Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

evet haklısın. hepsini yazdırıcaz artık 1500 tl ilaçlar tutucak o zaman 1500 tl de eurofertil alıyor. bir de 5 den fazla yumurta çıkarsa embriyoskop öneriyolarmış o da 500 tl. 3500 tl ye mal olucak bize. merkez 2 taksit yapabiliyor ilaçları da 2 ye böleriz bölemiliyosa servet bey daha uzun da böldürürüz. sonrasında 2-3 ay kredi kartları tavan yapıcak onları eritmeye çalışırız inşallah başka bir denemeye gerek kalmaz....

inşallah canım. herşey bebişler için. onlar gelsin de gerisi halledilir nasılsa. zk da yaptırsan da ortalama 2000 tutuyor. fazla farkeden bi şey olmuyor aslında. önemli olan herşeyden önce içimize sinmesi.

inşallah canım. herşey bebişler için. onlar gelsin de gerisi halledilir nasılsa. zk da yaptırsan da ortalama 2000 tutuyor. fazla farkeden bi şey olmuyor aslında. önemli olan herşeyden önce içimize sinmesi.

evet. ilaçların hepsini alırsak 1500 tl. zk da yaptırsak 500 tl de oraya 2000 tl tutuyor. ama özelde yaptırınca artı 1500 tl daha ödicez biz. ama benim içime sindi. hem raporum çıkmışken 1 ay daha bekletmek istemiyorum.bayram giriyor ya. birde bişeyler konuşuluyor artık devlet ödemicekmiş tüp bebek tedavisini herkes özel yaptırıcakmış diyorlar. hergeçen gün yeni birşey çıkıyor bu ülkede. yönetmeliklere de güven olmadığını biliyorsun. raporu almışken biran önce ilaçları alıp yaptırmak en doğrusu. bir de yaş faktörü de var bunun çok beklemeyip biran önce başlamak lazım. bana hep yaştan yana çok şanslısın diyorlar da madem öyle 30 a basmadan deneyelim bakalım. bu gidişle yaşlanıcaz yoksa.

bence e-reçete olması değilde fertilin reçeteleri toptan akşam onaylaması işlemleri çetrefilli hale getiriyor yoksa zk.ya git raporunu al aslı gibidir yap fertile geç aslı gibidirin tanesini alıyorlar e-reçeteni yazıyorlar. reçeteyide anında onaylayıp sana çıktısını verseler o çıktıyla zk.ya gidip raporunu işletsen anında eczane sistemde görür. ve hepsi toplamda en fazla 2 saatine mal olur. ama e-reçtlerin akşam onaylanması tüm düzeni bozuyor. bence buda ekstra eleman çalıştırmamalarından kaynaklanıyor. çünkü hemşire dün ilaçları nasıl girmesi gerektiği ahemet adında bir bilgi işlemciyi arayıp ona sordu işte o ahmet artık nasıl yapıyorsa akşam onaylıyormuş.

elifcim birde 15 kutu hakkım varsa hepsini alırım demişsin ya kutu bazında değil ünite bazında düşün bende rezerv sorunu olduğu için en yüksek dozda yapıyorum 450 doz./ 4500 IU(ünite) 4500 de 300 lük puregonun 15 kutusuna denk geliyor. size ünite olarak daha az yazılabilir nedeni ise rezevr sorununuz yok çabucak tepki veriyor yumurtalıkalrınız. yarın raporumu tarayıp koymaya çalışırım ekrana üzerinede not yazarım ne demek istediğim daha net anlaşılır. bence kişinin durumuna göre ünite sayısını ayarlıyorlar. misal belki sana toplamda 3000 IU(ünite)yazmışlardır buda 300 lük puregonda 10 kutuya denk gelir raporunu alınca akman gerekn yeride işaretlerim.

canım altın eczanesi servet beyin iş bankası maksimum karta anlaşması var ona kaç taksit yapıyor bimiyorum bizde olmadığı için sormadım taksit sayısını diğer kartlara yok dedi.

