• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ZENGİN KIZ , fakir oğlan :(

bana sorsanız ex sevgilinin durumu sizden iyiymiş , tekstil dediğin bir ay çalışıyorlar bir ay iş yok deyip yatıyorlar anneniz babanızla nasıl evlenmiş:KK22:

Ah ah birde muhafazakarız diye geçinmezmisiniz. :)
Keşke gerçek anlamda annen öyle olsaymış. Lütfen bu tarz şeylere dini karıştırmayın. Karıştırıyosanız da ciddi ciddi uyun.

Çok para mutluluk mu getiriyormuş. Önemli olan gönüllerin bir olması değilmiymis. Dünya hali bugün var yarın yok olabilir(Allah korusun)

Ben hiç çok paranın bir mutluluk getirisini görmedim. Aksam yanına yattığım adam beni seviyorsa değer veriyorsa elinde ne varsa onunla bu değeri gösteriyorsa çok şükür demeli bence . Anneniz yanlış düşünüyor. Ayrica ayrılmanız iyi olmuş. Ailelerin onaylamadigi bir evlilikte o çocuğu çok ezerlermis. Ben öyle sezdim. Hayırlısı olsun.

hissediliyor ..belliki kızı doktora layık gormemissin..bide balayında mutluyum filan yazınca iflit olmussun.. birazda düğün balayı havalı yerlerde olduysa.. biz kadınız biliriz birbirimiZİ

Size cevap bile yazmayacaktim ama cumlenizin son kismi cidden irite etti beni... Burda size hayatimi anlatip ben soyleyim boyleyim demiycem, zaten sizi konu sahibi yazip basta cevap vermistim yoksa dikkate bile almazdim.
ve daha fazla burayi isgal etmekte istemiyorum. Size birsey kanitlamak veya hayatimi anlatmak zorunda da degilim ama belliki anlayisiniz kit vede zihniyetinizde kit, hayati etrafinizda gorduklerinizden, kenzi zihniyetinizden ibaret, insanlarida etrafinizdakilerden ibaret goruyorsunuz, cok yazik.
Cok merak ediyorum doktorluk mu cok matah muhtesem birsey turkiye sartlarinda ????? neden kizi layik gormemeyim, ben asil kizin o adami kendina nasil layik gordugune sastim!!!! ama sizin icinizde bir fesatlik oldugundan direk israrla 3. kez beni suclamaya devam ediyorsunuz hemde tanimadiginiz halde. Kiz uzun boylu incecik kugu gibi, dis gorunus olarak cok cok cok guzel adama gore, ayrica calisiyor da ben asil adami kiza yakistirmamistim ilk yazimi dikkatlice okursaniz belki bir ihtimal anlarsiniz ama bu onyargilar ve kafa yapisiyla sanmiyorum ki anlayasiniz.
Ailesinin sirf doktor diye kizlarini yaninda babasi gibi gorunen birine vermelerine tepki gostermistim.
Yani kizi, hayatini, kocasini yada balayi tatilini falan kiskanmadim, yienliyorum beni tanimis olsaydiniz boyle talihsiz aciklamalar yapmazdiniz ama yineliyorum burda kimseye hayatimi anlatmayacagim, sunlari yazmamin tek sebebide belki kafanizi azicikta olsa degistirip ufkunuzu genisletirsiniz diye... Ve hayatta herseyin para pul gezme yeme icme ihtisam olmadigini anlarsiniz diye, cunku benim kiskandigimi dusunen o zihniyetinizde muhtemelen sadece paraya pula ihtisama yemeye icmeye gezmeye deger veren bir zihniyet, yoksa bunu kiskanilacak birsey oldugunu dusunup ortaya surmezdiniz.
Ayrica su aciklamanizda da cok komiksiniz cidden ``biz kadiniz birbirimizi anlariz`` lafina katilmiyorum, kadinlari siniflandirayim ben isterseniz sizde hangi kadin kategorisine girdiginizi dusunun ona gore birbirimizi anlayip anlamadigimiza karar verelim:
1.bir ici fesatlik kiskanclik fitnelik cekememezlik vede eziklik dolu kadinlar var, ve etrafindaki herkesi oyle sanan, etrafindaki herkesin lafini hareketini o sekilde yorumlayan...
2. birde isinde gucunde olan, calisan ureten, kendi hayatini kazanan, baskalarinin sirtindan gecinmeyen, zengin kocaya kapagi atalim yeter zihniyetinde olmayan, kendine ve etrafina saygisi olan, hayatina emek veren kadinlar, anneler var.

