• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zayıflamak İsteyenlerin Paylaşım Alanı ( Yöntemlerimiz ve Deneyimlerimiz )

Arkadaşlar merhaba, uzun bir süredir foruma giriş yapmamıştım çocuk ev is derken geçip gidiyor zaman... Ancak şuan itibariyle sizlerin desteğine çok ihtiyacım var.18 mart itibari ile ilk kez bir diyetisyene gitmeye karar verdim o gün tartıldığımda 62 kiloydum nisan sonuna kadar en azından 55e inmekti hedefim..yine kadınlar kulübünde ve internette iyi sonuçlar alındıgını duyduğumdan Maltepe Tıp Merkezindeki diyetisyen Elif hanıma gittim bu cuma kontrolüm olacak amaaa tartıya çıktığımda ibre 61 gösteriyor...çok mutsuzum 15 günde 1 kilo verdiysem nisan sonuna kadar nasıl 55e gelicem :( bir hafatada 5 kilo verenleri okudukça moralim daha da bozuluyor:( çok mutsuzum çoookkk...:5:

Arkadaşlar dün gece sizinle diyetimin iyi gitmediği ile ilgili kaygılarımı paylaşmıştım ama maalesef herhangi bir yorum alamadım henüz..şuan resmen diyetimi bırakma noktasina yaklaştım mutsuz ve umutsuz ve yapayalnız...:50:

kızlar 2012 şubat ayında 84,5 kilo idim...
kasımda 81 ...
veee şimdi 71,5 kiloyum...
nasıl mı verdim
ilk önce şu 9 lu çay bende işe yaradı ama öyle pakette alınan değil gidip aktardan gram gram aldım
öyle sürekli de kullanmadım
1 ay kullandım 1 ay durdum
bunun yanında yemeklerime de dikkat ettim
ekmeği yağı azalttım
ama spor yapamadım
çünkü ocak ayında yeni kasık fıtığı ameliyatı olmuştum
bi de spor yapabilseydim cillop gibi olacaktı...
kendime güvenim geldi ayol
şaçlarımı boyattım yaptırdım
yeni kıyafetler aldım hepsi bol geliyordu çünkü...
şimdi eskisi gibi olmayayım diye dikkat ediyorum... ederkende gram gram yine veriyorum
hani bana alkış ...

çok kısa bir zamanda 3 kilo vermiş bulunmaktayım hemde epey kısa bir ay bile değil bir kaç haftada ne kadar mutlu olduğumu anlatamam.
hemen yöntemlerimi yazıyorum.

ilk başta diyet uygulayayım dedim ve iki üç hafta uyguladım ancak hiç kilo veremediğimi gördüm. diyet çok kısıtlayıcı ve çoğu zaman uyamıyorsun bu yüzden bende diyeti bir kenara bırakıp kendi yöntemimle zayıfladım.

öncelikle sabah kahvaltısını yaptım. bu önemli saat kaç olursa olsun kahvaltı yapın. bi dilim ekmek, peynir, reçel ve yumurta yiyin, çay için kendinizi kısıtlamayın. en büyük hata bunda ben kısıtlanmaktan nefret ediyorum o zaman daha çok acıkıyorum ve aman deyip yiyorum. bu nokta önemli.

akşama kadar daha bir şey yemedim. acıkırsam aralarda yoğurt, ayran, meyve, bi kaç zeytin falan attım ağzıma emin olun bu hissettiğiniz açlık değil sadece ağzım boş kalmasın diye yemek ihtiyacı.

akşam yaptığım ya da yapılan her yemekten bir tabak yedim bir dilim ekmekle beraber. çok bol olmasa da su içtim ya da yemek yerken meyve yedim. akşam çok acıkırsam salata domates yedim veya sadece peynir yedim.
bu sayede artık öğlenleri bir şey yemeden dayanabiliyorum açlık dahi hissetmiyorum.
10-15 dk. spor yaparak da vücudumu sıkılaştırıyorum. günde 50-100 mekik çekersen karın düzleşiyor aynı şekilde squatla da bacak inceliyor. test edildi onaylandı !!

merhaba ben yeni üye oldum. bu aralar kilolarımla başım dertte. 73 kiloydum 25 gün diyetle 4 kilo verip 69 kilo oldum ama bu bana yetmedi. erkek arkadaşım da kilo vermemi istiyor ve bende istiyorum. belim incecik ama üst bacağım kalın ve kalçalarım var. bu yüzden incelmek için ne yapmalıyım ve 5 günde 10 kilo vermek için yazan diyet listesini uygulasam iyi bir sonuç alabilir miyim? ne olur bana yardım edin depresyona girmek üzereyim =(

