birde bahar değinmiş smear kültür ve rahim filminiz varmı. rahim filmi 5 yıllık olabiliyormuş ama smear ve kültür 6 ayı geçmemiş olsun süresi. birde işin içine girince zaman çabuk geçiyor endişe etmeyin. ama 13 kasım adetinize raporunuzu almanız mümkün değil. ama tahmin aralık adetinize raporunuz çıkmış olur bir aksilik çıkmazsa. side madem umuta karar verdiğin kasım adetinizde gidip muayenenizi olun orada. çünkü onların şartı tedaviden önceki adetinizde ultrason muayenenizi yaptırmanızı istiyorlar. kasım adetinizde umutta muayene olun aralık adetinizde de tedavinize başlarsınız ama kasım 13 e yetişmesi bence mümkün değil. ha diyelimki yetişti umutta muayen olmadığınız için bir önceki ay hemen başlarlarmı tedaviye işin o kısmı var birde.
Söylediklerini aynen yaparım. tüp teki sekretere mi tüp için kan vereceğimi söylemem gerekiyor. yoksa kan verilen bölümde mi?
Benim genel kontrol amaçlı 5 ay öncesinden yapılmış smear ve kültür testim var. idrar tahlilini de burda şirkette yaptırırım.daha önce bahsettiğiniz nüfus kayıt örneği, evlilik cüzdanı,resim vs tüm evraklarımıda hazırladım.. sadece isterlerse rahim filmim kalır onuda adetten sonra çektiririm.
tedavi için gelip gitmek zor olmayacakmı? yeri gelince hergün gidiyorsun yumurta takibine? ben yol sorunundan dolayı avrupa yakasını hiç düşünmedim. birde onun için strese giremem dedim.
smear ve kültür var. bende kasıma yetişebilir diye acele ediyordum, bu ayın 12/13 gibi hastalanıncada umut a gidip muayene olacaktım.3 haftada cıkıyorsa hiç acele etmeme gerek yok o zaman. kasımda umuta gider muayenemi olurum artık.
zeynep kamilde aşılaması zor ve sancılı geçen varmı?
smear ve kültür var. bende kasıma yetişebilir diye acele ediyordum, bu ayın 12/13 gibi hastalanıncada umut a gidip muayene olacaktım.3 haftada cıkıyorsa hiç acele etmeme gerek yok o zaman. kasımda umuta gider muayenemi olurum artık.
arkadaşlar florence nightingalede ve amerikan hastanesinde çalışan milletin yerlere göklere koyamadığı meşhur emre karatekelioğlu istanbul tüpe geçmiş. istanbul tüp belki biliyorsunuzdur sgk anlaşmalı olup raporlulara çok çok uygun fiyatlar veriyor. üstelik imsi, pgd, endoskopi her şey var. ama aret kamara hiç güvenmediğimden değerlendirmeye almamıştım. şimdi emre beyin oraya geçtiğini öğrenince birden kafam karıştı(( umutun yanında bir de orayla mı görüşsem?
baharcım eurofertilin sitesine gir orda çeşitleri yazar doğal tüp bebek, konforlu tüp bebe, ilaçsız tüp bebek vs. ama ben bildiğmiz yöntemden şaşmyacağım için araştırma gereği duymadım. belkide immonun dediği gibi merkezler kendileri uyduyor isimleri mesela bana rezevrden dolayı yüksek doz veriyorlar adına klasik tüp diyolardır sende pko olduğu için az doz veriyolardı adınıda konforlu diye uyduruyolardır. sende pko olduğu için az doz kullanılır ve ilaçl arın ucuz olur. yani benim zk. da 2000 tl yi buluyordu ama doz yüksekti. hesap olarak zk. sana çok daha uyguna gelir orası kesin ama tedavi yöntemi olarak doğru yermi düşünülür burası. ben gözümü kapadım yaptım kısmetimde varsa olur dedim ve aklımda hiç şüphe olmadan gittim. araştırma gereği bile duymadım. adamalr 450 dozu dayadılar bende yumurta çıkmadıysa ne yapsınlar diyorum. diğer yerde aynısını yapacak. ama sizlerde durumlar farklı mümkün olduğunca az yumurta oluşması gerek!
bu arada ohss nedir? aşırı yumurta oluşup karna su dolma olayımıdır?
istanbul tüp bebek bana hem çok yakın hemde şartları çok iyi ama aret beye güvenmediğimden ve merkezde iyi bir doktor olmadığından vazgeçmiştim. ama söylediğiniz gibiyse emre beyle bir kere görüşmeye değer diye düşünüyorum. şimdi aradım. görüşmesi ücretliymiş. tel no bıraktım. dönüş yapacağını söylediler. aklıma yatarsa gidip görüşebilirim.
