ZENGİN KIZ , fakir oğlan :(

bence ortada zengin kiz fakir oğlan muhabbeti falan yok. siz yalnızca maddi durumununuzu abartmişsiniz .Anneniz sizi 3000 lira maaşli biriyle evlendirmek iştemiyor ama siz saati 10 liraya ücretli öğretmenlik yapıyorsumuz.ustelik yarım sigortayla( kendim öğretmen olduğum için biliyorum bu durumları ) birde o arkadaşin ailesine sormak lazim oğullarını muhtemelen asgari ücretin altında çalışan biriyle evlendirmek isterler mi ?

Öğretmen maaşı begenmicek bi zenginliginiz yok ki. Ev araba yazliktan ne olacak annen baban biraz tuhafmis gercekten. Benim ailemin durumu çok çok çok daha iyidi eşim calismadigi halde kimse ona çalışmiyosun demedi

Ben hiç bir zaman paraya bakan biri olmadım.Hep insan aradım insan adamla bir odada kalmaya razı biriyim yeterki sevip mutlu oliyim.Çocuğunu kendi merakları için harcayan anne babaları anlamıyorum ve haksız buluyorum.Hiç bir gençin sevipte ayrılmasına dayanamıyorum.Ben sevdiğimden ayrılmak korkusu bile bana dünyayı unutturuyor vir anne nasıl olurda evladı açı çekerken buna dayana bilir.Anneler babalar şunu anlamalı ki evlat Allahındır.Kendilerinin kuklası değilki senin iyiliğini düşünüyorum bahanesiyle onları oynatsınlar.Evlat Allahındır biz onlara sadece emanetiz onlarda kendileri yaptılar bizi büyütmek evlendirmek Allahı dini tanıyan biri ile evlendirmekle hükümlüler.Bu kadar.Evlenmekte ise zorluk yoktur o mecburi olan evliliklerde olan kebinlerde batıl sayılır.Bende evlenmezdim sevdiğimle evlenmiyorsam neyime lazım o hayat ya.Her kes düğün ister ama düğünün akşamı her kes evine çekilir o adamla kalan sen olursun....

parasızlıkla iligili okadar çok boşanan çift varki annenin göz
ondan korkmuştur. tabiki mutlu olmanı ister ama anne yüreği kimseyi begendiremezsin

3000 maas kotu degil bence ama anlasilan sizin durumunuz cok cok iyi.Anneler genelde hep en iyisini isterler ama para karin doyurmaz anneniz bunu unutuyor

Bu hikayeye benzer bir durumu annemin kuzeni yaşamış onlar nişanlanmışlar ama annesi bir şekilde bitmesine neden olmuş yinede kendi gözümle görmedim günahını almayayım ama annemle yaşıt kuzeni hiç evlenmedi ve nedeni annenizin aynısını annesinin yapması sakin böyle düşünme bazen aileye de rest çekmek gerekir mutlu olacağını biliyorsan kimseyi dinleme insanız ve mal bizim değil Yüce Allah'ındır. Anneniz gibi düşünenleri dinleyip daha fazla evlilikten soğumayın. Ben en çok burada sizin seven insanın durumuna üzüldüm 3000 tl maaşıyla bile damat aday adayı bile olamamış.

Durumu babanıza aktarmaya ne dersınız.. Aynı fıkırdemı yoksa babanızda_? Evlilikte para önemli değil tabiki.. Siz dengeleri bulabilirseniz.. Asıl zenginlik kendi ekmeğini kazanabilecek güce sahip olmaktır.

her anne baba evladı rahat yaşasın ister ama sizin anneniz abartmış olayı..
yarın bütün paranızı işinizi evinizi kaybetmeyeceğinizin garantisi var mı?
verende Allah alanda.
anneniz keşke bunun biraz bilincinde olsa

annen haklı cnm zaten türkiye şartlarında da açlık sınırı 3000 tl olduğundan dolayı adama fakir gözüyle bakmış.

yapmayın allah aşkına, erkek arkadasınızın aldıgı maaşı 2 kısı çalışıp geçinen insanlar var.

