Zayıflamak İsteyenlerin Paylaşım Alanı ( Yöntemlerimiz ve Deneyimlerimiz )

Kalori hesabı çok önemli Kadınların Günde 2000 koloriye ihtiyacı var bu rakamı 1500 e düşürün hem vucuttan toksinleri atacaksınız hem zayıflayacaksını nir kalori cetveli çıkarın internetten hangi gıda ne kadar diye her zaman aldığınız kaloriyi azaltın ....

EVET ARKADAŞLAR BENDE HEYHAYATA KATILIYORUM.BIRAZ SAKİN OLUN VE BEN BAŞARICAM DEYİN.DARAĞACINDA DEĞİLİZKİ .BİZ ZAYIFLAMASAK DÜNYADA BATMAYACAK.HEM BU NE ACELE KOLAY VERİLEN HER KİLO +1 YADA + 2 OLARAK GERİ ALINMAYA MAKHKUM.YAVAŞ YAVAŞ YEMEK YEME ALIŞKANLIĞIMIZIZA DEĞİŞTİREREK BÜNYEMİZİ YORMADAN KİLO VERMELİYİZ.VÜCUT AÇ KALDIKÇA KENDINI KORUMAYA ALIYOR VE METABOLİZMA YAVAŞLIYOR.AZ YIYELİM SIK YIYELIM.

VE LÜTFEN GRAM İŞİ KİLO VERMEYİ HESAPLAMAYIN.1 KG 300 GR VERDİM YOK 100 GR GERİ ALDIM FALAN BU SİZİN MORALİNİZİ HEP BOZUYOR.
KİLOLUDA OLSAK BİZLER BİRER ÇİÇEĞİZ. a.s

canım bence bunları buraya yazmamalısın bız bırbırımızı motıve etmek ıcın yapıyoruz ayrıca az ve sık yedıgın zaaman gerı alabılıosun bı yerde okudum 3 ögun yıyınce yagdan yakıosun .. herkesın kendıne göre bır yöntemı vardır ..

Metabolic Balance sistemi

Dr. Wolf Eckhart Funfack'e göre; az ve sık yiyerek kilo verenler kalori yakıyor, diyeti bırakınca verdikleri kiloları hemen geri alıyorlar. 'Metabolic Balance' sisteminde ise yağ yakıldığı için kilolar geri gelmiyor.
* Birçok diyet ana kural olarak az ve sık yemeyi önerirken, siz tersini öneriyorsunuz, neden?
Herkes sık yemeyi önerebilir ama unutmamak lazım ki, vücudun besinleri rahatlıkla sindirebilmesi için makul bir dinlenme zamanına ihtiyacı vardır. Her ara öğün metabolizmanın dengesini bozarak, insülin düzeyini yükseltiyor ve acıkma ataklarını tetikliyor. 'Metabolic Balance' sisteminin en önemli kurallarından biri, günde üç öğün yemek. Diğeri de öğünler arasında beş saat ara vermek. Bu nedenle beş saatlik mola süresine sadık kalmak büyük önem taşıyor. Beş saat aralıkla beslenince, vücutta insülin seviyesi düşüyor ve yağ yakımı gerçekleşiyor.
* Yani az ve sık yemek bir diyet masalı mı?
Sık ve az yediğiniz zaman kalori yakarsınız. Dolayısıyla diyeti bırakıp normal beslenmeye dönünce, vücut kalori kaybettiği için verdiğiniz kiloları kolayca geri alırsınız. Biz buna 'Yoyo etkisi' diyoruz. Oysa 'Metabolic Balance' ile kalori değil de yağ verdiğiniz için, kolayca kilo almazsınız

tabiki.amam ben burda kimsenin motivesini boacak bişey yazdığımı düşünmüyorum.aksine gayet hoş şeyler yazdım ve iyi niyetle.zaten her insanın metabolızma hızı ve bünyesi tabiki farklıdır.
Ve her kişi kendi vücudunu anatomik yapını az çok bilir ve buna göre kendıde bı yöntem geliştirmiştir.ben doğru olanı dediğimi düşünüyorum bugüne kadar tüm doktorlar bunu savundu.az ve sık yemelıyız derken abartın demedımki ben.3 öğün sağlıklıdır ara öğünlerdede bunu meyveyle geşiştirebilir.buda bi öğündür.ama kilo yapmaz.vücut kendini korumaya alıp yağları depoluyor metabolizma çalışmayınca.ben bunu demek istemiştim.
Motivesi bozulan arkadaşlar varsa özürdilemeyi kendime borç bilirim.ama burda amaç sağlıklı ve morali yüksek biçimde zayıflamaksa bende sonuna kadar yanınızdayım.

