• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
günaydın kızlar...kandiliniz mübarek olsun.
baharinkizi inşallah bu mübarek günde yapılan aşılaman tutar:) Dua edicem..

günaydın en erkenci bizleriz sanırım. Seninde kandilin mübarek olsun. Allah ım bu günde ve diğer günlerde :) tüm dualarımızı kabul etsin.

canım çok sevindim senin adına çok her zaman bir umut vardır doktorlar biliyor bu işi sonunda buldular bence senin dengeni çok sevindim aşılamanın yapılacakolmasına dualarım seninle. ben de günde 2 klomen le hamile kalmıştım. tavsiyelerine de uyucam. gidip anlatıcamm durumumu kenan beye ilaç seçeneğini de tabiki onlara bırakıcam.haziran 10 da canım adetim daha var yani.

peki diyelim tamam dediler. ben nerden randevu alıcam? adetimin 3. günü gittiğimde tüp bebekten mi ranevu almalıyım yoksa infertiliteden mi? dosyamı isteyip öyle mi gitmeliyim kenan bey in yanına rn4 canım bu sorular aynı zamanda sana :)

tüp bebekte sıra almana gerek yok canım. ben ilk gittiğimde ne olur ne olmaz diye tüp bebek bölümünden sıra almıştım. ama ondan sonra hiç almadım ve problem olmuyo. sadece erken gidip sekreterlerin önündeki sıraya giriyosun. onlar orada kayıdını yapıyorlar. ilk gittiğinde inf. gidip ben artık tüp bebekte aşılama yaptırıcam dersen dosyanı veriyorlar. ben öyle yaptım canım. sonra muayene dosyanı veriyosun ve hep orada kalıyor. zaten dr. seni devamlı çağırdığı için dosyan hep ultrason odasında oluyor.
iltihaptan ağrıyo olabilir. ben 2 ay yapmıştım soğan kürünü ama hiç ağrım sancım olmadı ve kistimide küçültmemişti. ama ablam yaptı(ablam bekar) onun sancıları oldu ve kisti kayboldu:))
evlendikten kısa bir süre sonra bebeğin olsaydı bu sefer evlilikten bişey anlamazdın canım.. yalnız kalmanızın tadını çıkartamazdınız:)))

orası da öyle, aslında pişman değilim doyasıya yaşadım evliliğimin ilk yıllarını. nasip böyleymiş. eğer varsa nasibimizde olucaktır elbet. ben artık çok rahatım.

canım çok sevindim senin adına çok her zaman bir umut vardır doktorlar biliyor bu işi sonunda buldular bence senin dengeni çok sevindim aşılamanın yapılacakolmasına dualarım seninle. ben de günde 2 klomen le hamile kalmıştım. tavsiyelerine de uyucam. gidip anlatıcamm durumumu kenan beye ilaç seçeneğini de tabiki onlara bırakıcam.haziran 10 da canım adetim daha var yani.

peki diyelim tamam dediler. ben nerden randevu alıcam? adetimin 3. günü gittiğimde tüp bebekten mi ranevu almalıyım yoksa infertiliteden mi? dosyamı isteyip öyle mi gitmeliyim kenan bey in yanına rn4 canım bu sorular aynı zamanda sana :)

ayy ercelf güldürdün beni yaa. düştüğümüz durumlara bak allahım yüzümüze bak : istemeyene yağdırıyo rabbım..bi tanıdıgımız daha bebegı 1 yasına gelmedne 2. ye hamıle 3 aylık .. onları gordukce ıyıce kahırlanıyrm allahım kıme ne yaptım bu kadarmı sevmıyosun benı dıyorum? ısyan etmek ıstemıyrm allah hayırlsını versın. allah yuzumuze gulsun ol desın olsun.. bızı bu psıkolojık stresten kurtarsın. :49:

valla gülünecek durumlara düştük ama ne yapalım bu doğru evlilikte seneler geçtikçe malesef o ilk heyecanlar kalmıyor çok sık olmuyor heyecanlı birliktelikler. ben artık nasılsa tedavi görüyorum tedavi gördüğümüz aylarda bunu görevmiş bilinciyle yapıyoruz. o yüzden bu ay boş olduğum için çocuk olacakmış umuduyla değil sadece eşimle istediğim için birlikte oluyorum. sanırım ikimizde çok uzun zamandır stresten farkına varamamışız. o yüzden bu ay çok mutluyum :)

kızlar perşembe sabahı eşimin ürolojiye gitmesi gerektiğini söylediler ama heyecandan soramadım ne için olduğunu :) bildiğim kadarıyla sperm odası var ve orada sperm veriliyor. aşılama günü eşiniz ürolojiye gitmiş miydi?