tüm giriş işlemlerini tüpteki sekreter yapıyor. kan girişi, akciğer filmi, ekg hepsini tüp sekreteri yapıyor. rahim filmi kesin isterler diye düşünüyorum. tamam tüp bebekte tüplerin önemi kalmıyor ama dosyada olması gerekiyor diye isterler bence. onuda zk. da çektireyin derseniz adetin ilk günü randevu almanız gerek. yani yadetin 2. günü arayıp randevu isterseniz bir sonraki ay olacağınız adetin ilk güne kalır randevu alma işiniz. bende öyle olduğu için zaman kaybetememk adına özelde yaptırdım özelde haliyde ıvır zıvır derken 500 tl ye mal etti. adet olucam 2.günü kan vermeye gidyorum nasılsa ogünde HSG (rahim filmi) için randevumu alırım dedim ama radyolojideki uyuz mendebur sekreter veriyor randevuyu illa ilk günü dedi. çeşitli atraksiyonlar yaptım ama yemedi. illa gelecek ay adetin ilk günü ara dedi. zaten filmden korkutmuşlardı şöyledir böyledir diye 1 ay bekleyip dokuz doğurcağıma özele gidim dedim. gittim ultrason gibi bişeydi ne ağrı ne sancı çok şükür.
ay işte ben de tıpa tıp aynı durumdayım. aret bey yüzünden aklımın ucundan dahi geçmeyen bir yerdi hatta bildiğin gıcıktım. ama şimdi emre beyin bu ay itibarıyla oraya geçtiğini duyunca en zından bir görüşsemmi diyorum. herkes o kadar iyi şeyler söylüyor ki onun için. bir de oraya yeni geçmiş hani müşteri tutmak için, iyi nam salmak için daha bir uğraşır, başarılı olmaya çalışır gibime geliyor.biliyorsun bu işlerde en çok kulaktan kulağa reklam oluyor. ben sen başarılı olacam ki, başkalarını o merkeze doktora yönlendireceğiz. mesela bir kaç defa tüp deneyip başarılı olamayanlarda da öyle, her olanağı kullanıyorlar ki, bak başkaları yapamadı, bi yaptık diye reklam olsun.
ben bu ay hastalanınca ilk gün arar randevu alırım. telefon numarası var mı sizde? yoksa z.kamili arayıp tüp bebeği bağlatsam olur mu?
Keşke sizide böyle biri uyarsaymışta onca para vermek yerinde hemen orda halledebilseymişsiniz :)
istanbul tüp bebek bana hem çok yakın hemde şartları çok iyi ama aret beye güvenmediğimden ve merkezde iyi bir doktor olmadığından vazgeçmiştim. ama söylediğiniz gibiyse emre beyle bir kere görüşmeye değer diye düşünüyorum. şimdi aradım. görüşmesi ücretliymiş. tel no bıraktım. dönüş yapacağını söylediler. aklıma yatarsa gidip görüşebilirim.
genelde görüşme ücretli oluyor ama tedaviye ORADA BAŞLARSAN EĞER ÖDEDİĞİN O ÜCRETİ DÜŞÜYOLAR. HA ORAYI TERCİH ETMEYİP BAŞKA YERE GİDERSENDE ÖDEDİĞİN DANIŞMA ÜCRETİYLE KALMIŞ OLUYORSUN..
ben bu ay hastalanınca ilk gün arar randevu alırım. telefon numarası var mı sizde? yoksa z.kamili arayıp tüp bebeği bağlatsam olur mu?
Keşke sizide böyle biri uyarsaymışta onca para vermek yerinde hemen orda halledebilseymişsiniz :)
216.391 06 80 -dahili 1146- :)
bencede hiç kasmayın daha sperm ve rahim filminiz yok onların çıkmasıda 23 ekim diyorsanız siizin rapor kasım sonuna doğru ancak çıkar. kasım adetinde muayene olup kısmet olursada aralıkta başlarsınız. ha da 8 ayınız varsa 2.raporu bile alabilirsiniz devletten:) sizdeki sorun eşinizin sperm sayısındaki azlıkmıdır?
ben de üsküdar mihrimah sultan tıp merkezinde ilaç,muayene dahil 170 liraya hsg çektirmiştim. çok memnun kaldım tavsiye ederim.
kimse birşey bilmiyorki kim beni nasıl yönlerdircek. kadınlarla konuşuyorum yaptırdım burda diyor ama bir allahın kuluda adetin ilk günü ara demedi. bende o aşamaya gelince kendiliğimden öğrenmiş oldum. artık o kadar da olsun napalım 1 ay bekleyip stres çekmektense özelde yapalım dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?