• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
günaydın kızlar bu sabahta mesaime üsküdarda başladım eşimi işine bıraktım yola çıkmadan aradım euro fertili sabah saat 8 di. hemşire girdi ben e-reçete numarasını göremeiyorum bu işi yapan ahmet arkadaşımız var onu arayım dedi (girilip onay yapılmadığından adım gibi emindim) ve 5 dk sonra aradı dün sistemde sorun olmuş girememiş ard. bende film koptu. şuan strese girmemem bir dönem ama siz beni resmen strese sokuyonuz, tedaviye başlamadan bu kdar sorun çıkıyorsa sırf bir reçetede tedavide kimbilir neler olcak size geldiğime şimdiden pişman oldum falan dedim. ayrıca kaç eczaneye sordum e-reçetenin akşam onaylanması diye birşey yok sizin çalışma şeklinizle alakalı dedi. hemen şimdi onaylanmasını istiyorum dedi. çok haklısınız ben arkda. bir daha arayım bakalım dedi. neyse 5-10 sonra gene aradı e-reçete numarasını verdi. nasıl oluyormuş bakın dedim. lafım size değil merkesizn çalışmasına dedi. eğer ilk geldiğim gün onaylanda ban nosu verilse 3 gündür gelip gitmezdim. bu şekilde sizede iş yükü çıkıyor hastalarıda yoruyorsunuz dedim. bende onaylama işlemini bilmiyorum ama akşam onaylanma işi samimiyetle söylüyorum banada saçma geliyor dedi. dedimki siizn IT ciniz dışarda çalışan biri bence reçeteleri biriktiyorsunuz toptan akşamalrı onaını yapıyuor. dolayısyla raporda ertesi güne kalınca tarihler tutmuyor sonra git gel oluyor dedim. vede zk.da rapor alan arkadaşlarım var size yönlendirdim daha gelip tedavi olmadan (abarttım burada salldaım yani) buna biz çözüm getirin ben zorluğunu yaşadım insanlara bari olmasın dedim:) (eşimde dünyada düzensiz olan çok şey hepsini düzeltmeye çalışma diyor napim yani şimdi boynumu büküp her defasında gerimi dönseydim işime) neyse ayrıca arayıp şikayetimi dile getircem. ya sabip bi çalışan alsınlar yada reçete onaylama yetkisini reçteyi giren kişiye versinler(hemşire girdi mesela)

gelelim ilaç kısmına (e-reçete no doğruymuş girişte sorun çıkmadı);

15 kutu puregon
7 kutu cetrotide
1 kutu ovitrelle
ilaçlara toplamda 1.316,21 TL ödedim.

detaylar ;

toplam tutar: 1387,20
eczane iskontosu 34,62
ilaç katılım payı (%20) 270,51
ödenecek tutar 1.082,07

ödemeniz gerekn muayene ücreti 5 tl
ödemeniz gerekn fiyat farkı 1.037,70 TL
ödemeniz gerekn ilaç katılım payı tutarı 270,51 tl
ödemeniz gerekn reçete katılım payı tutarı 3 tl ( 5+ 1037,70 + 270,51 + 3 = 1.316,21TL ödedim)

bu arada geçmişte kaçar kutu almışım diye baktımda 2. aşılama 2 kutu almışım aklıma takılmıştı hesaplamalarıma göre 1 kutu eksik çıkıyorda doğru hesaplamışım evde var diye2 almışım:(( keşke onuda alsaymışım +1 kutum daha olcakmı. (bende ne aç gözüm ya doyamadım ilaça) son kullanımları 2014 e kadar endişe etmeyin yani.

hastayım bu tüm ayrıntıları vermene:)) valla sayende artık her şeyleri biz de öğrendik. artık senin tecrübenle tıkır tıkır hallederiz. eurofertilde kıza fırçayı basman konusunda kesinlikle katılıyorum. böyle 3 gün gel git yapacaksan neden özele gittin? insan biraz da devlette bu gelmelerden gitmelerden sıkıldığı için özele gitmiyor mu? sanki herkes ferah feza, hiç işi gücü yok oraya gel git kendini vakfetmeye mecbur! hem bizden o kadar fark almayı biliyorlar da oraya neden işi bilmeyen birini oturtuyorlar? yeni bile olsa gerekli eğitimi verirsin de oraya koyarsın. hayır bir de akşam onaylanıyor diye yalan söylemeleri de cabası, ama foyaları çıkmış işte ortaya.
bugs bunny benzetmene de koptum. bu sabah zk'daydım kızı düşündükçe durup durup gülüyorum.

duygucum şimdi heyet odası ile de görüştüm. daha önce aşılama için forma imza attıysanız gerek olmayabilir ya da formu alıp eşinize imzalatıp getirebilirsiniz dedi ama böyle de rapor gecikir. en sağlıklısı birlikte gitmek. normalde dosya öğleden sonra 1 ile 3 arası açılıyor diye biliyorum. heyet odasındanda aynı şeyi söylediler. ama bizim mevcut dosyamız olduğu için sabahtan gitsek olur mu?