sadece bugün aşılamamız var deyip kayıt yaptırıyosun canım. benim cevabım geç kaldı ama sen şuanda hastanedesindir sanırım. sonrasında eve gel ve istirahat et canım bütün gün yat hatta yarın da ve yarın akşam la birlikte bikaç gün de kendiniz spontan ilişkide bulunun ve şansı arttırın canım. Allah yardımcınız olsun inşallah tutar.benim de umudum var aslında kafama takmıyorum bebek olacak diye eşimle stresten uzak beraber olmaya çalışıyoruz başarılı da oluyoruz sanırım stresten unutmuşuz inan rahatça birlikte olabilmeyi. belki ilaçların etkisi devam eder de yumoşum falan olur. dün 15. günümdü hesap yapmadım aslında birliktelik oldu nasip artık. ağrılarım geçti 1-2 gün böyle adet olacakmışım gibi ağrılarım oldu kasıklarımda hiç de akıntım yoktu sonra biraz biraz akıntım başladı bazen şeffaf bazen de sarımsı ve o geldikçe ağrılarım geçti inşallah temizleniyordur rahmim kist olmasından çok korkuyorum. doğum kontrol hapı da kullanmak istemedim.benim de bugün raporum çıkıyor bikaç gün içerisinde gidip alırım ilaçlarımı sonra 10 haziran ı beklicem. ve inşallah gittiğimde kist var bu ay olmicak demezler :((( soğan suyu içmeye devam ediyorum. artık işe yararmı bilmem 20. günüme kadar devam edicem. hem psikolojimi de rahatlatıyor.

sağol canım. bana kap söyledi sekreter ama eczaneden alınacağını bilmiyordum. ya az önce lavaboya gittim. peçeteye nokta büyüklüğünde leke leke kan gelmeye başladı. adetimin 15. günü daha. yumoşumda var. neyin nesi anlamadım. korkmaya da başladım. aradım hastaneyi tayfun beyle konuşmak için cevap vermedi. çıktılar sanırım. yumurtam kendiliğinden çatlamış olabilir mi? geçen ay ultrasona girdiğimde 18 mm büyüklüğünde üç yumurta vardı. ertesi sabah adet olmuştum. tansel bey o gün çatlamış demişti. bugün kontroldeki yumurtam da 17.8 mm di. korkuyorum yaa. umarım bi aksilik olmaz.

yumurtan kendiliğinden çatlamış olabilir canım onun lekelenmesidir telaşlanma inşallah tutar aşılaman.

benimde 2, aşılamam da 18 mm olmuştu hemen eve git çatlatma iğneni yap yarın aşılamanı yapalım araya hafta sonu girerse boşa gider demişlerdi. bende apar topar işe gitmeden eve geçip iğnemi olmuştum hatta eşimide işten alıp öyle geçmiştim kendim yapamam diye. yani büyüdüğünde hemen yapmışlardı (nisan ayında) gerçi 1-2 yumurta anca vardı ve 8-9 gün iğne olmama rağmen ancak o kadar sayıda olup çok büyümüyordu :( (benim yorumum bu) inş. sende de sorun yoktur. gelişmelerden haberdar edersin bizi. ama şunu belirteyim 2 kez aşılama oldum ve bu tedaviler iğneler aşılama vs. adet düzenini bozuyor. eskiden hemen reglim gelirdi en fazla 1 gün lekenlenme olurdu. şimdi işe neredeyse 4-5 gün kanlı yada kahverengi lekelenme geldikten sonra adet kanamam başlıyor :( yani düzenimi alt üst etti tedavi süreci :(

canım benim de öyle oluyor malesef adet günüme 3-4 gün kala kahverengi leke geliyor sonra gelmediği günde oluyor yada gün içinde lavaboya gittikçe bikaç damla kanlı akıntı pembe kahverengi anca 3-4 gün sonra sökülüyor. çok özledim pat diye geliveren adetimi :)))

canım benim bende şimdi geldim dr. dan. pzrtesi günü kist olan tarafımda hiç yumurta görülmemişti. diğer tarafta 2 tane vardı. ve şimdi kistli taraftada 1 adet 16 mm yumurtam gelişmiş:) çok mutlu oldum ben ya. o tarafta gelişmicem sanıyodum:) be gece 12 de çatlatma iğneni vurul. cumada aşılamaya gel dediler..
senin kanamanın devamı gelmiyodur umarım. bence seni çok yıpratacaksa bi kontrole gitsen? en azından yakında bi kadın doğum uzmanına gidip bilgi alsan olmaz mı?

