır kendim boyuyorum bakır yaptım kuaför bile şaşırdı nasıl tuturdun evde kendin diye..ama şuan röfle var diplerini artık kendim yapıuorum boya alıp..30 tl boya ben 3.5 tl ye dip boya yapıorum hem de zevkli...üstelik tam istediğimrengide tutturuyorum..

yaşadıklarımız o kadar benziorki bizimle evlenen eşimin arakadaşlarının hanımlarıyla artk görüşmüorum çnkü oda 1 yıl sonunda uğraşa uğraşa hamile kaldı önceden konuşrduk en son kalınca o durmadan hadi bekliorum sizden de demeye başldı sonra eşim tedavi gördüğümüzü sölemiş çok kzıdım tabi doktora gittiğimiz falan işte ...durmadan soruyordu ama manalı bir şekilde hatta bir keresinde başak birinden bahsederken kızm sen de ne üzülorsun milletin çocuğu olmuyor sen kız olacak diye üzlüosun dedim diye konuştu yanımda..ama ben çok kırıldım belki kötü niyetli değil ama insan kırılıor hele hamile kaldıktan sonra çok havalara girdi..zaten dünyanın tüpsizi desem yeri var...kasılmaya başladı ayyy çok karnım ağrıo yok millet hep karnıma bakıo gibi yolda..yok şu buna asıldı yolda hamile kadına asılınırmı falan kendini dünya güzeli sanıorda...halbuki kırk yıl karısız kalsam erkek olayım almam onu..ama kocasıda gel gör ki el üstünde tutar..soracaklar diye işte gidemiorum eltiye de gidemiorum çünkü utanıor insan hala çocuk olmadı..bu durumdan zevk alanlarda var çevrede ailede..

:)))) ay ne güldüm yaa 40 yıl karısız kalsam onu almam:)) ne diyelim ya allah akıl fikir versin insan oğluyla uğraşmak gerçekten çok zor en iyisimi elini eteğini çekmek. valla insanı dert sahibi yapıyolar ben işe eve gidip geliyorum kimseyi arayıp sormuyorum arısız başım diyorum... ama sevgili karım (yani kocam:) ) vırvırlanıyor bu böyle olmaz insanlardan nereye kadar kaçıcaz gidişat iyi değil falan filan. bu sussa ben şikayetim yok diycem ve diyorumda. insanlar kötü her bir hasetlik hep bir dedi kobdu peşindeler istemiyorum kimseyi diyorum. ne muhatap olcam uzak olaımki biraz arınayım sakin bir hayat süreyim belki etkisi olur tedaviye.

canım o eldeki avuçtakini özelde harcayıp sonra rapor peşinde koşanları ben de çok gördüm, benim de kulağıma küpedir. daha dün kadının biri sırada önümdeydi, daha önce özelde aşılamayla, 2 tüp denemiş, belli ki paraları bitince devletten rapor alayım demiş. 39 yaşından gün aldım dedi, tam olarak yaşı hesaplansın, hakkı varmı yokmu diye kaleme yolladılar.
hele şimdi bir de sgk tüp ödenmesin diye oneri vermiş, o yüzden herkese gidin rapor alabiliyorken alın, yarın öbür gün bu hakkınız olmayabilir diyorum ama dinleyen kim. millet gidecek 1 kerede hemen hamile kalacak sanıyor. olan 5000-6000 lira parama olsun, değer diyorlar.
kaynanamın konuşmalarıyla ilgili benim söyleyemediğimi sen söylemişin. evet bildiğin salak salak konuşuyor. benimki de yaz başı yazlığa gitti. allahım her aradığımda bana "yok kahve falında bebek çıkmış, yok yazlıkta oturup bir torunu olsa da buralara gelse diye hayal ediyormuş, yürümeye başladığında çimlerin arasında şöyle koşacakmış, böyle denize götürecekmiş" diye anlatıyordu. hiç düşünmüyor ki, giderim 10 defa da tüp denerim olmazsa olmaz, ben kendimi düşük bir ihtimal de olsa hiç çocuğum olmayabileceğine hazırlıyorum, o ordan her gün yarama tuz basıyor. öyle bir kadın ki, eşimin prolaktini yükselince, doktor belki hipofizde bir kitle olabilir dedi. bunu duyunca sen kalk benim anneme telefon aç, "kesin kanser, filancanın oğlu da kuru öksürüğü varken doktora gitti akciğer kanseri çıktı öldü" de. hipofizdeki tümörü uyduruk bir kaç ilaçla bile küçültürlerken sen kalk evladını mezara koy. insan evladına nasıl böyle bir şeyi kondurabilir anlamıyorum ki? zaman içinde bu tip yorumlarından o kadar sinirlerim atmaya başladı ki ben de ayda 1 aramaya başladım. dün eşime sormuş, küsmü neden hiç aramıyor diye, eşim de "hastane işlerinden çok bunalıyor, sinirleri bozuk olduğundan aman ona buna çatarım diye kimseyle konuşmuyor" diye yalan atmış:))) bu ay ortası istanbula geri dönüyor bakalım sinirlerimi nasıl bozacak?