Evet diyet araştırıyorum fakat iş içraate gelince beceremiyorum vermem gereken 9 kilom var. Ve ben yurt dışında yaşıyorum bütün yemekleri ekmeği ve yogurdu kendim yapmak zorundayım. O yüzden yaptıklarımın hepsindende mecbur yiyiyorum :( ya kocamannnn bir banta ihtiyacım var yada dost tavsiyenize... Şimdiden teşekkürler....

arkadaşlar boyum 1,60 75 kilodan 63 kiloya kadar indim ama çok uzun zamandan beri aynı kiloda duruyorum arkadaşlar daha fazla zayıflayamazsın dediler inada bindi 57 kilo inmem gerekiyo hemde çok kısa bir sürede ....yardım
daha öncekinide inatlaşarak vermiştim ... ama vicudum aynı kiloda sabitlendi ne yapmam gerekiyo bilmiyorum .
su içmeyi sevmiyorum günde yarım litre bile içmiyorum .

ramazana 8 gün kaldı bari bunu avantaja çevireyim dedim akşam iftarda 1 tane yeşil elma yedim 1 litre limonlu su içtim sonra gece 10 gibi 1 tane daha yeşil elma yedim 11 de diyet yaptığımı unuttum ve dodurma yedim su içtim niyetlenip yattım ...

bu 8 günü çok ii değerlendirip hızlı kilo vermek istiyorum biliyorum sağlıksız ama verirsem mutlu olucam. bayramda da diyet yapıcam ve işe geldiğim gün baya baya fark edilecek kadar kilo ermiş olmak istiyorum ....

tavsiyelerinize ihtiyacım var kızlar...hemde çok çok acillll

Merhaba kızlar:) zayiflamak guzel vücuda sahip olmak kim istemez. Amaaa ne yapsam olmuyo olmuyo boğazımı tutamıyorum dıyorsanız bendensiniz😔😔artık buna son benim neyim eksik ya niye zayiflayamiyomuşum!! Bugun karar aldım zayiflicam karnıma göbeğime basenlerime bakan ezik arkadaslarıma bı ders vericem 😏😏😏haydi benimle 13 gunde 10 kilo verecek hirslanacak arkadaslar buraya... Kızlar pes etmek yok isvec diyeti yapalım guzelleselim herkese kapak yapalım
1. gün
Sabah: 1 Fincan kahve, 1 Kesme şeker
Öğle: 2 katı yumurta, 1 porsiyon haşlanmış ıspanak, 1 domates
Akşam: 1 biftek(200 gram,) zeytinyağlı ve limonlu yeşil salata
2. gün
Sabah: 1 fincan kahve, 1 kesme şeker
Öğle: 1 dilim salam, 100 gram yoğurt
Akşam: 1 biftek (200 gram), yeşil salata, 1 meyve
3. gün
Sabah: 1 fincan kahve, 1 kesme şeker, 1 dilim kızarmış ekmek
Öğle: Haşlanmış ıspanak, 1 Domates, 1 meyve
Akşam: 2 katı yumurta, 1 dilim salam, yeşil salata
4. gün
Öğle: 1 katı yumurta, 1 rendelenmiş havuç, 25 gram yağsız beyaz peynir
Akşam: 2 dilim portakalın suyu, 100 gram yoğurt
5. gün
Sabah: 1 büyük rendelenmis havuç (limonlu)
Öğle: Haşlanmış yağsız balık (200 gram, limonlu ve tereyağlı)
Akşam: 1 biftek (200 gram), salata ve brokoli
6. gün
Öğle: 2 katı yumurta, 1 büyük rendelenmiş havuç
Akşam: Derisi alınmiş tavuk (200 gram), salata
7. gün
Sabah: Şekersiz çay
Öğle: Izgara et (200 gram), taze meyve
Akşam: Hiçbir şey
8. gün
Sabah: 1 fincan kahve, 1 kesme seker
Öğle: 2 katı yumurta, 1 porsiyon haslanmış ıspanak, 1 domates
Akşam: 1 biftek(200 gram), zeytinyaglı ve limonlu yeşil salata
9. gün
10. gün
Öğle: Haşlanmış ıspanak, 1 domates, 1 meyve
11. gün
Aşam: 2 dilim portakalın suyu, 100 gram yoğurt
12. gün
13. gün

İsveç Diyeti

merhaba
bir yıl önce vitrin camlarına bakınca koca mideli bir kadın görüyordum.görünce kafamı çeviriyordum.
sağlığı da bozulan bu kadın için bişeyler yapmaya karar verdim.hiç onaylamadığım halde benim gibi hemşire olan arkadaşımı dinlemeye karar verdim.ilk 3 ayda 10 kilo verdim.trigliseridim 1000 den 100 e düştü.diz ağrılarım geçti.nefesim rahat.kalbimin sesi kulağımda değil.kendimi iyi hissediyorum.%47 olan yağ oranım %22.daha ne olsun.artık vitrin camekanlarına gördüğüm kişiyi seviyorum.kendimi seviyorum.