çok sevindim canım ya bu puregon valla işe yarıyor şansın ikiye katlandı sen rahat ol kendini Allaha bırak aşılaman umarım sorunsuz geçer canım sen de sonrasında çalışmayı ihmal etme.

canım erkekler bence daha nazik ben muayne olamıyorum yardımcı olurmusunuz dersin o dikkat eder ve muayne olurken kendini rahat bırakman ve derin nefes alman vücudunu nefes vererek gevşetmen çok önemli. sen muayneden korktuğun için de eşine bahane çıkmıştır erkek doktor için.nica kapalı kadınlar geliyor çarşafla valla z. kamil e çatır çatır muayne oluyolar nice tutucu oldukları çocuğa düşkün oldukları belli olan çiftler de görüyorum adam daha doğru düzgün konuşmayı beceremiyo gelmiş orda çocuk için her yolu deniyo hiç onlar ayıp bilmiyo bak.

unicorn uterus bir rahim anomalisi. diğer adı da yarım rahim. rahmimin yalnızca bir tarafı gelişmiş. diğer tarafı tam gelişimini tamamlayamamış. doğuştan sağ tüpüm yok.rahmim normal bir kadının rahminden daha ufak. kolay gebe kalamıyorum. 1 kez kaldım 8 haftalık düştü. erken doğum, düşük, düşük kiloda doğum gibi risklerim var. belki de hiç taşıyamayacağım bebek hep düşecek bilemiyoruz 3 aylık olursa gebeliğim rahim ağzıma dikiş uygulanacak.ben de özelde 1 aşılama yaptırdım ama o sayılmıyor cebimden yaptırdım çünkü. sonra da yolumun daha uzun olduğunu düşünerek zeynep kamil e başladım. ilk aşılamam negatif. ikincisi de haziran ayında olucak.canım sen ne güzel atlatmışsın aşılamaları. 3. yü yaptırıp yaptırmamak sana kalmış bence direk tüpe geçebilirsin. ertelemek de olmuyor arkadaşım aklımıza bir kere düştü anne olma fikri hep önceliğimiz o. ara vermek de zaman kaybı. belki vücut için 1-2 ay ara vermek iyi gelebilir ama 1 yıl uzun bir süre yaşın kaç bilmiyorum ama. benim 27 oldu. 23 yaşında evlenmiştik. 2 senedir de koşturuyoruz.zaman geçiyor.sen de kız istiyorsun demek Allah biliyor ya benim de kalbimde yatan hep kız ama sağlıklı olsun erkek olsun hiç farketmez evlat bu hepsi bir kucağına alınca.

cnm çok sağol ama dün dayanamadım tekrar zeynep kamile gittim görüşmeye bu sefer annemle...neyse baya sıra bekledik sonra iki tane doktorlar görüştüm bir bayan biri erkek erkek olan doktor olmayabilir biraz gençtii..neyse tekrar söledim tüp bebek olmazmı yaşım 35 falan dediler adetin ikinci günü gel test yapılacak hormon testi yumurtalık rezevine göre aşılamamı tüp bebekmi, karar verilecek bende bekkliorum öle karar verdim artık..özelde de olsam bu test ler lazım 6 aylık yoktu benim bu testten..ne kadar sürer bu işelmeler dedim bir iki ay diyor tüp bebek için ama kapıdaki bir sürü kişiyle konuştum ücretli hastalar hemde bir buçuk yıldır tüp bebeğe geçemmeiş bir buçukta parası gitmiş hala yok bir kaç kişi daha..ne bilim kafam karıştı aşılamda 3 4 ay sürermiş bu kadar kısa mı ki süre..komşumuz bir sene sıra beklediğini söylemişti ama anlamfdımm..eşime gelince oda artık ses çıkarmıor erkek doktora kendisi başkalrından akıl aldığı için sakınca yok demişler sayın arkadaşları din adına..yani onlar var dese olmayacakk..oda ayrı bir dert ama neyse o aradan çıktı ...

:)) erkek işte karısının sözünden önce kankalarının sözüne güvenir. aralarında erkek doktora giden varsa karısı biz gidiyoruz falan demiştir bişey olmuyo demiştir :))) ay çok komik ama atlatmış olmana sevindim canım devlet hastanesine gidiyorsan sabırlı olmalısın. sen şimdi adetinin 2. gününde git hormon ve ultrasonun yapılsın sonrasında smear testin yapılıcak eşin ürolojiye gözükücak.rahim filmin yoksa rahim filmi isterler. sonuçlarına göre de aşılama yada tüp bebek derler. sen milletin ne dediğine bakma. bu devlet tabiki sıra olacak ama tüpe geçemeyenler muhakkak ara verenler kistleri olanlar başka tedavileri çıkanlardır. ben inanmıyorum aşılama sürecini bitiren herkes başvuruyor tüp bebeğe çok bekletilmez. belki ücretli ler için geçerli olabilir o. zaten tüp bebek raporu çıkınca süresi 6 ay canım.