ya kusura bakma ama senin kaynana beni bile burda sinir etti bana öyle diye bi kaynana olsa yeminle 7/24 kavga ederim. hiç denirmi yok torun hayali kuruyom çim üstünde gezcekmişte falanda falan. ya sen istemezmisin pat diye çocuk sahibi olmayı o kadar uğraştığını ve ne çileler çektiğini bilmesine rağmen insan biraz oturaklı düşünür bu kızda ister çocuk sahibi olmayı ellerinden geleni yapıyolar allahım haklarında hayırlısını ver diyceğine. sanki çocuk olurda sen gıcıklığa doğurmuyosun gibi konuşmalar yapıyor. yok anam ya kimi insanda yaş geçer ama boş geçer bizlere yol göstercekeleri yerde ettikleri laflara bak. birde harbi manyak hemen oğlanı kanser edip öldürdü bu allahtan sizinle yaşamıyor yoksa çocuk olmuyor diye sende hayali olarak ne hastalıklar çıkarır ne hastalıklar. inş. yakın oturmuyosunuzdurda zırt pırt gidip gelmez malum evdesinde çat kapı gelirse yokda diyemezsin böylese sinirlerini ekstra bozar hiç şüphem yok:)) sen ona yarım akıllı boşver söylemlerini dikkate almayım de umursama umursasan daha çok cinnet olursun:S benim kaynanayada ben hiç söylemedim tüp yaptığımı görümceye geçen söyledim (ki epeydir görüşmüyorduk yani ben görüşmüyor teefonlarına çıkmıyordum) kasti söyledim ama söyleme nedenim başkaydı. nasıl oluyorki tüp dedi. ölürmüsün öldürürmüsün gel işte. anlatmadım bende hatun çatır çatır çıkarıyor 2 yıl hap kullanmış bırakmış ertesi ay hamile kalmış. 3 yıl spiral kullanmış çıkartmış ertesi ay hamile. eşime dedm bu iyikide korunuyormuş 8 yıllık evli demekki korunmasa kedi gibi sürekli doğurcak. işte böyle birine oturup tüpü anlatıpta neden k.çımı yırtayım nasıl olsa anlamıycak haaa huu öylemi diycek salak salak en iyimi sus diyorum. birde tesellisi yokmu olucak olucak biizmde bebeğimiz olcak demiyormu. sana noluyor diyorum senin evladının sana faydası olmayacakki olmayan yeğeninden faydam ıgörcen diyorum ( anam bende çok tersim ya ama hak ediyolar napim çok yıprattılar geçmişte benimde dilim sivri pat diye söylerim herşeyi) yani kaynanaya anlatsam sözde bilinçli kadın ama eminimki oda falanca şunu yapmış şurda bi dr. varmış birde oraya gidin diycek bende yaşlı başlı demiycem laf etcem ne gerek var diyorum. ama artık ümidini kestiki oğluyla ziyeretlere gidip ağaca ip bile bağladı :)))

sen de yüzüne deseydin keşke sanki ilk doğuran sensin diye :) bi de deseydin oysaki ben 40 yıl karısız kalsam yine de seni almazdım zevk işte filan diye :))) ama arkadaşa edilmiyor işte öyle laflar ama onlar düşüncesiz oluyor. bak benim de bu dert yandığım arkadaşım tamam bazı konularda anlamıyor beni ama hamileliğinde de doğumunda da mevlütünde de hala da hep görüşürüz asla çocuğum var diye yanımda hava atmaz. çok güzel duygular elif inşallah sen de en yakın zamanda tadacaksın bunları senin de çocuğun olacak diye moral verir. seninkisi fazlaymış.

buarada operasyonunu olmuşsun yazamadım temiz çıkmış çok sevindim geçmiş olsun.

:)))) ay ne güldüm yaa 40 yıl karısız kalsam onu almam:)) ne diyelim ya allah akıl fikir versin insan oğluyla uğraşmak gerçekten çok zor en iyisimi elini eteğini çekmek. valla insanı dert sahibi yapıyolar ben işe eve gidip geliyorum kimseyi arayıp sormuyorum arısız başım diyorum... ama sevgili karım (yani kocam:) ) vırvırlanıyor bu böyle olmaz insanlardan nereye kadar kaçıcaz gidişat iyi değil falan filan. bu sussa ben şikayetim yok diycem ve diyorumda. insanlar kötü her bir hasetlik hep bir dedi kobdu peşindeler istemiyorum kimseyi diyorum. ne muhatap olcam uzak olaımki biraz arınayım sakin bir hayat süreyim belki etkisi olur tedaviye.