Zengin kiz fakir erkek ... Akil mantık dahilinde iki insandan bahsediyorsak, normal bir ilişkidir.
Ama sanki bana sizde derinde anneniz gibi dusunuyorsunuz gibi geldi.

bundan yaklaşık bir sene önce bir okulda öğrtmenlik yapıyordum . ordaki matematik öğretmeni benden hoşlandı neyse bnde hoşlandım ve benim ilk aşkım oldu . çok güzel 4 ay geçirdik helal çerçeveler içerisinde . sonra yaz tatili geldi ve annem biseyler sezdi anlattım . bu arada bizim çok şükür durumumuz gayet yerinde ben keyfi olarak yapıyorum devlette ücretli olarak öğretmenliği . neyse annem direk kaç para maaş alıyo dedi bende dedim 3000 . resimlerini gösterdim gayet efendi aile yaşantısı bizimle aynı (muhafazakar) . daha bana adını bile sormadan olmaz bu iş dedi . neden dedim bana önüme getire getire bunu mu getirdin dedi . sen ana evine otobüslerle mi gelceksin dedi ki ben çalıştığım okula da otobüsle gidip geliyodum öyle zengin gösterişli şaşalı bir hayat yaşamıyorum . neyse asla olmaz hakkımı helal etmem babana sakın söyleme gözunden düşersin falan filan büsürü şey söyledi. annem herseyin en iyisini olmasını isteyen ve herkes ne der düşüncesiyle yaşayan biri . neyse babama akşam annem çıtlatmış ben inat edince . nasıl anlattıysa babamda gerek yok demiş ve bende bu sebeblerden ötürü bitirmek zorunda kaldım . resmen severek ayrılanlar olduk çok acı çektim ama ailemi ezip geçemezdim . bu meselenin üstünden 7 ay geçti tamamen bitti zaten içimdede . ama annem sürekli ne zaman evlenceksin (yaşım daha 24 ) yaşıtların hepsi evlendi sen kimseyi begenmiyosun diyip duruyo .bugünde aynı mesele oldu bende dedim ki zamanında sen beni istediğim kişiye vermiş olsaydın bende şuan evli olurdum dedim. bunun üstüne utanmıyosun dimi hala dedi onun hiç bişeyi yoktu dedi ( birikim para olarak yani ) sadece güldüm . annemin paraya bu kadar takılması beni deli ediyor ve içimde evliliğe karşı ufacık bisey bırakmıyor . o kadar korkuyorum ki çok zengin ama sevgisiz biriyle evlenicem diye . bu şekilde akşam akşam içlendim :KK42::KK1:

arkadaşlar zenginlikten kastım villalarda yaşayıp yatlarla tatile cıkıp porshe binen biri değiliz . kendi evimiz var yazlık var ve babamın kendi işi tekstil işinde bir de bir arabamız var bu kadar . filmlerdeki gibi değiliz yani yanlış anlamayın .
Anneniz muhafazakarlığı yanlış biliyor evlilik için islamiyetteki öncelikli şart dini vecibelerini yerine getirmesi ahlaklı düzgün bir insan olması sonra birbirini sevip saygı göstermek en son para pul gelir bilmiyorsa araştırsın öğrensin. Muhafazakarım demekle muhafazakar olunmuyor.

