evet canım tam da ondan korkuyorum. yani tutup tutmamasını geçtim, en çok aşırı uyarılma ve iptal edilmesi ihtimali korkutuyor. karar vermek zor gerçekten. eurofertilde saklama 300 lira sadece transferi de bugün sordum. 1.700 tl. tutmaz da söylediğin gibi dondurulmuşlar olursa mecbur aynı merkez ya da hastanede devam etmek zorundayız. gerçi dondurulmuşları başka merkeze transfer edebiliyorlar ama ne kadar güvenilir.
canım bence ne kadar hakkın varsa yazdır. hiç belli olmaz bu işler. kalırsa da elden çıkarırsın. ben düşük doz kullanmak zorunda olmama rağmen ben bile hepsini yazdırmayı düşünüyorum. son kullanma tarihi geçmedikçe sorun olmaz. eczaneler de o kadar bekletiyor. açılmadıkça sıkıntı olmaz. önemli olan skt si.
evet haklısın. hepsini yazdırıcaz artık 1500 tl ilaçlar tutucak o zaman 1500 tl de eurofertil alıyor. bir de 5 den fazla yumurta çıkarsa embriyoskop öneriyolarmış o da 500 tl. 3500 tl ye mal olucak bize. merkez 2 taksit yapabiliyor ilaçları da 2 ye böleriz bölemiliyosa servet bey daha uzun da böldürürüz. sonrasında 2-3 ay kredi kartları tavan yapıcak onları eritmeye çalışırız inşallah başka bir denemeye gerek kalmaz....
inşallah canım. herşey bebişler için. onlar gelsin de gerisi halledilir nasılsa. zk da yaptırsan da ortalama 2000 tutuyor. fazla farkeden bi şey olmuyor aslında. önemli olan herşeyden önce içimize sinmesi.
duygu valla gözümü korkuttun biz kaç sefer git gel yapıcaz böyle ya eşimin de işleri yoğun bu hafta. perşembe gitsek cuma yine gitmek gerek. cuma gitsek pazartesi ye sarkabilir. yandık ki ne yandık yanie-reçete işi sadece eurofertil de mi var ki illa e-reçete mi yazmaları lazım. bu sadece bu işde mi geçerli acaba katakulli olmasın diye sisteme giriliyor ilaçlar. perşembe gidip yazdırsak cuma tekrar git z.k ya onaylat bilmem ne. servet beyin bize bakalım ne kadar yardımı olacak bu konuda. taksit yapmalarına sevindim.
bir de kızlar hepinize bir sorum olacak. ben kaç kutu ilaç yazdırmalıyım? yani 15 kutu puregon hakkım varsa hepsini yazdırsam mı ? yani bana en fazla 8-9 kutu puregonla yapılır tüp bebek. kalanları saklarım ama ne kadar muhafaza edebiliriz ki ? son kullanma tarihlerine bakarak almalı cidden. e ikinci denemeye kalırsa işimiz ordan da bi 15 kutu gelse baya ilaç yapıyor. eğer 1 yıl açılmadan muhafaza ediliyorsa tamam. yani 1 tutmazsa 2. için yeni ilaç yazdırır son kul. tarihi en yakın olandan başlarsın kullanmaya 2. tüp için de. o da tutmazsa ekimde 1. deneme 2 ay ara ocakda 2. deneme 2 ay ara nisan da 3. deneme olur ilaçlar 7-8 aylık olur bunda bir sıkıntı olur mu?
evet haklısın. hepsini yazdırıcaz artık 1500 tl ilaçlar tutucak o zaman 1500 tl de eurofertil alıyor. bir de 5 den fazla yumurta çıkarsa embriyoskop öneriyolarmış o da 500 tl. 3500 tl ye mal olucak bize. merkez 2 taksit yapabiliyor ilaçları da 2 ye böleriz bölemiliyosa servet bey daha uzun da böldürürüz. sonrasında 2-3 ay kredi kartları tavan yapıcak onları eritmeye çalışırız inşallah başka bir denemeye gerek kalmaz....