en başta düzenli spor, yoga, pilates gibi hoşunuza giden birşeyi seçip insanın kendini disipline etmesi şart malesef vücut başka türlü toparlanmıyor.sonra yemek yiyeceklere dikkat etmek lazım ama bunun için illa kendini sıkıştırmamalısınız. http://www.dunyamodasi.net/zayiflamak-isteyenlerin-vazgecilmez-sebzeleri-nedir.html burrası güzel yazmış güzel öneriler var bir göz atın derim

Merhaba kızlar:) zayiflamak guzel vücuda sahip olmak kim istemez. Amaaa ne yapsam olmuyo olmuyo boğazımı tutamıyorum dıyorsanız bendensiniz😔😔artık buna son benim neyim eksik ya niye zayiflayamiyomuşum!! Bugun karar aldım zayiflicam karnıma göbeğime basenlerime bakan ezik arkadaslarıma bı ders vericem 😏😏😏haydi benimle 13 gunde 10 kilo verecek hirslanacak arkadaslar buraya... Kızlar pes etmek yok isvec diyeti yapalım guzelleselim herkese kapak yapalım
1. gün
Sabah: 1 Fincan kahve, 1 Kesme şeker
Öğle: 2 katı yumurta, 1 porsiyon haşlanmış ıspanak, 1 domates
Akşam: 1 biftek(200 gram,) zeytinyağlı ve limonlu yeşil salata
2. gün
3. gün
Öğle: Haşlanmış ıspanak, 1 Domates, 1 meyve
4. gün
Akşam: 2 dilim portakalın suyu, 100 gram yoğurt
5. gün
6. gün
7. gün
Sabah: Şekersiz çay
Öğle: Izgara et (200 gram), taze meyve
Akşam: Hiçbir şey
8. gün
Sabah: 1 fincan kahve, 1 kesme seker
Öğle: 2 katı yumurta, 1 porsiyon haslanmış ıspanak, 1 domates
Akşam: 1 biftek(200 gram), zeytinyaglı ve limonlu yeşil salata
9. gün
10. gün
Öğle: Haşlanmış ıspanak, 1 domates, 1 meyve
11. gün
Aşam: 2 dilim portakalın suyu, 100 gram yoğurt
12. gün
13. gün

İsveç Diyeti
Bu cok agır bir diyet.. nasıl uyguladınızmı ne sonuç aldınızzz

Herkese Merhaba, bende deneyimimi paylaşmak istedim belki yararı olur sizler için. Öncelikle 1.55 boyundayım ve 58 kiloydum vücudum armut tipi olduğu basen bölgesinden kilo alıyorum üst kısmıma kıyasla basenlerim çok kalın. Örtmek için her zaman tunik tarzı uzun şeyler giyerdim. Alt bölgemde olan kalınlık gerçekten bende takıntı haline geldi ve en sonunda deneme kabininden artık moral bozukluğuyla değilde, mutlulukla çıkabilmek için en güzel yaşlarımda istediğim herşeyi özgüvenle giyebilmek için kilo vermeye karar verdim.
Diyet yapma işi karalılık ve istikrar isteyen bir iş. yapmaya karar verdiğinizde onu gerçekten kafanızda bitirmelisiniz çokça kez içinizden gelen bir tane çikolatadan bir şey olmaz dürtüsüne her defasında hayır diyebilmek kolay değil ama bunu başardığınızda gerçekten zayıflayacaksınız :)
Hedef kilom 1. aşamada 50 kiloya düşmekti. Haftada bir kilodan fazla kilo verilmesi sağlık açısından sakıncalı olduğu için haftalık hedefim 1 kilo oldu. Bu da 1.5 ay yani 8 haftaya karşılık geliyordu.
Kalori diyetinde haftada 1 kilo verebilmek için 7700 kalorilik açık oluşturmak gerekiyor.
başlangıçta günlük almam gereken kalori miktarı ortalama 2200 civarı idi yani artık bu kalori miktarının yarısını alarak yaşamaya başladım. diyet yaptığım 1.5 ay boyunca spor yapmadım, ancak hayatımda hareketi arttırdım, asansör kullanmak yerine merdivenle çıkmak otobüsten bir kaç durak ötede inerek yürümek vs. Ama özellikle şunu belirtmeliyim yürümeyi ve bol su içmeyi sevin hayatınızın bir parçası haline getirin!!! listemden bahsedecek olursam uygulamada biraz disiplin şart, mideye 1.5-2 saatte bir birşeyler girmeli ki metabolizma gün boyunca canlı kalsın bu da vücudunuzdaki yağların daha hızlı yakılmasına yardımcı olsun. bu yüzden öğünler için zamanlama önemli tabiki küçük kaymalar olabilir ama arayı açmamak çok daha iyi olacaktır.
3. ana 3 ara öğünden oluşuyor,

