• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

❤Zayıflama Kampı ❤

Buaraya her günkü çoşkuyla gelip yine menümü yazmak isterdim ama bugün olmadı.
İçimdeki çoşkuyu bogazıma düğümleyen kaçamaklar sıra sıra dizilmiş bogazımda duruyor sanki yaşadığım pişmanlık canlı balık yutmuş gibi içimde kıpırdıyor
Yaşanan bu olayın arkasından battı balık yan gitti demek sadece şu anı kurtarmak olurdu ben balıklarım enginlerde yüzmeli batacak sularda değil ....
Unutum herşeyi bitti gitti yarın herşeye yeniden başlıyorum
ahh ahh bende bi kac gundur saglikli beslenip kilo veriyodum ki rehavete kapilip menu disina ciktim .pismanlik mi ? alasi ama kaldigimiz yerden devam etmek en dogrusu... kolay gelsin bize...

ahh ahh bende bi kac gundur saglikli beslenip kilo veriyodum ki rehavete kapilip menu disina ciktim .pismanlik mi ? alasi ama kaldigimiz yerden devam etmek en dogrusu... kolay gelsin bize...
Hayat ne zaman tek bir cizgide ilerlerki azıçık sapmak lazım belkide işte o zaman yaşadığın pişmanlık teçrübeye dönüşsün :KK51:

Merhaba... Siteye bugün üye oldum. Hemen birkaç başlığa cevap yazdım. Sizim sayfanızı en başından sonuna kadar okudum. çok hoşuma gitti. Tam bana göre dedim. 100 kilonun üzerindeyim. Son bir yıldır diyet yapıyorum. Veriyorum alıyorum. psikolojiyi bozdum. Yeme krizleri çok fenaydı. Hayatımda böyle bir şey yaşamadım. Sonunda doktora gittim. Ya biyolojimde bir sorun var yada psikolojimde dedim. Siz bir bakın olmazsa psikiyatriste gideceğim dedim. Adam güldü. sonuç insülin direnci.... şimdi son iki haftadır glukofen kullanıyorum. 850 mg'lık. Hem de günde iki tane.... yeme krizlerim tatlı krizlerim gitti. İlacın yan etkileri çok zorladı. Hala zaman zaman başım dönüyor. Ama doktor dayanacaksın dedi. Dayanıyorum. Diyet listeme de uyuyorum. Ama çok hızlı kilo vermiyorum. Ancak bu hafta bir kilo vermişim. Ama buna da şükrediyorum. En azından yemekle kafayı bozmuyorum.
Size küçük bir tavsiye vereyim mi? Yaptığınız yada yapmak zorunda olduğunuz küçük kaçamaklardan sonra suçluluk hissetmeyin. Bu stresi tetikliyor stres yeme isteğini... sonuz yeme krizi... Bir hafta da iki buçuk kilo vermişsiniz. Bence çok çok iyi bir rakam... Kendinizle gurur duymalısınız. dışarıda yediğinin bir kaç köfte yüzünden yada ailenizle gideceğiniz piknik yüzünden motivasyonunuzu bozmayın. Anın tadını çıkarın. Piknikte börek yerseniz bile yürüyüş yapma fırsatınız olacak. Onu dengelersiniz.
Arada uğrarım... Yazılarınız çok hoşuma gitti.

