ZENGİN KIZ , fakir oğlan :(

Kiskanmis mi ???? teesuf ederim ben derdinize ortak olmaya calisiyorum siz resmen dalga geciyorsunuz.
Hic isim olmaz, kiskanc bir yapim hic yok ama illaki birini kiskanacaksamda benden her anlamda ustun ve basarili olmasi lazim sanirim (is,meslek,egitim,zengilik,mutluluk,statu, artik ne koyarsaniz koyun buraya) bana gore kiskanilacak degil ibret alinacak kisiler kendileri....
Ama Allah tabiki herkesi evlilignde mutlu etsin, ben sadece annenizin psikolojisine ornek vermek icin demistim.
Para zenginlik benim dunyada tamah etmeyecegim seylerdir, ve esimle evlenirkende hicbirzaman bu tip konulari dert etmedim, etmemde. Insan bir esde paradan once aramasi gereken cok daha onemli kriterler vardir bence ama gunumuzde dedigim gibi herkesin tek kriteri para olmus ve paraya bu kadar deger vermek hickimseye yarar saglamaz.
Konu sahibi değil size bu eleştiriyi yapan..

bundan yaklaşık bir sene önce bir okulda öğrtmenlik yapıyordum . ordaki matematik öğretmeni benden hoşlandı neyse bnde hoşlandım ve benim ilk aşkım oldu . çok güzel 4 ay geçirdik helal çerçeveler içerisinde . sonra yaz tatili geldi ve annem biseyler sezdi anlattım . bu arada bizim çok şükür durumumuz gayet yerinde ben keyfi olarak yapıyorum devlette ücretli olarak öğretmenliği . neyse annem direk kaç para maaş alıyo dedi bende dedim 3000 . resimlerini gösterdim gayet efendi aile yaşantısı bizimle aynı (muhafazakar) . daha bana adını bile sormadan olmaz bu iş dedi . neden dedim bana önüme getire getire bunu mu getirdin dedi . sen ana evine otobüslerle mi gelceksin dedi ki ben çalıştığım okula da otobüsle gidip geliyodum öyle zengin gösterişli şaşalı bir hayat yaşamıyorum . neyse asla olmaz hakkımı helal etmem babana sakın söyleme gözunden düşersin falan filan büsürü şey söyledi. annem herseyin en iyisini olmasını isteyen ve herkes ne der düşüncesiyle yaşayan biri . neyse babama akşam annem çıtlatmış ben inat edince . nasıl anlattıysa babamda gerek yok demiş ve bende bu sebeblerden ötürü bitirmek zorunda kaldım . resmen severek ayrılanlar olduk çok acı çektim ama ailemi ezip geçemezdim . bu meselenin üstünden 7 ay geçti tamamen bitti zaten içimdede . ama annem sürekli ne zaman evlenceksin (yaşım daha 24 ) yaşıtların hepsi evlendi sen kimseyi begenmiyosun diyip duruyo .bugünde aynı mesele oldu bende dedim ki zamanında sen beni istediğim kişiye vermiş olsaydın bende şuan evli olurdum dedim. bunun üstüne utanmıyosun dimi hala dedi onun hiç bişeyi yoktu dedi ( birikim para olarak yani ) sadece güldüm . annemin paraya bu kadar takılması beni deli ediyor ve içimde evliliğe karşı ufacık bisey bırakmıyor . o kadar korkuyorum ki çok zengin ama sevgisiz biriyle evlenicem diye . bu şekilde akşam akşam içlendim :KK42::KK1:

arkadaşlar zenginlikten kastım villalarda yaşayıp yatlarla tatile cıkıp porshe binen biri değiliz . kendi evimiz var yazlık var ve babamın kendi işi tekstil işinde bir de bir arabamız var bu kadar . filmlerdeki gibi değiliz yani yanlış anlamayın .
Muhafazakar bir aileyiz diyorsun ama annenin hali hiç onu göstermiyor zira öyle olsa idi anneniz parasına değil ahlakına bakardı????

bacım iyi yazmışında konu sahibi ben degilim.. :KK48: sen doktorla evlenen esinin kuzenini cekememisin biraz bende belkide mutludur ne biliyosun dedim

Ben de doktoru seçerdm madem ailem muhafazakar madem görücü usulü evlencem. Mantık arar insan :D

Aslinda sizde ogretmen beyde calisinca evinize 6000 tl girecekti az bi rakam olmasa gerek.
Anneniz sanirim meslegini begenmedi.Hakkinizda hayirlisi..