eşinin bu durumu aşamasına sevindim. zaten hep birileri söyleyince ikna olurlar nedense eşlerinin sözü para etmez. rahim filminde çok kastıysan belki ondan net çıkmamıştı. ve kasınca çok ağrı yapıyormuş. ben filme girmeden önce resmen dokuz doğurmuştum ama oldu bitti ya ağrı falan olmadı acaba filmi çekmedimi diye şüphede duymadım değil. ama çoook hafif adet ağrısı gibi bişeydi ki bazen adette bile çok daha ağrımız olabiliyor. bende bu adetimde gidicem yumurtalık revervine göre bakcaklar. tekrarda hormoın testi yaptırıcam elimdenin süresi 6 ay olmuş ( 6 koca ay ne de çabuk geçmiş zaman) ve adetken ultarson yapılcak belki tüp ebbek yapalım der. ama ben ruhen buna hazıre değilim :( yani hala bile doğal yolla olsun umudu içindeyim.

ben filme girmeden önce bir kas gevşetici iğne vurmuşlardı bana. işe yaramıştı biraz uyuşuk gibiydim kasmadım kendimi. ilaç verilince acıdı tabi biraz ama geçti. ve çok net çıkmıştı.

ben filme girmeden önce bir kas gevşetici iğne vurmuşlardı bana. işe yaramıştı biraz uyuşuk gibiydim kasmadım kendimi. ilaç verilince acıdı tabi biraz ama geçti. ve çok net çıkmıştı.

ya herkes ağrı hissetmiş ağrı kesici almasına rağmen. ben almadım ağrı kesici acep çekmedilermi filmi:( yok hafif bi ağrım oldu alt karın bölgemde bi sıvı geçmişti. (sanırım tüpün içindendi) hala şüphe içindeyim çekmedilermi diye. elimde film ve raporuda var ama acaba çakmasyon filmmi :)

çok sevindim canım ya bu puregon valla işe yarıyor şansın ikiye katlandı sen rahat ol kendini Allaha bırak aşılaman umarım sorunsuz geçer canım sen de sonrasında çalışmayı ihmal etme.
evet canım ihmal etmicem çalışmaları. çok güzel oldu cuma gününe denk gelmesi. cumartesi pazar evdeyim. yatarım dinlenirim.
ama dediğin gibi görev gibi olunca iyice soğuyor ilişkiden. zaten benim öncedende sempati duyduğum söylenemez ama:)
gece 12 de çatlatmayı vurduk. ve şu an kasıklarım ağrıyıp akıntım geliyor. yani bu ay çok rahat hissediyrm çatlamalarını. belki 1 den fazla olduğu için bu ay hissettim. çünkü geçen ay böyle bişey hatırlamıyorum canım.
kafandan tedaviyi çıkarttın ya sen bu ay. hani sadece kendiniz için birlikteik yaşıyosunuz ya. ne kadar güzel olur gebe kalman canım.valla senin adına çok ama çok sevinirim ya:16:

rahim filmini tekrar isteyeceğini sanmam ama tüplerde bi sorun varsa tüp bebek denemesini zaten yapmazlar bi tanıdığın tüpleri yapışık olduğundan alınamk zorunda kaldı ki bi kaç kez tüp bebk denemesi yapılmıştı tutmayınca almak zorunda kaldılar. Alındıktan sonra hiç deneme yapmadı. Ama tıkalı bi durum olsa çektiğin yerde söylerdi bunu sana emin zk. Daki doktorun yorumu öyle olmuştur. Heves ise çok uğraştığımızdan kaçtı bende aynı durumdayım tamam yaşım 29 ama hissiyatımız aynı. Ama eminimki hamile olduğumuzu öğrendiğimizde tekrar heves gelir. Bi umutlanıp bi dip yapıyoruz ve ruh halimiz dip yapmaya çok müsait. Artık eşimde bana niye inat ediyosun niye hala bebek yapmıyosun bebek bebk diye tutturmaya başladı. Sanırım belki çok söylersem belki olur diyordur oda:( sanki olduda biz doğurmadık:((( bu ay farklı bir taktik denedik belki tutar diye ama yine olmadı:( reglim başlıyor gibi bugün tam gelirse yarın dr gidicem ve tüp bebek detaylarını öğrenirim. Ama 1 yıl kadar sıra bekleme olayının olduğunu sanmıyorum belki büyük sorun olanlar tedavi süreci derken 1 yıla uzar. Ha 1-2 ay sürer doğrudur neden dersen yeniden testler filimler ilaç kullanımı yumurta oluşumunu bekleyelim derken zaten 1-2 hatta 3 ay bile olur diye tahmin ediyorum. Ki ne 3 aylar atlattık. Dediğim gibi yarın gidersem detaylı öğrenirim tüp bebek konusunu yaklaşık ne zamnda sıra geleceği.

