• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
bana göre normal bir değer. ama doktor ne der ve şuanki durum nedir bilmiyorum. hormonlarımız öyle değişkenki ne zman ne çıkcağı belli olmuyor. 1 yıl önceki testle şimdiki aynı olmaz tabi. ama o teste göre korkulcak bişe yyok.

yani ikikere yapıldı oda farklı ama 10 dan az.. tabi bu sene durum nedir bilmioruz peki eşimin de sperm testi bir yılı aştı tekrar isterlermi zeynep kamilde bilen varmı

yani ikikere yapıldı oda farklı ama 10 dan az.. tabi bu sene durum nedir bilmioruz peki eşimin de sperm testi bir yılı aştı tekrar isterlermi zeynep kamilde bilen varmı

benim fikrim spermiyogram 1 yılı aştıysa yenisini yaptırın isterler diye tahmin ediyorum. özelde 100 tl. zk da o test için sıra beklemenize gerek yok bence.

kızlarrr ben geldim. aşılamam yapıldı çok şükür. herşey çok güzeldi. çok tatlı orta yaşlı bi bayan dr yaptı aşılamamı. spermlerin çok güzel geçtiğini söyledi. nazife heşireyle birlikte benden çok heyecan yaptılar neredeyse. inşallah olur diye dua ede ede yaptı aşılamayı. spekulum takılırken çok canım yandı ama uzun sürmeyeceğini bildiğim için dayanmak zor olmadı. hemşire 15 dk dinlenmemin yeterli olacağını söyledi. ben yarım saat uzandım. daha uzanacaktım ama beklerken bir litre su içiğim için şişen idrar torbam zorlayınca daha fazla dayanamadım. aşılama sonrası sıvı içinde kanamam oldu. spekulum takılırken zorlandım biraz ondan olduğunu düşündüğüm için sormadım. zaten öğle tatiline çıkmışlardı. eve geldim dinlenmek için. işe yarın başlayacağım. yarından itibaren gün aşırı ilişki önerdi. 15 gün sonra da gebelik testi. bu arada adet olursam klomen için gideceğim. umarım gerek kalmaz. bu arada regaip kandiliniz kutlu olsun kızlar. bugün öğrendim peygamber efendimizin anne rahmine düştüğü günmüş bugün. inş benim bebeğiminde hayat bulduğu gün olur.

Son düzenleme:
kızlarrr ben geldim. aşılamam yapıldı çok şükür. herşey çok güzeldi. çok tatlı orta yaşlı bi bayan dr yaptı aşılamamı. spermlerin çok güzel geçtiğini söyledi. nazife heşireyle birlikte benden çok heyecan yaptılar neredeyse. inşallah olur diye dua ede ede yaptı aşılamayı. spekulum takılırken çok canım yandı ama uzun sürmeyeceğini bildiğim için dayanmak zor olmadı. hemşire 15 dk dinlenmemin yeterli olacağını söyledi. ben yarım saat uzandım. daha uzanacaktım ama beklerken bir litre su içiğim için şişen idrar torbam zorladı. daha fazla dayanamadım. aşılama sonrası sıvı içinde kanamam oldu. spekulum takılırken zorlandım biraz ondan olduğunu düşündüğüm için sormadım. zaten öğle tatiline çıkmışlardı. yarından itibaren gün aşırı ilişki önerdi. 15 gün sonra da gebelik testi. bu arada adet olursam klomen için gideceğim. umarım gerek kalmaz. bu arada regaip kandiliniz kutlu olsun kızlar. bugün öğrendim peygamber efendimizin anne rahmine düştüğü günmüş bugün. inş benim bebeğiminde hayat bulduğu gün olur.

hadi hayırlısı inşallah 15 gün sonra iyi haberlerini alırız. jel krem verdilermi her gün vajinadan uygulaman için. ben onu uyguladıktan sonra 1 saat uzanıyordum ama hata ediyormusum 5 dakika yeterliymiş. çok uzanma çünkü jel içerde topaklanma yapıyor ve kaşıntıya dönüşüyor. nacizane tavsiyem :D

hadi hayırlısı inşallah 15 gün sonra iyi haberlerini alırız. jel krem verdilermi her gün vajinadan uygulaman için. ben onu uyguladıktan sonra 1 saat uzanıyordum ama hata ediyormusum 5 dakika yeterliymiş. çok uzanma çünkü jel içerde topaklanma yapıyor ve kaşıntıya dönüşüyor. nacizane tavsiyem :D