2.Açlık Karşısında Nasıl Dayanıklı Olunabilir: Açlık hissini duyar duymaz hemen bir şeyler atıştırmaya kalkmayın ve on dakika bekleyiniz. Belki bu süre içinde ortaya çıkan o açlık arzusunun önüne geçmiş veya açlık durumunuz herhangi bir gıda almadan da azalmış olacaktır. Bu durumda hemen bir bardak su içiniz. Mideniz dolduğunda doyma refleksi sayesinde açlık hissinizi kandırmış olacaksınız. Mide dolduğu için açlığı daha iyi tolere edebilirsiniz.Yanınızda limon varsa bir dilim kesip suyunu içiniz.İçilen bir dilim limon suyu açlık hissini azaltacaktır. Büyük öğünler yerine daha sık aralıklarla az gıda yiyiniz. Doyma dorumu beyinde kontrol edilen bir merkez sayesinde yapılmaktadır. Ara öğünleri zevk alarak bekleyiniz. Açlık hissinden uzak durmanın diğer bir şekli ise hareket halinde olmaktır. Sadece kalorinin sınırlanması ile olan bir diyet uzun vadede başarılı olamaz. Onun için kalorinin sınırlanmasının yanı sıra aynı zamanda egzersiz yapmak ve hareket halinde olmak bir o kadar önemlidir.
Not: Hareketlilik paralelinde verilen kilolar kalıcı olarak verilmiş olan kilolardır.

3.Su İçmek zayıflatır: Birçok kişi sinirli ya da üzgün olduklarında ilk iş olarak buzdolabına yönelir. Çünkü bu zamanlarda vücutta salgılanan endorfin hormonu iştah açar ve bizi yemeye yönlendirir. Oysa bu durumda yapılacak en yararlı şey su içmektir. Çünkü su, endorfin hormonu salınımını bloke ederek gereksiz yemek yemeyi engeller. Kabızlığı önler. Yeterli su alınmadığı zaman beden ihtiyacı olan
suyu bağırsaklardan çektiği için kabızlık oluşur. Yemeklerden önce içilen su tokluk hissi verir.Yağların vücutta depolanmasını önler. Karaciğerin başlıca görevlerinden biri de depolanmış yağları enerjiye çevirip, yakmaktır. Ancak böbrekler yeterli su alamazsa karaciğer iyi çalışmaz ve yağlar bedende depolanır. Vücudumuz yeterince su alamazsa bunu bir tehlike gibi algılayıp suyu saklamaya başlar. Bu da vücutta su toplanmasına özellikle el ve ayaklarda ödem oluşumuna neden olur. Bu yüzdendir ki kişinin gün içinde yeterli miktarda su içmesi çok önemlidir.
Not:Eğer günde 1 saat spor yapıyorsanız, bu miktarı 1 litre arttırmanız gerekir. Genelde insanın 8 bardak (2 litre) suya ihtiyacı vardır. Ancak kilolu kişilerin metabolizmalarını hızlandırmaları için daha fazla su tüketmeleri gerekir. Uzmanlar bunu fazladan her 12 kilo için 1 bardak su olarak ifade etmektedir.

4. Zayıflamada Elma Vazgeçilmez: Elmada yalnız 50 kalori vardır ve içinde bulunan petkinden dolayı doyurucudur. Zayıflamak için harika bir meyvedir. Düşük kalorili olduğu için kilo almayı önler, kan şekeri ve yüksek tansiyon için de oldukça faydalıdır. Elmadaki petkin maddesi, zararlı kolesterolü (LDL) düşürür; atardamarları koruyan faydalı kolesterolü (HDL) yükseltir. Elmadaki etkili maddelere yeni keşfedilen "Phenylalanin" de eklendi. Bu madde, vücutta bulunan ve kalbin çalışmasında destek olan Q enzimini faaliyete geçirir.

Zayıflama yöntemleri adı altında birçok uygulama yapılıyor. Ancak her uygulamanın uzmanı tarafından ve dengeli beslenmeye destek vermek amacıyla yapılmasına dikkat edilmeli. Fiziksel ve psikolojik sağlığı tehdit edecek açlık rejimlerinden kaçınılmalıdır.

Verilen kiloların geri alınmaması için 3 yol:

· Vücudun yapısına göre bir diyet uygulanmalı ve bu diyet bozulmamalı. Uzmanın rejimine mutlaka uyulmalı ve hiçbir koşulda diyet bozulmamalı.

· Normal hayata geçiş diyeti uygulanmalı. Eğer birden eskisi gibi beslenmeye başlanırsa vücut verdiğini fazlasıyla alır ve bir dahaki diyete kendini hazırlayarak yediğinizi depolar. Diyetten sonra normal beslenmeye yumuşak geçiş dönemi şarttır.

