• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
çok teşekkür ederim kızlarrr bir haftadır gerçekten moralim çok bozuktu. bugünde istemeye istemeye gittim kontrole. hatta tayfun bey ultrason öncesinde en şanssız hastaları olduğumu söyledi :) ama büyük bir sürprizle karşılaştık. tayfun bey de inanamadı gördüğüne. ilk defa tek yumurtam gelişmiş. veeeeeeeeeeeee perşembe günü aşılama oluyorummmm:46:. hala inanamıyorum. o kadar mutlu oldum ki. bir haftadır boşuna perişan etmişim kendimi. şükürler olsun. kandil günü olacak aşılamam. dua edin benim için. rn4 iki yumurtan olduğuna çok sevindim canım. ikiden fazla oldu mu iptal ediyorlar evet. ama şu ana kadar iki taneyse endişelenmene gerek yok. inşallah sende yarın hayırlı haberlerle gelirsin . belki birlikte olur aşılamalarımız. ercelf canım sen klomenle mi hamile kalmıştın? bilmiyordum atlamışım sanırım. ben günde tek klomen kullandım. rahim duvarını incelttiğini bilmiyordum. öğrendiğim iyi oldu. sorarım bir dahaki sefere. gözlerim klomeni bırakınca düzeldi çok şükür. sen ne zaman başlıyorsun tedaviye.

canım ilaçları neye göre yazıyorlar bilemiyorum ama puregon daha etkili bir ilaç sanırım. kişiden kişiye değişir tabi ama nedense puregon bende daha fazla etki gösterdi. bence bu işi doktorlara bırakmak en mantıklısı. onlar senin için en iyi olanı yazacaklardır. bana ilk raporumda gonal f ikincide puregon yazmışlardı. ama herkese mi dönüşümlü kullandırıyorlar yoksa benim aşılama iptal olduğu için mi farklı ilaç yazdı bilemiyorum.

bana kalırsa ikinci aşılamanı kesinlikle tüp bebek bölümünde yaptır. kenan bey işinde çok iyi ama inan diğer doktorların hasta ile iletişimleri çok daha iyi. hatta ben dua ediyorum bazen kenan bey denk gelmesin diye :) işinde iyi olmasına iyi ama çok fevri bir yapısı var. ben hiç sorun yaşamadım ama bazen hastalarla çok yüksek sesle konuştuğuna şahit oluyorum. hatta bugün de koridorda birkaç hastayı fırçalıyordu. hiç dönüp bakmadım bile. izin günüymüş bugün kongreye yetişmesi gerekiyormuş. hastalar soru soruyor diye bağırıyordu. ultrasonda çoğunlukla tayfun bey oluyor ve inan kenan beyden çok çok daha iyi sakin çok daha sabırlı biri. aşılama ya da tüp bebek diye hiç ayırd etmiyorlar. her hastaya aynı şekilde yaklaşıyorlar. hiç endişen olmasın. senin durumun faklı tabii. onlar için ayrıcalıklı bir hastasın. bence al dosyanı konuş kenan beyle durumunu anlat ve tüp bebek bölümünde devam etmek istediğini söyle. tüplerde sorun olduğunda direk tüp bebeğe yönlendiriyorlar ama sanırım senin tek tüp açık olduğu için aşılama istediler. tüp bebek bölümünde bir aşılama daha deneyip olmazsa tüp bebeğe geçersin. inş gerek kalmaz da haziranda aşılamayla hamiş kalırsın canım.

canım çok sevindim senin adına çok her zaman bir umut vardır doktorlar biliyor bu işi sonunda buldular bence senin dengeni çok sevindim aşılamanın yapılacakolmasına dualarım seninle. ben de günde 2 klomen le hamile kalmıştım. tavsiyelerine de uyucam. gidip anlatıcamm durumumu kenan beye ilaç seçeneğini de tabiki onlara bırakıcam.haziran 10 da canım adetim daha var yani.