canım sistemik sağlık raporum benim de bugün çıktı. sabahtan çıktı dediler öğlen 1de gidip aldım. dosyamla birlikte doktora verdim. biz de daha önce aşılama için imza atmıştık ama eşimle benden bir kere daha imza aldılar. o yüzden bence ne olur ne olmaz eşinle git. nüfus örneklerinin üstünde geçerlilik tarihi yazıyor zaten. (6ay) nüfus ve evlilik cüzdanı fotokopilerini de unutma. 4 tane de fotoğraf. doktor bizim tahlil sonuçlarına göre bir kağıt doldurdu sonra da konsey için sekretere teslim ettim. ama çok da geçe kalma çünkü belli bir saatten sonra kabul etmiyorlar sanırım. ayrıca ayşe emekli oldu dediler. sadece şu dişlek olan sekreter varmış artık. o da çok yavaş ve bir sürü kişiyle başa çıkamıyor, bir de milletle aptal saptal tartışmalara giriyor. epey sıra bekleniyor. ben gittiğimde millet beklemekten bunalmış, kızla kavga ediyordu. haftaya perşembe arayıp konsey raporunu alacakmışım sana da cuma derler herhalde.

hastayım bu tüm ayrıntıları vermene:)) valla sayende artık her şeyleri biz de öğrendik. artık senin tecrübenle tıkır tıkır hallederiz. eurofertilde kıza fırçayı basman konusunda kesinlikle katılıyorum. böyle 3 gün gel git yapacaksan neden özele gittin? insan biraz da devlette bu gelmelerden gitmelerden sıkıldığı için özele gitmiyor mu? sanki herkes ferah feza, hiç işi gücü yok oraya gel git kendini vakfetmeye mecbur! hem bizden o kadar fark almayı biliyorlar da oraya neden işi bilmeyen birini oturtuyorlar? yeni bile olsa gerekli eğitimi verirsin de oraya koyarsın. hayır bir de akşam onaylanıyor diye yalan söylemeleri de cabası, ama foyaları çıkmış işte ortaya.
bugs bunny benzetmene de koptum. bu sabah zk'daydım kızı düşündükçe durup durup gülüyorum.

canım sistemik sağlık raporum benim de bugün çıktı. sabahtan çıktı dediler öğlen 1de gidip aldım. dosyamla birlikte doktora verdim. biz de daha önce aşılama için imza atmıştık ama eşimle benden bir kere daha imza aldılar. o yüzden bence ne olur ne olmaz eşinle git. nüfus örneklerinin üstünde geçerlilik tarihi yazıyor zaten. (6ay) nüfus ve evlilik cüzdanı fotokopilerini de unutma. 4 tane de fotoğraf. doktor bizim tahlil sonuçlarına göre bir kağıt doldurdu sonra da konsey için sekretere teslim ettim. ama çok da geçe kalma çünkü belli bir saatten sonra kabul etmiyorlar sanırım. ayrıca ayşe emekli oldu dediler. sadece şu dişlek olan sekreter varmış artık. o da çok yavaş ve bir sürü kişiyle başa çıkamıyor, bir de milletle aptal saptal tartışmalara giriyor. epey sıra bekleniyor. ben gittiğimde millet beklemekten bunalmış, kızla kavga ediyordu. haftaya perşembe arayıp konsey raporunu alacakmışım sana da cuma derler herhalde.

çok teşekkür ederim canım. nüfus kayıt örneğinin üzerinde hangi tarihe kadar geçerli olduğu yazıyor evet. ben hatırlayamadım ne zaman çıkarttığımı yarın dosyadan bakacağım. evlilik cüzdan fotokopimizi daha önce teslim etmiştik. nüfus cüzdan fotokopilerimizi çektirelim. fotoğraf benim hazır. eşime de hazırlatayım. ayşe emekli olduysa tüp bebek bölümünün hali içler acısı demektir. o kız mümkün değil tek başına başa çıkamaz. umarım fazla gecikmeden getirirler yanına birini.

duygucum nasılsın? ilaçlarını almışsın ama ne çok uğraştırmış böyle. iyi yapmışsın fırça atmakla. bende hastaneyi aradım şimdi. sistemik raporum çıkmış. yarın sabah giderim sanırım almaya. tahlil sonuçları dışında götürmem gereken bir şey var mı? yarın dosya açılacak sanırım sadece değil mi?

sistemik raporun hayırlı olsun canım..

evet aynı dosya üzerinden devam ediliyor. lafın gelişi öyle söyledim:) foto hazır zaten bol bol çoğalttım. sgk dökümünü ilk aşılama raporu çıkartacağımda vermiştim. nüfus kayıt örneğini de iki defa çıkartıp, teslim ettim ama sonuncusunun üzerinden 6 ay geçti süresi geçtiyse onu da yarın üsküdardan yenileyeceğim. bende eşimin gelmesine gerek var mı diye soracaktım sana imza atması gerekir diye düşündüm. şimdi sordum sekretere daha önce aşılama için imza attıysanız gerek yok dedi ama emin olamadım yine de.

benim eşim hiç imza atmadı :) aşılamalarda da tüpde de. bir sorun mu var acaba kızlar ?

