• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zayıflamak İstiyorum ama Olmuyor

imeldaguney

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2011
693
1
116
İstanbul
Kızlar merhaba,

24 yaşında 1.68 boyunda, 75 kilo bir bayanım,kilolar genellikle göbek bölgemde toplanmış durumda.
İnsanların zayıfla demesinden gına geldi artık. Çok fazla kilolu durmuyor vücudum bundan eminim fakat 10-15 kiloyu son 2-3 yılda aldığımdan dolayı sanırım insanlarda böyle bir tepki yaratıyor.
Ben de rahatsız olduğum noktalar var tabii özellikle göbek sorunumla ilgili,
Ama kilo veremiyorum,ekmeği kessem gene boğazımı tutamıyorum, pilava vs.sarıyorum.Ama o kadar da çok yemiyorum, şu an masabaşı çalışma düzenimin kilo almamda ve veremememde çok büyük etken olduğunu düşünüyorum.

Ne yapabilirim?bir an önce zayıflamaya başlamak istiyorum

Tavsiyelerinizi bekliyorum kızlar

aynı sorun bendede var ve sanırım masabaşı çalışanların çoğu bu problemle karşılaşıyor
bende çok uğraşıyorum kilo vermeye, senin dediğin gibi, göbek ve bel kısmı var bendede, bende kendimi tombul hissediyorum, ama elimden birşey gelmiyor. ekmek fazla tüketmiyorum, doğru dürüstte yemek yemiyorum zaten ama yinede kilo falan veremiyorum çünkü hep oturuyorum

cnm ben şu anda diyetisyene gidiyorum ve 12 kilo verdim hiç spor yapamadım (kilo verme durunca yapılacakmış) ve masa başı işte çalışıyorum ve herseyi yiyorum. pizza,hamburger,makarna,iskender vb... eğer imkanın varsa yardım al cnm. bünyene göre diyet yap

Ben de bugün diyetisyene başladım. 10 sene 45 kilo bir hatun idim. Her sene yarım kilo, bir kilo alarak 55 kilo oldum. 55 ile hamile kaldım. Doğum sonrası bir aldım bir verdim. Süt yapacak diye yedim durdum. Dün 59 çıktım. Diyetisyen seansları normalde pahalı ama Kızılay'ın Tıp Merkezleri'nde 50 TL. Gayet de güzel bir liste verdi bana. "İlk 15 gün sıkı olacak diyet, sonra esneteceğiz" dedi, buna rağmen çok zorlamadı beni ilk gün. Tavsiye ederim. Yoksa sekiz saat oturarak gitmez bu göbekler, kalçalar.

cnm ben şu anda diyetisyene gidiyorum ve 12 kilo verdim hiç spor yapamadım (kilo verme durunca yapılacakmış) ve masa başı işte çalışıyorum ve herseyi yiyorum. pizza,hamburger,makarna,iskender vb... eğer imkanın varsa yardım al cnm. bünyene göre diyet yap

biraz daha detay verebilirmisin gülşahçım

Ben de bugün diyetisyene başladım. 10 sene 45 kilo bir hatun idim. Her sene yarım kilo, bir kilo alarak 55 kilo oldum. 55 ile hamile kaldım. Doğum sonrası bir aldım bir verdim. Süt yapacak diye yedim durdum. Dün 59 çıktım. Diyetisyen seansları normalde pahalı ama Kızılay'ın Tıp Merkezleri'nde 50 TL. Gayet de güzel bir liste verdi bana. "İlk 15 gün sıkı olacak diyet, sonra esneteceğiz" dedi, buna rağmen çok zorlamadı beni ilk gün. Tavsiye ederim. Yoksa sekiz saat oturarak gitmez bu göbekler, kalçalar.

sen 8 saat masabaşındaysan şanslısın :1: ben 10 buçuk saat masa başındayım

Son düzenleme:
bende masabaşı çalışıyorum evlendikten sonra hemen kilo almaya başladım normalde 45 46 arasındaydım bir senede ilk önce 55 oldum sonra napıyorum ben dedim biraz dikkat ettim 52 ye düştüm ara verdim sonra zor geldi biraz. şimdi tekrar başladım özel bir diyet yapmıyorum kesinlikle listem yok sağlıklı besleniyorum kepek ekmek tüketiyorum sabah kahvaltılarımı çaysız ama çok güzel yapıyorum ara öğünde elma muz ya da hangi meyve olursa ondan yiyorum. öğlenleri iş yerinde yeme pek eğer yemekleri yağlıysa salatalarından verdikleri yoğurtlardan falan ye yanına kepek ekmeğini ve evde akşam yaptığın yemekten al akşamları hafif yemek ye ve yemekten sonra yürüyüşe çık şöyle 30dk falan tempolu yürüş yap zaten 1 2 kilo vermeye başlayınca ondan sonra hırslanırsın zaten

Diyetisyene gitmeyi düşündüm fakat vereceği menüler falan, hazırlaması zor olur diye gitmedim, açıkçası fazla üstünde de durmadım.

Ama başka çaresi yok sanırım

bu diyetetisyen olayı nasıl birisi beni aydınlatsın
ne kadar sıklıkta gidiliyo
liste hazırlıyormuşi bu liste sabitmi kalıyo falan
bu bilgileride verin bana

detay istiyorum

bu arada benim boyum 1.66 kilom 55

Diyetisyene gitmeyi düşündüm fakat vereceği menüler falan, hazırlaması zor olur diye gitmedim, açıkçası fazla üstünde de durmadım.

