Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz


ttanıdık eczanin olması bu durumlarda iyi oluyor ama maalesef yok. eşim kartalda bir eczaneyle konuşmuş durumu anlatmış, onlar bize geliş fiyatına verecekmiş. Kim bilir belki ordan alalım diye atmış olabilir. nerden bilecez ne kadar tuttuğunu... geliş fiyatı der istediği rakamı söyler.
 

eşin hiç kızmasın bende normalde öyleyim göz göre göre kazık yemek çook zoruma gider. ama nedense basiretimmi bağlandı nedir rapor alınca sanki bedava gibi hiç pazarlık falan yapmadım yada bana çokmu kazık attı eczane diye peşine düşmedim. ama servetciğimin 658 lirası bende akıllı olsun. ama araştırcam bu işi girdircem bi eczaneye bakalım ne fiyat çıkarcaklar bana. ama onlarda güvenipte bana böyle bir iyilik yapmazlarkii (((
 

canım benim babaannemle dedem teyze çocuğuymuş. babaannem 9 tane doğurmuş, bir kızı ve babamın ikizi olan oğlu ölü doğmuş. sağ doğan 7 çocuktan biri zeka özürlü, biri de tavşan dudaklı doğmuş(sonradan estetikle düzeltilmiş). babamla annemde akraba evliliği yok ama babam bir takım genetik sorunların taşıyıcısı olduğu için, kardeşimde de bende de dedemden miras skolyoz var. bende ve halamın kızında vücudumuzun bir yanındaki organlar diğerlerine göre bariz az gelişmiş durumda (özellikle sol böbrek, sol yumurtalık)
eşimin dedesiyle babaannesi de dayı çocukları. anne ve babasında akraba evliliği yok. şükür eşimde de bir şey yok. ama babasının kuzenlerinden yine akraba evliliği yapanlar olmuş. o yüzden birinin çocuğunda otizm benzeri ne olduğunu anlayamadığım bir rahatsızlık var(biliyorsunuz böyle şeyler sorulmuyor da, o yüzden tam olarak bilmiyorum) yani demekki kocam da bu rahatsızlıkların taşıyıcısı olabilir. hani düşük bir ihtimal bile olsa o yüzden her tür genetik sorundan ödüm patlıyor. kromozom testi ya da başka her hangi genetik test ne yaparlarsa bayıla bayıla yaptırırım. dosyam konseyden bugün çıkmamış. perşembe gittiğimde ben de genetiğe gideyim diyorum. şimdi hastane randevu sisteminden baktım, en erken 17sine randevu veriyor. belki sabahtan gidersem oradan numara alabilirim ya da gelmeyen birinin yerine doktoru görebilirim. dahiliye için de internetten 10 gün sonrasına randevu bulabilmiştik ama hemen o gün randevuya gelmeyen birinin yerine almışlardı.
bu arada maaşallah tanıdığım en cabbar, her şeyi kotaran, kafası zehir gibi çalışan kadınlardan birisin. o yüzden keşke herkes senin gibi arıza olsa:)))
 
Son düzenleme:

aynen bencede bende inanmam hani derler ya satışçılarda sana çooook güzel bir indirim yaptım. halbuki geliş fiyatını bilmiyoruzki. indirimli halinden bile kat kat kar etmişlerdir. ama ilacı bi türlü aklım ermiyor. nasıl yaparlar diye. iyice taktım heee...
 
akraba evliliği ama teyze çocuklarındada olurmuki ? hani amca çocukları olsa kan bağı daha fazla derim amaolunca oluyor belkide akraba bağıyla alakası yokturdurda onların kaderiyle alakalıdır ( hiçbir bağ olmayanlarda olabiliyor böyle vakalar o zmanda kan uyumazlığı deniliyor. allah hakkımızda hayırlsıını versin. senin kaderine böyle bir şeyi yazmışsa eğer. her türlü testi yapsakta nafile. ama tıbbın imkanlarıda varken insan niye yaptırmayımki diyor. Skolyoz : çift olan organlardan birinin daha az gelişmesi demek mi.? yoksa tamam baktım netten ne demek olduğuna ya burda ne kadar çok çeşit hastalık olduğunu öğreniyor insan. başa gelmeyince insan bi haber oluyor bir çok şeyden. allah insnalara kaldıramayacağı dert hastalık vermesin. önce biizm sağlığımız olsun bebeler sonra gelsin.