bundan yaklaşık bir sene önce bir okulda öğrtmenlik yapıyordum . ordaki matematik öğretmeni benden hoşlandı neyse bnde hoşlandım ve benim ilk aşkım oldu . çok güzel 4 ay geçirdik helal çerçeveler içerisinde . sonra yaz tatili geldi ve annem biseyler sezdi anlattım . bu arada bizim çok şükür durumumuz gayet yerinde ben keyfi olarak yapıyorum devlette ücretli olarak öğretmenliği . neyse annem direk kaç para maaş alıyo dedi bende dedim 3000 . resimlerini gösterdim gayet efendi aile yaşantısı bizimle aynı (muhafazakar) . daha bana adını bile sormadan olmaz bu iş dedi . neden dedim bana önüme getire getire bunu mu getirdin dedi . sen ana evine otobüslerle mi gelceksin dedi ki ben çalıştığım okula da otobüsle gidip geliyodum öyle zengin gösterişli şaşalı bir hayat yaşamıyorum . neyse asla olmaz hakkımı helal etmem babana sakın söyleme gözunden düşersin falan filan büsürü şey söyledi. annem herseyin en iyisini olmasını isteyen ve herkes ne der düşüncesiyle yaşayan biri . neyse babama akşam annem çıtlatmış ben inat edince . nasıl anlattıysa babamda gerek yok demiş ve bende bu sebeblerden ötürü bitirmek zorunda kaldım . resmen severek ayrılanlar olduk çok acı çektim ama ailemi ezip geçemezdim . bu meselenin üstünden 7 ay geçti tamamen bitti zaten içimdede . ama annem sürekli ne zaman evlenceksin (yaşım daha 24 ) yaşıtların hepsi evlendi sen kimseyi begenmiyosun diyip duruyo .bugünde aynı mesele oldu bende dedim ki zamanında sen beni istediğim kişiye vermiş olsaydın bende şuan evli olurdum dedim. bunun üstüne utanmıyosun dimi hala dedi onun hiç bişeyi yoktu dedi ( birikim para olarak yani ) sadece güldüm . annemin paraya bu kadar takılması beni deli ediyor ve içimde evliliğe karşı ufacık bisey bırakmıyor . o kadar korkuyorum ki çok zengin ama sevgisiz biriyle evlenicem diye . bu şekilde akşam akşam içlendim :KK42::KK1:

arkadaşlar zenginlikten kastım villalarda yaşayıp yatlarla tatile cıkıp porshe binen biri değiliz . kendi evimiz var yazlık var ve babamın kendi işi tekstil işinde bir de bir arabamız var bu kadar . filmlerdeki gibi değiliz yani yanlış anlamayın .
Annen nebicim kadin ya
Kendi kizi atanamamis onu bi dusunsun. Sozum ona sana dgl yani

ailenizin muhafazakarligin kelime manasina vakif olmadigi kanaatindeyim. keza peygamberimizin donemin en zengin kadini ile evliliginden sahip oldugu tek evladi Fatima bogazindan doymasina vesile olacak disinda lokma sokmazmis.

Bu kisi ile arkadasliginizin omrunuze bir faydasi olacagina inaniyorsaniz muhabbetiniz baki ancak mumkun oldukca ailenizden muaf olsun.

Ailene direnmen gerekirdi cok cabuk pes etmissin benim esimin maası bile yok biz nisanliyken kendi isini kuruyordu isi bozuldu tekrar her seye en basindan baslayip yeni bir is kuruyor evlendigimizden beri cok calisiyor ama henuz para kazanmiyor, Allaha sukur cok mutlu bi evliligimiz var esimin para kazanacagi emeginin karsiligini alacagi gunleri sabirla bekliyoruz nisanlilik donemiyle beraber 1 yil oldu bu durum 1 yildir para kazanamiyor ki ondan once de asgari ucretle calisiyordu yaslarimiz da buyuk degil daha yeni mezun olduk

Onemli olan kisinin maasinin miktari degil o kisinin karisina cocuklarina sahip cikip cikmayacagi, cimri olup olmamasi, caliskan ahlakli ve durust olup olmadigidir

Ve benim ailem yasadigimiz sehrin en zengin ailelerindendir lakin mutlulugun ve iyi bir evliliğin zenginlikle degil aşkla bakan iki gozle elde edildiğinu bilirler :)

Eşimin ailesinin durumu da tam tersidir zar zor geçinirler

kroomozomm kroomozomm

Son düzenleme:
Back
X