- 4 Ekim 2012
- 16.174
- 31.568
-
- Konu Sahibi aylaogretmen
Bizimle de paylasir mısınız kendinizi nasil gelistiriyosunuz
Sagligi yerinde olan sevdikleri hayatta olan bir cati altinda sofrada 1 cesitte olsa yemegi olan insan ZENGINDIR ve ben zenginim u Allah sukur banane yediğini ictini paylasandan birakin takip etmeyin o Ruh hastalarini ne facem var ne instam benden rahati yok bös zamanimda burdayim yada Film bakarim firsat bulursamda kitap ama evim çok sesli pekte bulmuyorum o ortamiKızlar çok güleceksiniz biliyorum ama. Kafama takıldı sizlerin düşüncelerini merak ettim. Şimdi bu sosyal medya malum herkesi herşeyi takip edebiliyoruz. Özellikle yabancı ünlülerin hayatlarına şöyle bakınca ne bileyim işte yatlarda gezmeler, yemeler içmeler, partiler. Giyinmeler, süslenmeler, alışverişler. Çok da mutlu görünüyorlar. Şöyle onlara bakınca bizim hayatımız da hayat mı diyorum. Siz hiç böyle düşündünüz mü?
Edit: bir yandan da fakirler, savaştakiler, annesiz babasız çocuklar. Hayatın dengesizliği çok kafamı karıştırıyor.
Ben sizi de anlıyorum, zira aynı esim de sizin gibi.Kızmayın ama bana hiç inandirici gelmiyo. Daha istedigini yiyip icemeyen surekli ay basini çocuğunu düşünen insan mutlu olamaz. Disciye gittim iki gündür para para diye arıyolar
Bakın işte bunlar hep hayatta neyi gördüğünuzle alakalı, daha bugün AVM ye gittim, aval aval bakmak şöyle dursun, göz ucuyla bile bakmadım, olan yetiyor çok şükür, çıplak değilim, aç değilim, niye hep daha fazlasını ve daha yenisini istemek zorundayız ki...Allah annenize şifalar versin. Size de mutluluk versin inşallah ama bi insanın sagligi da karnının tokluğu da eğitimi de paradan geciyo. Cebinde paran yoksa haftasonu dışarı bile cikamiyosun çıksan da magazalara aval aval bakıp dönüyorsun. Size muhalefet olmak icin yazmıyorum ama bunlar gerçekler
Emin ol onlarda senin yerinde olmak isterlerdi.Hayatta insanın en çok sahip olmak isteyeceği şeye sahipsin ÖZGÜRLÜK.Onların tabiri caizse kafeste yaşayan hayvanlardan hiçbir farkı yok.Yüzyıllardır süregelen kurallar çerçevesinde yaşıyorlar.Her istediklerini her an yapamazlar.Çocuklarını bile kendileri yetiştiremiyorken ne yapayım taç takmayı.Bence bir kere daha düşünün.valla ben de şu kraliyet gelinleri var ya ne zaman haberlerini görsem kendimi kraliyet gelini olarak hayal ediyorum. Ben de bir kate ya da meghan olsaydım..
Ettiniz tesekkur ederim cevap yazdığınız icin ben de universite okuyorum da kendimi gelistirmeye calisiyorum sizden oneri almak istedim. Hayatta başarılar :)Bu aslında bir kac sene evvel başlayan bir durum. Ben bir zamanlar hem depresyon hem anksiyeti hastasiydim. Üstüne kronik hastalık eklenince iyice çöktüm. Üniversite eğitimimi mesela yinede tamamladim iyi bir şekilde. Ama psikolojik olarak kendimi bir cok konuda geliştirmem gerekti o ruh halinden çıkmak için. Bir çok kitap, akademik dergiler, videolar, seanslar sonra şükür iyileştim. Kendimi keşfetme yolundayım şimdi. Uzun zaman baskalarin doğrularina ve isteklerine bağlı yaşadım. Simdi daha çok kendi iç sesimin peşindeyim. İnsanın kendini daha iyi olmaya itmesi gerektiğini düşünüyorum. Bilmiyorum kendimi tam net ifade edebildim mi :)
Devlette gittiklerim bir sene içinde sorun çıkardı yanlis eksik yapiyorlar. Çok şükür disciyi ödeyebiliyorum ama ozelle devlet asla bir olmuyo. En iyisini siz yapiyosunuz elindekiyle mutlu olmali insan. Ama eşiniz ve ben gibiler az parayla da olsa gezip tozmadan mutlu olamıyoruzBen sizi de anlıyorum, zira aynı esim de sizin gibi.
Çoğu zaman ikimiz farklı hayat şartlarinda mi yaşıyoruz diye düşünürüm..
Ama aynı işte, aynı ev, aynı maddi şartlar, parasizliksa aynı parasızlık.
Ama o sürekli mutsuz.
Ben hastalık olmadığı sürece mutsuz olamıyorum, elimde değil yani, mutluyum ve sukrediyorum, en çok da evladımin sağlığına.
Dişçi demissiniz, özelde elbet ararlar ne yapsinlar, devlet de var sonuçta..