valla aynısını bende eşime diyorum oda bende sorun olduğunu kimsele görüşmediğimi sölüor hep:)))geçimsiz gibilerinden..ama napım anlamıor beni millet dedikoducu ve haset diorum ama boş...

baharcım ekg ye gerek yok artık onu dosyaya almıyolar sistemik çıktıktan sonra hiçbir işe yaramıyor. sadece dahiliyecinin bakması içindi. mühim değil yani.benim eşime de hiç imza attırmamıştılar söylemiştim sana ama dikkatinden kaçtı demekki. yine de garanti olmuş isteyebilirdiler de..[/QUOTE]

bende öyle tahmin etmiştim canım. bi de size sormak istedim. evet imza atmadığınızı söylemişsin ama ne olur ne olmaz tekrar gel git olmasın diye birlikte gidelim istedim. garanti oldu. söylediğin gibi isteyebilirlerdi de:)

sen de yüzüne deseydin keşke sanki ilk doğuran sensin diye :) bi de deseydin oysaki ben 40 yıl karısız kalsam yine de seni almazdım zevk işte filan diye :))) ama arkadaşa edilmiyor işte öyle laflar ama onlar düşüncesiz oluyor. bak benim de bu dert yandığım arkadaşım tamam bazı konularda anlamıyor beni ama hamileliğinde de doğumunda da mevlütünde de hala da hep görüşürüz asla çocuğum var diye yanımda hava atmaz. çok güzel duygular elif inşallah sen de en yakın zamanda tadacaksın bunları senin de çocuğun olacak diye moral verir. seninkisi fazlaymış.

buarada operasyonunu olmuşsun yazamadım temiz çıkmış çok sevindim geçmiş olsun.

sağol cnm temiz çıktı ama karnım neden çalışıor durmadan anlamış değilim bağırsaklar yani ..neyse benim 2 arkadaşım var ikisininde olmadı benim gibi onlarda birbirimize destek oluyoruz..bu bahsettiğim eşimin arkadaşının hanımı zaten onlarla görüşmüyoruz artık başka sebeplerden de dolayı bundan dolayıda kaçıordum zaten iyi oldu..

kızlar iki gündür feci gribim. dün başladı bugün ayakta duramıyorum resmen. boğazım yanıyo ağrıyo. hatta keşke bugün ofise gelmeseymişim:( dün nette tesadüfen bi haber okudum. şarkıcı esra özmen tüp tedavisini eurofertilde hakan beye yaptırmış. şimdi iki yaşında kızı var. sanırım bi tv programı esnasında tanışmışlar hakan beyle. sorunu ne bilmiyorum ama konforlu tüp bebek uygulamışlar. netten araştırdım. çok düşük doz ilaç kullanarak, yumurtaların erken toplanması sonucu yapılan bi tedavi şekli ve daha çok pco lulara uygulanıyor. yurtdışında gelişmiş ülkelerde uygulanıyormuş. tr de gelişmiş laboratuarı olan bir kaç merkezde uygulanıyormuş yalnızca. bende ilaç kullanmaktan ve özellikle ohss den korkuyorum biliyorsunuz aklıma da yatmadı değil. özellikle zk da yaptırsam başıma sanki hoş şeyler gelmeyecekmiş gibi hissediyorum. ne dersiniz sizce bende bi görüşsem mi eurofertille?

kızlar iki gündür feci gribim. dün başladı bugün ayakta duramıyorum resmen. boğazım yanıyo ağrıyo. hatta keşke bugün ofise gelmeseymişim:( dün nette tesadüfen bi haber okudum. şarkıcı esra özmen tüp tedavisini eurofertilde hakan beye yaptırmış. şimdi iki yaşında kızı var. sanırım bi tv programı esnasında tanışmışlar hakan beyle. sorunu ne bilmiyorum ama konforlu tüp bebek uygulamışlar. netten araştırdım. çok düşük doz ilaç kullanarak, yumurtaların erken toplanması sonucu yapılan bi tedavi şekli ve daha çok pco lulara uygulanıyor. yurtdışında gelişmiş ülkelerde uygulanıyormuş. tr de gelişmiş laboratuarı olan bir kaç merkezde uygulanıyormuş yalnızca. bende ilaç kullanmaktan ve özellikle ohss den korkuyorum biliyorsunuz aklıma da yatmadı değil. özellikle zk da yaptırsam başıma sanki hoş şeyler gelmeyecekmiş gibi hissediyorum. ne dersiniz sizce bende bi görüşsem mi eurofertille?

bak bunu öğrendiğimiz iyi oldu bence herkesin durumuna göre tüp bebek bende muhakkak gideceğim görüşeceğim

Back
X