Iyı aksamlar kızlar bugun kayınvalıdemdeydık aksam da yemege kaldık hıc gıremedım sımdı de telefondan gırıyorum
Duygucum bencede raporlu ilaç alma hakkını sonuna kadar kullanmalısın. Hepsını al sonra yan gerekırse sonrakı tedavında kullanırsın yasa satarsın. İlaç işide servet ne dıyosa odur ayrıca bence 2 kere gıtmeme gerek yok klaçlarını oynak servet senın yerıne tedavı hınune kadar saklar yada musaıt bır zamanında gıder alırsın.
Immortable canım hoşgeldın tatil iyi gelmiştir. Umut ve eurofertili bende esdeger goruyorum ımsı be pgt ucretlıdır canım ama yumurta blastokist olduysa da bunun parasını bızden ıstemelerı sacma olur bence. Özelde herşey para bakalım öğrenıceZ bızde hıdınce. Senın hangı aya yetısıcek raporun?
Baharcım senınde 3 ekım de mı çıkacaktı sistemim raporun? Ondan sonra ısın daha kolay umarım kasım a yetısır sen hala Zk yı mı dusunuyosun ilk deneme ıcın?
bu imsi olayını falan yeni duydum sizden kafamı karıştırdı acıbadem de doktor demişti erkeklerin spermini büyütme olayını anlatmıştı demek bundan bahsediordu eee buda ayrı bir paraysa yandık o zaman ..dediği fiyattan işlem göremeyiz yani..kafam karıştı baya..eşimd ede biraz haraket sorunu varda o yüzden ...eurofertilllede görüşeceğim bu hafta giderim sanırım yanlız yarın kolonoskopi oluyorum kızılay altıntepede dün görüştüm ama bu gün hafiften karın ağrısı var adet olabilirm olursam yandım haftaya kalır oda..kolonoskopiden de çok korkuyorum anestezi olarak yarı uyutulanı tercih ettim..canm sen daha önce tüp denemişmiydin peki zk de..haklısın insani muamele görmek herksin insan olan herkesin hakkıdır..ben çocuk olmayacağını da bilsem şansımı denemek istiorum özelde biraz da allaha bırakmak istiorum..kader de varsa tutar yoksa ne yapsan tutmaz...zk iş garantiye alınıp tüm sorunlar giderilip yapılıor sanırım bu da bir bakıma iyi ama bizim için zaman çok önemli artık..artı aşılamadaki iğnelerde benim kistleri devamlı tazeler..benim için zararlı olurdu aşılama..
yok ben zk'de tüp yaptırmadım. zaten ilk tüp denememi yapacağım onu da zk harici bir yerde yapmaya kararlıyım. zeynep kamile rapor için şubat ayından beri gidip geliyorum. arada aşılamalarım daha tedaviye başlamadan, eşimin sperm sorunları nedeniyle iptal oldu. 8 ay boyunca oraya gidip gelirken inan ruhum daraldı, her defasında ayrı bir stres sıkıntı yaşadım o yüzden de bir daha kapısından girmek bile istemiyorum. geçenlerde ultrason için gittiğimde oradaki kadınlarla epey bir sohbet ettik. çok memnun olan da var ama artık bana mı denk geldi nedir, hangi doktorla görüşsem hep bir gerginlik, hep bir baştan savmacılık gördüm. her şeyden önce raporlarımızı okumadıkları için bana 3 ay kaybettirdiler. sonra hiç bir soruma cevap alamadım, bir kere de bizi yönlendirmediler, ayrıca her defasında aynı şeyleri tekrar tekrar anlatmaktan, kalabalık yüzünden her doktorla görüşmemde yangından mal kaçırır gibi apar topar derdimi anlatmaya çalışmaktan yoruldum. inan orada kendimi insan gibi değil de kurbanlık koyun gibi hissediyorum artık. bir de bizim eşimden dolayı özel bir durumumuz var. yaşımız da ileri öyle dene yanılla kaybedecek vaktimiz de yok. bize imsili, pgt yapabilen bir yer lazım ki başarı şansımız en yüksek olsun. o yüzden bahçeci umut kesin kararım. gerisi tabi senin dediğin gibi allaha kalmış.
senin eşinde sperm sorunları yoksa imsiyi kafana takma canım. yani öyle azıcık hareket sorunları falan imsi gerektirmiyor. benim eşimde şu an morfoloji %1 o yüzden imsi lazım. kolonoskopiden de hiiiç korkma. çok basit bir işlem. dayım daha yeni oldu. inşallah sonuçlarıda temiz çıkar da tez zamanda tüpe başlarsın.