canım ya sağol valla mutlu ettin :) beni ama bazen kör cahil olsaydımda herşeyi araştırma merakım olmasaydı diyorum belki hayatı daha rahat yaşar ve sorgulamazdım bi çok şeyi. ama bu saatten sonra hayatı rahat yaşamak için gözümü kulağımı kapatamamki huy değişmez artık (
 

Aynen :) bizde ucuza aldık diye seviniriz. Artık olan olmuş sıkma canını... başının gözünün sadakası olsun :)
 

o eczaneden alacakmış gibi yaparsan bakarlar canım:)))
 



Bence akraba evliliğinden çok yaşla ilgili bir durumda olabilir. Benim 2 teyzemin 5 ve 6 cocugu var.Akraba evlilikleri yok. Her ikisinin de en son cocukları özürlü. yani yaklaşık 40 lı yaşlarda doğurmuşlar. cocuklar şimdi biri 37 yaşında diğeri 32 falan vardır. bende 40 a merdiven dayadığım için korkmuyor değilim. Allah korusun. Herkese sağlıklı bebişler nasip etsin.
 
o eczaneden alacakmış gibi yaparsan bakarlar canım:)))

bende öyle düşündüm. gayet ciddi bir şekilde bi eczaneye gidip. şu ilaçlar kaç lira tutar dersem fiyat verirler. ama ben raporlu alcam dersem raporunuzu sistemde görmemiz gerek esas fiyat ozman çıkar derlerse o vakit foyam ortaya çıkar:)) ama bun a raştırmasını yapıp öğrenmeden oynak baş servetin parasını vermem:)) gitsin nereye şikayet ediyosa etsin. o kadar ilaç aldım 2 aşılama 2 tüp arada jel falan tetradox ıvır zıvır. 300+300+1400+1400= 3400 siz ona 3500 deyin ödeme yaptım adama hiç ne hedaye ne eşantiyon hiç bi zıkkım vermedi. sorarım ben ona :)
 

canım iki teyzende de böyle bir durum yaşanması çok enteresan. bence tam sebep 40lı yaşlarda olmaları olmayabilir. belki çocuklarının özürlü olmalarına sebep resesif bir gen taşıyorlardı, yani o yıllarda bugünkü teknoloji olsa ve araştırılsa başka şeyler çıkabilirdi. yaşa da bence çok çok takma, benim bir çok arkadaşım 40larının başında nur topu gibi çocuklar doğurdu.
ama istersen şimdi tüpte genetik sorunları bertaraf etmek için de pgt denen bir yöntem var. embriyonun 4 günü transfer etmeden bir hücre alıp ona göre genetik anomalisi var mı diye bakıyorlar. sorun olanları transfer etmiyorlar. ama tabi önceden genetik testler yaptırmakta yarar var çünkü pgt için ilk önce embriyo oluşması gerekiyor. halbuki kadında ya da erkekte genetik/dna deformasyonu sorunları varsa yumurta toplansa da hiç döllenme olmayıp, embriyo oluşmayabiliyor. yani pgt, hamilelik öncesi testlere göre biraz daha sonraki aşama önlem.
benim de yaşım 36 olduğu için(doğuruncaya kadar 37 olacağım), bir de eşimde erkek infertilitesi ve morfoloji sorunları olduğu için(muhtemelen sperm dna'sı da sorunlu) imsi ve pgt yaptırmakta yarar görüyorum. ama bakalım doktorlar ne diyecek. öncesinde de zk genetik bölümüne gidip bir soracağım. onlar ne tavsiye ediyor.
sen de benim gibi bahçeci umutu düşünüyorsun sanırım. ben doktor olarak %90 süleyman tosun'da kararlıyım ama yine de 2. bir seçenek olarak haftaya gidip istanbul tüpde emre karatekelioğlu'yla görüşeceğim. 2 doktorun da neler önereceğini duymak istiyorum.
 