CANIM O SEKRETERE GÜVENMİYORUM SALAK MI SALAK BİR KIZ. BİLMİYOR OLABİLİR YANİ. AŞILAMA BASKA ŞEY TÜP BAŞKA ŞEY. TÜPTE EMBRİYO OLAYI VAR. ONUNLA İLGİLİ BİR KAĞIT. MESELA BİR ÇOK MADDESİ VE MADDEDEN BİRİDE " ÖNGÖRÜLEN TEDAVİYİ HİÇBİR ŞİDDET TEHDİT TELKİN VE MADDİ VEYA MANEVİ BASKI ALTINDA KALMAZSIZIN İSTİYORUZ VE ONAYLIYORUZ" VE "EĞER BU MERKEZDE TEKRAR ÜREMEYE YARDIMCI TEDAVİ YAPTIRMAYA KARA VERİRSEK ONAYIMIZ İMAZLADIĞIMIZ GÜNDEN İTİBAREN 5 YIL İÇİNDEKİ TÜM TEDAVİLER İÇİN GEÇERLİ OLACAKTIR" DİYE MADDELERİ VAR. İKİMİZİNDE EL YAZIMIZLA YAZDIĞIMIZ AD SOYAD VE İMZALARIMIZ VAR. FOTOKOPİSİNİ ALMIŞIM BUNUNDA.

BİRDE EĞER 2. TÜPÜ YAPSAYDIM ZK. DA LONG PROTOKOLÜ UYGULAYACAKLARMIŞ. DOKTOR GÖZLEM FORMU VARDA ONA BAKIYORUM ŞİMDİ NEGATİF SONUÇTAN SONRA GİTTİM YA ŞÖYLE BİLGİLER VAR ÜZERİNDE ut: 60 X 48 MM el: 5 MM lo: 25 X 22 MM 5-6 AF (FOLİKÜL DEMEK SANIRIM) ro: 30 X 19 MM İÇİNDE 3-4 AF

KONSEY NO .... LONG 450 - hmg DENMİŞ BURDAN YORUMUM SANIRIM UZUN PROTOKOL UYGULANCAKTI? SİZCEDE ÖYLEMİDİR.

canım sen detayları yazınca ben de baktım ultrason kağıdıma. ben yarım rahimliyim ya. uterus:36x45 mm yazıyor 60 nere 36 nere seninkinin yarısı işte benim rahmim:(((
sol over 22x12 mm 6 AF diyor. sağ over için de 30x18 mm multipik heterojen görünümde fibrotik over yazıyor. over benzeri bişey demekki. yumurtladığına göre...

çok teşekkür ederim canım. nüfus kayıt örneğinin üzerinde hangi tarihe kadar geçerli olduğu yazıyor evet. ben hatırlayamadım ne zaman çıkarttığımı yarın dosyadan bakacağım. evlilik cüzdan fotokopimizi daha önce teslim etmiştik. nüfus cüzdan fotokopilerimizi çektirelim. fotoğraf benim hazır. eşime de hazırlatayım. ayşe emekli olduysa tüp bebek bölümünün hali içler acısı demektir. o kız mümkün değil tek başına başa çıkamaz. umarım fazla gecikmeden getirirler yanına birini.

senin 4 foto eşinin 1 foto gerekiyor aklında olsun. zaten o kız katiyen yetişemiyor. hayır bir de ikide bir ona buna laf yetiştirip, inatlaşıyor, polemiklere giriyor temelli işleri yavaşlatıyor. bugün sabahtan kadının biri bir şeyi yanlış anlamış öğlen 2 de halen daha sen sabah yanlış anlamışın o öyle olmaz böyle olur diye laf ediyordu. kadın tamam bana böyle dendi ben kendim uydurmadım diyor öteki halen daha vır vır vır konuşuyordu. bir de başka bir kadına artık ne etmişse, o da "işini yapmıyorsun seni şikayet edeceğim, kaç saattir buradayım özellikle tahlil sonuçlarımı basıp vermiyorsun" diye bağırınıyordu. en son içeriden doktorlar çıktı da müdahale etti. kadının dosyasını falan gitti faruk çıkarttı dolaptan.tahlil sonuçlarını bastırdılar. dişlek skreter "ha böyle yüz verin siz" diye doktorun arkasından söylendi durdu.
benim zk'de işim bitmek üzere ama daha gelip gideceklere allah sabır versin!!!

senin 4 foto eşinin 1 foto gerekiyor aklında olsun. zaten o kız katiyen yetişemiyor. hayır bir de ikide bir ona buna laf yetiştirip, inatlaşıyor, polemiklere giriyor temelli işleri yavaşlatıyor. bugün sabahtan kadının biri bir şeyi yanlış anlamış öğlen 2 de halen daha sen sabah yanlış anlamışın o öyle olmaz böyle olur diye laf ediyordu. kadın tamam bana böyle dendi ben kendim uydurmadım diyor öteki halen daha vır vır vır konuşuyordu. bir de başka bir kadına artık ne etmişse, o da "işini yapmıyorsun seni şikayet edeceğim, kaç saattir buradayım özellikle tahlil sonuçlarımı basıp vermiyorsun" diye bağırınıyordu. en son içeriden doktorlar çıktı da müdahale etti. kadının dosyasını falan gitti faruk çıkarttı dolaptan.tahlil sonuçlarını bastırdılar. dişlek skreter "ha böyle yüz verin siz" diye doktorun arkasından söylendi durdu.