sağol canım inşallah. bana jel vermedi. benim de aklıma gelmedi sormak. progestan hapım var evde ama kullanmak istemiyorum. zaten hemşire de bi şey söylemedi. sen söyleyince geldi benim de aklıma :)

sağol canım inşallah. bana jel vermedi. benim de aklıma gelmedi sormak. progestan hapım var evde ama kullanmak istemiyorum. zaten hemşire de bi şey söylemedi. sen söyleyince geldi benim de aklıma :)

anladım belki değişmiştir sistem birde hastalığına göre vermemiş olabilirler. ben 13 nisanda oldum 2.aşılamamı yine vermişlerdi o jeli ama yanlış kullanıpta kaşıntı olunca 3-4 gün anca kullandım ve bıraktım :)

anladım belki değişmiştir sistem birde hastalığına göre vermemiş olabilirler. ben 13 nisanda oldum 2.aşılamamı yine vermişlerdi o jeli ama yanlış kullanıpta kaşıntı olunca 3-4 gün anca kullandım ve bıraktım :)

anladım canım. sanırım tüp bebek bölümünde yalnız tüp bebek hastaları için veriyorlar.

anladım canım. sanırım tüp bebek bölümünde yalnız tüp bebek hastaları için veriyorlar.

ben 2 aşılamamıda infertilite bölümünde oldum. ve ikisinded o jeli vermişlerdi ve bi çok kişiyede veriyolardı. ama dediğim gibi ben iğneyle tedavi oldum sen hapla belki bu farktan dolayı vermemilerdir.

kızlarrr ben geldim. aşılamam yapıldı çok şükür. herşey çok güzeldi. çok tatlı orta yaşlı bi bayan dr yaptı aşılamamı. spermlerin çok güzel geçtiğini söyledi. nazife heşireyle birlikte benden çok heyecan yaptılar neredeyse. inşallah olur diye dua ede ede yaptı aşılamayı. spekulum takılırken çok canım yandı ama uzun sürmeyeceğini bildiğim için dayanmak zor olmadı. hemşire 15 dk dinlenmemin yeterli olacağını söyledi. ben yarım saat uzandım. daha uzanacaktım ama beklerken bir litre su içiğim için şişen idrar torbam zorlayınca daha fazla dayanamadım. aşılama sonrası sıvı içinde kanamam oldu. spekulum takılırken zorlandım biraz ondan olduğunu düşündüğüm için sormadım. zaten öğle tatiline çıkmışlardı. eve geldim dinlenmek için. işe yarın başlayacağım. yarından itibaren gün aşırı ilişki önerdi. 15 gün sonra da gebelik testi. bu arada adet olursam klomen için gideceğim. umarım gerek kalmaz. bu arada regaip kandiliniz kutlu olsun kızlar. bugün öğrendim peygamber efendimizin anne rahmine düştüğü günmüş bugün. inş benim bebeğiminde hayat bulduğu gün olur.
hoş geldin canım:)ayy bende heyecanlandım yazını okuyunca:) benimde aşılamam yarın ya:) kaçta ordaydınız canım ürolojide ne yaptın bana anlatır msn? tüp bebek bölümünde ilk defa yaptırıcam ya aşılamayı bilmek istiyorum.
aslında iyiki jel vermemiş. ben zorlanıyodum onu yaparken. yani hiç istemiyordum yapmak. umarım banada vermezler:)
aşılamadan önce yumurtalarını kontrol ettiler mi?
üfff iyice panik oldum:)

Merhaba benim eşimde dün gitmişti zk demişti benim yaptırdığım sperm testleri var biz kabul etmiyoruz burda yaptırmanız lazım filan demiş doktor sanırım sendin daha önce konuşmuştuk kabul eidyorlar demiştin diye hatırlıyorum bende dün mesela hsg çektirdim radyomar da onu da mı kabul etmeyecekler acaba o kadar da para verdim yaaa
benim fikrim spermiyogram 1 yılı aştıysa yenisini yaptırın isterler diye tahmin ediyorum. özelde 100 tl. Zk da o test için sıra beklemenize gerek yok bence.