birde ilaçların son kullanımları çok ileri tarihe dert etmeyin haklarınız tamamını alın şuan elimde olan 7 kutu 2014 yılına ait. diyelim alacağım diğer kutu da 2014 olsa. ozmana kadar çoktaaaan biter. hatta ayrıyeten ilaç bile alırım , 2 şer ay arayla tüp denediğimizi düşünün ilaçmı yeter:)) ama tahminim sizlere 4500 ünite yazmazlar. zaten çoooook yazmalarınında alemi yok. şimdi bana bu raporda 10.000 ünite (33 kutuya denk gelir) yazsa nolucak ki bu defada maddi olarak almakta zorlancaz. yani onu kişinin hastalığına göre ayarlıyorlar zaten. elifin raporundan anlarız durumu. k.k ya atmayı becerebilirsem yarın raporumu paylaşırım sizinle.

canım bence de sonununa göre yazıyorlardır. elife 8 kutu civarı yazarlar diye tahmin ediyorum. kimin ne kadar ihtiyacı varsa.

evet canım hayıttan bende korktum aldım ama şuan beklemedeyim adetini öne çekebilir deyince tırstım elimin altında bulunsunda belki ilerde kullanırım. kilosu 40 tl 100gr aldım 4 lira.
evet valla allahtan ümit kesilmez ama ne bilim çokta heveslenmek istemiyorum hayal aleminde dalmak istemiyorum( ah keşke olsa ama nerde ebnde o şans bu arada argin max women ın içeriği;
Vitamin A (as Retinyl Palmitate) 5000 IU
Vitamin C (as Ascorbic Acid) 60 mg
Vitamin E 30 IU(as Natural d - alpha Tocopherol Acetate)
Thiamin (Vitamin B - 1)(as Thiamin Mononitrate) 1.5 mg
Riboflavin (Vitamin B - 2) 1.7 mg
Niacin (as Niacinamide) 20 mg
Vitamin B - 6 (as Pyridoxine HCl) 2 mg
Folic Acid 400 mcg
Vitamin B - 12 (as Cyanocobalamin) 6 mcg
Biotin 300 mcg
Pantothenic Acid 10 mg(as Calcium d - Pantothenate)
Calcium (as Calcium Carbonate) 500 mg
Iron (as Ferrous Gluconate) 9 mg
Zinc (as Zinc Gluconate) 7.5 mg
L - Arginine 2500 mgKorean (Asian)
Ginseng Root Extract 100 mg(aerial part and root)
Ginkgo Biloba Leaf Extract 50 mg
Damiana Leaf 50 mg

valla kafam karıştı benim iyice zk de bile ilaçlar 1500 tl mi tutuyor ssklı hem raporlu..ee ozaman özelde ne kadar tutar ..hele acıbadem de bana özel eczanemiz var 1000 1500 arası demişti...belkide daha fazla tutuyor özelde

bende ilk zamanlar kısır omadığımızı düşünüyordum yani sebepsiz sanıordum sonra rahim filminden sonra tek tüpüm kapalı olunca bundan olmuyor sanıyordum..daha sonra eşimde zk birinci derece varikosel teşhis etti haraket yavaşmış biraz kıvam azalması yazmış sonra buna yoğunlarştım çünkü tek tüple kalınıor diyordu doktorlar..neyse bir zaman sonrada aşılama olacakken çikolata kisti oşlduğumu öğrendim ve bazı doktorlar bundan sebep hamile kalamadığımı sölediler..en son gene bende sorum görünüyor ve yeni öğrendim hastalığımı...ded,ü,n gibi cnm ben ilk zamanlar klomen oviterrele tedavisi gördüm ama hiö eşimde sorun olduğunu sölememişlerdi direk bana yöneldiler..o klomen falan da baya beni rahatsız etti sancı yaptı..zk ilk başvurduğumda ne kadar zamanda olur aşılama demiştim hemen bir iki ayda dediler yoksa dedim burda ücretli yapacam dedim ama bayan doktor öel demedi ama iş uzadı benim baya..eşin için mikro enjeksiyon mu olacak peki..galiba kadın kısırlğğında tüp bebek erkek kısırlığında ise mikroenjeksiyon oluyormuş..dün bir yazıda okumuştum

evet cnm çok haklısın yerden göğe kadar...buna benzer durumlar bana da oldu ...bir girdap gibi girdinmi çıkmadın neyse allah hayırlısını nasip etsin nerdeyse çocuk işinden vazgeçecektim artık o kadar yıldım ..bu kadar zamanda yani...