birdaha gorusmemek ve yazismamak uzere

iyi gunler

Anne türk filminden fırlamış gibi..Hani gözü yüksekte olan kadınlar vardır ya zengin koca ister olmadı bari kızım zenginle evlensin der..Öyle bişey hatırlattı bana ne yalan söyleyeyim:KK54:. Başlığı okuyunca zengin kız diye; aklıma holding sahibi,ileri gelenlerden ünlü işadamı yani kodamanlardan birinin kızı filan sandım. Gayet orta halli bir aile durumları var anne kalkmış 3000 tl maaşı ve otobüsle gidip gelinmeyi aşağılıyo..Çok ama çok özür diliyorum ama görgüsüzlük gibi geldi bana... Genelde bu tavır çok yokluk çekip sonradan durumu biraz düzeltenlerde oluyor. Her anne kızının iyi bir evlilik yapmasını ister ama isterken de biraz kendinin de ne olduğuna bakmalı.. Anne,Lord kızı filan olduğunu düşünüyor sanırım evladının..:KK59:

annen kendini aşk-ı memnu daki firdevs hanım sanmış anlaşılan. bulur sana bir adnan ziyagil, bihter bihter yaşayıp gidersin.

Evlilik hayatım boyunca bir ev parası kadar borç ödedim ve eşimin ailesi sorumsuz oldukları gibi maddiyat olarakta iyi degillerdi..

Ama eşimin karakteri,bana olan sevgisi saygısı ve sayamadıgım bir sürü şey etken olmuştu evliligimizde.

Toydum da gerçi bunun da verdigi deli cesareti ile evlendim ha pişman mıyım ?
Ara ara düşünmüyor degilim bunu ama sinir anı geçince süt liman oluyor herşey

Ben karakter uyuşmasının bütün herşeyden öte olduguna inanırım.

Sevdiginiz genç sonuçta aç degil açıkta degil 3.000 tl maaş alıyormuş kendisi siz de çalışan bayan oldugunuza göre gül gibi geçinip giderdiniz.

Ben eşimin meslegi itibariyle (harita müh.) şehir şehir dolanmayı bile göze almıştım ve inanın herkes aaa evliya çelebi gibi dolaşacak mısınız sözleriyle sürekli bir mudahil olma hevesiyle olumsuz yorumlar yaparken asla itimat etmeden yapacagım evliligime odaklandım

Evliligim boyunca degiştigim şehir sayısı 5 ve 11 yıllık evliyim
Çokta zevk alarak degiştim oturdugum şehirleri..
Yeni yerler,yeni ortamlar vs vs vs...
Güzeldi diyebilirim :)

İstanbul'da tıkılıp kaldık artık karı-koca çalışıyoruz

Kıssadan hisse anlayacagın konu sahibesi seviyorum diyorsan sonuçta ögretmen adam sırf maddi anlamda sizin seviyenizde degil diye (kaldı ki zengin degilsiniz sadece durumunuz iyi ) bu kadar hakir görülmez bir insan

O da insan evladı sonuçta ahlaken nasıl diye degerlendirmeden aileniz hemen maddi anlamda sorgulamaya almış çocugu yazık gunah..

Muhafazakar dedigin ailenin ben tek islami kurallara göre hal ve hareketini göremedim..

Ön yargının dibini bulan insanların muhafazakarlıkla alakaları yok bir namaz iki oruç tutup hacca gitmekle bitmiyor bu işler..