canım sen genel inanışa bakma anne ya da baba tarafından akraba olmak genetik risk anlamında hiç bir şey değiştirmiyor. her tür akraba evliliği genetik risk.kan uyuşmazlığı apayrı bir şey (eşimle bende de var) annenin kanı negatif, babanınki pozitif olunca oluyor. artık bir iğneyle de çaresine bakıyorlar. ama elbette dediğin gibi böyle şeyler biraz da kader. tabi kader deyip öylesine talihin eline de bırakmamak lazım. varsa bir imkan kullanmak lazım. skolyoz omurganın eğri olması c ya da s şeklinde bir eğrilik oluyor. benim de sırtımda c şeklinde olanı var, boydan boya omurgaya yayıldığı için çok çok dikkatli bakmadığın sürece belli olmuyor. daha önce doktorum bir çok defa ameliyat olup düzelttirmemi söyledi, hatta ameliyattan sonra boyum 3-4 cm uzarmış. ama biliyorsun omurga ameliyatları risklidir hep 2 kere düşünün derler. o yüzden bir türlü ameliyatı olamadım. belki ileride olurum. ben de derim allah kimseye dermanı olmayan hastalık vermesin. insanın en önce kendi sağlığı olsun.
bence en ufak huyunun değişmesine gerek yok. böyle gayet iyisin. bence bilgi, eğitim falan da değil, biraz k..'ını kocasına (bekarken babasına) dayayan kadın tipi olmak ya da olmamakla da biraz alakalı. senin kişilik yapın bu, sen köyde mezrada bile yaşasan kendi ayakları üzerine basan, her şeyi becerebilen kadınlardan olurdun, hakkının yenmesine yine tahammül edemezdin, gerekirse kocana bile kafa tutardın.
 


Günaydın,
Haklısın, tıp gelişti artık. Ben Umut a görüşmeye gittiğimde teyzelerimin durumlarını söyleyeceğim. O tavsiye eden arkadaş da Süleyman Bey in ismini verdi. Cok iyi bir doktormuş. Ben kesin kararımı verdim umutta yaptırırız. Gerekli önlemleri alacaklardır. Hayırlısı olsun artık ne diyeyim. Bunca bekledik boşu boşuna.. ben bekledim. sandımki hemen olacak:) 2/3 ayda bir kadın d. gitip kontrollerimi yapıyordum. eşimin sperm sorunu olabileceği hiç aklıma gelmedi. 3/4 ay olmayınca eşim gitti ve durumu öğrenince hemen tüp e başvurduk. Arman Bey yaşımdan dolayı niye bu kadar beklediniz dedi. bilseydim beklermiydim. Neyse herşeyde bir hayır var diyip teselli ediyoruz kendimizi :)
 

bencede bariz fark edilmiyorsa ve sana herhangi bir zararı yoksa ağrı sancı yapmıyorsa hiç kalkışma o işlere. ha belki ilerde çoluğa çocuğa karışırsan ve ağrı yapmaya başlarsa düşünürsün ameliyatı. hep çocukta olursa hasta olduğunda sana bakar :))) (eski bir zihniyet) desene kimin kime faydası varki. hep derim benim anama babama ne faydam varki evladımın bana olsun. evlatmıyız evladız. arada gidiyorz arada arayıp hala hatır ediyoruz. çok şükürde yanlarında olmamızı gerektircek kötü bir durumları olmadı. ama bence varlığımız bile yetiyordur.
köy yerinde yaşan dedin ya vallaeşime diyordum hep acaba ben köyde doğup büyüyen biri olsaydım belki daha sakin daha sus pus olurdum heralde.. sanmam yine aynı sen olurdun diyordu. düşünüp hımmm evet yaa niye susayımki nerde olursam olayım baş kaldırımdı mevet haklısın diyordum:)) tek farkı köyde olsam dayakta yesem baş kaldırmaya devam. boşanma cesaretim olmazdı. burada olunca eğitimde olunca ekonomik gücümde olunca dayağada baş kaldırırım haksızlığada. bi yandanda diyorum ki kendime susmadında noldu kuruyup kaldın. herşeye isyan edip baş kaldırırsan olacağı bu. kimseye bişey olmamış. ne ettiysem kendime etmişim.
 