canım yazdıklarını okudum bir şey soracağım. zk'de rapor çıktıktan sonra bunu sisteme otomatikman işlemeleri egerekmez mi? hani diğer hastalıklarda da oluyor ya. misal tansiyon hastasısısn, devlet hastanesinden 1 kere raporu çıkarıyorsun, sonra bittikçe gidip başka yerden ilaçlarını yazdırıyorsun. yani raporun işlenmemiş olması biraz zk'nın hatası gibi geldi bana. ama kulağıma küpe oldu, raporum çıkınca zk'ye muhakkak sorup kontrol edeceğim. 15 kutu ilaç alabilmene çok sevindim. iyi ki eurofertilde yazarlarken müdahale etmişsin. dediğin gibi gerek kalmaz inşallah ama gerekirse 3. denemene ilaçların büyük oranda hazır. ben de not ettim muhakkak aynı şekilde hakkım neyse tamamını yazdıracağım. bu arada taksit yapılıyor mu yazmamışsın.Selam kızlar geldim ama inanılmaz yoruldum bence rapor alıp özel merkezde yaptırcak arkadaşlarımız yazacakalrım ınot etsinler. O kadar her yere tek tek sormama rağmen yne çok uğraştım. Euro fertil e reçete yazcaz gidp eczaneden alabilcen dedi .zk o reçetenin bize gelemsi ve sisteme girirşin yapıldıktan sonra alınmaı gerek dedi. Eczanemde direk alabilrisin dedi. Ve euro fertil reçeteyi bugün sisteme giriyor ama akşam saat 19,00 da onaylama işini yapıyolar. Yani hemşire reçeteyi yazsa bile onay işini yapan personel başka(bilgi işlemci yani). Neyse ben reçetemi dün yazdırdım ve e-reçete numarasını bana bu sabah verecekti aradım hemşire ulaşmakta bir dert oldu neyse sonunda aldım reçete nosunu. Kendi eczaneme gidecektim. Dur dedim ya bunların anlaşmalı eczanesinin numarasını istiyimde oraya sorayıom malum ilaçlarım gene 1500 tl tutacak hani taksit yapıyolarmı. Aradım anlaşmalı olan şenay eczanesini dedim durum bu fertilin hastasıyım taksik varmı karta birde şu noyu gir bakim ilçlar kaç lira tutcak dedi. Girdi baktı sizin rapor işlenmemiş sistreme hastaneye gidip raporunzuu işletmeniz gerek dedi. Yani raporu zk. Sisteme girmesi gerek ki ben ilaçlarımı raporlu alabileyim. Neyse si o reçeteyi basın gelip alıyorum dedim. Eşimin ofisinden çıktım fertilin karşı sokağında olan anlaşmalı eczanesi olan şenay eczanesine gittim aldım e- reçete çıktısını zk ya yöneldim dur dedim birde kendi eczanem olan zk nın karşısındakine gideyim sorayım taksit kampanyası varmı . gittim durum bu bu dedim dur birde biz bakalım dedi. Baktı evet raporun görünmüyor dedi öncekiler var gel bak dedi. Rapor alman lazım diyor. Vay raporum var al bak dedim ee varsa sen git şimdi bunu işlet dedi zk. Ya. Gittim sıra bekle yine sekretere verdim bu sisteme işlencekmiş dedim. Öncesindede dr. faruk vardı kenanın odasında onada sorim dedim gideceğiniz yere bu reporu götürün bçyle bi reçete yazsın dedi. Yazdılar dedim e reçete işte çıktı ozman sekretere verin dedi. Neyse girdim sıraya verdim. Ve de dosyamı alın deim siz bunu dıarımı çıakrdınız diye bana laf yetiştiriyor dışarı çıkarmak için baş hekimden izin bilemem ne dedi. Dün dr. la görüşme yaptım fotokopi alcağı söyledim haberi yok baktım hala laf atıyor dişler işine bak millete laf yetiştirmekten iş yapmıyosun dedim bende olan evraklar zaten dedim. Millet götürüp geri getirmiyor ben getirdim konuşma dedim. Neyse reçetemi içeri verdi epeyce bekledimki dr. faruk girişini yapsın. Yaptı eczaneme gittim baktık sistemde gördük. Yine ilaç alamıycaktım nedesi ise e-reçete dün yazıldı rapor bugün sisteme girildi yani raporun kullanıma açılma süresi bugün dolayısıyla ilaç alamam. Eurofertili ara ara kıza ulaşmaya çalış ulaşamadık operasyona girmiş. Neyse servet yani eczacımda dediki gel otur eczacı nilgün hanım gelsin senle gideriz dünkü reçeteyi sistemsen silip bugün