canım altın eczanesi servet beyin iş bankası maksimum karta anlaşması var ona kaç taksit yapıyor bimiyorum bizde olmadığı için sormadım taksit sayısını diğer kartlara yok dedi.
birde ilaçların son kullanımları çok ileri tarihe dert etmeyin haklarınız tamamını alın şuan elimde olan 7 kutu 2014 yılına ait. diyelim alacağım diğer kutu da 2014 olsa. ozmana kadar çoktaaaan biter. hatta ayrıyeten ilaç bile alırım , 2 şer ay arayla tüp denediğimizi düşünün ilaçmı yeter:)) ama tahminim sizlere 4500 ünite yazmazlar. zaten çoooook yazmalarınında alemi yok. şimdi bana bu raporda 10.000 ünite (33 kutuya denk gelir) yazsa nolucak ki bu defada maddi olarak almakta zorlancaz. yani onu kişinin hastalığına göre ayarlıyorlar zaten. elifin raporundan anlarız durumu. k.k ya atmayı becerebilirsem yarın raporumu paylaşırım sizinle.
benim eşime ocak ayında varikosel tesşhisi kondu ve daha önce de sayı morfoloji sorunları vardı ama aşılama kararı aldığımızda sayı 50 milyon, morfoloji %51, ileri hız da %61di. yani kısırlık tanımına bile girmiyordu. zk bayram dolayısıyla aşılamayı 1,5 ay sonrasına attı, o bir buçuk ayda sayılar daha önce bahsettiğim gibi aşırı düşmüş. hani neredeyse azospermi olacakmış. hormon testlerinde de prolaktin aşırı yükselip, fsh ve testesteronun düştüğünü öğrendik. geçen ay marmara üniv ve maltepe ünv'nde yapılan tetkiklerde doktorlar bu güne kadar kısırlığa aslında varikoselin sebep olmadığını, eşimin strese bağlı prolaktin yükselmelerinin komple hormonları bozduğunu dolayısıyla spermlerde de böyle dalgalanmalar olduğunu söyledi. sayıların arada düzelip sonra stresden dolayı tekrar bozulduğunu anlattılar. yani bunca zaman biz asıl sorun varikosel zannederken sorun hormonlarmış. hatta kullandığımız takviyeler artık varikoseli o kadar azaltmış ki elle muayenede bulamadılar. sonuç olarak bizim için bir şey değişmedi, çözüm olarak yine tüp yapacağız ama en azından artık doğru nedenini biliyoruz. sen endişelenme aldığınız takviyeler morfolojiyi biraz düzeltir. sayı yüksekse zaten morfolojiyi hiç umursamıyorlar. hele hele kadında biraz sorun varsa erkek kısmını iyice sallıyorlar.
hayıtı ben kullanmaya hiç cesaret edemedim. bana hani biraz fazla kuvvetli bir takviyeymiş gibi geliyor, durduk yere de bir şeyi düzeltirken bozmayayım diyorum. omega, arı sütü, l-arginine gibi takviyeler zaten genel sağlık açısından tavsiye edildiğinden daha aklıma yatıyor. bence normal yoldan zaten muhakkak deneyin. biz eşimin sayıları yüzünden hemen hemen hiç şansımız yokken bile daima deniyoruz. allahın bileceği iş bu olur olur tutar belki diyoruz. benim komşumun kocasının 300bin spermi varken doğal yolla hamile kaldı ki, doktorlar imkansız diyordu... o yüzden allahdan ümidi kesmeyip doğal yoldan da daima denemek lazım. sonuçta sen menapozda, kocan da azospermi olmadığı sürece daima bir ümit var.