canım özelde 1000-1500 tutuyor ama ilaç sayısı az. ben 1500 civarı verdim 15 kutu puregon 7 kutu cerotide 1 kutu ovitrelle aldım. biraz geriye bakarsan özel olarak alsydım bunları 1500 değil 5000 tl civarı tutacaktı....

günaydın kızlar bu sabahta mesaime üsküdarda başladım eşimi işine bıraktım yola çıkmadan aradım euro fertili sabah saat 8 di. hemşire girdi ben e-reçete numarasını göremeiyorum bu işi yapan ahmet arkadaşımız var onu arayım dedi (girilip onay yapılmadığından adım gibi emindim) ve 5 dk sonra aradı dün sistemde sorun olmuş girememiş ard. bende film koptu. şuan strese girmemem bir dönem ama siz beni resmen strese sokuyonuz, tedaviye başlamadan bu kdar sorun çıkıyorsa sırf bir reçetede tedavide kimbilir neler olcak size geldiğime şimdiden pişman oldum falan dedim. ayrıca kaç eczaneye sordum e-reçetenin akşam onaylanması diye birşey yok sizin çalışma şeklinizle alakalı dedi. hemen şimdi onaylanmasını istiyorum dedi. çok haklısınız ben arkda. bir daha arayım bakalım dedi. neyse 5-10 sonra gene aradı e-reçete numarasını verdi. nasıl oluyormuş bakın dedim. lafım size değil merkesizn çalışmasına dedi. eğer ilk geldiğim gün onaylanda ban nosu verilse 3 gündür gelip gitmezdim. bu şekilde sizede iş yükü çıkıyor hastalarıda yoruyorsunuz dedim. bende onaylama işlemini bilmiyorum ama akşam onaylanma işi samimiyetle söylüyorum banada saçma geliyor dedi. dedimki siizn IT ciniz dışarda çalışan biri bence reçeteleri biriktiyorsunuz toptan akşamalrı onaını yapıyuor. dolayısyla raporda ertesi güne kalınca tarihler tutmuyor sonra git gel oluyor dedim. vede zk.da rapor alan arkadaşlarım var size yönlendirdim daha gelip tedavi olmadan (abarttım burada salldaım yani) buna biz çözüm getirin ben zorluğunu yaşadım insanlara bari olmasın dedim:) (eşimde dünyada düzensiz olan çok şey hepsini düzeltmeye çalışma diyor napim yani şimdi boynumu büküp her defasında gerimi dönseydim işime) neyse ayrıca arayıp şikayetimi dile getircem. ya sabip bi çalışan alsınlar yada reçete onaylama yetkisini reçteyi giren kişiye versinler(hemşire girdi mesela)

gelelim ilaç kısmına (e-reçete no doğruymuş girişte sorun çıkmadı);

15 kutu puregon
7 kutu cetrotide
1 kutu ovitrelle
ilaçlara toplamda 1.316,21 TL ödedim.

detaylar ;

toplam tutar: 1387,20
eczane iskontosu 34,62
ilaç katılım payı (%20) 270,51
ödenecek tutar 1.082,07

ödemeniz gerekn muayene ücreti 5 tl
ödemeniz gerekn fiyat farkı 1.037,70 TL
ödemeniz gerekn ilaç katılım payı tutarı 270,51 tl
ödemeniz gerekn reçete katılım payı tutarı 3 tl ( 5+ 1037,70 + 270,51 + 3 = 1.316,21TL ödedim)

bu arada geçmişte kaçar kutu almışım diye baktımda 2. aşılama 2 kutu almışım aklıma takılmıştı hesaplamalarıma göre 1 kutu eksik çıkıyorda doğru hesaplamışım evde var diye2 almışım( keşke onuda alsaymışım +1 kutum daha olcakmı. (bende ne aç gözüm ya doyamadım ilaça) son kullanımları 2014 e kadar endişe etmeyin yani.