peki diyelim tamam dediler. ben nerden randevu alıcam? adetimin 3. günü gittiğimde tüp bebekten mi ranevu almalıyım yoksa infertiliteden mi? dosyamı isteyip öyle mi gitmeliyim kenan bey in yanına rn4 canım bu sorular aynı zamanda sana :)

anladım ne demek istediğini ama doktordan neyin bilgisini alıcam onu anlamadım. bu bir anatomi her ay düzenli olarak bir sağdan bir soldan yumurtluyor da olabilirim ama benim rahim yapım farklı.illa sırayla yumurtlayacaklar diye bir şey yok. iki taraftan da yumurtlayabilir kadınlar 1 ayda.ara verdiğim için pişmanlık duymuyorum artık çok sıkıldım kendimi sıkmaktan tedavilere kafa yormaktan.sürecimize devam edicez haziran ayında 2. aşılamada da ne olacağını inan düşünmüyorum şuan. elbette soldan yumurtlamış olmak isterim tutsun diye ama takdir biraz da rabbimin. ben kendimi ona teslim ettim. sırasıyla yaptıracağız bütün işlemleri işte nasibimizde varsa olacaktır elbet. canım cüvuda yüklenmek de iyi değil bence. benim arkadaşımın 2. aşılaması tuttu üst üste denediler onun da çok geç büyüdü ama tuttu işte. inşallah senin de öyle olur. ama bana böyle geç büyüyorlar ya zorlanıyorlarmış gibime geliyor. nasip canım. inşallah tutar. bu arada anlatırmısın biraz muaynelerini kim yapıyor. aşılama için tüpe gelen çok insan var mı?
kenan bey mi bakıyor. ben de orda yapılmasını isticem 2. aşılamamın. hatta rahim filmimi götürücem.doğuştan rahim anomalim olduğunu söylicem. bence ben sıradan bir kısırlık vakası değilim. umarım geri çevirmez.QUOTE]

canım dr. soramanı istediğim konu bi ay birinden bi ay birinden adet oluyoruz ya.aşılamada tüp olmayan taraftan adet oldun ve tüp olan tarafta iyi gelişmedi yumuoşlar. beklediğin ay tüplü taraftan adet olduysan o ay o tarafta geliştiyse yumuoşlar acaba bi ay dahamı beklesende yine o tüplü taraftan adet olsan?? ya kaçırdığın bişey olsun istemiyorum.. kaçırdığın nokta olursa diye aklıma gelenleri söylüyorum. birbirimize destek olalım diye var bu topic dimi canım:)
ayrıca tüp bebek bölümüne çekinmeden git. inan kötü bi muamele ile karşılaşmıcaksın. Kenan bey bana herkese yetişmem dedi ama beni yanlış anladı. ben bölüm olarak aşılamamı yapmalarını istedim. illa kenan bey yapsın istemedim.
Ultrasonada 2 kere tayfun bey 1 kere kenan bey girdi. hattan pzrtesi günü bi başka dr. daha vardı. oda odadaydı. gittiğin gün şansına hangi dr. varsa o yapar ultrasonunu. gittiğinde sekreterlere inf. geldiğini söyle ama her defasında. yoksa kızıyolar tüp bebeğe kayıt yaptım diye.
başka kafana takılan bişey var mı?

rn canım kafam o kadar allak bullakki anlatamam canım o yüzden idrak edemiyorum her ay birinden mi adet oluyormuşuz ama bazen ikisinde de gelişiyor yumurta ben ne bileyim ya ay hesabu yapmak gerekirse o zaman geçen ay sağdan yumurtladım bu ay soldan mı yumurtluyorum? tedavi gördüğüm aylar sağ yumurtalığımamı denk geliyor?bugün benim 14. günüm soğan suyu içiyorum 4 gündür hiç akıntım yok halbuki soğan suyu içince akıntı olur rahim temizlenir derler. benimki zaten temizmidir nedir :))) ama bugün belim ağrıyor çok sanki adet olcakmış gibiyim. ya iltihap sökülecek. yada belki sol yumurtalıkçığım yumurtluyordur. değerlendirmeye çalışıcam...