Hoş görü dininin gereklerini çok yanlış anlamış ebeveynlerin sergiledigi tipik muhafazakarlık ayakları bunlar bunu da gördügün üzere burada kimse yemedi/yemez.

bundan yaklaşık bir sene önce bir okulda öğrtmenlik yapıyordum . ordaki matematik öğretmeni benden hoşlandı neyse bnde hoşlandım ve benim ilk aşkım oldu . çok güzel 4 ay geçirdik helal çerçeveler içerisinde . sonra yaz tatili geldi ve annem biseyler sezdi anlattım . bu arada bizim çok şükür durumumuz gayet yerinde ben keyfi olarak yapıyorum devlette ücretli olarak öğretmenliği . neyse annem direk kaç para maaş alıyo dedi bende dedim 3000 . resimlerini gösterdim gayet efendi aile yaşantısı bizimle aynı (muhafazakar) . daha bana adını bile sormadan olmaz bu iş dedi . neden dedim bana önüme getire getire bunu mu getirdin dedi . sen ana evine otobüslerle mi gelceksin dedi ki ben çalıştığım okula da otobüsle gidip geliyodum öyle zengin gösterişli şaşalı bir hayat yaşamıyorum . neyse asla olmaz hakkımı helal etmem babana sakın söyleme gözunden düşersin falan filan büsürü şey söyledi. annem herseyin en iyisini olmasını isteyen ve herkes ne der düşüncesiyle yaşayan biri . neyse babama akşam annem çıtlatmış ben inat edince . nasıl anlattıysa babamda gerek yok demiş ve bende bu sebeblerden ötürü bitirmek zorunda kaldım . resmen severek ayrılanlar olduk çok acı çektim ama ailemi ezip geçemezdim . bu meselenin üstünden 7 ay geçti tamamen bitti zaten içimdede . ama annem sürekli ne zaman evlenceksin (yaşım daha 24 ) yaşıtların hepsi evlendi sen kimseyi begenmiyosun diyip duruyo .bugünde aynı mesele oldu bende dedim ki zamanında sen beni istediğim kişiye vermiş olsaydın bende şuan evli olurdum dedim. bunun üstüne utanmıyosun dimi hala dedi onun hiç bişeyi yoktu dedi ( birikim para olarak yani ) sadece güldüm . annemin paraya bu kadar takılması beni deli ediyor ve içimde evliliğe karşı ufacık bisey bırakmıyor . o kadar korkuyorum ki çok zengin ama sevgisiz biriyle evlenicem diye . bu şekilde akşam akşam içlendim :KK42::KK1:

arkadaşlar zenginlikten kastım villalarda yaşayıp yatlarla tatile cıkıp porshe binen biri değiliz . kendi evimiz var yazlık var ve babamın kendi işi tekstil işinde bir de bir arabamız var bu kadar . filmlerdeki gibi değiliz yani yanlış anlamayın .
E zaten sizde zengin degilsiniz ki. sadece durumunuz iyiymis. 3000 maas alan ogretmenin neyini begenmemis. Babaniz ayda kac para kazaniyor ki? Madem oyle neden hepinizin birer arabasi yok veya kirada eviniz yok? Annenizin beklentisi zengin damat bulup nasiplenmek mi? Gercekten asiri sacma. Ortada zenginlik ve fakirlik goremiyorum. Sizde hemen vazgecmissiniz. Kim bilir anneniz babaniza neler dedi. Kendiniz babanizla konussaydiniz ya. Ama zaten ogretmen arkadasinizdan ayrildiginiz iyi olmus. Ilk tepkide yuzustu birakmissiniz. Kurtulmus.

hele ki istanbulda yaşamıyorsanız ikiniz de çalışarak muhteşem bir hayat kurarsınız kendinize

3000 tl az bir maaş değil ayrıca dershanelerde de öğretmenlik yaparak ek gelir kazanabilir eşiniz ya da özel ders vererek ... Hem siz de çalışmıyor musunuz ???

hayat çalışma üstüne. benim eşim bu hatfa 18 saat çalışıyor günde evliliğimiz zedelenecek diye korkuyorum ki artık sıkmaya başladı zaten bu durum ... iyi bir hayat sağlamak da zaten çok kolay olmuyor.... sadece 24 yaş inanılmaz erken evlenmek için 24 yaşındaki bir insanın nasıl bir birikimi olabilir ki yani ??

Bu araa durumunuzu iyi olarak algılıyorsunuz ama bir ev bir araba bir yazlık çok birşey değil iyi bir maddi durum göstergesi bile değil yani... yani orta hallisiniz kendi işinin sahibi olan milyonlarca insan gibi ..... anneniz bunu anlamalı herşeyden önce...