tarihiyle kaydetsin ki raporla aynı tarih olsun. Gitti o beni dışarda bekledi. Kıza izah ettim durumu yaptı etti anlamadı ( ya harbi hepsi mallar delirttiler beni ki tane tane soruyorumki sürekli başlarına bela olmayım diye yinede kimsenin bi b..k bildiği yok olanda bizlere oluyor git gel) neyse yaptı ama reçeteni akşam onaylanır ve e-reçete nosunu size ya akşam geç saatte yada sabah veririz ded. Tamam biliyorum akşam onaylancağını yeterki e-reçteyle rapor tarihi aynı olsun derdm o dedim. Ve geldik eczanaye geri. Yani yarın sabah arıycam e-reçte nosunu istiycem onlardan eczaneden ilaçalrımı alabilcem. Birde 4500IU yazıyor ya benim eczacım baktı 15 kutu 300 puregon alabilyon dedi. Ee oranın dr. 10 kutu dedi de ben eski rapaorla kıyaslama yaparak hemşireye 15 yazdırttım eczane hakkın dolmuş derse verdiği kadarını alrıım dedim. Eczacımda hayır 15 kutu alabiliyon dedi. Yani dikkat edip. Yazdırmakla iyi etmişim yoksa alev hn. Kalsa 10 kutu yazdırcaktı çakal. Sözde dr. nasıl hesaplama yaptıysa artık. Mır mırlandı 10 kutu alabilirsiniz dedi sanki para kendinden çıkıyor. Kısaca eurofertilin kötü yani e-reçete yazıp akşan onaylanamsı dolayısıyla oreçte çıktısı bizde olmadığı için ertesi gün zk.ya gitmek durumunda kalıyoruz ve reçete tarihiyle raporun sisteme işlenme tarihi farklı oluyor. Bence tez elden buna bir çözüp bulmaları gerk. Personel akşam onaylamayıp anında onaylasa bizde gitgel yapmayız bir ilça almam 3 günüme mal oluyo. Halbuki sabahtan gidip ilaçımı yazdırsam fertile sonra gidip zk.ya raporumu işletsem ve eczaneye gidip ilacımı alabilirm aynı. Ama yok reçte akşama onaylancak saçmalığından sebep biz sürünüyoruz. Sözde sağlık bakanlığıyla alakalıymış. Benim eczacım olan bayanda alakası yok reçeteler aynı anda onaylanabiliyor onların personel çalıştırma sistemiyle alakalı dedi. Kii bence eczacımın dediği doğru ama bunu ilk fırsatta şiyaket olarak fertile dile getircem. Hatta bugün müsait olursam arıycam deniz denen bayanı.
Kızlar çook uzun ve karmaşık yazmış olabilir vaktim olursa sadeleştirilmiş halini yazarım yada sorularınız olursa cevaplarım. 2 gündür şirket işlerine bakamaz oldum çok yığıldı acil işleri var. Dönerim ara ara.
evet İMSİ erkek faktörü olan hastalar için daha çok uygulanıyormuş. benim eşimin morfolojisi %2 ama sayısı fala nçok fazla olduğu için gerek yok dendi. eğer senin eşinde morfoloji dışında hareket ve sayı sorunuda varsa bencede İMSİ olan bir yeri tercih etmelisin. ha belki + paradır ama bul buluştur öyle bir yer de yap. malum giden zamanımızı paraylada olsa geri getiremiyoruz( bu sebepten zamn çok önemli. belki benim rezevrlerimden sebepte aşılama ço kgereksizdi ama yapıldı. belkide ilk başta özele gitseydim onlarda aşılama deneyebilirlerdi. bilmiyorum artık orasını ama işte zamn geçti gitti. bedeli neyse vereyim desemde artık geri gelmez...
canım yazdıklarını okudum bir şey soracağım. zk'de rapor çıktıktan sonra bunu sisteme otomatikman işlemeleri egerekmez mi? hani diğer hastalıklarda da oluyor ya. misal tansiyon hastasısısn, devlet hastanesinden 1 kere raporu çıkarıyorsun, sonra bittikçe gidip başka yerden ilaçlarını yazdırıyorsun. yani raporun işlenmemiş olması biraz zk'nın hatası gibi geldi bana. ama kulağıma küpe oldu, raporum çıkınca zk'ye muhakkak sorup kontrol edeceğim. 15 kutu ilaç alabilmene çok sevindim. iyi ki eurofertilde yazarlarken müdahale etmişsin. dediğin gibi gerek kalmaz inşallah ama gerekirse 3. denemene ilaçların büyük oranda hazır. ben de not ettim muhakkak aynı şekilde hakkım neyse tamamını yazdıracağım. bu arada taksit yapılıyor mu yazmamışsın.