evet cnm hayırlısı olsun benim tek tüp tıkalı çıktı hsgde ama açıkta olabilir dediler zeynep kamilde tüp bebek tutarmı sizce tek tüple

orası da öyle, aslında pişman değilim doyasıya yaşadım evliliğimin ilk yıllarını. nasip böyleymiş. eğer varsa nasibimizde olucaktır elbet. ben artık çok rahatım.

valla gülünecek durumlara düştük ama ne yapalım bu doğru evlilikte seneler geçtikçe malesef o ilk heyecanlar kalmıyor çok sık olmuyor heyecanlı birliktelikler. ben artık nasılsa tedavi görüyorum tedavi gördüğümüz aylarda bunu görevmiş bilinciyle yapıyoruz. o yüzden bu ay boş olduğum için çocuk olacakmış umuduyla değil sadece eşimle istediğim için birlikte oluyorum. sanırım ikimizde çok uzun zamandır stresten farkına varamamışız. o yüzden bu ay çok mutluyum :)

sadece bugün aşılamamız var deyip kayıt yaptırıyosun canım. benim cevabım geç kaldı ama sen şuanda hastanedesindir sanırım. sonrasında eve gel ve istirahat et canım bütün gün yat hatta yarın da ve yarın akşam la birlikte bikaç gün de kendiniz spontan ilişkide bulunun ve şansı arttırın canım. Allah yardımcınız olsun inşallah tutar.benim de umudum var aslında kafama takmıyorum bebek olacak diye eşimle stresten uzak beraber olmaya çalışıyoruz başarılı da oluyoruz sanırım stresten unutmuşuz inan rahatça birlikte olabilmeyi. belki ilaçların etkisi devam eder de yumoşum falan olur. dün 15. günümdü hesap yapmadım aslında birliktelik oldu nasip artık. ağrılarım geçti 1-2 gün böyle adet olacakmışım gibi ağrılarım oldu kasıklarımda hiç de akıntım yoktu sonra biraz biraz akıntım başladı bazen şeffaf bazen de sarımsı ve o geldikçe ağrılarım geçti inşallah temizleniyordur rahmim kist olmasından çok korkuyorum. doğum kontrol hapı da kullanmak istemedim.benim de bugün raporum çıkıyor bikaç gün içerisinde gidip alırım ilaçlarımı sonra 10 haziran ı beklicem. ve inşallah gittiğimde kist var bu ay olmicak demezler :((( soğan suyu içmeye devam ediyorum. artık işe yararmı bilmem 20. günüme kadar devam edicem. hem psikolojimi de rahatlatıyor.

yumurtan kendiliğinden çatlamış olabilir canım onun lekelenmesidir telaşlanma inşallah tutar aşılaman.

canım benim de öyle oluyor malesef adet günüme 3-4 gün kala kahverengi leke geliyor sonra gelmediği günde oluyor yada gün içinde lavaboya gittikçe bikaç damla kanlı akıntı pembe kahverengi anca 3-4 gün sonra sökülüyor. çok özledim pat diye geliveren adetimi :)))

:)) erkek işte karısının sözünden önce kankalarının sözüne güvenir. aralarında erkek doktora giden varsa karısı biz gidiyoruz falan demiştir bişey olmuyo demiştir :))) ay çok komik ama atlatmış olmana sevindim canım devlet hastanesine gidiyorsan sabırlı olmalısın. sen şimdi adetinin 2. gününde git hormon ve ultrasonun yapılsın sonrasında smear testin yapılıcak eşin ürolojiye gözükücak.rahim filmin yoksa rahim filmi isterler. sonuçlarına göre de aşılama yada tüp bebek derler. sen milletin ne dediğine bakma. bu devlet tabiki sıra olacak ama tüpe geçemeyenler muhakkak ara verenler kistleri olanlar başka tedavileri çıkanlardır. ben inanmıyorum aşılama sürecini bitiren herkes başvuruyor tüp bebeğe çok bekletilmez. belki ücretli ler için geçerli olabilir o. zaten tüp bebek raporu çıkınca süresi 6 ay canım.