benim eşime ocak ayında varikosel tesşhisi kondu ve daha önce de sayı morfoloji sorunları vardı ama aşılama kararı aldığımızda sayı 50 milyon, morfoloji %51, ileri hız da %61di. yani kısırlık tanımına bile girmiyordu. zk bayram dolayısıyla aşılamayı 1,5 ay sonrasına attı, o bir buçuk ayda sayılar daha önce bahsettiğim gibi aşırı düşmüş. hani neredeyse azospermi olacakmış. hormon testlerinde de prolaktin aşırı yükselip, fsh ve testesteronun düştüğünü öğrendik. geçen ay marmara üniv ve maltepe ünv'nde yapılan tetkiklerde doktorlar bu güne kadar kısırlığa aslında varikoselin sebep olmadığını, eşimin strese bağlı prolaktin yükselmelerinin komple hormonları bozduğunu dolayısıyla spermlerde de böyle dalgalanmalar olduğunu söyledi. sayıların arada düzelip sonra stresden dolayı tekrar bozulduğunu anlattılar. yani bunca zaman biz asıl sorun varikosel zannederken sorun hormonlarmış. hatta kullandığımız takviyeler artık varikoseli o kadar azaltmış ki elle muayenede bulamadılar. sonuç olarak bizim için bir şey değişmedi, çözüm olarak yine tüp yapacağız ama en azından artık doğru nedenini biliyoruz. sen endişelenme aldığınız takviyeler morfolojiyi biraz düzeltir. sayı yüksekse zaten morfolojiyi hiç umursamıyorlar. hele hele kadında biraz sorun varsa erkek kısmını iyice sallıyorlar.
hayıtı ben kullanmaya hiç cesaret edemedim. bana hani biraz fazla kuvvetli bir takviyeymiş gibi geliyor, durduk yere de bir şeyi düzeltirken bozmayayım diyorum. omega, arı sütü, l-arginine gibi takviyeler zaten genel sağlık açısından tavsiye edildiğinden daha aklıma yatıyor. bence normal yoldan zaten muhakkak deneyin. biz eşimin sayıları yüzünden hemen hemen hiç şansımız yokken bile daima deniyoruz. allahın bileceği iş bu olur olur tutar belki diyoruz. benim komşumun kocasının 300bin spermi varken doğal yolla hamile kaldı ki, doktorlar imkansız diyordu... o yüzden allahdan ümidi kesmeyip doğal yoldan da daima denemek lazım. sonuçta sen menapozda, kocan da azospermi olmadığı sürece daima bir ümit var.
yok ben zk'de tüp yaptırmadım. zaten ilk tüp denememi yapacağım onu da zk harici bir yerde yapmaya kararlıyım. zeynep kamile rapor için şubat ayından beri gidip geliyorum. arada aşılamalarım daha tedaviye başlamadan, eşimin sperm sorunları nedeniyle iptal oldu. 8 ay boyunca oraya gidip gelirken inan ruhum daraldı, her defasında ayrı bir stres sıkıntı yaşadım o yüzden de bir daha kapısından girmek bile istemiyorum. geçenlerde ultrason için gittiğimde oradaki kadınlarla epey bir sohbet ettik. çok memnun olan da var ama artık bana mı denk geldi nedir, hangi doktorla görüşsem hep bir gerginlik, hep bir baştan savmacılık gördüm. her şeyden önce raporlarımızı okumadıkları için bana 3 ay kaybettirdiler. sonra hiç bir soruma cevap alamadım, bir kere de bizi yönlendirmediler, ayrıca her defasında aynı şeyleri tekrar tekrar anlatmaktan, kalabalık yüzünden her doktorla görüşmemde yangından mal kaçırır gibi apar topar derdimi anlatmaya çalışmaktan yoruldum. inan orada kendimi insan gibi değil de kurbanlık koyun gibi hissediyorum artık. bir de bizim eşimden dolayı özel bir durumumuz var. yaşımız da ileri öyle dene yanılla kaybedecek vaktimiz de yok. bize imsili, pgt yapabilen bir yer lazım ki başarı şansımız en yüksek olsun. o yüzden bahçeci umut kesin kararım. gerisi tabi senin dediğin gibi allaha kalmış.
senin eşinde sperm sorunları yoksa imsiyi kafana takma canım. yani öyle azıcık hareket sorunları falan imsi gerektirmiyor. benim eşimde şu an morfoloji %1 o yüzden imsi lazım. kolonoskopiden de hiiiç korkma. çok basit bir işlem. dayım daha yeni oldu. inşallah sonuçlarıda temiz çıkar da tez zamanda tüpe başlarsın.