canım benim eşimin spermleri şu en sonki prolaktin yükselmesinden dolayı her yönden kötü. sayı 1 milyon, yıkama sonrası hız sıfır, morfoloji de %1. doktor prolaktin düzeldikçe bu sayıların da eskisi gibi düzeleceğini söyledi ama ölme eşeğim ölme. ne zaman düzelir, ne kadar düzelir belli değil. artık o düzelsin diye 6-7 ay daha bekleyemeyeceğim. hem prolaktini stresden dolayı böyle zırt pırt yükseliyormuş,en son da aşılama stresinden bu hale gelmiş, yani arada ona buna stres edip bir daha yükselip bozulmayacağı ne malum. o yüzden en iyisi imsi denemek. artı parasına da razıyım. tutmayacağı belliyken 3-4 defa deneyip para vereceğime, dediğin gibi gerekirse bulup buluşturup baştan ekstra vermek zaten daha akıllıca. ben zaten raporu sırf bu yüzden de almak istedim. umutta mikroenjeksiyon raporlu 2000 lira+ilaç, raporsuz 5850 liraydı. ben yine raporla 4000 veririm belki ama imsi, pgt her şeyi uygulatırım.
aynen canım raporla dediğin gibi belki 4000 versende raporsuz o işleri istersen belki 5850 değilde 7-8 bin tl tutabilir. ki aslında rakamlar cidden böyle biz en ucuzlarını bulabildik. misal ekstra test yaptırmıycaz yaptırcak olsak en az 7 in çıkar gibi. hayırlısı olsun hakkımızda. eşinin sperm sorunu önceden varmıydı. yoksa tedaviye girincemi bu duruma geldi. nasıl birden tepetaklak olmuş öyle. bence size İMSİ şart. 3-4 defa deneyip ucuza kaçmaktansa ne yapılırsa en baştan yapılsın. ha tutmazsa da en ileri teknolojisini kullandık daha napalım dersin. keşke 2 kuruş fazla verseydim diye dövünmezsin. vereceğimiz paralar ciddi ama napalım girdik bu yola dönüş yok artıkbende morfolojiye takmıştım ama hiç dikkate almıyolar onu. şuan ek takviyeleri arttırdım:) incir kürü , keçi boynuzu kürü, omega 3 ün 900 mg, folik asit, evicap e vitamini, arısütü bal polen karımı, ve GNC den aldığım arginmax karışımı kendim için ama eşinzde kullana bilir dediler. hayıt tohumu daha içemedim işyerine getircektim koşuşturmacadan unuttum. incir kürüne dün havuç kattım. yaklaşık 15-20 gündür içiyorum havucu dün ilk kez kattım.
bu arada kızlar bişey sorcam yumurtalıklarımda şişmiş gibi bir ağrı var. tüp yaparken ilaçları verdikçe gelişen yumurtalarım oldu ya aynen öyle. birde şeffaf akıntı vede arada beyaz yoğuuun akıntı oluyor ama koku falan yok. yoksa incir yumurtlamamı yaptı ne? denesekmi bu ara olurmu kendiliğinden. :)) ne bilim adetime neredeyse 15 gün var bu şiş gibi olan ağrılar acep yumurtlamamı var ondan sebepmi dir?
duygucum incir kürü yumurta sayını artırmıştır muhtemelen. Bakarsın bu ay kendiliğinden gelir bebiş. Takviyeleri de artırmışsın. Ben de özeniyorum böyle gördükçe ama korkuyorum bi yandan. Yumurtalıkları uyarır diye
valla bilmiyorumki incirmi arttırdı. O akıntı yumurtlama akıntısımıdır. Ama tüpte çok doz verdiler ya resmen sular gibi olmuştu. Hemen hemen ona yakın. Bi kaç günde havuçlu yapıcam kürü sonra ara vericem zaten ara vermemde adetime denk gelir yada öyle denk getiririm. çünkü tam aoalrka hangi tarihte başladığım ıhatırlamıyorum:) valla takviyeler arttı evet ama vitamin kullanma taraftarı değilimdir ama ne yapyım gözümü kararttım valla önüme geleni alıp içiyorum. Ama kullanımı zor oluyor hele her akşam taze kür yapmak cidden çok sıkıcı arada h.sonları yapamadığım oldu. O sebepten kürü uzatırım adete kadar adette ara veririm zaten adet olursamda tüp başlarız gerek bile kalmaya bilir 2. Seriye. Keşke kendiliğinden gelse ama hiç sanmam 450 dozla bile gelemdiğine göre incirlemi gelcekben yinede yapayımda gerisi allahtan. Zaten bunları yapma sebebim tedaviye destek olsun ne bilim 15 günde yumurtalıkları ne kadar güçlendirebilirsem güçlendireyim istedim. Senin yumurtlama sorunun yok bence bunlardan değil de pko ya uygun kürler dene tedaviye destek olması için.