İŞTE BENDE BUNU DİYORUM BİZEDE BÖLE AĞRI KESİCİ YAPSALARDI ŞÜPHE KALKKARDI EN AZINDAN BU ŞARTMIŞ ASLINDA RADYOTOMA GÜVENDİM ÇOK NE BİLİM YAA

evet canım ihmal etmicem çalışmaları. çok güzel oldu cuma gününe denk gelmesi. cumartesi pazar evdeyim. yatarım dinlenirim.
ama dediğin gibi görev gibi olunca iyice soğuyor ilişkiden. zaten benim öncedende sempati duyduğum söylenemez ama:)
gece 12 de çatlatmayı vurduk. ve şu an kasıklarım ağrıyıp akıntım geliyor. yani bu ay çok rahat hissediyrm çatlamalarını. belki 1 den fazla olduğu için bu ay hissettim. çünkü geçen ay böyle bişey hatırlamıyorum canım.
kafandan tedaviyi çıkarttın ya sen bu ay. hani sadece kendiniz için birlikteik yaşıyosunuz ya. ne kadar güzel olur gebe kalman canım.valla senin adına çok ama çok sevinirim ya:16:

GERÇEKTEN ARTIK BİRLİKTELİĞE ÇOCUK OLUR UMUDUYLA BAKIORUM BU DURUMA DÖNÜŞTÜ HER AY OLMAYINCADA UMUTSUZLUK BİR KAT DAHA YİTİRİORUM BİR GÖREV GİBİ OLDU BANA

ya herkes ağrı hissetmiş ağrı kesici almasına rağmen. ben almadım ağrı kesici acep çekmedilermi filmi:( yok hafif bi ağrım oldu alt karın bölgemde bi sıvı geçmişti. (sanırım tüpün içindendi) hala şüphe içindeyim çekmedilermi diye. elimde film ve raporuda var ama acaba çakmasyon filmmi :)

SENİN TÜPLER AÇIKMI ÇIKTI PEKİ ONDAN OLABİLİR TIKALI TÜPLER DE ÇOK ACI OLUYORMUL BENİM TEK TÜP TIKALIYDI ÇOK AĞRIDI AMA YANIMDAKİLERİN O KADAR AĞRIMAMIŞTI BEN YATARAK GELDİM SERVİSTE HEMEN DE AĞRI KESİCİ ALDIM ADET SANCISININ FAZLASI BİRAZ BİR DE İLAÇ VERDİKÇE KARNIM PATLAYACAK GİBİ OLUYORDU BIRAKIN BİLE DEDİM YANİİ

SENİN TÜPLER AÇIKMI ÇIKTI PEKİ ONDAN OLABİLİR TIKALI TÜPLER DE ÇOK ACI OLUYORMUL BENİM TEK TÜP TIKALIYDI ÇOK AĞRIDI AMA YANIMDAKİLERİN O KADAR AĞRIMAMIŞTI BEN YATARAK GELDİM SERVİSTE HEMEN DE AĞRI KESİCİ ALDIM ADET SANCISININ FAZLASI BİRAZ BİR DE İLAÇ VERDİKÇE KARNIM PATLAYACAK GİBİ OLUYORDU BIRAKIN BİLE DEDİM YANİİ

demelerine göre açık. yaptıran arkadaşlarım işlemden sonra açıkladılar seni korkutmak istemedim ama çok acıdı flan demişlerdi. benimdi sözde açık işte. yok ya ne yatması elimi kolumu sallayarak çıktım hatta ondan sonra kötü olurum diye işe dönmedim ama epeyde geçmiştim dışarda. ama dediğim ark. birinin tüpleri sorunluydu, birinin pko su vardı. diğeri normalmiş.

GERÇEKTEN ARTIK BİRLİKTELİĞE ÇOCUK OLUR UMUDUYLA BAKIORUM BU DURUMA DÖNÜŞTÜ HER AY OLMAYINCADA UMUTSUZLUK BİR KAT DAHA YİTİRİORUM BİR GÖREV GİBİ OLDU BANA

maalesef bir süre sonra görev gibi bakar oluyosun ve bu daha çok kasıyor insanı ama elde dğil. ister istemez yatıyosun kalmıyosun yastık desteği kullanıyosun falan. bilinç altında hep bi yerlerde var :(

evet cnm hayırlısı olsun benim tek tüp tıkalı çıktı hsgde ama açıkta olabilir dediler zeynep kamilde tüp bebek tutarmı sizce tek tüple

bende dua ediyorum adetim yarına gelmesin haftaya gelsinde rahat rahat gideyim doktora(işlerden sebep) birde h.sonuna denk gelirse glecek aya kalacak:( ve bu hormondan sonra fsh yine 10 çıkarsa ve dr. tüp yapalım derse ne yapcağımı bende kara kara düşünmeye başlıycam. özele gitsem aklımda bi dünya soru kalacak para almak için bilerek tutturmuyor falan diye içim içimi yiycek. büyük ihtimal zk. da devam ederim tüpede.