Merhaba... Siteye bugün üye oldum. Hemen birkaç başlığa cevap yazdım. Sizim sayfanızı en başından sonuna kadar okudum. çok hoşuma gitti. Tam bana göre dedim. 100 kilonun üzerindeyim. Son bir yıldır diyet yapıyorum. Veriyorum alıyorum. psikolojiyi bozdum. Yeme krizleri çok fenaydı. Hayatımda böyle bir şey yaşamadım. Sonunda doktora gittim. Ya biyolojimde bir sorun var yada psikolojimde dedim. Siz bir bakın olmazsa psikiyatriste gideceğim dedim. Adam güldü. sonuç insülin direnci.... şimdi son iki haftadır glukofen kullanıyorum. 850 mg'lık. Hem de günde iki tane.... yeme krizlerim tatlı krizlerim gitti. İlacın yan etkileri çok zorladı. Hala zaman zaman başım dönüyor. Ama doktor dayanacaksın dedi. Dayanıyorum. Diyet listeme de uyuyorum. Ama çok hızlı kilo vermiyorum. Ancak bu hafta bir kilo vermişim. Ama buna da şükrediyorum. En azından yemekle kafayı bozmuyorum.
Size küçük bir tavsiye vereyim mi? Yaptığınız yada yapmak zorunda olduğunuz küçük kaçamaklardan sonra suçluluk hissetmeyin. Bu stresi tetikliyor stres yeme isteğini... sonuz yeme krizi... Bir hafta da iki buçuk kilo vermişsiniz. Bence çok çok iyi bir rakam... Kendinizle gurur duymalısınız. dışarıda yediğinin bir kaç köfte yüzünden yada ailenizle gideceğiniz piknik yüzünden motivasyonunuzu bozmayın. Anın tadını çıkarın. Piknikte börek yerseniz bile yürüyüş yapma fırsatınız olacak. Onu dengelersiniz.
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.:KK36:
Çok teşşekkür ederim :oops:
insülin direnci ile yeni müşerref oldum:KK53:ilaçın yan etkileri ,iştah kesilmesi agız kuruluğu dışında bünyemi sarsacak bir şey yaşamadım çok şükkür:nazar:

Bahsetiginiz o cılgınca yeme istegi bende de oldu ama ben herzamanki gibi kendimi suçladım "çok iştahlıyım"diye bu durum gercektende piskolojinyi bozacak kadarda var...

Diyetteki çöküşüm herşeyin nizamı bozulmadan ilerleme isteği benim mükemelliyeçi tavrımdan kaynaklı galiba böyle olmasını istetikce bu olayları üzerime çekiyorum sanki bunu keşfettim

Aslında kendimi rahat bıraksam doğru yollu bulacağım sitres yaptıkca aynen dediğiniz gibi daha fazla yeme isteği oluşuyor

Benim bir güce ihtiyacım var sizin gibi olumlamalara vurgu yapacak belkide,her zaman beklerim :KK36:

Bu 2 gün kendimi dinledim biraz içseleştim. Diyetimi yavas yavaş geri topladım eve biraz yoğunlaşmak istiyorum, bir yazı okudum ve etkilendim,ruhumun toplanması için önce cevreminde toplanması lazımış,zihin karışıklığımım cevreme ara ara yansıması oluyor bu inkar edemem banada haraket olur.
Diyettimdeki gerileme 2 gün devam etti dün ve bugün topladım tartılmadım çarşanba ya kadar tartılmaýı düşünmüyorum
Diyyet listesi işini biraz hafiflettim ama pazartesi geri eski listeme döneçeğim inşallah

grubun adını insülün direncine direnenler olarak değiştirelim bence
çok dirençliyiz:KK50:

Bugün itibariyle diyete başlıyalı 2 ay 3 gün oldu 12.9:nazar: kiloyu ugurladık darsı kalan kiloların başına :rolleyes:

off nasıl yaptınız ben neden yapamıyorum hala of of
Kendine inan sakin bu cümleleri kendi içinde bile kullanma :)
Ben diyetisyen listesiyle başladım yediklerime dikkat ederek devam ediyorum...
Ramazan benim için çok şükkür iyi bir detoks oldu...

Kendine inan sakin bu cümleleri kendi içinde bile kullanma :)
Ben diyetisyen listesiyle başladım yediklerime dikkat ederek devam ediyorum...
Ramazan benim için çok şükkür iyi bir detoks oldu...

canım ben anlatsam roman olur..diyetisyene asla gitmem tövbe ettim.şu an terapiste gidiyorum..yeme bozukluğu için.sürekli başla bırak o kadar sıkıldım ki.daha önce de 27 kg verdim yani düşün.10 unu geri aldım.şu an 79 küsürüm 80 oldum nerdeyse.o yüzden çok umutsuz hissediyorum son zamanlarda.böyle kilo verenleri görünce seviniyorum sizin adınıza..