Tabikide cok zordu . benim zaten ilk deneyimdi ayrilikta ilk oldu . zor atlattim ona olani biteni oldugu gibi anattim tabiki onunda gururu kirildi ama devam ettirmek icin cok usteledi ama ben olamayacagini soyledim sureklim ve bitirdim 1 ay kadar daha devam etti soylemleri yapabiliriz falan diye ama ben taviz vermedim sonrada ne gordum ne duydum zaten okul bitmisti hic gorusmedik simdi nerde ne yapar bilmiyorum bi zamanlar herseyimizi bilirken simid onun hakkinda hic birsey bilmiyor olmak aci verici
Sen adama bayağa kötü davranmışsın ama, ne acısı şimdi?

Yazık, hem eğitimin hem hayata bakış açın uyuşup, tipine karakterine ısınacağın, karşılıklı sevip sevileceğin insan çok sık çıkmaz. Al hergün bir tane kısmetsizim konusu açılıyor. Bir de senin kriterlerine zengin eklenmiş.

Üstelik annen, evde kaldın baskısı yaparken...

al benim annemde böyleydi.illa zengin olcak.ben güzelmişim bunu hakkını almalıymışım aslında maksat o değil.hava atcak benim damat şöyle zengin evi var arabası var gibi.bunların egoları niye bu kadar yüksek acabaaa ççok merak etmişimdir.

:110:
Zengin mi?
Zenginseniz ücretli öğretmenlik neden yapıyorsun.
Baban sana bir özel okul açsaydı madem. Yine öylesine çalışırdın.

Su muhafazakar aile tiplerinde açgözlülük anlayışını da bir türlü çözemedim. Müslüman açgözlü olmaz kardeşim. Az ile yetinmeyi insan ayırmamayi bilir.

İnsan sevdiğini aile istemiyor diye bırakmaz. Biraz diretir. Diretmiyorsan yeterince sevmemişsin demektir.

Ailenin senin duygularına, görüşlerine hiç mi saygıları yok?
Hoş muhafazakar ailelerde ebeveynler ne derse o kuralı geçiyor di mi.

Neyse.
Annen zengin is adamı birinin oğlunu bulsun evlenin madem.

Maaşı yerinde, mesleği güzel insanların duyguları ile oynamayın. :KK12:

ZENGİN DAMAT ADAYI İSTEYEN FAKİR GÖNÜLLÜ ANNE....

Bence ayrıldığınız iyi olmuş. Adamı sizinki gibi bir aileden kurtarmışsın. Anneye bak! Sanki ordinaryus yetiştirmiş.

Zengin kiz fakir oglan degil, gozu yukseklerde kaynana ve isi gucu yerinde olan damat.

:KK9:

Su yorumları da tekrar alıntılamak istedim, zira konudan çıkarılabilecek en anlamlı cümleler olmuş.

annen zengin bir damat bul bana kervandan da şıkır şıkır altın varaklı bir ev düzersin artık. çok zengin çay sofralarında, ailenin istediği muhafazakâr hayat tarzına da uyarak, sahip olduğumuz yemek takımlarımızı, boncuklu banyo takımlarınızı birbirimize gösteririz de annene ...

Sanki paşazade, İstanbul'da yalın var Boğaz'a nazır, altında şöforlü araban var sanki de bize burda zengin kız fakir erkek diye konu açmışsın.

Biraz görgü ya, o zengin insanların birçoğunda olanından...
1 ev 1 arabayla olacak şey değil bu özgüven, tövbe tövbeeeee...

şimdi hayatın bazı gerçekleri de var. ben de öğretmenim, eşim özel sektörde. son 2-3 aydır maaşını gecikmeli alıyor ve sadece benim maaşlımla geçindiğimiz bir dönem oldu. büyük şehirdeyiz ve inanır mısınız o ay inanılmaz zorlandık ve kenardan yemeye başladık. üstelik çocuk da yok, sadece ikimiziz. dolayısıyla tek öğretmen maaşıyla büyük şehirde aile geçindirmek çok ütopik. senin de çalışman şart olacaktı. ama zaten bir kadın kesinlikle ekmeğini eline almış olmalıdır benim gözümde, bunun ailesinin maddi durumuyla da hiçbir alakası yok kişinin. dolayısıyla bir elim yağda bir elim balda olsun, ben çalışmayayım keyfime bakayım diyemeyeceğin bir evlilik olacaktı. iki kişi omu omuza hayatı yüklenecektiniz. ve eğer bu çocuğu geçekten sevseydin asla kimsenin lafına bakmazdın. sen b aşk için mğcadele etmemişsin. etmek istememişsin çünkü içten içe annenle aynı kafadasın. önce bunu itiraf et kendine.