Merhaba benim eşimde dün gitmişti zk demişti benim yaptırdığım sperm testleri var biz kabul etmiyoruz burda yaptırmanız lazım filan demiş doktor sanırım sendin daha önce konuşmuştuk kabul eidyorlar demiştin diye hatırlıyorum bende dün mesela hsg çektirdim radyomar da onu da mı kabul etmeyecekler acaba o kadar da para verdim yaaa

evet bizim elimizde 2 adet sperm testi vardı üroloji doktoru bakmıştı ve sende bişey yok eşine yoğunlaşın demiş. eşim burda yaptıralımmı bi tanede demiş gerek yok demişti ve eşime sağlam raporu vermişti. HSG yi çektimeden önce sordum özelde çektirsem kabul ediyonuzmu dedim evet ediyoruz dedikten sonra çektirmiştim HSG yi. şimdi sistemi değiştirmişlermi bilmiyorum ama sanmam değiştirdiklerini. ama eşinin elinde 2-3 tane sperm testi olmasının bi zararı yok bence. illa kabul etmiyoruz derlerse birde ZK da yaparsınız testi hemde daha net olur var aklınızda eşine dair soru işareti kalmaz.

hoş geldin canım:)ayy bende heyecanlandım yazını okuyunca:) benimde aşılamam yarın ya:) kaçta ordaydınız canım ürolojide ne yaptın bana anlatır msn? tüp bebek bölümünde ilk defa yaptırıcam ya aşılamayı bilmek istiyorum.
aslında iyiki jel vermemiş. ben zorlanıyodum onu yaparken. yani hiç istemiyordum yapmak. umarım banada vermezler:)
aşılamadan önce yumurtalarını kontrol ettiler mi?
üfff iyice panik oldum:)

canım benim çatlatma iğnem salı gece 11 de vurulmuştu. hemşire bana eşimin perşembe sabahı sekiz buçuk gibi gelmesi gerektiğini, aşılamam 11.30 da yapılacağı için eşimle birlikte gitmeme gerek olmadığını, onbir gibi hastanede olmamın yeterli olacağını söylemişti ama ben dayanamadım eşimin peşine takıldım :) annem de vardı yanımızda. sekiz buçukta hastanedeydik. eşim ürolojiye gitti kayıt yaptırdı. oradan tüp bebeğe geçti sperm verdi. sorun olup olmadığını anlayana kadar bi süre hastanede bekledi. dokuz buçuk gibi işi bitmişti. benim aşılamam da tam 11.30 da yapıldı. doktor da hemşire de herzamanki gibi çok ilgiliydi. ne kadar spermle aşılama yaptıklarını sordum. sperm bilgisinin onlara ulaşmadığını, ancak istersem laboratuardan öğrenebileceğimi söyledi. şu an inanılmaz kasık ağrım var. aşılamadan sonra olduğunu biliyordum ama bu kadarını beklemiyordum açıkçası. iyi ki direk eve gelmişim.

canım ben bu ay senden çok umutluyum. aşılamanın tutacağına dair bir inanç var içimde. inşallah hayırlı haberlerini alırız.

Son düzenleme:
canım benim çatlatma iğnem salı gece 11 de vurulmuştu. hemşire bana eşimin perşembe sabahı sekiz buçuk gibi gelmesi gerektiğini, aşılamam 11.30 da yapılacağı için eşimle birlikte gitmeme gerek olmadığını, onbir gibi hastanede olmamın yeterli olacağını söylemişti ama ben dayanamadım eşimin peşine takıldım :) annem de vardı yanımızda. sekiz buçukta hastanedeydik. eşim ürolojiye gitti kayıt yaptırdı. oradan tüp bebeğe geçti sperm verdi. sorun olup olmadığını anlayana kadar bi süre hastanede bekledi. dokuz buçuk gibi işi bitmişti. benim aşılamam da tam 11.30 da yapıldı. doktor da hemşire de herzamanki gibi çok ilgiliydi. ne kadar spermle aşılama yaptıklarını sordum. sperm bilgisinin onlara ulaşmadığını, ancak istersem laboratuardan öğrenebileceğimi söyledi. şu an inanılmaz kasık ağrım var. aşılamadan sonra olduğunu biliyordum ama bu kadarını beklemiyordum açıkçası. iyi ki direk eve gelmişim.

canım ben bu ay senden çok umutluyum. aşılamanın tutacağına dair bir inanç var içimde. inşallah hayırlı haberlerini alırız.
bende senden çok umutluyum canım:)) umarım ikimizde çok iyi haberler veririz:) banada dua et olur mu bu gece:)
keşke yarın içinde izin alsaydın. dinlenmiş olurdun canım.
bana saat vermediler. umarım yine çok beklemeyiz. bende sabah eşimle giderim. yalnız bırakmam kocacığımı:))
eğer sonrasında saat verirlerse dışarı çıkarız. yoksa orda beklemek çok sinir oluyor.