canım senin de sistemik raporun hayırlı olsun bundan sonrası bence daha kolay git gel o kapıdan o kapıya dosya ver :) siz de bahar ile kasım ayına yetişeceksiniz inşallah.
nil en iyisiydi kızlardan hala üroloji ye yolumuz düşünce uğrarız tanır hemen hal hatır sorar. ayse çok suratsız. onun yanına yeni aldıkları da infertilite de görmüştüm bikaç sefer ayse ile geçinebilecek bir tipe benziyor ama saf mı saf :) fotolar en son ilaç raporu için dosyayı teslim ederken lazım oluyor. düşmesin diye almamıştı benimkini ayse daha önce..

evlilik cüzdanının 3 sayfasının fotokopisi sgk dökümü nüfus cüzdan suretleri senin ve eşinin kimlik fotokopileri. o kadar sanırım. nüfus kayıt örneklerinin de fotokopilerini istiyorlar. fotokopicileri zengin ettik valla.

duygu eurofertil e ilaç yazdırmaya gittiğinde ödedin mi muayne ücretini sadık bey ve alev hanım 130 t imiş. yoksa 3. gününde muayne olunca mı alıcaklar?
bence o zaman alırlar daha mantıklı dimi?

kızlar bir de bu sene KOMEK de hobi kurslarına yazılmıştım ben. kaç zamandır istiyorum bir türlü sayı sağlanıp açılamıyordu eğitici annelik ve aşçılık. bu 2 bölüme yazıldım.henüz haber gelmedi bugünde günde komşumla konuştum o da meşruşata başlamış kurdela işi falan yapıyolarmış. ona da heves ettim. acaba aşçılıktan çıkıp ona mı gitsem bebeğime battaniyeler yaparım yatak örtüsü salon takımı abajur süs kutular falan yapıyolarmış. heveslendim bende hem stresini alır insanın zaman geçer. aşçılık da türk mutfağı imiş. aslında bildiğimiz şeyler. ondan çıkıp mefruşata mı gitsem dedim. max. 2 kursa gidebiliyoz da..

bi ara dedim acaba benmi bunyy taktım da kıza kıl oldum. demekki değilmiş abartmamışım herkes aynı izlenimi almı. bugün bi arkadaş ayşeyi emekli etmişler dedi bende espri yapğıyor sandım başak bölüme yolladılar da ondan emekli etmişler diye şaka olarak algıladım demekki doğruymuş emekli olması. ya o kaç yaşındaki emekli olmuş. 40 varmı?

aynen dişler millete laf atmaktan sataşmaktan iş yapamıyor millet beziyor artık sonra karılar hamamına dönüyor ora:)

kızlar bir de bu sene KOMEK de hobi kurslarına yazılmıştım ben. kaç zamandır istiyorum bir türlü sayı sağlanıp açılamıyordu eğitici annelik ve aşçılık. bu 2 bölüme yazıldım.henüz haber gelmedi bugünde günde komşumla konuştum o da meşruşata başlamış kurdela işi falan yapıyolarmış. ona da heves ettim. acaba aşçılıktan çıkıp ona mı gitsem bebeğime battaniyeler yaparım yatak örtüsü salon takımı abajur süs kutular falan yapıyolarmış. heveslendim bende hem stresini alır insanın zaman geçer. aşçılık da türk mutfağı imiş. aslında bildiğimiz şeyler. ondan çıkıp mefruşata mı gitsem dedim. max. 2 kursa gidebiliyoz da..

eğer türk mutfağıysa bence gerek yok. italyan falan olsaydı oalbilirdi yada çin:)) eğitici annelik iyi meşruşat pek bana göre değil ama sıkılmam dersen olabilir. ben diksiyona yazılmıştım ama h.içine açtılar sınıfı gidememiştim.

duygu eurofertil e ilaç yazdırmaya gittiğinde ödedin mi muayne ücretini sadık bey ve alev hanım 130 t imiş. yoksa 3. gününde muayne olunca mı alıcaklar?
bence o zaman alırlar daha mantıklı dimi?

yok canım ödeme yapmadım. işteselerdi de vermezdim ne öyle tedaviye başlamadan para vemek. ama sadık beymi alev hanıım mı olmalı araştırmam gerek. e-reçete yazmaları ve o reçeteyi zk.da sisteme işletmen tüpü eurofertilde yaptırcağını kesinleştiriyor. ve sanırım artık başka yerde yapmak için ger dönüşü olmuyor.

bende ismeğe kayıt oldum bir ay önce kadar ama hala bana da haber gelmedi ...kuaförlük bölümüne pendikte benimki..meraklıyımdır bende saç işlerine..senin ordaki komek kocaeli sanırım...mefruşat ve nakış işlerini pek sevmiyorum ama annelik bölümü bak iyi bence..ben de bu ara haber bekliorum kayınvalidem de orada ama pendiktekine kayıt oldum :::::)))oda takı bölümündeydi şimdi başka bölüme geçmiş..