valla kafam karıştı benim iyice zk de bile ilaçlar 1500 tl mi tutuyor ssklı hem raporlu..ee ozaman özelde ne kadar tutar ..hele acıbadem de bana özel eczanemiz var 1000 1500 arası demişti...belkide daha fazla tutuyor özelde
bence e-reçete olması değilde fertilin reçeteleri toptan akşam onaylaması işlemleri çetrefilli hale getiriyor yoksa zk.ya git raporunu al aslı gibidir yap fertile geç aslı gibidirin tanesini alıyorlar e-reçeteni yazıyorlar. reçeteyide anında onaylayıp sana çıktısını verseler o çıktıyla zk.ya gidip raporunu işletsen anında eczane sistemde görür. ve hepsi toplamda en fazla 2 saatine mal olur. ama e-reçtlerin akşam onaylanması tüm düzeni bozuyor. bence buda ekstra eleman çalıştırmamalarından kaynaklanıyor. çünkü hemşire dün ilaçları nasıl girmesi gerektiği ahemet adında bir bilgi işlemciyi arayıp ona sordu işte o ahmet artık nasıl yapıyorsa akşam onaylıyormuş.
elifcim birde 15 kutu hakkım varsa hepsini alırım demişsin ya kutu bazında değil ünite bazında düşün bende rezerv sorunu olduğu için en yüksek dozda yapıyorum 450 doz./ 4500 IU(ünite) 4500 de 300 lük puregonun 15 kutusuna denk geliyor. size ünite olarak daha az yazılabilir nedeni ise rezevr sorununuz yok çabucak tepki veriyor yumurtalıkalrınız. yarın raporumu tarayıp koymaya çalışırım ekrana üzerinede not yazarım ne demek istediğim daha net anlaşılır. bence kişinin durumuna göre ünite sayısını ayarlıyorlar. misal belki sana toplamda 3000 IU(ünite)yazmışlardır buda 300 lük puregonda 10 kutuya denk gelir raporunu alınca akman gerekn yeride işaretlerim.
canım altın eczanesi servet beyin iş bankası maksimum karta anlaşması var ona kaç taksit yapıyor bimiyorum bizde olmadığı için sormadım taksit sayısını diğer kartlara yok dedi.
birde ilaçların son kullanımları çok ileri tarihe dert etmeyin haklarınız tamamını alın şuan elimde olan 7 kutu 2014 yılına ait. diyelim alacağım diğer kutu da 2014 olsa. ozmana kadar çoktaaaan biter. hatta ayrıyeten ilaç bile alırım , 2 şer ay arayla tüp denediğimizi düşünün ilaçmı yeter:)) ama tahminim sizlere 4500 ünite yazmazlar. zaten çoooook yazmalarınında alemi yok. şimdi bana bu raporda 10.000 ünite (33 kutuya denk gelir) yazsa nolucak ki bu defada maddi olarak almakta zorlancaz. yani onu kişinin hastalığına göre ayarlıyorlar zaten. elifin raporundan anlarız durumu. k.k ya atmayı becerebilirsem yarın raporumu paylaşırım sizinle.
canım bence de sonununa göre yazıyorlardır. elife 8 kutu civarı yazarlar diye tahmin ediyorum. kimin ne kadar ihtiyacı varsa.