şimdiki aklım olsa evliliğimin ilk zamanlarında sevişme aşkımız bitmeden korunmayı bırakırdım..

canım çok sevindim senin adına çok her zaman bir umut vardır doktorlar biliyor bu işi sonunda buldular bence senin dengeni çok sevindim aşılamanın yapılacakolmasına dualarım seninle. ben de günde 2 klomen le hamile kalmıştım. tavsiyelerine de uyucam. gidip anlatıcamm durumumu kenan beye ilaç seçeneğini de tabiki onlara bırakıcam.haziran 10 da canım adetim daha var yani.

peki diyelim tamam dediler. ben nerden randevu alıcam? adetimin 3. günü gittiğimde tüp bebekten mi ranevu almalıyım yoksa infertiliteden mi? dosyamı isteyip öyle mi gitmeliyim kenan bey in yanına rn4 canım bu sorular aynı zamanda sana :)

rn canım kafam o kadar allak bullakki anlatamam canım o yüzden idrak edemiyorum her ay birinden mi adet oluyormuşuz ama bazen ikisinde de gelişiyor yumurta ben ne bileyim ya ay hesabu yapmak gerekirse o zaman geçen ay sağdan yumurtladım bu ay soldan mı yumurtluyorum? tedavi gördüğüm aylar sağ yumurtalığımamı denk geliyor?bugün benim 14. günüm soğan suyu içiyorum 4 gündür hiç akıntım yok halbuki soğan suyu içince akıntı olur rahim temizlenir derler. benimki zaten temizmidir nedir :))) ama bugün belim ağrıyor çok sanki adet olcakmış gibiyim. ya iltihap sökülecek. yada belki sol yumurtalıkçığım yumurtluyordur. değerlendirmeye çalışıcam...

şimdiki aklım olsa evliliğimin ilk zamanlarında sevişme aşkımız bitmeden korunmayı bırakırdım..

tüp bebekte sıra almana gerek yok canım. ben ilk gittiğimde ne olur ne olmaz diye tüp bebek bölümünden sıra almıştım. ama ondan sonra hiç almadım ve problem olmuyo. sadece erken gidip sekreterlerin önündeki sıraya giriyosun. onlar orada kayıdını yapıyorlar. ilk gittiğinde inf. gidip ben artık tüp bebekte aşılama yaptırıcam dersen dosyanı veriyorlar. ben öyle yaptım canım. sonra muayene dosyanı veriyosun ve hep orada kalıyor. zaten dr. seni devamlı çağırdığı için dosyan hep ultrason odasında oluyor.
iltihaptan ağrıyo olabilir. ben 2 ay yapmıştım soğan kürünü ama hiç ağrım sancım olmadı ve kistimide küçültmemişti. ama ablam yaptı(ablam bekar) onun sancıları oldu ve kisti kayboldu:))
evlendikten kısa bir süre sonra bebeğin olsaydı bu sefer evlilikten bişey anlamazdın canım.. yalnız kalmanızın tadını çıkartamazdınız:)))

ayy ercelf güldürdün beni yaa. düştüğümüz durumlara bak allahım yüzümüze bak : istemeyene yağdırıyo rabbım..bi tanıdıgımız daha bebegı 1 yasına gelmedne 2. ye hamıle 3 aylık .. onları gordukce ıyıce kahırlanıyrm allahım kıme ne yaptım bu kadarmı sevmıyosun benı dıyorum? ısyan etmek ıstemıyrm allah hayırlsını versın. allah yuzumuze gulsun ol desın olsun.. bızı bu psıkolojık stresten kurtarsın. :49:

canım benim çok sevindim senin adına:)) işte Allah'tan umut kesilmez diye boşuna demiyoruz.
benim bu ay geç büyüdü yumoşlar ama 2 tane:))) ben salı en geç çarşamba yapılır aşılamam diyodum ama daha küçük benim yumoşlarım:) yarın tekrar gidicem kontrole. hiç sanmıyorum aşılama için yeterli boyuta geliceklerine..beni biraz daha bekleticekler sanırım.. geçen ay 1 puregon 300 le büyüttüm ama bu ay 2 tane ile zor büyütücem sanırım:))

sağol canım. bende çok sevindim gerçekten :) iki tane oldukları için büyümeleri yavaş sanırım. kaçıncı günü ilaçların. bazen 16,17. gün yeterli büyüklüğe ulaşabiliyorlar demişti dr bana. rahat ol sen. gelişecekler hayırlısıyla.

sağol canım. hiç beklemiyordum bugün böyle bir haber almayı ama çok şükür herşey yolunda gitti bu sefer. en çok da benim için uygun ilacı ve dozu bulduklarına seviniyorum. adetin üçüncü günü infertiliteden dosyanı alıp randevusuz tüp bebeğe gidebilirsin. inşallah her şey yolunda gider.

sağol canım. bende çok sevindim gerçekten :) iki tane oldukları için büyümeleri yavaş sanırım. kaçıncı günü ilaçların. bazen 16,17. gün yeterli büyüklüğe ulaşabiliyorlar demişti dr bana. rahat ol sen. gelişecekler hayırlısıyla.

4. günü başladım canım..bugün 11. günü adetimin.bakalım görücez yarın ne durumda olduklarını:)

kızlar perşembe sabahı eşimin ürolojiye gitmesi gerektiğini söylediler ama heyecandan soramadım ne için olduğunu :) bildiğim kadarıyla sperm odası var ve orada sperm veriliyor. aşılama günü eşiniz ürolojiye gitmiş miydi?

kızlar perşembe sabahı eşimin ürolojiye gitmesi gerektiğini söylediler ama heyecandan soramadım ne için olduğunu :) bildiğim kadarıyla sperm odası var ve orada sperm veriliyor. aşılama günü eşiniz ürolojiye gitmiş miydi?

hayır canım gitmedi tüp bebek bölümünde sperm odası vardı orada verdi. acaba işleyişte değişiklik falan mı oldu ki? arayıp öğrenebilirsin belki?

hayır canım gitmedi tüp bebek bölümünde sperm odası vardı orada verdi. acaba işleyişte değişiklik falan mı oldu ki? arayıp öğrenebilirsin belki?

2 kez aşılama oldum ve 2 sinde de aşılama sabahı eşim ürolojiye gidip bugün aşılamamız var dedi ve kayıt aldılar. okadar. hatta 2. eşim adına ben kayıt açtırmıştır. onuda eczaneye idrar kabı alamya yollamıştım. yani ürolojise sadece bilgi verme amaçlı gidiyorsun. sonra tüp bebeğe gelip sıranı bekliyorsun sekreterler isimle çağırıyor.

anladım canım sağol. bana da tuhaf geldi ama belki değişiklik olmuştur dediğin gibi. sorayım bi. taksit taksit geliyor böyle aklıma :))

anladım canım sağol. bana da tuhaf geldi ama belki değişiklik olmuştur dediğin gibi. sorayım bi. taksit taksit geliyor böyle aklıma :))
canım bi arkadaş açıklamış ya ürolojiye gidip aşılama yaptığını haber veriyormuşsun.. bide yanınıza eczaneden kap almayı unutmayın. çünkü spermler için istiyolar:)) bize söylememişlerdi. oraya gidince öğrendik ve eşim çıktı aldı.:)

2 kez aşılama oldum ve 2 sinde de aşılama sabahı eşim ürolojiye gidip bugün aşılamamız var dedi ve kayıt aldılar. okadar. hatta 2. eşim adına ben kayıt açtırmıştır. onuda eczaneye idrar kabı alamya yollamıştım. yani ürolojise sadece bilgi verme amaçlı gidiyorsun. sonra tüp bebeğe gelip sıranı bekliyorsun sekreterler isimle çağırıyor.