demelerine göre açık. yaptıran arkadaşlarım işlemden sonra açıkladılar seni korkutmak istemedim ama çok acıdı flan demişlerdi. benimdi sözde açık işte. yok ya ne yatması elimi kolumu sallayarak çıktım hatta ondan sonra kötü olurum diye işe dönmedim ama epeyde geçmiştim dışarda. ama dediğim ark. birinin tüpleri sorunluydu, birinin pko su vardı. di

ğeri normalm

işte bana da öyle anlattılar hatta servis şöförü dahil elini kolunu sallayarak çıkıorlar gezip tozuyorlar diye ama bana öle olmadı normalde de ağrı çeken biriyım ama bvilemiorum çeken kişiye de bağlı olabilir ben kadın istedim diye teknisyen çekti sanırım bana yani yapandan ada olabilir pişman oldum ama bir anda kadın doktor var sanmıştım ne bilimm..dediğim gibi hem bünye farklı herksein tüp tıkalı çıktı benim ondan da olabilir yani..yanımdaki gelenler normaldi çünkü..mesela ben burun ameliyatı oldum hiç ağrı sızı olmadı zerre kadar ama bazı arkadalşalar a olmuş inim inim inlemişler demekki bünye meselsi

bende dua ediyorum adetim yarına gelmesin haftaya gelsinde rahat rahat gideyim doktora(işlerden sebep) birde h.sonuna denk gelirse glecek aya kalacak:( ve bu hormondan sonra fsh yine 10 çıkarsa ve dr. tüp yapalım derse ne yapcağımı bende kara kara düşünmeye başlıycam. özele gitsem aklımda bi dünya soru kalacak para almak için bilerek tutturmuyor falan diye içim içimi yiycek. büyük ihtimal zk. da devam ederim tüpede.

haklısın bak ben bunu hiç düşünmemiştim iyiki söledin para için oda olabilir..tüp daha iyi değilmi peki neden istemiorsun ki tüpü ..benimde yumurtalık rezervine bakacaklar azalma varsa tüp yoksa aşılama ama ben aşılama isyemiorum umudum yok onda

haklısın bak ben bunu hiç düşünmemiştim iyiki söledin para için oda olabilir..tüp daha iyi değilmi peki neden istemiorsun ki tüpü ..benimde yumurtalık rezervine bakacaklar azalma varsa tüp yoksa aşılama ama ben aşılama isyemiorum umudum yok onda

FSH = yumurtalık rezervi işte. 10 olması yüksek olarak kabul ediyorlar ve bu rezevr kendini yenilemiyor. düşürmek için tedavisi yok öenmli olmadan daha fazla yükselmeden önlem almak (aşılama , tüp bebek gibi) başka sorunumuz yok bende artık olmamasını Fsh hormonuma başlıyorum demekki 10 olması bile sebepmiş. normalde 10 dan fazla olması risk diye biliyordum. ama demekki 10 demekde riskmiş. bilmem doğal olsun istedim hep .tüp aşamasına gelebilceğimi hiç tahmin etmememiştim.

demelerine göre açık. yaptıran arkadaşlarım işlemden sonra açıkladılar seni korkutmak istemedim ama çok acıdı flan demişlerdi. benimdi sözde açık işte. yok ya ne yatması elimi kolumu sallayarak çıktım hatta ondan sonra kötü olurum diye işe dönmedim ama epeyde geçmiştim dışarda. ama dediğim ark. birinin tüpleri sorunluydu, birinin pko su vardı. di

ğeri normalm

işte bana da öyle anlattılar hatta servis şöförü dahil elini kolunu sallayarak çıkıorlar gezip tozuyorlar diye ama bana öle olmadı normalde de ağrı çeken biriyım ama bvilemiorum çeken kişiye de bağlı olabilir ben kadın istedim diye teknisyen çekti sanırım bana yani yapandan ada olabilir pişman oldum ama bir anda kadın doktor var sanmıştım ne bilimm..dediğim gibi hem bünye farklı herksein tüp tıkalı çıktı benim ondan da olabilir yani..yanımdaki gelenler normaldi çünkü..mesela ben burun ameliyatı oldum hiç ağrı sızı olmadı zerre kadar ama bazı arkadalşalar a olmuş inim inim inlemişler demekki bünye meselsi

evet büyük ihtimal kişinin bünyesiyle ve acıya dayanıklılığıyla alakalıdır. ben o konuda dişimi çok sıkarım. inş. 2.kez o filmi istmezler senden. madem bu kadar korkuyon kasmaylada alakalıdır. radyotomu önerenleri çok duydum gidin hiç acımadı diyenlervardı. ama yerle alakalı değil kişinini bünyesiyle alakalı bencede. yoksa ZK. çektiripte acı olamadı diyen bile var.