Son düzenleme:

valla durumlar fena orda demmekki allah sabır versin uğraşanlara tahammül zor gerçekten...benide baya yanlış yönlendirmişlerdi baştan...hatta hiç yönlendirmemişlerdi desem daha doğru olur..bir sürü yanlışlık yaşadım..biraz da çocuk için uğraşmak bana çok zor geliordu mızmızlanıordum..sonra alıştım da milette teker teker yol gösterir olmuştum..en son gittiğim gün bir sürü kişi soru sordu gelip yönlendirdim anlattım ne olacak ne gidecek...:))ama orada sekreter olmak ta zor yaaa...

bu gün kenanın dedği kolonoskopiyide oldum çok şükür..çok rahat geçti sonuçta temiz çıktı

Son düzenleme:
canım özelde 1000-1500 tutuyor ama ilaç sayısı az. ben 1500 civarı verdim 15 kutu puregon 7 kutu cerotide 1 kutu ovitrelle aldım. biraz geriye bakarsan özel olarak alsydım bunları 1500 değil 5000 tl civarı tutacaktı....

öyle ise iyi yaaa..ama 5000 tl ne demek herlde öle olsa tüp bebek yapamam özelde eşim asla ilaca 5000 tl vermez çünkü..bu ilaç olayıda özelde bir tuzakmı diye düşünüyorum fiyatı düşük gösteriyorlar belkide ilaç yüzünden

öyle ise iyi yaaa..ama 5000 tl ne demek herlde öle olsa tüp bebek yapamam özelde eşim asla ilaca 5000 tl vermez çünkü..bu ilaç olayıda özelde bir tuzakmı diye düşünüyorum fiyatı düşük gösteriyorlar belkide ilaç yüzünden

ilaç fiyatlarını örnek olarak heralde 5000 tutar dedim. ben raporlu ve indirimli aldığım için maksimum olanı aldım tüm haklarımı kullandım yani payıma düşen her ilacı alıp devlete 1 tane bile bırakmadım. bu sebeple 1316 tl tuttu benim ilaçlar. ama dediğim gibi özel olsa bu rakamın en az 3 katını öderdim. ki özelde de alıp ilaç istifi yapmanın alemi yok bittikçe gidip alınır eczaneden reçeteymiş rapomuş derdi olmadığı için bittikçe alınır. sana ne ye istinaden kolonoskopi yap dediki? ama iyi geçmesine ve sonucun iyi olmasına sevindim.

kızlar bu arada çoook ilaç alıp haklarımı doldurdum ya. eğer 2. tpümde tutmazsa 3.tüp denemem bir nevi raporluymuş gibi olacak. malum ilaçlar fazlaca var ve bu denemedende çok artar ve 3. denemeye çok çok az ilaç ihtiyacım olur. bir çatlatma iğnesi 2-3 kutuda cetrotide aldımmı 3. tüpede hazır ialçlarım. inşallah gerek kalmaz ama her ihtimale karşı tedbiri elden bırakmamk gerek. ialçaların tarhine baktım en erken tarihlisi 2014/04. 2014/06 2015/02 sadece cetrotidenin 1 kutusu 01/2013 olmadı götürüp değiştiririm. artık 3..tüpe kadar gelirsem ilçalrdan yırttım sadece merkeze para ödemek kalır. valla allah razı olsun devletten süründürdü falan ama ilaç yükümüzüde hafifletti. hani 2 tüp hakkı veriyor ama ilaçlarıda bol bol yazıyor. ama yanarım yanarım 2. aşılamamda 2 kutu almışım elimde 1 kutum var diye almamış yazılan 3 kutudan 1 ini :( hala aklımada nasıl öyle bi salaklık yapmısım diye üzülüyorum:(

bende ismeğe kayıt oldum bir ay önce kadar ama hala bana da haber gelmedi ...kuaförlük bölümüne pendikte benimki..meraklıyımdır bende saç işlerine..senin ordaki komek kocaeli sanırım...mefruşat ve nakış işlerini pek sevmiyorum ama annelik bölümü bak iyi bence..ben de bu ara haber bekliorum kayınvalidem de orada ama pendiktekine kayıt oldum :::::)))oda takı bölümündeydi şimdi başka bölüme geçmiş..