anladım canım çok teşekkür ederim.

canım bi arkadaş açıklamış ya ürolojiye gidip aşılama yaptığını haber veriyormuşsun.. bide yanınıza eczaneden kap almayı unutmayın. çünkü spermler için istiyolar:)) bize söylememişlerdi. oraya gidince öğrendik ve eşim çıktı aldı.:)

sağol canım. bana kap söyledi sekreter ama eczaneden alınacağını bilmiyordum. ya az önce lavaboya gittim. peçeteye nokta büyüklüğünde leke leke kan gelmeye başladı. adetimin 15. günü daha. yumoşumda var. neyin nesi anlamadım. korkmaya da başladım. aradım hastaneyi tayfun beyle konuşmak için cevap vermedi. çıktılar sanırım. yumurtam kendiliğinden çatlamış olabilir mi? geçen ay ultrasona girdiğimde 18 mm büyüklüğünde üç yumurta vardı. ertesi sabah adet olmuştum. tansel bey o gün çatlamış demişti. bugün kontroldeki yumurtam da 17.8 mm di. korkuyorum yaa. umarım bi aksilik olmaz.

sağol canım. bana kap söyledi sekreter ama eczaneden alınacağını bilmiyordum. ya az önce lavaboya gittim. peçeteye nokta büyüklüğünde leke leke kan gelmeye başladı. adetimin 15. günü daha. yumoşumda var. neyin nesi anlamadım. korkmaya da başladım. aradım hastaneyi tayfun beyle konuşmak için cevap vermedi. çıktılar sanırım. yumurtam kendiliğinden çatlamış olabilir mi? geçen ay ultrasona girdiğimde 18 mm büyüklüğünde üç yumurta vardı. ertesi sabah adet olmuştum. tansel bey o gün çatlamış demişti. bugün kontroldeki yumurtam da 17.8 mm di. korkuyorum yaa. umarım bi aksilik olmaz.

benimde 2, aşılamam da 18 mm olmuştu hemen eve git çatlatma iğneni yap yarın aşılamanı yapalım araya hafta sonu girerse boşa gider demişlerdi. bende apar topar işe gitmeden eve geçip iğnemi olmuştum hatta eşimide işten alıp öyle geçmiştim kendim yapamam diye. yani büyüdüğünde hemen yapmışlardı (nisan ayında) gerçi 1-2 yumurta anca vardı ve 8-9 gün iğne olmama rağmen ancak o kadar sayıda olup çok büyümüyordu :( (benim yorumum bu) inş. sende de sorun yoktur. gelişmelerden haberdar edersin bizi. ama şunu belirteyim 2 kez aşılama oldum ve bu tedaviler iğneler aşılama vs. adet düzenini bozuyor. eskiden hemen reglim gelirdi en fazla 1 gün lekenlenme olurdu. şimdi işe neredeyse 4-5 gün kanlı yada kahverengi lekelenme geldikten sonra adet kanamam başlıyor :( yani düzenimi alt üst etti tedavi süreci :(

benimde 2, aşılamam da 18 mm olmuştu hemen eve git çatlatma iğneni yap yarın aşılamanı yapalım araya hafta sonu girerse boşa gider demişlerdi. bende apar topar işe gitmeden eve geçip iğnemi olmuştum hatta eşimide işten alıp öyle geçmiştim kendim yapamam diye. yani büyüdüğünde hemen yapmışlardı (nisan ayında) gerçi 1-2 yumurta anca vardı ve 8-9 gün iğne olmama rağmen ancak o kadar sayıda olup çok büyümüyordu :( (benim yorumum bu) inş. sende de sorun yoktur. gelişmelerden haberdar edersin bizi. ama şunu belirteyim 2 kez aşılama oldum ve bu tedaviler iğneler aşılama vs. adet düzenini bozuyor. eskiden hemen reglim gelirdi en fazla 1 gün lekenlenme olurdu. şimdi işe neredeyse 4-5 gün kanlı yada kahverengi lekelenme geldikten sonra adet kanamam başlıyor :( yani düzenimi alt üst etti tedavi süreci :(