incir artırmıştır canım bence. Deneyip faydasını gören çok sonuçta. Hepsi yarasın bol bol kaliteli yumurtaların olur inşallah. Pco luların kullandıkları kürler bile hep yumurta uyarıcı. O nedenle aklıma yatmıyor benim. Ama belki böğürtlen kökü denebilirim. Tüpe bu ayki adetinle mi başlayacaksın?
anladım canım o halde yumurtalık her şekilde uyarılıyorsa riske girmenin hiç gereği yok. Zaten tedavi olacaksın. Ben bu ay başlıycam ekim 13-15 gibi adet olursam kısmetse başlıycam. Bakalım ama şuan için düşüncem belki çok erken ama eğer eurofertilde de tutmazsa başka yerde denemek olucak. özel merkez olursa bir yere bağlı kalmak gereksiz diye düşünüyorum bakalım inş gerek kalmaz öyle bir şeye. Kalırsada o zmanki fikrimle şuan aynı mı olur bilemiyorum.
bence de iki defa aynı yerde denemenin bi anlamı yok ama sen şimdi bunları düşünme. Bu denemen olumlu sonuçlanacak inşallah .
aynen canım raporla dediğin gibi belki 4000 versende raporsuz o işleri istersen belki 5850 değilde 7-8 bin tl tutabilir. ki aslında rakamlar cidden böyle biz en ucuzlarını bulabildik. misal ekstra test yaptırmıycaz yaptırcak olsak en az 7 in çıkar gibi. hayırlısı olsun hakkımızda. eşinin sperm sorunu önceden varmıydı. yoksa tedaviye girincemi bu duruma geldi. nasıl birden tepetaklak olmuş öyle. bence size İMSİ şart. 3-4 defa deneyip ucuza kaçmaktansa ne yapılırsa en baştan yapılsın. ha tutmazsa da en ileri teknolojisini kullandık daha napalım dersin. keşke 2 kuruş fazla verseydim diye dövünmezsin. vereceğimiz paralar ciddi ama napalım girdik bu yola dönüş yok artıkbende morfolojiye takmıştım ama hiç dikkate almıyolar onu. şuan ek takviyeleri arttırdım:) incir kürü , keçi boynuzu kürü, omega 3 ün 900 mg, folik asit, evicap e vitamini, arısütü bal polen karımı, ve GNC den aldığım arginmax karışımı kendim için ama eşinzde kullana bilir dediler. hayıt tohumu daha içemedim işyerine getircektim koşuşturmacadan unuttum. incir kürüne dün havuç kattım. yaklaşık 15-20 gündür içiyorum havucu dün ilk kez kattım.
bu arada kızlar bişey sorcam yumurtalıklarımda şişmiş gibi bir ağrı var. tüp yaparken ilaçları verdikçe gelişen yumurtalarım oldu ya aynen öyle. birde şeffaf akıntı vede arada beyaz yoğuuun akıntı oluyor ama koku falan yok. yoksa incir yumurtlamamı yaptı ne? denesekmi bu ara olurmu kendiliğinden. :)) ne bilim adetime neredeyse 15 gün var bu şiş gibi olan ağrılar acep yumurtlamamı var ondan sebepmi dir?
evet ben de eurofertil e karar verdim. bayrama denk gelebilir o yüzden burası daha güvenilir geldi tatilleri yok devamlı çalışıyorlar hem embriyo dondurursak da daha güvenli geliyor bana. benim de bugün aramam lazım duygu ile aynı gün girmişti. duygu sağolsun öncen gitti halletti ilaç işlerini ben de ona göre eşime söyleyim bu hafta içi bir gün ayarlayıp gideceğim perşembe yada cuma olur büyük ihtimalle. ama 2 gün gitmek de zor. muhtemelen eczanede kalır ilaçlarımız biz bir sonraki gidişimizde öderiz parasını. servet bey sağolsun uzak olduğumuz için yardımcı oluyordu öyle şeylerde.senin için de hayırlısı olsun raporun çıkınca hemen gidip konuşursun. hangisi uygunsa öyle başlatırlar tabi tedaviye belki uzun protokol daha iyi olur.