evet canım darıca kocaeli ne bağlı. ben de düşünüyorum hala aşçılık mı mefruşat mı. eğitici annelikten vazgeçemem :) bugün gidip bilgi alıcam belki de açılmaz bunlar talep olmayınca açılmayan bölümler. o zaman giderim istediğime.kuaförlük de iyiymiş. benim de becerim vardır herkesin saçını yaparım ama kendi kafamı yapamam :D

ilaç fiyatlarını örnek olarak heralde 5000 tutar dedim. ben raporlu ve indirimli aldığım için maksimum olanı aldım tüm haklarımı kullandım yani payıma düşen her ilacı alıp devlete 1 tane bile bırakmadım. bu sebeple 1316 tl tuttu benim ilaçlar. ama dediğim gibi özel olsa bu rakamın en az 3 katını öderdim. ki özelde de alıp ilaç istifi yapmanın alemi yok bittikçe gidip alınır eczaneden reçeteymiş rapomuş derdi olmadığı için bittikçe alınır. sana ne ye istinaden kolonoskopi yap dediki? ama iyi geçmesine ve sonucun iyi olmasına sevindim.

kızlar bu arada çoook ilaç alıp haklarımı doldurdum ya. eğer 2. tpümde tutmazsa 3.tüp denemem bir nevi raporluymuş gibi olacak. malum ilaçlar fazlaca var ve bu denemedende çok artar ve 3. denemeye çok çok az ilaç ihtiyacım olur. bir çatlatma iğnesi 2-3 kutuda cetrotide aldımmı 3. tüpede hazır ialçlarım. inşallah gerek kalmaz ama her ihtimale karşı tedbiri elden bırakmamk gerek. ialçaların tarhine baktım en erken tarihlisi 2014/04. 2014/06 2015/02 sadece cetrotidenin 1 kutusu 01/2013 olmadı götürüp değiştiririm. artık 3..tüpe kadar gelirsem ilçalrdan yırttım sadece merkeze para ödemek kalır. valla allah razı olsun devletten süründürdü falan ama ilaç yükümüzüde hafifletti. hani 2 tüp hakkı veriyor ama ilaçlarıda bol bol yazıyor. ama yanarım yanarım 2. aşılamamda 2 kutu almışım elimde 1 kutum var diye almamış yazılan 3 kutudan 1 ini :( hala aklımada nasıl öyle bi salaklık yapmısım diye üzülüyorum:(

o 2013 ocak tarihli cetrodite i bu tüpünde kullan. önce onu vurul canım.
sen de valla hırs yaptın insan hepsini alınca gözü doymuyor dimi aklında kalıyor :) ama artık geçti gitti boşver canım. valla ben de alıcam sanırım hakkımın hepsini artık kaçıncı da tutar bilmiyorum ama bulunsun illaki lazım olur.

evet canım darıca kocaeli ne bağlı. ben de düşünüyorum hala aşçılık mı mefruşat mı. eğitici annelikten vazgeçemem :) bugün gidip bilgi alıcam belki de açılmaz bunlar o 2013 ocak tarihli cetrodite i bu tüpünde kullan. önce onu vurul canım.
sen de valla hırs yaptın insan hepsini alınca gözü doymuyor dimi aklında kalıyor :) ama artık geçti gitti boşver canım. valla ben de alıcam sanırım hakkımın hepsini artık kaçıncı da tutar bilmiyorum ama bulunsun illaki lazım olur.

tutacağını bilsem ihtiyacım kadarını alırdım ama bakalım 2 demi 3 temi 4 temi allah bilir kaçıncı denemeizde olcak. keşke tutsada her iş ilaç kadar basit olsa:(

canım, ilaç tek başına 5000 tutar mı hiç? en pahalı yerlerden biri bahçeci umut, ilaç dahil 5850 lira fiyat veriyor. bir de eğer raporsuzsan zaten seni daha ucuz ilaçlara yönlendiriyorlar merak etme. ama raporluysan daha pahalı ilaçlardan fazla fazla yazıyorlar.
kolonoskopinin temiz çıkmasına inanılmaz sevindim. zaten temiz çıkacağına da ben emindim. büyük gelmiş geçmiş olsun.

çok haklısın canım. ben de zk'de 7 ay uğraşıp, sürüm sürüm sürünüp, rapor için uğraştıysam sırf o ilaçlar yüzündendir. dediğin gibi neredeyse 3 denemelik ilaç veriyorlar. doktorun katılım payını geçtim, sadece ilaçta raporla neresinden baksan en 3000 lira falan karın oluyor. o tasarruf ettiğim 3000 lirayı gerekirse 3. denemede kullanırım dedim ben de hep. arkadaşlarım bu kadar git gel uğraştım, illa rapor çıkarmaya uğraştım diye inan hep salak gözüyle baktı. "vakit kaybediyorsun" diyen mi olmadı, "sen de ne pintisin, çocuk için veriver 1 kere o parayı" diyen mi? "ay ben hiç uğraşamam" deyip şevkimi kıranlar...bir türlü şunu anlamadılar, 1 kerede tutacağını bilsem hemen gidip özelde yaptırmayı ben de bilirdim. insan tüm birikimini de harcar, yoksa kredi falan da çeker... mazoşist değilim ya, oraya aylarca gel git, sinir stres ol ben de zevk almıyordum. ama kaç kere de tutar ne kadar harcarız belli değil ki, o yüzden ekonomik davranmakta fayda var deyip her şeye katlandık.
sen de en güzelini yaptın. tüm kalbimle dua ediyorum inşallah bu denemende bebişine kavuşursun ama olmazsa 3.ye en azından ilacın hazır. maddi olarak bir de onun yükünü düşünmene gerek yok.