günaydın kızlar bu sabahta mesaime üsküdarda başladım eşimi işine bıraktım yola çıkmadan aradım euro fertili sabah saat 8 di. hemşire girdi ben e-reçete numarasını göremeiyorum bu işi yapan ahmet arkadaşımız var onu arayım dedi (girilip onay yapılmadığından adım gibi emindim) ve 5 dk sonra aradı dün sistemde sorun olmuş girememiş ard. bende film koptu. şuan strese girmemem bir dönem ama siz beni resmen strese sokuyonuz, tedaviye başlamadan bu kdar sorun çıkıyorsa sırf bir reçetede tedavide kimbilir neler olcak size geldiğime şimdiden pişman oldum falan dedim. ayrıca kaç eczaneye sordum e-reçetenin akşam onaylanması diye birşey yok sizin çalışma şeklinizle alakalı dedi. hemen şimdi onaylanmasını istiyorum dedi. çok haklısınız ben arkda. bir daha arayım bakalım dedi. neyse 5-10 sonra gene aradı e-reçete numarasını verdi. nasıl oluyormuş bakın dedim. lafım size değil merkesizn çalışmasına dedi. eğer ilk geldiğim gün onaylanda ban nosu verilse 3 gündür gelip gitmezdim. bu şekilde sizede iş yükü çıkıyor hastalarıda yoruyorsunuz dedim. bende onaylama işlemini bilmiyorum ama akşam onaylanma işi samimiyetle söylüyorum banada saçma geliyor dedi. dedimki siizn IT ciniz dışarda çalışan biri bence reçeteleri biriktiyorsunuz toptan akşamalrı onaını yapıyuor. dolayısyla raporda ertesi güne kalınca tarihler tutmuyor sonra git gel oluyor dedim. vede zk.da rapor alan arkadaşlarım var size yönlendirdim daha gelip tedavi olmadan (abarttım burada salldaım yani) buna biz çözüm getirin ben zorluğunu yaşadım insanlara bari olmasın dedim:) (eşimde dünyada düzensiz olan çok şey hepsini düzeltmeye çalışma diyor napim yani şimdi boynumu büküp her defasında gerimi dönseydim işime) neyse ayrıca arayıp şikayetimi dile getircem. ya sabip bi çalışan alsınlar yada reçete onaylama yetkisini reçteyi giren kişiye versinler(hemşire girdi mesela)
gelelim ilaç kısmına (e-reçete no doğruymuş girişte sorun çıkmadı);
15 kutu puregon
7 kutu cetrotide
1 kutu ovitrelle
ilaçlara toplamda 1.316,21 TL ödedim.
detaylar ;
toplam tutar: 1387,20
eczane iskontosu 34,62
ilaç katılım payı (%20) 270,51
ödenecek tutar 1.082,07
ödemeniz gerekn muayene ücreti 5 tl
ödemeniz gerekn fiyat farkı 1.037,70 TL
ödemeniz gerekn ilaç katılım payı tutarı 270,51 tl
ödemeniz gerekn reçete katılım payı tutarı 3 tl ( 5+ 1037,70 + 270,51 + 3 = 1.316,21TL ödedim)
bu arada geçmişte kaçar kutu almışım diye baktımda 2. aşılama 2 kutu almışım aklıma takılmıştı hesaplamalarıma göre 1 kutu eksik çıkıyorda doğru hesaplamışım evde var diye2 almışım( keşke onuda alsaymışım +1 kutum daha olcakmı. (bende ne aç gözüm ya doyamadım ilaça) son kullanımları 2014 e kadar endişe etmeyin yani.
canım ya benim çok gözüm korktu bu işten. nasıl halledicez bilmiyorum valla ben söylerim sabahtan giderim olmazsa ben bekleyemem bunu onaylayın derim. akşam falan derseler de aynı sorun yüzünden arkadaşım 3 gündür gelip gidiyor buraya derim ben uzaktan geliyorum asla gelemem derim. tedaviye daha başlamadan aşındırıcaz yolları. o yüzden eşimin iş yoğunluğunun bitmesini bekliyorum rahatlasın da yoksa işe dönme stresinden yine birbirimize giricez.
her halukarda önce zk ya gidip raporu alıp aslı gibidir yaptırıp fotokopi aıcaz sonra eurofertil e gidicez ilaçları yazdırınca onaylayın betletmeyin diye lansımı denerim akşama kadar bekleyemem 1 günüm var onaylayın zk ya gidicem deri. zaten eurofertil onayladıktan sonrası kolay. servet de halleder.
bu arada kaç taksitte aldın canım ilaçları ?