kızlar raporunuzu aldığınızda işaretleridğim yere bakarsanız ve puregon yazdırmayı düşünüyorsanız yazılan üniteyle ortalama kaç kutut alacağınızı anlayabilirsiniz. umarıam eklenmiştir:)

canım bakalım benimkinde kaç doz kaç ünite yazacak soruna göredir tamam da devlet 9000 IU karşılıyor diye biliyorum bunun ilk 4500 ü ilk denemede bence. bu standart olabilir. soruna göre diye karıştırmazlar bence işi. bence bende de 4500 yazacak öyle tahmin ediyorum.

maximum var bizde artık yaptırırız bişeyler.2014 e kadar kullanılması süpermiş her halukarda sonraki denemelerimizde de ilaç parası vermemiş oluruz.

canım bence de sonununa göre yazıyorlardır. elife 8 kutu civarı yazarlar diye tahmin ediyorum. kimin ne kadar ihtiyacı varsa.

duygu ya da söyledim canım bence devlet tek doz uygulaması yapıyor. yani bana da 4500 IU ilk deneme için yazacaktır diye tahmin ediyorum.

canım ya benim çok gözüm korktu bu işten. nasıl halledicez bilmiyorum valla ben söylerim sabahtan giderim olmazsa ben bekleyemem bunu onaylayın derim. akşam falan derseler de aynı sorun yüzünden arkadaşım 3 gündür gelip gidiyor buraya derim ben uzaktan geliyorum asla gelemem derim. tedaviye daha başlamadan aşındırıcaz yolları. o yüzden eşimin iş yoğunluğunun bitmesini bekliyorum rahatlasın da yoksa işe dönme stresinden yine birbirimize giricez.
her halukarda önce zk ya gidip raporu alıp aslı gibidir yaptırıp fotokopi aıcaz sonra eurofertil e gidicez ilaçları yazdırınca onaylayın betletmeyin diye lansımı denerim akşama kadar bekleyemem 1 günüm var onaylayın zk ya gidicem deri. zaten eurofertil onayladıktan sonrası kolay. servet de halleder.
bu arada kaç taksitte aldın canım ilaçları ?

canım gözün korkmasın ceremeseini ben çektim eminimki sana gelene kadar herşey düzelir ha yine derlerse akşam onaylıycaz e-reçete numaranız yarın veririz. hayır şuan yapın de. her şey bir tıklamaya bakıyor zor değil onların işi zorlaştırması. ve bence sen sabahtan git raporunu al aslı gibidir yaptır ve fertile geç. fertil reçeteni yazsın onaylayıp çıktısını sana versin o çıktıyla raporunu zk. ya götür (işte bu raporu sisteme işleme işini öğleden sonra yapıyolarmı. bence sen ısrar et belki yaparlar onuda) onlarda raporunu işlesin sonra eczaneye gidip ilaçlarını al. aslında iş çook basit hep euro fertilin b..kluk çıkarması herşeyi arap saçı yaptı. ben bilmediğim için ısrarcı olamadım bileydim işler bu kadar basit baskı yapıp hemen verin e-reçetemi derdim. yani sen z.k, fertil, tekrar zk. sonra eczane yapcan ve 1 günde halletcen. hatta zk raporu ok verinde işleyim diye bir iyilik yaprsa işlerin sabahtan bile biter hiç öğleden sonraya kalmazsın. eczaneye gidincede anında alıyorsun ilaçlarını.

benim 658 tl çekti karttan. kalan 658 tl yi bu ay sonu hesap kesimi yapılcak gidip ozman çektircem. bir nevi 2 taksit oldu. bonus var bende yani kartı sokup 1316 tl / 2 taksit yap diyemediği için yarısını şimdi çekti yarısını hesap kesiminde gelirim dedim. rahat ol ben biliyom seni falan filan diye yağda çekti:)) sen zengin hatunsun diyor tabi sana şimdi 1500 tl tak diye nakit veririm dedim:) birde öyle ucu ilça kullanmaya hiiiç gelemem kocamın işine geliyosa dedim:) 2 gündür kamp kurdum eczaneye mübarek.