kızlar korktum şimdi aşılam yapılırken can yanıormu ben muayene bile olmayn biriyım zar zor titreye titreye ne yapacağım ben yaa

bende senden çok umutluyum canım:)) umarım ikimizde çok iyi haberler veririz:) banada dua et olur mu bu gece:)
keşke yarın içinde izin alsaydın. dinlenmiş olurdun canım.
bana saat vermediler. umarım yine çok beklemeyiz. bende sabah eşimle giderim. yalnız bırakmam kocacığımı:))
eğer sonrasında saat verirlerse dışarı çıkarız. yoksa orda beklemek çok sinir oluyor.

haklısın canım. bizde hastanede beklemedik. kocişin işi bitince gezdik annemle. yemek yedik vakit geçirdik dışarıda. zaten spermleri tam o dakika hazır ediyorlar. erkenden gelip beklemenin anlamı yok aslında. üç saatlik işlemden geçiyor. saat vermemeleri çok ilginç. ama tahminimce 12 gibi yaparlar aşılamanı. güzel haberlerini bekliyoruz canım.

Son düzenleme:
haklısın canım. bizde hastanede beklemedik. kocişin işi bitince gezdik annemle. yemek yedik vakit geçirdik dışarıda. zaten spermleri tam o dakika hazır ediyorlar. erkenden gelip beklemenin anlamı yok aslında. üç saatlik işlemden geçiyor. saat vermemeleri çok ilginç. ama tahminimce 12 gibi yaparlar aşılamanı. güzel haberlerini bekliyoruz canım.

kızlar inş ikinizde (baharınkızı ve rn4) hayırlı haberler verirsiniz. bende resmen reglim bugün olmasın diye dua ediyorum. ufak kanamalar var ama tam olarak olmadım. kendimi hazırladım bu sabha gitmek için ama sabahta aynı şekildeydi gitsem nolucakki dedim ama içim içimi yedi. geldim aradım tüp bebeği cevap vermiyolar açıp kapıyolar teli. bende cereni aradım izah ettim durumu biz 4. gün olsa bile hormon testine yolluyoruz dedi pazartesi. gidip sormuş tüp bölümüne onlar biz ya2. gün yada 3.gün yaptırmalarını istiyoruz. olmadı bugün gelsin dr. konuşsun demiş. aksi adetleri ya hafta sonuna denk gelir yada iş olmaz olmaz iş yoğunlaşır doktora gitmem gerekir. artık şansa bıraktım ve resmen bugünde adet olmayım diye dua ediyorum. artık bugün olursam pazartesi 4.gün olacak ama ben onlara 3. gün derim şansıma hormon nasıl çıkar görcez o zamna:(( yani bugün umutsuz bi günümdeyim. çook düşünceli bi başlangıç yaptım sabah:(((

kızlar korktum şimdi aşılam yapılırken can yanıormu ben muayene bile olmayn biriyım zar zor titreye titreye ne yapacağım ben yaa

bence kendini kasma ve o anda başka şeyler düşün ha o işi yapıyosun ya muayene diye getir aklına. ben önce kendimi kasıyorum sonra benim canım acıycak amaaaannnn sal gitsin diyorum valla çabucak geçiyor. tavanı seyret :)) ve aşılama çok basit hatta 2.cide kız yapamadımı ne açmasıyla tamam demesi bir oldu hiçbir sıvının geçtiğinide hissetmemeiştim. zaten azı açık laylaylom avare bi doktordu. aslında bu ağrı olayının tmelinde hem kastığımızdan oluyor. yoksa o bölge çok esnek bir yer kocaman bebekler çıkıyor ki küçük aletler okadar acı yapmaz. gevşek bırakınca nasıl olduğunu anlamıyoruz bile. belkid eben çok gidip gelmekten laçkalaştımı ne :((((