zk da bir kızla tanıştım öyle konuştuk ettik 2. tüpünü yapıyordu orda. 12 yıllık evliyim hiç düşünmedim dedi neyi bekledin dedi. ya ne bilim işte çevrede herkes doğurgan benimde olur dedim. birde emekli olayımda öyle yaparım diye düşündüm dedi. Allah canını almıya dedim kız emekli olayımda yaparım ne demek yaşın kaç dedim :) 38 dedi. minyon tipliydi göstermiyordu. komiğime gitmişti hatta yanında da güldüm. ama tabi kısmet o 38 olmuyordu bende 29 um ama aynı durumdayım bu işler gence yaşlıya gelmiyor 50 yaşında ble doğuranlar var allah verdimi veriyor işte. zk. da ne küçükler vardı ben bile onların yanında epey karta kaçıryordum. zaten başımıza bunların gelceğini bilseydik hepimiz en başından yapar bu çileleri hiç çekmezdik. ALlah yinede hakkımızda hayırlısını versin. :26:
 
kızlar dün FOX tv de bir diziye denk geldim normal tv falan izlemem ama hastayım diye bakayım dedim. o dizinin billboardlarda afişinide görmüştüm. merhaba hayat. bilboarddan zaten konusunu çıkarmıştım ama denk gelmeside iyi oldu. vahide gördüm 40 lı yaşlarda kadın doğum dr. u. evli ama eşinden dolayı çocuğu olmuyor. bir bebek evlat edincekler yuvaya gittikleri gün eşini arıyor ama ulaşamıyor. daha sonra eşinin genç bir kadınla kaçtığını ve kendisini terk ettiğini kocasının avukatından öğreniyor. kocasıda estetikçi kaçtığı kadında adamın hastasıymış burun ameliyatı yaptırmış adama... birde hastanede evlilik dışı doğmuş bir bebek var kızın babası yuvaya veririz diyor. kız ağlıyor bebeğimi vermem diye. bi yandan da çocuk sahibi olamayan bir dr. var. sanırım bol bebekli bir film olacak. tüp bebek ünitesi olan bir hastaney gitcek sanırım. bi göz atın derim belki ilginizi çeker.
 


Ya doğru söylüyorsun, cocugu ilerde bana baksın diye yapmamak lazım, bizimde bir cocugumuz olsun diye yapıyoruz.. Bu arada kendinede haksızlık etme.. nice başkaldıran isyan edenlerin cocugu var. bizimkilerde olacak. göreceksin :)
 


O kızcağızda komikmiş gerçekten. Hayatını garanti altına alıp doğurmak istemiş ama hayatta hiçbişeyin garantisi yok. Aslında kaderde varsa ne yaparsan yap yaşıyorsun işte. Ben ilk zamanlarda da yapsaydım belki yine olmayacaktı... şu anda yaptığımız sadece geçmişe bakıp keşke yapsaydık diyoruz. yapsak sanki olacak mıydı...
 

aynen ben ilk zmanlarda yapsaydım kesin olurdu diyordum. ve şuan olmuyorsa diye suçlu arıyorum. ama belki 4 yıl öncede deneseydik yine olmıycaktı. zaten evlendik 2, yılın sonunda denemeye başladık. hadi 3-5 ay olmadı normaldir dedim 9 ay oldu baktım artık bu normalide geçti dedim. eşim sperm testi yaptı bu şekilde başladık bu sürece (
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…