hayırlı olsun canım. evet tatillerde çalışıyor olmaları avantaj. ne güzel duygu da sende kararınızı verdiniz. ben hala çok kararsızım. ohss riskinden korkuyorum. dondurulmuş olayını bende çok önemsiyorum. daha şimdiden benim yumurtalar yine ayaklanma başlatacak bir sürü embriyom olacak ama ohss olacağım ve tedavim ertelenecek gibi hissediyorum. o yüzden dondurulmuş olayını çok önemsiyorum. ama zk da iyi şartlarda saklıyorlardır. bu arada dondurulmuş transferinden ne kadar alıyor acaba eurofertil? istanbul tüp bebekte sormuştum. 2.000 tl. demişlerdi. merak ettim. rapor çıkınca konuşmayı düşünüyorum. ikna olmazsam sanırım bende eurofertilde başlayabilirim.
vet ben de eurofertil e karar verdim. bayrama denk gelebilir o yüzden burası daha güvenilir geldi tatilleri yok devamlı çalışıyorlar hem embriyo dondurursak da daha güvenli geliyor bana. benim de bugün aramam lazım duygu ile aynı gün girmişti. duygu sağolsun öncen gitti halletti ilaç işlerini ben de ona göre eşime söyleyim bu hafta içi bir gün ayarlayıp gideceğim perşembe yada cuma olur büyük ihtimalle. ama 2 gün gitmek de zor. muhtemelen eczanede kalır ilaçlarımız biz bir sonraki gidişimizde öderiz parasını. servet bey sağolsun uzak olduğumuz için yardımcı oluyordu öyle şeylerde.senin için de hayırlısı olsun raporun çıkınca hemen gidip konuşursun. hangisi uygunsa öyle başlatırlar tabi tedaviye belki uzun protokol daha iyi olur.
sağol cnm bende dediklerini aynen düşündüm kistler için aşılama iyi olmayacaktı bu yüzden iyi oldu sorunsuz geçse devam edebilirdim bir yılı bulur diye bende düşünmüştüm ..eurofertilli aradım bende görüşmek için herkesin durumuna göre fiyat belirleniormuş ...görüşme ücertsizmiş..ama bende bu ay denemek isterdim bayrama denk gelir isteksiz çalışırlar diye bir ay sonraya bıraktım tahilillerin günüde doluyor bir aya belkide kabul etmezler bazılarını..baştan zk de ücretli denemek istemiştim aslında ama oda olmayacaktı demekti kist yüzünden yada daha erken farkedilip amliyat olup yapacaktım çok zaman kaybı oldu..sizin sonuçlarınıza bekliorum hadi hayırlısı inş tüp tutar ..keşke benim de raporum olsaymış elimde ne kadar baya fark var..ssk lı 2000 tl demişti sanırım ama umut tüp..cnm spontan ilşki demişsin ilk defa duydum böle bir şey çok özel değilse yazabilirmisin
canım tatil epey iyi geldi, 4 günlüğüne de olsa şu mevzulardan endişelerden uzaklaştım. bu arada tatil için sofyadaydık, ctesi günü herkes çocuğunu pusete koymuş yürüyüşe çıkmış ve o kadar çok çift yumurta ikizi vardı ki. hemen bunlar tüp bebek yöntemiyle olmuş diye aklıma geldi. demek burada da durum aynı, infertilite artık genel bir sorun diye düşündüm.
benim de sistemik raporum 3 ekimde çıkacak. sonrada biliyorsun en en az 2-3 haftası var. ekimdeki adetime kıtı kıtına yetişmiyor. rapor adet olduktan 4-5 gün sonra çıkacak sanırım. o yüzden ancak kasım ortasında adet gördüğümde tedaviye başlayacağım. ben de imsi ve pgt'nin ektra ücrete tabi olduğunu tahmin ediyorum ama blastokiste ben de emin değilim. yani 3. gün değil de 5. gün transfer yaptılar diye ücret kesilmemesi lazım ama işte nelere para kesecekleri belli olmaz. bir de şu gebelik aşısına taktım bu ara acaba onu da mı sorsam diyorum. eurofertilde imsi olmadığını öğrenmem orayı tamemen elememe sebep oldu artık geriye bir tek umut kaldı benim için.
bu arada omega balık yağını 3 tane olmasa da 1 tane iç. b12ye katiyen engel değil. hatta omega gebelikte ilerleyen aylarda aynı folic acid gibi kulanılması tavsiye edilen bir şey. ama sana tavsiyem yine de b12 ile birlikte alma. b12 vücutta suda eriyen bir vitamin, omegaysa yağ olduğu için en azından ikisinin arasına 1 saat kadar vakit koy.
