Annenize soyleyin bir kadinla erkek sevgi saygi haricinde birbirleriyle baska emeller icin evlenirlerse (guzellik veya para, statu) o kisi o ugruna evlendigi seyin sefasini suremezmis. Akli basinda buyukler hep boyle derler.
Valla devir cidden para devri olmus, millet sadece parasina bakiyor artik damat adayinin bende goruyorum etrafimda orneklerini, kuzenlerimin ikiside kendilerinden yasca buyuk fiziksel olarak resmen yanlarinda abileri gibi duran adamlar la evlendiler malum nedenlerden. Daha gecen esimin kuzenini bir polis istemis ailenin sozu gecen kadinlari toplanip adayin meslegini ve maddi durumunu begenmemisler veto etmisler, kizin fikrini falan sormak yok bu arada. Bir sonraki kismet ise kizdan 10 yas buyuk yaninda babasi gibi duran (abartmiyorum) bir doktordu hemen kizi 2 ayda nisan dugun paketleyip tepside veri verdiler, agzim acik kaldi. Bunlar bide muhafazakar dini butun insanlar sozum ona... Kiz ne yapti derseniz daha 2 aylik tanidigi taze esiyle balayinda iken whatsappinda durumuna: kalpler ask huzur mutluluk falan yazmis, esim gulerek gosterdi. Benim yine agzim acik kaldi vay arkadas dedim vaaaay vaaay. Devir ne devri olmus ask da huzur da sevgide saygi da hersey para olmus , tum degerleri bir torbaya koymusuz karsiliginda para oldumu hepsini kaldirip atabiliyoruz artik....