valla ben öğlenden sonraya kalmaya razıyım yeterki e-reçeteyi onaylayıp çıktısını bana versinler gün içinde. eurofertilden aldıktan sonrası kolay zaten. yani reçeteyi öğlenden sonraya yada yarına bıraksalar bile 3. günümde gelicem derim servet e o halleder. ben çözdüm aslında ilaç yazıldıktan sonra , alev hanım yazdı dimi ilaçları sonra başka birisine yönlendiriyorlarmı seni yoksa yarın arayın nosunu alın diye alev hanım mı dedi. benim doktorum sadık bey olucak. ben derim ona hemen onaylasınlar. bekleyemem uzaktan geliyorum.

bu arada aradım heyet odasını 25 tarihlilier çıktı dedi. tamam dedim bende. 25 de girmişti benimkiside. hadi bakalım biliyoduk zaten de duymak da iyi -oldu :) sanırım pazartesi yada salı gideriz ilaç yazdırmaya haftaya. zaten bugün 3 ekim. haftaya pazartesi salı halletsek ilaç işlerini 8-9 ekim yapıyor. 10-11 ekim gibi de adet olucam zaten. az kaldı az :)

Son düzenleme:

alev hn.da mal yaa 4500 ıu ya 10 kutu dedi ve not kağıdına 10 kutu puregon yazdı asistana verdi asistaanda hemşireye verdi bende odasına girdim ve kendi raporlarım ıkarşılaştırdım deimki puregonu 15 kutu girin sisteme.eski raporda 4500 müş ve 15 kutu alabilmiştim dedi. olmadı sistem vermezse verdiği kadarını alırım dedim ok. dedi. ve onay işlemini hemen yaptırt sen. ertesi güne kalırsa reçetenin tarihinin değişmesi gerekecek. dr. seçimini ise alev hn. la görüştüm ama istediğimizi sçebiliyoruz. sadık beyin fotosunu gördüm. sevimli ton ton bişey onu tercih edebilirim bende. şaşkaloz hakanı istemiyorum uğraşamam onun yoğun iş programıyla. ya alev yada sadık bey olur. referanslarını araştırmak lazım. sende fertile karar verdin madem. araştıralım 2 koldan dr. ların referanslarını:)

elifcim eğer gidebilirseniz yarın yada cuma gidin derim olabilcek her aksliği düşün ve kendine gün bırak. hani ya gelmez gelmez adet aksilik olurda erken gelesi tutar belki. tavsiyem raporun çıktıysa bir an önce git hallet derim.

birde sizde maksimum kart varsa belki daha fazlada taksit olabilir. çünkü onlarda iş bankasının pos cihazı varmış. taksit olayında şansın daha çok olabilir. fertil derseki anlaşmalı eczanemiz var yok benim tadığım var de onların eczanesine gitme. gıcıklık deilmi bile bile prim almasınlar. hem bi sorun çıktımı servet zk.ya daha yakın. onların eczanesi + hiçbirşey sağlamıyor indirimmi yapıyor dedi yok sorun çıktığında dah çabuk halledebiliyoruz dedi. hani dün hallesetlerdi madem. bak servette halletti aldı beni fertile götürdü dışarda bekledi beni reçetmi sildirim yeni tarihli girdirdim. halletmekse oda yardımcı oldu. sen servet abide şaşma:)

şaşkoloz hakan hahaha çok güldüm yaa haklısın canım geçen yine tv8 deydi. valla ben sadık beyi beğendim tonton bişey daha samimi ayrıca geçmişi de iyi. onunla devam ederim heralde. valla sadık beyin göztepe medikal park dan geldiğini biliyom sadece o kadar. araştırmacı gazetecimiz sensin. Dr. Sadık Şahin yazıyor kartını vermişti bize. hadi bakınalım birazcık.
şaka maka aynı yerde tüp yaptırıyoruz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…