Selam kızlar geldim ama inanılmaz yoruldum bence rapor alıp özel merkezde yaptırcak arkadaşlarımız yazacakalrım ınot etsinler. O kadar her yere tek tek sormama rağmen yne çok uğraştım. Euro fertil e reçete yazcaz gidp eczaneden alabilcen dedi .zk o reçetenin bize gelemsi ve sisteme girirşin yapıldıktan sonra alınmaı gerek dedi. Eczanemde direk alabilrisin dedi. Ve euro fertil reçeteyi bugün sisteme giriyor ama akşam saat 19,00 da onaylama işini yapıyolar. Yani hemşire reçeteyi yazsa bile onay işini yapan personel başka(bilgi işlemci yani). Neyse ben reçetemi dün yazdırdım ve e-reçete numarasını bana bu sabah verecekti aradım hemşire ulaşmakta bir dert oldu neyse sonunda aldım reçete nosunu. Kendi eczaneme gidecektim. Dur dedim ya bunların anlaşmalı eczanesinin numarasını istiyimde oraya sorayıom malum ilaçlarım gene 1500 tl tutacak hani taksit yapıyolarmı. Aradım anlaşmalı olan şenay eczanesini dedim durum bu fertilin hastasıyım taksik varmı karta birde şu noyu gir bakim ilçlar kaç lira tutcak dedi. Girdi baktı sizin rapor işlenmemiş sistreme hastaneye gidip raporunzuu işletmeniz gerek dedi. Yani raporu zk. Sisteme girmesi gerek ki ben ilaçlarımı raporlu alabileyim. Neyse si o reçeteyi basın gelip alıyorum dedim. Eşimin ofisinden çıktım fertilin karşı sokağında olan anlaşmalı eczanesi olan şenay eczanesine gittim aldım e- reçete çıktısını zk ya yöneldim dur dedim birde kendi eczanem olan zk nın karşısındakine gideyim sorayım taksit kampanyası varmı . gittim durum bu bu dedim dur birde biz bakalım dedi. Baktı evet raporun görünmüyor dedi öncekiler var gel bak dedi. Rapor alman lazım diyor. Vay raporum var al bak dedim ee varsa sen git şimdi bunu işlet dedi zk. Ya. Gittim sıra bekle yine sekretere verdim bu sisteme işlencekmiş dedim. Öncesindede dr. faruk vardı kenanın odasında onada sorim dedim gideceğiniz yere bu reporu götürün bçyle bi reçete yazsın dedi. Yazdılar dedim e reçete işte çıktı ozman sekretere verin dedi. Neyse girdim sıraya verdim. Ve de dosyamı alın deim siz bunu dıarımı çıakrdınız diye bana laf yetiştiriyor dışarı çıkarmak için baş hekimden izin bilemem ne dedi. Dün dr. la görüşme yaptım fotokopi alcağı söyledim haberi yok baktım hala laf atıyor dişler işine bak millete laf yetiştirmekten iş yapmıyosun dedim bende olan evraklar zaten dedim. Millet götürüp geri getirmiyor ben getirdim konuşma dedim. Neyse reçetemi içeri verdi epeyce bekledimki dr. faruk girişini yapsın. Yaptı eczaneme gittim baktık sistemde gördük. Yine ilaç alamıycaktım nedesi ise e-reçete dün yazıldı rapor bugün sisteme girildi yani raporun kullanıma açılma süresi bugün dolayısıyla ilaç alamam. Eurofertili ara ara kıza ulaşmaya çalış ulaşamadık operasyona girmiş. Neyse servet yani eczacımda dediki gel otur eczacı nilgün hanım gelsin senle gideriz dünkü reçeteyi sistemsen silip bugün tarihiyle kaydetsin ki raporla aynı tarih olsun. Gitti o beni dışarda bekledi. Kıza izah ettim durumu yaptı etti anlamadı ( ya harbi hepsi mallar delirttiler beni ki tane tane soruyorumki sürekli başlarına bela olmayım diye yinede kimsenin bi b..k bildiği yok olanda bizlere oluyor git gel) neyse yaptı ama reçeteni akşam onaylanır ve e-reçete nosunu size ya akşam geç saatte yada sabah veririz ded. Tamam biliyorum akşam onaylancağını yeterki e-reçteyle rapor tarihi