Ama başka çaresi yok sanırım

gerçi haklısın...bende hazırlıyamam diyetetisyenin verdiklerini.. :43:

sen 8 saat masabaşındaysan şanslısın :1: ben 10 buçuk saat masa başındayım
Ay sorma. Burada bir ara vardı, masabaşı çalışanların konusu. Orayı mı güncellesek acaba? Ben bir mesaj atalım hep beraber oraya geçelim, eski tecrübelerden de faydalanmış olalım. Ne dersiniz arkadaşlar? Benim son yazdığım mesajlarda görebilirsiniz konuyu.
bende masabaşı çalışıyorum evlendikten sonra hemen kilo almaya başladım normalde 45 46 arasındaydım bir senede ilk önce 55 oldum sonra napıyorum ben dedim biraz dikkat ettim 52 ye düştüm ara verdim sonra zor geldi biraz. şimdi tekrar başladım özel bir diyet yapmıyorum kesinlikle listem yok sağlıklı besleniyorum kepek ekmek tüketiyorum sabah kahvaltılarımı çaysız ama çok güzel yapıyorum ara öğünde elma muz ya da hangi meyve olursa ondan yiyorum. öğlenleri iş yerinde yeme pek eğer yemekleri yağlıysa salatalarından verdikleri yoğurtlardan falan ye yanına kepek ekmeğini ve evde akşam yaptığın yemekten al akşamları hafif yemek ye ve yemekten sonra yürüyüşe çık şöyle 30dk falan tempolu yürüş yap zaten 1 2 kilo vermeye başlayınca ondan sonra hırslanırsın zaten

Aslında sen benden şanslısın, oturmamıştır o ani alınan kilo. Benim dezavantajım çok yavaş kilo almış olmam. İyice yapıştı üstüme yılda bir kilo bir kilo.

Ay sorma. Burada bir ara vardı, masabaşı çalışanların konusu. Orayı mı güncellesek acaba? Ben bir mesaj atalım hep beraber oraya geçelim, eski tecrübelerden de faydalanmış olalım. Ne dersiniz arkadaşlar? Benim son yazdığım mesajlarda görebilirsiniz konuyu.

Aslında sen benden şanslısın, oturmamıştır o ani alınan kilo. Benim dezavantajım çok yavaş kilo almış olmam. İyice yapıştı üstüme yılda bir kilo bir kilo.

hani nerde, son mesajın başka

CANIM seni 1. TAKIMA davet ediyorum, diyet bölümünde, Diyet Gruplarinda... CUMA zayiflama yarismadinda..
gel bize...

ve zayiflamak isteyen herkese söylüyorum, ben 13 kilo verdim DUKAN DIYET ile...
sirf protein ile besleiyorsunuz ve SINIRSIZZZZZ yiyorsunuz, 15.8 den beri rejimdeyim ve bikere AC oldugumu bilmem!!!

sorulariniz olursa özelden sorabilirsiniz

yok ben dediğin gibi 4 ayda falan aldım o kiloyu halbuki insan annesinin evinde daha rahat hatta annem sürekli ye diye içimi şişirirdi ama benim problemim eşimin gece oturuken abur cubur yeme sevdası bana da bulaştırmıştı çerez cips cola falan sonra kestim hepsini. ama benimde dezavantajım şu aldığım kiloyu sırf basen bacak ve popodan alıyorum üstüm zayıf altım kilolu çok acayip oldu orantılı alsaydım bari neyse diycektim.

Diyetisyen şöyle yapıyor. Önce boy kilo ve yağ oranı ölçüyor. Sonra genel sağlık sorularını soruyor. Kronik hastalık filan var mı diye. Sonra ne kadar süreçte nasıl kilo aldığını öğrenmeye çalışıyor sonra da günlük neler yaptığını neler yediğini soruyor. Senin iş durumuna, yeme düzenine, aile hayatına göre bir liste yazıyor. Mesela benim işyerinde öğlen yemek çıkıyor ondan yararlanarak neler yiyebileceğimi düşünerek planladı. Akşam da ona göre oluyor işte. Tek değiştirdiği şu oldu,i ben evden kahvaltı yapmadan çıkarım, kahvaltıyı evde yapmamı zorunlu tuttu. Çünkü işe kadar yolum uzun, uyandıktan sonra 2 saat kadar aç kalmam çok zararlıymış. Sevip sevmediğimiz yiecekleri de dikkate alıyor. İşi en kolay hale getirmek için uğraşıyor. Yani özel bir yük getirmiyor insana. Ben sadece ara öğün için meyve ve kuruyemiş getirdim yanımda normal bir günden farklı olarak.

CANIM seni 1. TAKIMA davet ediyorum, diyet bölümünde, Diyet Gruplarinda... CUMA zayiflama yarismadinda..
gel bize...

ve zayiflamak isteyen herkese söylüyorum, ben 13 kilo verdim DUKAN DIYET ile...
sirf protein ile besleiyorsunuz ve SINIRSIZZZZZ yiyorsunuz, 15.8 den beri rejimdeyim ve bikere AC oldugumu bilmem!!!

sorulariniz olursa özelden sorabilirsiniz

Geleyim canım ama dukan mı uygulamak zorundayız orda?

Back