Son düzenleme:
çok haklısın canım. ben de zk'de 7 ay uğraşıp, sürüm sürüm sürünüp, rapor için uğraştıysam sırf o ilaçlar yüzündendir. dediğin gibi neredeyse 3 denemelik ilaç veriyorlar. doktorun katılım payını geçtim, sadece ilaçta raporla neresinden baksan en 3000 lira falan karın oluyor. o tasarruf ettiğim 3000 lirayı gerekirse 3. denemede kullanırım dedim ben de hep. arkadaşlarım bu kadar git gel uğraştım, illa rapor çıkarmaya uğraştım diye inan hep salak gözüyle baktı. "vakit kaybediyorsun" diyen mi olmadı, "sen de ne pintisin, çocuk için veriver 1 kere o parayı" diyen mi? "ay ben hiç uğraşamam" deyip şevkimi kıranlar...bir türlü şunu anlamadılar, 1 kerede tutacağını bilsem hemen gidip özelde yaptırmayı ben de bilirdim. insan tüm birikimini de harcar, yoksa kredi falan da çeker... mazoşist değilim ya, oraya aylarca gel git, sinir stres ol ben de zevk almıyordum. ama kaç kere de tutar ne kadar harcarız belli değil ki, o yüzden ekonomik davranmakta fayda var deyip her şeye katlandık.
sen de en güzelini yaptın. tüm kalbimle dua ediyorum inşallah bu denemende bebişine kavuşursun ama olmazsa 3.ye en azından ilacın hazır. maddi olarak bir de onun yükünü düşünmene gerek yok.

canım işte herkesle paylaşıncada millet başımıza bilir kişi kesiliyor mübarekler. sanki keyfimizden gidip 1 yıl boyunca süründük.(ki ben çok şükür her şeyim takır takır zamnında oldu işlemlerimde evraklarımda sarkmalar ertelenmeler olmadı. durumdanda belli oluyorki 2011 kasımda başladım neredeyse 2012 kasım oldu 1 yıla 2 aşılama 2 tüp sığdırdım)o kişilerinde başlarına gelmediği için ahkam kesmesini çok iyi biliyorlar. benim kuzenim 4. tüpünde tuttu. bi ark. bi aşılama yaptı olmadı sonra kendiliğinden oldu bu kişiler benle aynı durumdaydı ama ne zmanki hamile kaldılar artık onlarlarda paylaşmamaya başladım sorduklarında ara verdim işlerim yoğun diyordum hele buna rağmen kuzenim git de git diyor sürekli bu sebepten artık arayıp halini hatrını bile soramıyorum ne yaptın ne ettin git dene tüp diycek diye. halbuki 1 tüpü yaptım bile. yani şuan bu durumu yaşamayanlar ahkam keser geçimişte yaşamış olankişilerde eminimki bol keseden konuşur. hiç geçmişte bende yaşadım demez insanoğluyuz işte yaşadıklarımız çok çabuk unutuyoruz. belki bizde ilerde yaşamış olmamıza rağmen başkalarına bilirkişi kesilcez. ve insanlar anlamıyor pintisin cimrisin , aaa ben olsam hayatta yapamam.... o an b..k yapamazsın başına gelsinde kim tutar seni yerinde fellik fellik dr. gezersin diycen aslında.. insanlarla yüz göz olmamak , onları kırmamak ve kendimiz kırılmamak için en iyisimi susmak. ağız ucuyla çıtlattığım kişilere bile hiçbirşey söylemiyorum artık.dr işi noldu diyen olursa gitmiyorum diyorum.hayatımda bu durumu paylaştığım 2 komşum (kiboyu kadar çocukları var) 1 arkdaş 1 kuzen artık onlarla bile paylaşmıyorum. gerek yok çünkü hangisi benim halimden anlıycakki verecekleri saçma sapan akıllarla hepten sinirimi bozmaktan başka bir işe yaramayacaklar. hem salakmıyız yıllardır sgk ya prim ödüyoruz madem başımıza böyle bişey geldi hazır elimizin altında da devlet hast. var ne diye gitmeyelim sanki başka şehirlerdenmi geliyoruz ki zk. ya. bir çoğumuzun burnunun dibinde.