sağol canım. tabi devlet hastanesi olduğu için haftasonuna denk geldi mi değişiklik yapabiliyorlar. ben nedense erken çatlamasından korkuyordum. çünkü geçtiğimiz aylarda ne zaman ultrasona girsem kontrol için ertesi gün yumurta çatlamış oluyordu. neyse artık dün gece yaptırdım iğnemi. yapacak bir şey kalmadı. bekleyip göreceğiz. bu arada nokta şeklinde kanamam hala devam ediyor. ondan endişeliyim biraz. benim tedavi sürecinde nedense adetim düzene girdi. önceleri hep gecikme olurdu. periyodu sürekli değişirdi. bazen 2 3 ay hatta beş ay adet olmadığım bile olurdu. yumurtalama olmadığı aylar böyle gecikme olabilirmiş. ama çok şükür tedaviye başladığımdan beri düzene girdi.

sağol canım. tabi devlet hastanesi olduğu için haftasonuna denk geldi mi değişiklik yapabiliyorlar. ben nedense erken çatlamasından korkuyordum. çünkü geçtiğimiz aylarda ne zaman ultrasona girsem kontrol için ertesi gün yumurta çatlamış oluyordu. neyse artık dün gece yaptırdım iğnemi. yapacak bir şey kalmadı. bekleyip göreceğiz. bu arada nokta şeklinde kanamam hala devam ediyor. ondan endişeliyim biraz. benim tedavi sürecinde nedense adetim düzene girdi. önceleri hep gecikme olurdu. periyodu sürekli değişirdi. bazen 2 3 ay hatta beş ay adet olmadığım bile olurdu. yumurtalama olmadığı aylar böyle gecikme olabilirmiş. ama çok şükür tedaviye başladığımdan beri düzene girdi.

yani yarın aşılama mı olacaksın iğnemi yaptım derken çatlatma iğnenmi? ve kaçıncı aşılaman oluyor bu? allahtan ümit kesilmez valla bu işler belli olmaz kanaman var diye çok takma şans bu belki allah bu defa yüzünü güldürür bilinmez. artık böyle düşünüyorum ne zman ne olcağı belli olmaz. ne olmaz denilenlerin oluyor. bende hiçbir düzensilik yoktu adetlerim çok düzenliydi bildiğim çok ciddi ve önemli bi hastalığımızda yok FSH ın 10 olması dışında.ama olmayınca olmuyor. bu sebeple bazen ümitsizliğe kapılsak bile kendimizi teselli edecek çok şey var aslında. şükür bu günlerimize.

yani yarın aşılama mı olacaksın iğnemi yaptım derken çatlatma iğnenmi? ve kaçıncı aşılaman oluyor bu? allahtan ümit kesilmez valla bu işler belli olmaz kanaman var diye çok takma şans bu belki allah bu defa yüzünü güldürür bilinmez. artık böyle düşünüyorum ne zman ne olcağı belli olmaz. ne olmaz denilenlerin oluyor. bende hiçbir düzensilik yoktu adetlerim çok düzenliydi bildiğim çok ciddi ve önemli bi hastalığımızda yok FSH ın 10 olması dışında.ama olmayınca olmuyor. bu sebeple bazen ümitsizliğe kapılsak bile kendimizi teselli edecek çok şey var aslında. şükür bu günlerimize.

evet canım çatlatma iğnemi yaptırdım dün gece. yarın saat 11 de aşılamam var kısmetse. bu dördüncü denememiz ama önceki aşılamalarım hep iptal olmuştu. çok sayıda yumurta geliştiği için. bu ay iğneleri bırakıp, klomene başladım. ilk defa oldu çok şükür. bi aksilik olcak diye korkuyorum bu seferde.

Back
X