psikologa gittiniz mi peki?ben dengeyi bulamadığım için 1 hafta güzel beslenmiştim sonra dünyaları yedim 2 haftadır geri aldım verdiğim kiloları..terapistede gidiyorum ne olacak böyle bilmiyorum

psikologa gittiniz mi peki?ben dengeyi bulamadığım için 1 hafta güzel beslenmiştim sonra dünyaları yedim 2 haftadır geri aldım verdiğim kiloları..terapistede gidiyorum ne olacak böyle bilmiyorum
Psikoloğa gitmedim. Açıkçası insülin direnci için hap kullanmaya başladığımdan beri yeme krizi yaşamıyorum. Kilo vermiyorum. Çünkü ramazan dolayısıyla iyi bir diyet ve spor yapamıyorum. Ama kilo da almıyorum. Yeme krizinin olmaması ve kilo almamam benim için şu an yeterli. bayramdan sonra kısa bir tatile çıkacağım. Tatil dönüşü diyetisyene yeniden gitmeyi ve sporla birleştirmeyi planlıyorum. Eğer o zaman yeniden yeme krizi yaşarsam psikoloğa giderim.
Bence terapiste gitmekte en doğru kararı vermişsin. yeme krizleri devam etseydi ben de düşünüyordum. Hatta terapist arayışına bile başlamıştım.
Kilo vermek için bazı unsurların tam olması gerektiğini anladım. birincisi biyolojik olarak tepeden tırnağa incelenmek gerekiyor. İnsülin direnci, troid hormonu ve vitaminlere baktırmak gerekiyor. Bende insülin dışında bir de D vitamini eksikliği çıktı. Baktırmadıysan muhakkak baktır. Çünkü insanın pisikolojisini çok fazla etkiliyor. D vitamini kullanmaya başlayınca daha önce ben çok fazla yaşamıyormuşum diye düşündüm. Hem bedenen hem de ruhen büyük bir enerji veriyor. Bana sorarsan basit depresyonların altında D vitamini eksikliği yatıyor.
İkinci unsur diyet elbette... Ama diyetisyen kontrolünde olması gerekiyor. Diyetisyenle verdim on kilonun neredeyse tamamı yağdı ve karın-kalça bölgesinden gitti. on kilo kaybı iki beden küçülme olarak yansıdı. Son dönemde diyetisyensiz verdiğim kilolar ise üst kısımdan gitti maalesef. Zaten bedenime göre küçük olan omuzlarım daha da küçüldü...
Üçüncü unsur spor... olmaz ise olmuyor. Bu kadar net... İnsülin direncinin ve depresyonun tedavisi için de spor şart... ramazan öncesi evde leslie yapıyordum. Çok iyi geliyordu. Şimdi yapamıyorum. Bayramdan sonra tekrar başlayacağım inşallah...
Son olarak da elbette pisikoloji... Özellikle çevrenizde sürekli seni eleştiren, boğazını tutamadığını söyleyen bunu yaparak da sana iyilik ettiğini düşünen birileri varsa Allah kolaylık versin. Onlara karşı kırıcı olmadan tepki göstermelisin. Bu işin sadece irade işi olmadığını anlamaları gerekiyor. Evdekiler pasta börek çörek yerken senden ot yemeni bekliyorlarsa zaten çok çok zor olan işin daha da zorlaşıyor.
İnsanlara diyette olduğunu söyleme... kilo verince insan taktir görmek istiyor. Bakın ben şu kadar kilo verdim demek için can atıyor. Bunu yapma... Çünkü insanlar bunun ne kadar zor olduğunu bilmedikleri için hem küçümsüyorlar hem de yoluna taş koyuyorlar. Ben ne zaman insanlara şu kadar kilo verdim diye övünürsem o zaman kilo almaya başlıyorum.
İnşallah istediğimize ulaşırız. Bayramdan sonra diyetisyene başlayınca buradan ben de bir günlük açmak istiyorum. Vaktim olur mu bilmiyorum ama burada birşeyler okumak ve yazmak çok iyi geliyor.

Back