Ben olsam karsimdaki insandan vazgeçmezdim.
Atalarimiz da dememiş mi, güzelligine guvenme bir sivilceye bakar, malina da guvenme bir kivilcima bakar.

Allah korusun tabi ama mal da dis guzelligi de geçicidir. Bunu idrak edebilenler bence mutlulugu yakalar.

Muhafazakar dediginiz ailenizin gorusleri cok yanliş. Sizin adiniza uzuldum, zira boyle bir aileniz var. İnsallah hayattaki gercek erdemlerin neler oldugunu anlarlar bir gun. Ye kurkum ye tarzi insanlardan hic hazzetmem. Kimseye parasi icin deger biçemezsin. O kadar cok ornegini gordum ki, yan komsumun ailesinin kendi ayakkabi uretim yeri vardi, evler arabalar... Sonra maalesef işleri batti ve dunyalari tersine dondu. Evler satildi, borçlar vs...
Ayrica artik atanmis ogretmeni bile kucuk gorenler varsa yuh demeden gecemeyecegim. Ben suan atanmak icin yirtiniyorum resmen!

Damat adayı bence kendini kurtarmış iyi ki olmamış :)
Ayrıca o başlıkta ZENGİN kız, fakir oglan yazarken niye eşit büyüklükte degil ?

Bir diger husus sizin nereniz zengin ayol :KK70:
Sadece maddi durumunuz iyi :)
Yani zenginlik derken ben başka şeyler düşünmüştüm.

Annen çok kötü düşünceli, parada insana şart ki beyefendi zaten çalışıp kazanıyormuş TU. Ama iyide olmuş çoğu arkadaşın yazdığı gibi bencede beyefendinin şansı varmış, bırakılmış.
Bence sen bu cahil düşünceli ailenden sıyrılıp kendi ilkelerine göre yaşamaya bak. Yoksa çooook mutsuz olursun, ne demişler PARA İLE SAADET OLMAZ.
Zenginlik kalpte olsun, Allah onu nasip etsin cümlemize

Muhafazakar anneniz muhafaza etmesi gereken değerleri şaşırmış galiba. İyi insan olmak, iyi bir eş olmak, dürüstlük vs. Bir hatırlatın anacığınıza

Güvenme malına bir kıvılcım yeter demişler
Anneniz bu görüşteyken sizin işiniz zor.
Parası olsun saygısız kaba olduktan sonra ne işe yarar ki?
Bence bu tür gönül işlerinizi babanızla teyzeniz falan varsa onlarla konuşun
Yoksa anne engeline takılırsın

bakın bende zengindim.. memurdum ama fakir bir aileye düştüm.. eşim fakir ailenin oğluydu. düğünleri bile kredi çekerek yaptılar onlarda.. 900 lira ödüyolar düğün kredisini.. 3 sene. hemde. evleneli 2 sene oldu çok şükür mutluyuz... evlilkte sevgi saygi varsa herşey var demektir.. bu dünyada misafiriz.. ölünce tüm malini götürebilirmisin? herşeyini alabilirmisin? dünyada kaliyo hepsi.. para mi eşya mi hepsi oyun..

Benim ailemin de eşimin ailesine göre durumu çok çok iyiydi. Ben kira yüzü görmemişken şimdi uygun fiyata kiralık daire bakıyoruz. Fakat mutlu muyum, sonuna kadar. Yine olsa yine eşimle evlenirim. Eşimden annemler de çok razı, oğullarından öne koydular onu. Önemli olan insaniyettir, zengin ama mutsuz bir hayatınız mı olsun istiyor anneniz?

Öğretmen fakir mi şimdi?
Biz fakir miyiz yani..
Elhamdulillah..
Kaldı ki sen ücretli öğretmensin onun yanında. .
Ben zenginlik ararken sadece paraya değil. . donanıma bakarım şahsen. .
Buna kalp ve akıl da dahil..

