günaydın kızlar bu sabahta mesaime üsküdarda başladım eşimi işine bıraktım yola çıkmadan aradım euro fertili sabah saat 8 di. hemşire girdi ben e-reçete numarasını göremeiyorum bu işi yapan ahmet arkadaşımız var onu arayım dedi (girilip onay yapılmadığından adım gibi emindim) ve 5 dk sonra aradı dün sistemde sorun olmuş girememiş ard. bende film koptu. şuan strese girmemem bir dönem ama siz beni resmen strese sokuyonuz, tedaviye başlamadan bu kdar sorun çıkıyorsa sırf bir reçetede tedavide kimbilir neler olcak size geldiğime şimdiden pişman oldum falan dedim. ayrıca kaç eczaneye sordum e-reçetenin akşam onaylanması diye birşey yok sizin çalışma şeklinizle alakalı dedi. hemen şimdi onaylanmasını istiyorum dedi. çok haklısınız ben arkda. bir daha arayım bakalım dedi. neyse 5-10 sonra gene aradı e-reçete numarasını verdi. nasıl oluyormuş bakın dedim. lafım size değil merkesizn çalışmasına dedi. eğer ilk geldiğim gün onaylanda ban nosu verilse 3 gündür gelip gitmezdim. bu şekilde sizede iş yükü çıkıyor hastalarıda yoruyorsunuz dedim. bende onaylama işlemini bilmiyorum ama akşam onaylanma işi samimiyetle söylüyorum banada saçma geliyor dedi. dedimki siizn IT ciniz dışarda çalışan biri bence reçeteleri biriktiyorsunuz toptan akşamalrı onaını yapıyuor. dolayısyla raporda ertesi güne kalınca tarihler tutmuyor sonra git gel oluyor dedim. vede zk.da rapor alan arkadaşlarım var size yönlendirdim daha gelip tedavi olmadan (abarttım burada salldaım yani) buna biz çözüm getirin ben zorluğunu yaşadım insanlara bari olmasın dedim:) (eşimde dünyada düzensiz olan çok şey hepsini düzeltmeye çalışma diyor napim yani şimdi boynumu büküp her defasında gerimi dönseydim işime) neyse ayrıca arayıp şikayetimi dile getircem. ya sabip bi çalışan alsınlar yada reçete onaylama yetkisini reçteyi giren kişiye versinler(hemşire girdi mesela)
gelelim ilaç kısmına (e-reçete no doğruymuş girişte sorun çıkmadı);
15 kutu puregon
7 kutu cetrotide
1 kutu ovitrelle
ilaçlara toplamda 1.316,21 TL ödedim.
detaylar ;
toplam tutar: 1387,20
eczane iskontosu 34,62
ilaç katılım payı (%20) 270,51
ödenecek tutar 1.082,07
ödemeniz gerekn muayene ücreti 5 tl
ödemeniz gerekn fiyat farkı 1.037,70 TL
ödemeniz gerekn ilaç katılım payı tutarı 270,51 tl
ödemeniz gerekn reçete katılım payı tutarı 3 tl ( 5+ 1037,70 + 270,51 + 3 = 1.316,21TL ödedim)
bu arada geçmişte kaçar kutu almışım diye baktımda 2. aşılama 2 kutu almışım aklıma takılmıştı hesaplamalarıma göre 1 kutu eksik çıkıyorda doğru hesaplamışım evde var diye2 almışım( keşke onuda alsaymışım +1 kutum daha olcakmı. (bende ne aç gözüm ya doyamadım ilaça) son kullanımları 2014 e kadar endişe etmeyin yani.
hastayım bu tüm ayrıntıları vermene:)) valla sayende artık her şeyleri biz de öğrendik. artık senin tecrübenle tıkır tıkır hallederiz. eurofertilde kıza fırçayı basman konusunda kesinlikle katılıyorum. böyle 3 gün gel git yapacaksan neden özele gittin? insan biraz da devlette bu gelmelerden gitmelerden sıkıldığı için özele gitmiyor mu? sanki herkes ferah feza, hiç işi gücü yok oraya gel git kendini vakfetmeye mecbur! hem bizden o kadar fark almayı biliyorlar da oraya neden işi bilmeyen birini oturtuyorlar? yeni bile olsa gerekli eğitimi verirsin de oraya koyarsın. hayır bir de akşam onaylanıyor diye yalan söylemeleri de cabası, ama foyaları çıkmış işte ortaya.
bugs bunny benzetmene de koptum. bu sabah zk'daydım kızı düşündükçe durup durup gülüyorum.
duygucum şimdi heyet odası ile de görüştüm. daha önce aşılama için forma imza attıysanız gerek olmayabilir ya da formu alıp eşinize imzalatıp getirebilirsiniz dedi ama böyle de rapor gecikir. en sağlıklısı birlikte gitmek. normalde dosya öğleden sonra 1 ile 3 arası açılıyor diye biliyorum. heyet odasındanda aynı şeyi söylediler. ama bizim mevcut dosyamız olduğu için sabahtan gitsek olur mu?
canım sistemik sağlık raporum benim de bugün çıktı. sabahtan çıktı dediler öğlen 1de gidip aldım. dosyamla birlikte doktora verdim. biz de daha önce aşılama için imza atmıştık ama eşimle benden bir kere daha imza aldılar. o yüzden bence ne olur ne olmaz eşinle git. nüfus örneklerinin üstünde geçerlilik tarihi yazıyor zaten. (6ay) nüfus ve evlilik cüzdanı fotokopilerini de unutma. 4 tane de fotoğraf. doktor bizim tahlil sonuçlarına göre bir kağıt doldurdu sonra da konsey için sekretere teslim ettim. ama çok da geçe kalma çünkü belli bir saatten sonra kabul etmiyorlar sanırım. ayrıca ayşe emekli oldu dediler. sadece şu dişlek olan sekreter varmış artık. o da çok yavaş ve bir sürü kişiyle başa çıkamıyor, bir de milletle aptal saptal tartışmalara giriyor. epey sıra bekleniyor. ben gittiğimde millet beklemekten bunalmış, kızla kavga ediyordu. haftaya perşembe arayıp konsey raporunu alacakmışım sana da cuma derler herhalde.