evet büyük ihtimal kişinin bünyesiyle ve acıya dayanıklılığıyla alakalıdır. ben o konuda dişimi çok sıkarım. inş. 2.kez o filmi istmezler senden. madem bu kadar korkuyon kasmaylada alakalıdır. radyotomu önerenleri çok duydum gidin hiç acımadı diyenlervardı. ama yerle alakalı değil kişinini bünyesiyle alakalı bencede. yoksa ZK. çektiripte acı olamadı diyen bile var.

yani bencde bünyeyle alakalı ama ben tüp tıkalı gibi inanıorum çok ağrılı geçer benim adet sancılarım yıllardan beri çekerim acile bile gitmişliğim var ..hemde kist var bende ama önemsiz demişlerdi oda yapabilir...bakalım zeynep kamil bu kistte ne diyecek oda var...korktum ama ksamadım kendimi bana da çok met etmişlerdi ya orayı burdakilerden baya rahat gittim yani ama yok ağrıdı gerçekten..yürünecek hal yoktu..evet bende konuştum biriyle zk de acımamış hiçç..

FSH = yumurtalık rezervi işte. 10 olması yüksek olarak kabul ediyorlar ve bu rezevr kendini yenilemiyor. düşürmek için tedavisi yok öenmli olmadan daha fazla yükselmeden önlem almak (aşılama , tüp bebek gibi) başka sorunumuz yok bende artık olmamasını Fsh hormonuma başlıyorum demekki 10 olması bile sebepmiş. normalde 10 dan fazla olması risk diye biliyordum. ama demekki 10 demekde riskmiş. bilmem doğal olsun istedim hep .tüp aşamasına gelebilceğimi hiç tahmin etmememiştim.

fsh omu yani ben iki kere bakalıdı ama bir senyi geçtiği için yine bakacaklar o zaman sorun çıkmamıştı peki bir ilaçla bunun tedavisi olmuyormu yani düşürülmesi ialçala olması lazımm..bende işin bu raddeye geleceğini ummmaıştım baştan öyle sanıyor insan...bir tane ilaçla olur önemli bir şey yoktur sanıyor...şimdi benim arkadaşta bir senelik evli oda hep aynı düşüncede bende öenmli yoktur diyo insan ama iş buraya kadar gelebilio..fsh hormonu düşük olması yumurtanın çok olması demek mi

fsh omu yani ben iki kere bakalıdı ama bir senyi geçtiği için yine bakacaklar o zaman sorun çıkmamıştı peki bir ilaçla bunun tedavisi olmuyormu yani düşürülmesi ialçala olması lazımm..bende işin bu raddeye geleceğini ummmaıştım baştan öyle sanıyor insan...bir tane ilaçla olur önemli bir şey yoktur sanıyor...şimdi benim arkadaşta bir senelik evli oda hep aynı düşüncede bende öenmli yoktur diyo insan ama iş buraya kadar gelebilio..fsh hormonu düşük olması yumurtanın çok olması demek mi

evet 2 yıllık evliyken artık bırakalım korunmayı çocuk yapalım dedik olaki olmazsa tedavi sürecide gerekebilir diye konuştuk eşimde. konuşmaz olaydık nerden geldi başımıza. bendeki fsh düşük değil 10 olması yüksek anlamına geliyormuş ve ilaçla flan tedavisi yok düşürülmüyor sadece daha fazla yükselmeden tedaviye başlanıp durumuna göre tüp yada aşılama. bende 10 olduğu için aşılamayla başlandı ve 2 tane yapıldı ve tutmadı. yani 20-30 falan olsa menapoza doğru hızla ilerleme anlamına geliyor. fsh ne kadar yüksekse menapoza o kadar yakınsın demektir.

şimdi eski tahlilime baktım fsh 6.81 yazıor ne demek bu peki şimdi sence yüksekmi

şimdi eski tahlilime baktım fsh 6.81 yazıor ne demek bu peki şimdi sence yüksekmi

bana göre normal bir değer. ama doktor ne der ve şuanki durum nedir bilmiyorum. hormonlarımız öyle değişkenki ne zman ne çıkcağı belli olmuyor. 1 yıl önceki testle şimdiki aynı olmaz tabi. ama o teste göre korkulcak bişe yyok.

Back
X