canım işte herkesle paylaşıncada millet başımıza bilir kişi kesiliyor mübarekler. sanki keyfimizden gidip 1 yıl boyunca süründük.(ki ben çok şükür her şeyim takır takır zamnında oldu işlemlerimde evraklarımda sarkmalar ertelenmeler olmadı. durumdanda belli oluyorki 2011 kasımda başladım neredeyse 2012 kasım oldu 1 yıla 2 aşılama 2 tüp sığdırdım)o kişilerinde başlarına gelmediği için ahkam kesmesini çok iyi biliyorlar. benim kuzenim 4. tüpünde tuttu. bi ark. bi aşılama yaptı olmadı sonra kendiliğinden oldu bu kişiler benle aynı durumdaydı ama ne zmanki hamile kaldılar artık onlarlarda paylaşmamaya başladım sorduklarında ara verdim işlerim yoğun diyordum hele buna rağmen kuzenim git de git diyor sürekli bu sebepten artık arayıp halini hatrını bile soramıyorum ne yaptın ne ettin git dene tüp diycek diye. halbuki 1 tüpü yaptım bile. yani şuan bu durumu yaşamayanlar ahkam keser geçimişte yaşamış olankişilerde eminimki bol keseden konuşur. hiç geçmişte bende yaşadım demez insanoğluyuz işte yaşadıklarımız çok çabuk unutuyoruz. belki bizde ilerde yaşamış olmamıza rağmen başkalarına bilirkişi kesilcez. ve insanlar anlamıyor pintisin cimrisin , aaa ben olsam hayatta yapamam.... o an b..k yapamazsın başına gelsinde kim tutar seni yerinde fellik fellik dr. gezersin diycen aslında.. insanlarla yüz göz olmamak , onları kırmamak ve kendimiz kırılmamak için en iyisimi susmak. ağız ucuyla çıtlattığım kişilere bile hiçbirşey söylemiyorum artık.dr işi noldu diyen olursa gitmiyorum diyorum.hayatımda bu durumu paylaştığım 2 komşum (kiboyu kadar çocukları var) 1 arkdaş 1 kuzen artık onlarla bile paylaşmıyorum. gerek yok çünkü hangisi benim halimden anlıycakki verecekleri saçma sapan akıllarla hepten sinirimi bozmaktan başka bir işe yaramayacaklar. hem salakmıyız yıllardır sgk ya prim ödüyoruz madem başımıza böyle bişey geldi hazır elimizin altında da devlet hast. var ne diye gitmeyelim sanki başka şehirlerdenmi geliyoruz ki zk. ya. bir çoğumuzun burnunun dibinde.

hay ağzına sağlık canım ya. tüm hissettiklerime tercüman olmuşsun. bende inanırmısın kayın validem, hatta eşim bile beni anlamadı. ikisi de yapı olarak hiç zora gelemez. eşim defalarca zk'de, "neden buradayız, gidelim özelde yaptıralım geçelim" dedi. ama dediğin gibi senelerce sgk'ya prim ödedik, zk benim burnumun dibi(modada oturduğum için hakikaten öyle), istedikleri kadar zorluk çıkarsalar da raporun çıkmaması için elle tutulur bir sebep de yoktu, neden vazgeçeyim de, böyle bir hakkım varken paramı sokağa atayım bir türlü anlatamadım! hayır bir de etraf da saçma sapan ahkam kesmeleriyle onu etkiliyor. eşimin bir iş arkadaşı memorialda ilk denemesinde tüp bebekle 42 yaşında anne oldu. geçende eşime tutturmuş raporu boşverin, cimrilik etmeyin gidin memorialda yaptırın diye. eşim de eve gelmiş, orası en iyisiymiş, oraya gidelim diye. yahu kadının 42 yaşında zaten rapor hakkı yok, nerede olsa kendi parasıyla yaptıracaktı, elbette kendi gidip başarılı olduğu yeri övecek diye anlatıncaya kadar akla karayı seçtim.
kayın validemle desen artık telefonda 60 saniye falan konuşuyorum. biraz uzatayım, her konuşmamızda(bu gün aşırı da olsa) bana müjdeli haberiniz yok mu diyor. hayır 1 ayda 1 gün hamile kalma olasığın var, yani ya hamilesindir ya değilsindir, gün aşırı sormanın ne alemi var? adet görüyorum diyorum 2 gün sonra yine soruyor kadın ya! zaten öyle bir ihtimal neredeyse imkansız, bu sperm sayılarıyla ancak mucize olması lazım, rapor çıksın tüple inşallah diyorum, bu sefer de "çok vakit kaybettin, çıkmıyorsa git paranla yaptır" diyor. sanki parayı kendi verecek... ha şunu da ekleyeyim, benim eşimin birikim yapma yetisi hiç yoktur. eline ne para geçse harcayabilecek kapasitededir.maaşından 3 kuruş artsın hemen gider yok cep telefonunu değiştirir, yok yeni macbook alır, parasına hiç acımaz. bense hep hesapçı olmuşumdur, ancak bozulursa yeni cep telefonunu alırım, bir kıyafet beğeneyim, ucuzluğu beklerim, işime arabayla gidebilecekken 1 saat erken kalkar, benzinden tasarruf olsun diye servise binerdim. o yüzden de çalıştığım süre boyunca devamlı birikim yaptım. ha tamam evimizi eşimin maaşı döndürdüğü için bu yıllarca benim için daha kolay oldu ve ne biriktirdiysem benim değil bizim paramız ama bu tüp işine kalkıştıysak benim birikimlerimle olacak. (sonuçta ben de her ay maaşımı çılgınlar gibi harcamayı bilirdim) şimdi benim kendimi sıkmamın karşılığı olan bir para harcanacağı için elbette çar çur etmek istemiyorum. ama öte yandan herkese hava hoş, ne düşünüyorsun harca gitsin diye ahkam kesiyorlar.

Back
X