canım gözün korkmasın ceremeseini ben çektim eminimki sana gelene kadar herşey düzelir ha yine derlerse akşam onaylıycaz e-reçete numaranız yarın veririz. hayır şuan yapın de. her şey bir tıklamaya bakıyor zor değil onların işi zorlaştırması. ve bence sen sabahtan git raporunu al aslı gibidir yaptır ve fertile geç. fertil reçeteni yazsın onaylayıp çıktısını sana versin o çıktıyla raporunu zk. ya götür (işte bu raporu sisteme işleme işini öğleden sonra yapıyolarmı. bence sen ısrar et belki yaparlar onuda) onlarda raporunu işlesin sonra eczaneye gidip ilaçlarını al. aslında iş çook basit hep euro fertilin b..kluk çıkarması herşeyi arap saçı yaptı. ben bilmediğim için ısrarcı olamadım bileydim işler bu kadar basit baskı yapıp hemen verin e-reçetemi derdim. yani sen z.k, fertil, tekrar zk. sonra eczane yapcan ve 1 günde halletcen. hatta zk raporu ok verinde işleyim diye bir iyilik yaprsa işlerin sabahtan bile biter hiç öğleden sonraya kalmazsın. eczaneye gidincede anında alıyorsun ilaçlarını.
benim 658 tl çekti karttan. kalan 658 tl yi bu ay sonu hesap kesimi yapılcak gidip ozman çektircem. bir nevi 2 taksit oldu. bonus var bende yani kartı sokup 1316 tl / 2 taksit yap diyemediği için yarısını şimdi çekti yarısını hesap kesiminde gelirim dedim. rahat ol ben biliyom seni falan filan diye yağda çekti:)) sen zengin hatunsun diyor tabi sana şimdi 1500 tl tak diye nakit veririm dedim:) birde öyle ucu ilça kullanmaya hiiiç gelemem kocamın işine geliyosa dedim:) 2 gündür kamp kurdum eczaneye mübarek.
valla ben öğlenden sonraya kalmaya razıyım yeterki e-reçeteyi onaylayıp çıktısını bana versinler gün içinde. eurofertilden aldıktan sonrası kolay zaten. yani reçeteyi öğlenden sonraya yada yarına bıraksalar bile 3. günümde gelicem derim servet e o halleder. ben çözdüm aslında ilaç yazıldıktan sonra , alev hanım yazdı dimi ilaçları sonra başka birisine yönlendiriyorlarmı seni yoksa yarın arayın nosunu alın diye alev hanım mı dedi. benim doktorum sadık bey olucak. ben derim ona hemen onaylasınlar. bekleyemem uzaktan geliyorum.
bu arada aradım heyet odasını 25 tarihlilier çıktı dedi. tamam dedim bende. 25 de girmişti benimkiside. hadi bakalım biliyoduk zaten de duymak da iyi -oldu :) sanırım pazartesi yada salı gideriz ilaç yazdırmaya haftaya. zaten bugün 3 ekim. haftaya pazartesi salı halletsek ilaç işlerini 8-9 ekim yapıyor. 10-11 ekim gibi de adet olucam zaten. az kaldı az :)
alev hn.da mal yaa 4500 ıu ya 10 kutu dedi ve not kağıdına 10 kutu puregon yazdı asistana verdi asistaanda hemşireye verdi bende odasına girdim ve kendi raporlarım ıkarşılaştırdım deimki puregonu 15 kutu girin sisteme.eski raporda 4500 müş ve 15 kutu alabilmiştim dedi. olmadı sistem vermezse verdiği kadarını alırım dedim ok. dedi. ve onay işlemini hemen yaptırt sen. ertesi güne kalırsa reçetenin tarihinin değişmesi gerekecek. dr. seçimini ise alev hn. la görüştüm ama istediğimizi sçebiliyoruz. sadık beyin fotosunu gördüm. sevimli ton ton bişey onu tercih edebilirim bende. şaşkaloz hakanı istemiyorum uğraşamam onun yoğun iş programıyla. ya alev yada sadık bey olur. referanslarını araştırmak lazım. sende fertile karar verdin madem. araştıralım 2 koldan dr. ların referanslarını:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?