1.ana öğün(kahvaltı) 9.00-10.00 arası 250 kcal (2 dilim kepek ya da light ekmek yiyebiliriniz ve metabolizmayı hızlandırmak için yeşil çayı tercih edebilirsiniz.)
1.ara öğün 11.30-12.00 50 kcal (3 adet kuru kayısı ya da hurma)
2.ana öğün(öğle yemeği) 13.00 150 kcal
2.ara öğün 15.00 150 kcal
3.ana öğün(akşam yemeği) 18.00 300 kcal (ekmek yok)
3.ara öğün 100 kcal 21.00 (light yoğurt ya da meyve)
mutlaka 2-2.5 litre su!!!

Yiyecek sınırlaması bana sorarsanız yok, yani kalorisini geçmediğiniz sürece istediğinizi yiyebilirsiniz ama kalorisi çoook olan küçük birşeyi yemektense kalorisi az olup daha doyurucu besleyici şeyleri yemeyi tercih ettim :)
Son olarak SABIRLI olmalısınız 2 gün diyet yaptıktan sonra tartıya çıkıp bir değişiklik yok diye pes etmemelisiniz. ben bu diyeti haftalık uyguladığım için haftada bir tartıya çıktım ve yavaş yavaş değişimimi gözlemledim. 1.5 ayda hedefim olan 50 kiloya ulaştım. Giydiğim şeyleri üstüme yakıştırmanın verdiği mutluluk bambaşkaa :):)

Spor yapmak zoruma gittiği için sadece diyetle kilo verince bir sorunum oldu. O da sıkılaşma. evet maalesef bu ikisini bir arada götürmek gerekiyor. 2. aşamada ise hedefim 45 kilo ancak bu kez fit bir görünüme sahip olmak istediğim için sporla diyeti eşzamanlı takip edeceğim. Bunu ifade ettiğimde çevremden 45 kilo ne çırpı gibi olacaksın tarzı yorumlar alıyorum ama 45 kilo benim boyum için gayet normal ve ideal duracaktır. 2.aşama diyetime ise yarın başlıyorum 1 ay 1 hafta sonra umarım hedefime ulaştığım zaman sizinle burada paylaşacağım.
2-3 kilo verdikten sonra azminizin arttığını göreceksiniz yeter ki sabırla, pes etmeden uygulamaya devam edin... Kendinize inanın!
Saygılar:)

3 ayda 12 kg diyet deneyimim olmuştu. 62 kilodan 50 kiloya düştüm. Neler yediğimi değil de neleri yemeğimi yazsam daha kısa olur sanırım :) Yemediklerim : Her türlü hamurlu yiyecekler, her türlü abur cubur, makarna, pilav, kızartma, tatlı. Yöntem çok çiğneyerek ve az miktarda yemek. Porsiyonlar küçüldükten bi süre sonra az yeseniz de aç kalmıyorsunuz. Lokmaları küçük tutmak önemli. Boğazda daralma oluyor büyük lokma yemek isteseniz de bolca çiğnemeden yutamıyorsunuz. Katı ve yoğun yiyecekleri az tüketmek. Kilo vermede sindirim kadar boşaltım sisteminin de iyi çalışması önemli. Herkese sağlıklı zayıflamalar dilerim :)

merhabalar ben de kendimce başarı saydığım yöntemimi paylaşmak istiyorum: kesinlikle aç kalmadım. sabahları yarım simit , kahvaltılık gevrek ya da haşlanmış yumurta yedim. iki saat sonrasında bir iki tane kuru meyve yada bir porsiyon taze meyve yedim. öğlenleri et yemeği(tavuk,balık,kırmızı et) yanında yoğurt ve salata ile (çalıştığım için akşamları evde yapamadığımdan eti mecburen öğlenleri yedim) öğlen yemeğinden sonra yine 2şer saat ara ile meyve,kuruyemiş,yoğurt,süt gibi ara öğünler tükettim. akşamları da sebze yemeği ve bir kase çorba yine bol salata ile. beyaz ekmek kesinlikle yemedim,canım çok isterse öğlenleri bir ince dilim kepekli ekmek yedim. şekerli içecekler(meyveli soda dahil) uzak durdum. bol su tükettim. böylelikle 12 haftada 8kilo verdim. umarım sizlere de faydalı olur.

Merhabalar bayanlar :) 163 boyundayim ve 59.600 le lahana corbasi diyetine basladim 4 gunde hic tam anlamiyla uyamadim :( biraz irade sorunum var :( bu gun 58.300 geldim hedefim 53 :) bakalim hafta ici bari uyabilecek miyim ? Biraz hirsa ihtiyacim var sanirim ;)

Back