aynı olsun derdm o dedim. Ve geldik eczanaye geri. Yani yarın sabah arıycam e-reçte nosunu istiycem onlardan eczaneden ilaçalrımı alabilcem. Birde 4500IU yazıyor ya benim eczacım baktı 15 kutu 300 puregon alabilyon dedi. Ee oranın dr. 10 kutu dedi de ben eski rapaorla kıyaslama yaparak hemşireye 15 yazdırttım eczane hakkın dolmuş derse verdiği kadarını alrıım dedim. Eczacımda hayır 15 kutu alabiliyon dedi. Yani dikkat edip. Yazdırmakla iyi etmişim yoksa alev hn. Kalsa 10 kutu yazdırcaktı çakal. Sözde dr. nasıl hesaplama yaptıysa artık. Mır mırlandı 10 kutu alabilirsiniz dedi sanki para kendinden çıkıyor. Kısaca eurofertilin kötü yani e-reçete yazıp akşan onaylanamsı dolayısıyla oreçte çıktısı bizde olmadığı için ertesi gün zk.ya gitmek durumunda kalıyoruz ve reçete tarihiyle raporun sisteme işlenme tarihi farklı oluyor. Bence tez elden buna bir çözüp bulmaları gerk. Personel akşam onaylamayıp anında onaylasa bizde gitgel yapmayız bir ilça almam 3 günüme mal oluyo. Halbuki sabahtan gidip ilaçımı yazdırsam fertile sonra gidip zk.ya raporumu işletsem ve eczaneye gidip ilacımı alabilirm aynı. Ama yok reçte akşama onaylancak saçmalığından sebep biz sürünüyoruz. Sözde sağlık bakanlığıyla alakalıymış. Benim eczacım olan bayanda alakası yok reçeteler aynı anda onaylanabiliyor onların personel çalıştırma sistemiyle alakalı dedi. Kii bence eczacımın dediği doğru ama bunu ilk fırsatta şiyaket olarak fertile dile getircem. Hatta bugün müsait olursam arıycam deniz denen bayanı.
Kızlar çook uzun ve karmaşık yazmış olabilir vaktim olursa sadeleştirilmiş halini yazarım yada sorularınız olursa cevaplarım. 2 gündür şirket işlerine bakamaz oldum çok yığıldı acil işleri var. Dönerim ara ara.
canım evet senin de fazla uyarılma ve iptali söz konusu iyi düşünüp karar vermelisin inanki karar verme süreci en zoruydu uykularım kaçtı ama tamamburası dediğin anda acayip bir tahatlama oluyor. dondurulmuş saklama 300 tl eurofertil de transferi sormamıştım ama 2000 tl dir en fazla o da. bir de eğer ilki tutmazsa eurofertil de ben 2. umut da denicem ama dondurulmışlarım olursa eurofertil de sonraki denemeyi yine orda yapmak zorunda kalıyosun. yani insanlar ilaçları devlet karşılıyoken yumurtlama için ilaç kullanıp dondurup hakları bitince de dondurulmuşlarla deniyolarmış daha uygune geliyor yani. ben de eğer çıkarsa kaliteli yumurtam aynı tekniği uygulicam. ilaçlarımın da hepsini alıcam. puregondan memnunum iyi de geliyor. toplamadan sonra da kaliteleri iyi ise 2. de de puregon kullanırım ben gonal f kullanırım diyordum ama onu uygulaması daha zor sanırım.
bir de kızlar hepinize bir sorum olacak. ben kaç kutu ilaç yazdırmalıyım? yani 15 kutu puregon hakkım varsa hepsini yazdırsam mı ? yani bana en fazla 8-9 kutu puregonla yapılır tüp bebek. kalanları saklarım ama ne kadar muhafaza edebiliriz ki ? son kullanma tarihlerine bakarak almalı cidden. e ikinci denemeye kalırsa işimiz ordan da bi 15 kutu gelse baya ilaç yapıyor. eğer 1 yıl açılmadan muhafaza ediliyorsa tamam. yani 1 tutmazsa 2. için yeni ilaç yazdırır son kul. tarihi en yakın olandan başlarsın kullanmaya 2. tüp için de. o da tutmazsa ekimde 1. deneme 2 ay ara ocakda 2. deneme 2 ay ara nisan da 3. deneme olur ilaçlar 7-8 aylık olur bunda bir sıkıntı olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?