canım ben evlendiğim zaman vajinismustum. ilk gece eşimle ilişkiye giremedim. ertesi günde olmadı. balayına gittik geldik olmadı. tam on beş ay ilişkiye giremedim eşimle. her seferinde inanılmaz canım yanıyordu. sonra bi prof un desteğiyle tedaviye gerek kalmadan yendim ve beş yıl oldu inanır mısın hala canım yanıyor. ama öyle böyle değil. gözümden yaşlar geliyor bazen. yani ilişkiye girerken bile. çarşafları ısırdığım oluyordu canımın acısından. düşün ilişkiye girerken bile bu kadar canı yanan ben bir yıl hamile kalamayınca koşa koşa gittim doktora. ilk gittiğim doktor durumumu anlatmama rağmen özel muamele göstermeden kaba bir şekilde "eliyle" muayne etmeye kalktı ve ben o doktora muayne olmak istemediğimi söyleyip ağlaya ağlaya kalktım. arkamdan bir sürü şey söyledi. burada bahsetmek istemiyorum bile. sonra ilk gittiğim prof u arayıp, anlattım durumumu ve sonuçta o vajinismus tedavisi yapan bi doktordu ve bana karşı çok anlayışlı davranarak, çok rahat bir şekilde muayne etti beni. tahlillerimi o doktor yaptı. tedavi aşamasına gelince zeynep kamile gitmeye karar verdim, fakat başka bir doktora muayne olmamıştım. korkuyordum. hatta sıra beklerken söylemeye utanıyorum ama korkudan altıma yaptım. geçen sene haziran ayıydı. korkarak girdim muayne odasına ilk muaynede çığlık attım. hemşireyle doktor şaşırdılar. hastalarda şaşırdı. annem anlattı. evli değil miydi acaba niye bağırıyor ki falan demeye başlamışlar dışarıda. canımın yandığından değil ama muayne olamayacağıma canımın yanacağına o kadar şartlandırmışım ki kendimi. ister istemez bağırdım. sonra ikinci muayne geldi ve benim hiç canım yanmadı. o kadar rahat bir şekilde muayne oldum ki ikinci seferde. üçüncü muaynemde kontrolün bittiğini farketmemişim bile. şu an hiç hissetmiyorum. ultrason aleti hiç can yakmıyor. canını yakan korkuların. korktuğun için kendini kasıyorsun kastığın için de canın yanıyor. bir yıldır zeynep kamilde girdiğim ultrasonların sayısı yok. iki defa smear aldırdım mesela. rahim filmi çektirdim. kürtaj oldum. aşılama yaptırdım. spekulum takılırken hafif bi acı oldu ama inan üç dakika sürmedi. onbir buçukta taktılar. üç geçe bitmişti. yani bu kadar kısa süre canın yansa ne olur yanmasa ne. hala tam atlatabilmiş değilim aslına bakarsan. ama benim çocukluğumdan beri istediğim hayalini kurduğum bi şey var. bebek sahibi olmak ve bu acılara sadece ve sadece onun için katlanıyorum. onun için bu yaşadıklarıma ve fazlasına değer. herşeyi bütün acıları göze aldım almaya da devam edeceğim. bu zamana kadar ne aşamalardan geçtin bilmiyorum ama sadece şunu bil ultrason aleti hiç ama hiç can yakmıyor. muayne olamıyorum düşüncesini de at kafandan. herşey senin beyninde bitiyor. kendini kasmaz rahat bırakırsan çok rahat olacak inan.

Son düzenleme:

canım eşim üç defa spermiogram yaptırdı üçü de özelde. zeynep kamil kabul ediyor. sadece farklı laboratuarda yapılması gerekiyor. aynı yerde yapılanları kabul etmiyorlar. belki süresi geçtiği için kabul edilmemiştir. bir yıl süreyle geçerli bildiğim kadarıyla.

kızlar inş ikinizde (baharınkızı ve rn4) hayırlı haberler verirsiniz. bende resmen reglim bugün olmasın diye dua ediyorum. ufak kanamalar var ama tam olarak olmadım. kendimi hazırladım bu sabha gitmek için ama sabahta aynı şekildeydi gitsem nolucakki dedim ama içim içimi yedi. geldim aradım tüp bebeği cevap vermiyolar açıp kapıyolar teli. bende cereni aradım izah ettim durumu biz 4. gün olsa bile hormon testine yolluyoruz dedi pazartesi. gidip sormuş tüp bölümüne onlar biz ya2. gün yada 3.gün yaptırmalarını istiyoruz. olmadı bugün gelsin dr. konuşsun demiş. aksi adetleri ya hafta sonuna denk gelir yada iş olmaz olmaz iş yoğunlaşır doktora gitmem gerekir. artık şansa bıraktım ve resmen bugünde adet olmayım diye dua ediyorum. artık bugün olursam pazartesi 4.gün olacak ama ben onlara 3. gün derim şansıma hormon nasıl çıkar görcez o zamna:(( yani bugün umutsuz bi günümdeyim. çook düşünceli bi başlangıç yaptım sabah:(((

inşallah canım. hormon testinde en sağlıklı sonuç iki ya da üçüncü günde çıkıyor. bugün tekrar arayıp doktorla konuşsan. en azından kafanda soru işareti kalmamış olur.

Back
X