· Kişi diyet sonrası iki ay aynı kiloda kalmalıdır. Ancak diyetten sonraki iki ayda bir kilo alırsa bu sorun yapılmamalıdır; zira alınan bu bir kilo ile vücut yeni kilosuna uyum sağlamaya başlamış demektir.

günaydın hatunlar,nasılsınız? sempatikciğim dün akşam tartıldım yatmadan önce aynı kilodayım bir değişiklik yok,ben genelde sabah aç karnına tartıldığımdan olabilir ama sen beni 58 olarak kabul et verdiysem haftaya birinci olurum :))

gunaydin kizlar bende simdi kalktim spor yapcem bugun kaydirigubbakcemile2yoksa bu yaglarin ve kilolarin gidecegi yok anam zaten hergun erken kalkiyorum artik duzenli sporumu yapcam gecen sene duzenli yaparak baya vermistim simdi yine baslicam ay tembel olmak istemiyorum sengözlerimebaksanabartik spor spor spor sonra gorusuruz kizlarşakkıdı

valla katılıyorum kızlar.spor yapınca kuş gibi oluyosun sanki.ama ben bayağı kalaslaşmışımki 4,günümde her yerim ağrıo valla yürüyüş artı aletlere gırıyorum parkta her yerim acıo ama pes etmek yok bunlarda gececk zamanla sabah zaten uyuyamıyorum yurumek ıyı oluyor.herkese selamlar

ne güzel ya gündüz spor yapabiliyorsunuz, bu fırsatı sonuna kadar kullanın derim.başka türlü zayıflanmıyor çünkü hareket,hareket....

hihoyyytohh ohh geldim cok sukur sporumu yaptimkaydirigubbakcemile2 1 saat nivea body yaptim cok guzel oldu hic bir yerimde agri yok zaten arada yapiyordum sporu ama artik hergun yapcem sonra ilik dusumu aldim kahvaltimida kk dolasarak yaptim ohcokacimcoook

sabah yediklerim
1dilim ekmek krem peynir ve recel surulmus
yarim kase musli
1 kase yorgurt 5 adet zeytin 1 domates ve 1 fincan cay

sonrada okulda acikirsam 4 adet kepekli biskuvi ve meyve suyu iccem
simdide pizza yapcem aksama ama az yicem kizlar sozcokacimcoook:1closedeyes:

ne güzel ya gündüz spor yapabiliyorsunuz, bu fırsatı sonuna kadar kullanın derim.başka türlü zayıflanmıyor çünkü hareket,hareket....

ya evet gercekten sabah sporu cok iyi geliyor insana zaten erkenden kalkiyorum esim ise erken gidiyor sonrada yatmiyorum spor ev isi yemek derken okul aksam yemek bulasik yatarkende tibetin genlik hareketlerini yapiyorum

herkese meraba,dundenberi stedeki sorundan dolayi yazamadim.
bugun sporumu yapamadim malesef sabah hava kötüydü çikamadim disari.
evdede islerim vardi.bugunku yediklerim
sabah bir dilim kepekli ekmek,krem peynir,yesil cay.
öglen, bir tabak pirinç salatasi,portakal suyu,arada kahfe içtim,yarim kasede cekirdek ,bir tane marmelatli biskuvi yedim,aksamda salatalik,domates,yogurt yedim,birde meyveli yogurt.sonrada canim nutella cekti iki tatli kasigi yedim valla.sogan suyumun bugun sonuncu gunuydu.

gunaydin kizlar nasilsiniz,ben iki gundur giremedim nete ,hic zamnim olmadi bugun misafir vardi dunde tum islerimi halledim dedim ,aksamda baya pasta borek ugrastim 2 de yattim ,simdi yine onlarla ugrastim ,ayagimin ustunde duramiyorum daha hazirlan su bu of valla
amma bi gorun neler neler yaptimda yemem yaparken gozum doydu valla
bide feci sekilde midem agriyo, hic moralim yok hala sislikte devam ediyo
yeni listeyi duzenleyemedim bi nasil olsa ayni kisiyiz bugun misafirlerden sonra bos kalinca duzenlerim

4-11 mayis arası zayıflama yarışmasında olanlar​

sympathique.............................56

moonserose0………………….....58

princess of rain…………….…..…68

whitehall...................................72.6

Hatice27....................................66.5

bambaskaben.............................53

bilgen35.....................................84.8

Not: arkadaslar lutfen yarismada oldugumuzu unutmayalim ,kilo bildirimi yapmayanlari o hafta listeden cikarcam ,ve lutfen paylasimda bulunalim

günaydın günaydın hatunlar şükür kavuşturana,sempatikciğim ellerine sağlık ben yokken neler yapmışsın :)) hepsinden yemedin değil mi?
rain,hatice çok iyi gidiyorsunuz özellikle hatice senin soğan suyu sonucunu çok merak ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…