Size cevap bile yazmayacaktim ama cumlenizin son kismi cidden irite etti beni... Burda size hayatimi anlatip ben soyleyim boyleyim demiycem, zaten sizi konu sahibi yazip basta cevap vermistim yoksa dikkate bile almazdim.
ve daha fazla burayi isgal etmekte istemiyorum. Size birsey kanitlamak veya hayatimi anlatmak zorunda da degilim ama belliki anlayisiniz kit vede zihniyetinizde kit, hayati etrafinizda gorduklerinizden, kenzi zihniyetinizden ibaret, insanlarida etrafinizdakilerden ibaret goruyorsunuz, cok yazik.
Cok merak ediyorum doktorluk mu cok matah muhtesem birsey turkiye sartlarinda ????? neden kizi layik gormemeyim, ben asil kizin o adami kendina nasil layik gordugune sastim!!!! ama sizin icinizde bir fesatlik oldugundan direk israrla 3. kez beni suclamaya devam ediyorsunuz hemde tanimadiginiz halde. Kiz uzun boylu incecik kugu gibi, dis gorunus olarak cok cok cok guzel adama gore, ayrica calisiyor da ben asil adami kiza yakistirmamistim ilk yazimi dikkatlice okursaniz belki bir ihtimal anlarsiniz ama bu onyargilar ve kafa yapisiyla sanmiyorum ki anlayasiniz.
Ailesinin sirf doktor diye kizlarini yaninda babasi gibi gorunen birine vermelerine tepki gostermistim.
Yani kizi, hayatini, kocasini yada balayi tatilini falan kiskanmadim, yienliyorum beni tanimis olsaydiniz boyle talihsiz aciklamalar yapmazdiniz ama yineliyorum burda kimseye hayatimi anlatmayacagim, sunlari yazmamin tek sebebide belki kafanizi azicikta olsa degistirip ufkunuzu genisletirsiniz diye... Ve hayatta herseyin para pul gezme yeme icme ihtisam olmadigini anlarsiniz diye, cunku benim kiskandigimi dusunen o zihniyetinizde muhtemelen sadece paraya pula ihtisama yemeye icmeye gezmeye deger veren bir zihniyet, yoksa bunu kiskanilacak birsey oldugunu dusunup ortaya surmezdiniz.
Ayrica su aciklamanizda da cok komiksiniz cidden ``biz kadiniz birbirimizi anlariz`` lafina katilmiyorum, kadinlari siniflandirayim ben isterseniz sizde hangi kadin kategorisine girdiginizi dusunun ona gore birbirimizi anlayip anlamadigimiza karar verelim:
1.bir ici fesatlik kiskanclik fitnelik cekememezlik vede eziklik dolu kadinlar var, ve etrafindaki herkesi oyle sanan, etrafindaki herkesin lafini hareketini o sekilde yorumlayan...
2. birde isinde gucunde olan, calisan ureten, kendi hayatini kazanan, baskalarinin sirtindan gecinmeyen, zengin kocaya kapagi atalim yeter zihniyetinde olmayan, kendine ve etrafina saygisi olan, hayatina emek veren kadinlar, anneler var.

birdaha gorusmemek ve yazismamak uzere

iyi gunler
sendede ne çene varmış kuzum:KK48: biz özet gecsende bu kadar şeyi okumasam dicem simdi bi bu kadar daha yazacan:KK48: eğer tarzsın anlattigin gibi olsaydi watsapina mutluyum yazan insana gülmek yerine onun adına memnun olurdun.. neyse tabiki uzerime vazife değil sana asil yaşamında mutluluklar dilerim :KK76:

Back
X