Psikoloğa gitmedim. Açıkçası insülin direnci için hap kullanmaya başladığımdan beri yeme krizi yaşamıyorum. Kilo vermiyorum. Çünkü ramazan dolayısıyla iyi bir diyet ve spor yapamıyorum. Ama kilo da almıyorum. Yeme krizinin olmaması ve kilo almamam benim için şu an yeterli. bayramdan sonra kısa bir tatile çıkacağım. Tatil dönüşü diyetisyene yeniden gitmeyi ve sporla birleştirmeyi planlıyorum. Eğer o zaman yeniden yeme krizi yaşarsam psikoloğa giderim.
Bence terapiste gitmekte en doğru kararı vermişsin. yeme krizleri devam etseydi ben de düşünüyordum. Hatta terapist arayışına bile başlamıştım.
Kilo vermek için bazı unsurların tam olması gerektiğini anladım. birincisi biyolojik olarak tepeden tırnağa incelenmek gerekiyor. İnsülin direnci, troid hormonu ve vitaminlere baktırmak gerekiyor. Bende insülin dışında bir de D vitamini eksikliği çıktı. Baktırmadıysan muhakkak baktır. Çünkü insanın pisikolojisini çok fazla etkiliyor. D vitamini kullanmaya başlayınca daha önce ben çok fazla yaşamıyormuşum diye düşündüm. Hem bedenen hem de ruhen büyük bir enerji veriyor. Bana sorarsan basit depresyonların altında D vitamini eksikliği yatıyor.
İkinci unsur diyet elbette... Ama diyetisyen kontrolünde olması gerekiyor. Diyetisyenle verdim on kilonun neredeyse tamamı yağdı ve karın-kalça bölgesinden gitti. on kilo kaybı iki beden küçülme olarak yansıdı. Son dönemde diyetisyensiz verdiğim kilolar ise üst kısımdan gitti maalesef. Zaten bedenime göre küçük olan omuzlarım daha da küçüldü...
Üçüncü unsur spor... olmaz ise olmuyor. Bu kadar net... İnsülin direncinin ve depresyonun tedavisi için de spor şart... ramazan öncesi evde leslie yapıyordum. Çok iyi geliyordu. Şimdi yapamıyorum. Bayramdan sonra tekrar başlayacağım inşallah...
Son olarak da elbette pisikoloji... Özellikle çevrenizde sürekli seni eleştiren, boğazını tutamadığını söyleyen bunu yaparak da sana iyilik ettiğini düşünen birileri varsa Allah kolaylık versin. Onlara karşı kırıcı olmadan tepki göstermelisin. Bu işin sadece irade işi olmadığını anlamaları gerekiyor. Evdekiler pasta börek çörek yerken senden ot yemeni bekliyorlarsa zaten çok çok zor olan işin daha da zorlaşıyor.
İnsanlara diyette olduğunu söyleme... kilo verince insan taktir görmek istiyor. Bakın ben şu kadar kilo verdim demek için can atıyor. Bunu yapma... Çünkü insanlar bunun ne kadar zor olduğunu bilmedikleri için hem küçümsüyorlar hem de yoluna taş koyuyorlar. Ben ne zaman insanlara şu kadar kilo verdim diye övünürsem o zaman kilo almaya başlıyorum.
İnşallah istediğimize ulaşırız. Bayramdan sonra diyetisyene başlayınca buradan ben de bir günlük açmak istiyorum. Vaktim olur mu bilmiyorum ama burada birşeyler okumak ve yazmak çok iyi geliyor.