bundan yaklaşık bir sene önce bir okulda öğrtmenlik yapıyordum . ordaki matematik öğretmeni benden hoşlandı neyse bnde hoşlandım ve benim ilk aşkım oldu . çok güzel 4 ay geçirdik helal çerçeveler içerisinde . sonra yaz tatili geldi ve annem biseyler sezdi anlattım . bu arada bizim çok şükür durumumuz gayet yerinde ben keyfi olarak yapıyorum devlette ücretli olarak öğretmenliği . neyse annem direk kaç para maaş alıyo dedi bende dedim 3000 . resimlerini gösterdim gayet efendi aile yaşantısı bizimle aynı (muhafazakar) . daha bana adını bile sormadan olmaz bu iş dedi . neden dedim bana önüme getire getire bunu mu getirdin dedi . sen ana evine otobüslerle mi gelceksin dedi ki ben çalıştığım okula da otobüsle gidip geliyodum öyle zengin gösterişli şaşalı bir hayat yaşamıyorum . neyse asla olmaz hakkımı helal etmem babana sakın söyleme gözunden düşersin falan filan büsürü şey söyledi. annem herseyin en iyisini olmasını isteyen ve herkes ne der düşüncesiyle yaşayan biri . neyse babama akşam annem çıtlatmış ben inat edince . nasıl anlattıysa babamda gerek yok demiş ve bende bu sebeblerden ötürü bitirmek zorunda kaldım . resmen severek ayrılanlar olduk çok acı çektim ama ailemi ezip geçemezdim . bu meselenin üstünden 7 ay geçti tamamen bitti zaten içimdede . ama annem sürekli ne zaman evlenceksin (yaşım daha 24 ) yaşıtların hepsi evlendi sen kimseyi begenmiyosun diyip duruyo .bugünde aynı mesele oldu bende dedim ki zamanında sen beni istediğim kişiye vermiş olsaydın bende şuan evli olurdum dedim. bunun üstüne utanmıyosun dimi hala dedi onun hiç bişeyi yoktu dedi ( birikim para olarak yani ) sadece güldüm . annemin paraya bu kadar takılması beni deli ediyor ve içimde evliliğe karşı ufacık bisey bırakmıyor . o kadar korkuyorum ki çok zengin ama sevgisiz biriyle evlenicem diye . bu şekilde akşam akşam içlendim :KK42::KK1:

arkadaşlar zenginlikten kastım villalarda yaşayıp yatlarla tatile cıkıp porshe binen biri değiliz . kendi evimiz var yazlık var ve babamın kendi işi tekstil işinde bir de bir arabamız var bu kadar . filmlerdeki gibi değiliz yani yanlış anlamayın .

Muhafazakar bir bayanın 3000 lirayı alnının teriyle kazanan biri için "Getire getire bunu mu getirdin?" "babana bir şey söyleme gözünden düşersin" demesi çok ama çok çirkin! :(

başlığa bakıp ben de sizi milyoner, fabrikatör filan sandım. allah yokluğunu göstermesin ama bir ev, bir yazlık ve bir arabayla zengin olunmuyor ki. hoşlandığınız kişiyle aranızda maddi uçurum, sınıf farkı filan yok, şayet eviniz yalı, yazlığınız monaco'da villa, arabanız da maserati değilse.

Ben genelde annelerin haksız olduğunu düşünmeyenlerdenim ve yavrularını hayatta en iyi şekilde görmek istediklerinden eminim.

AMMA velakin çocuk 3000 tl maaş alıyor ve birikimi yok diye etiket yapıştırılması ne kadar saçma ne alaka ?
Adam etiket sahibi üstelik ,fakat sizinde sırf aileniz istemiyor diye mucadele etmeden bırtakmanızıda yadırgadım açıkçası
Zamana bırakabilirdiniz bence !sanırım sizde aşırı bağlı değildiniz belliki sevgilinize.

YANİ yoktan var edenin rabbim olduğunu aynı şekildede karun kadar zengin olsada bunu allahın bir dakikada alacağının farkında değiller.Büyük konuşarak yanlış yapıyorlar.
Çok zengin olur size dünyayı dar eder peki bunun nasıl hesabını verecekler !Bunuda düşünemiyorlar mı ?

Anneler evlatları için hep en iyisini ister ama sizinki sadece maddi konularda istiyor sanırım ayrıldığınız kişinin karakteri ruhu kişiliği hiç mi önemli değildi direk maddi durumuna takıldınız 24 yasında biri olarak kendi kararlarınızı alamamanız korkunç umarım ilerde pişman olmazsınız mutsuz bir evlilik yapıp

3000 TL az maaş mı:KK57: muhafazakar(!) ailene birilerinin hatırlatması lazım bir söz var bununla ilgili:

Eldeki mal ile gururlanmak doğru değildir. Mal er geç bir gün yok olacak fakat hesabı kalacaktır. Atalarımız demiş ki:
Boşuna gururlanma deme var mı ben gibi!
Bir Tersten bir rüzgâr eser savurur harman gibi.

Back
X