• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

❤Zayıflama Kampı ❤

canım ben anlatsam roman olur..diyetisyene asla gitmem tövbe ettim.şu an terapiste gidiyorum..yeme bozukluğu için.sürekli başla bırak o kadar sıkıldım ki.daha önce de 27 kg verdim yani düşün.10 unu geri aldım.şu an 79 küsürüm 80 oldum nerdeyse.o yüzden çok umutsuz hissediyorum son zamanlarda.böyle kilo verenleri görünce seviniyorum sizin adınıza..
Bardağın dolu tarafından bak. 80 kiloymuşsun. Ben neredeyse 110'um. Hangimizin durumu daha vahim....:kızgın:

Psikoloğa gitmedim. Açıkçası insülin direnci için hap kullanmaya başladığımdan beri yeme krizi yaşamıyorum. Kilo vermiyorum. Çünkü ramazan dolayısıyla iyi bir diyet ve spor yapamıyorum. Ama kilo da almıyorum. Yeme krizinin olmaması ve kilo almamam benim için şu an yeterli. bayramdan sonra kısa bir tatile çıkacağım. Tatil dönüşü diyetisyene yeniden gitmeyi ve sporla birleştirmeyi planlıyorum. Eğer o zaman yeniden yeme krizi yaşarsam psikoloğa giderim.
Bence terapiste gitmekte en doğru kararı vermişsin. yeme krizleri devam etseydi ben de düşünüyordum. Hatta terapist arayışına bile başlamıştım.
Kilo vermek için bazı unsurların tam olması gerektiğini anladım. birincisi biyolojik olarak tepeden tırnağa incelenmek gerekiyor. İnsülin direnci, troid hormonu ve vitaminlere baktırmak gerekiyor. Bende insülin dışında bir de D vitamini eksikliği çıktı. Baktırmadıysan muhakkak baktır. Çünkü insanın pisikolojisini çok fazla etkiliyor. D vitamini kullanmaya başlayınca daha önce ben çok fazla yaşamıyormuşum diye düşündüm. Hem bedenen hem de ruhen büyük bir enerji veriyor. Bana sorarsan basit depresyonların altında D vitamini eksikliği yatıyor.
İkinci unsur diyet elbette... Ama diyetisyen kontrolünde olması gerekiyor. Diyetisyenle verdim on kilonun neredeyse tamamı yağdı ve karın-kalça bölgesinden gitti. on kilo kaybı iki beden küçülme olarak yansıdı. Son dönemde diyetisyensiz verdiğim kilolar ise üst kısımdan gitti maalesef. Zaten bedenime göre küçük olan omuzlarım daha da küçüldü...
Üçüncü unsur spor... olmaz ise olmuyor. Bu kadar net... İnsülin direncinin ve depresyonun tedavisi için de spor şart... ramazan öncesi evde leslie yapıyordum. Çok iyi geliyordu. Şimdi yapamıyorum. Bayramdan sonra tekrar başlayacağım inşallah...
Son olarak da elbette pisikoloji... Özellikle çevrenizde sürekli seni eleştiren, boğazını tutamadığını söyleyen bunu yaparak da sana iyilik ettiğini düşünen birileri varsa Allah kolaylık versin. Onlara karşı kırıcı olmadan tepki göstermelisin. Bu işin sadece irade işi olmadığını anlamaları gerekiyor. Evdekiler pasta börek çörek yerken senden ot yemeni bekliyorlarsa zaten çok çok zor olan işin daha da zorlaşıyor.
İnsanlara diyette olduğunu söyleme... kilo verince insan taktir görmek istiyor. Bakın ben şu kadar kilo verdim demek için can atıyor. Bunu yapma... Çünkü insanlar bunun ne kadar zor olduğunu bilmedikleri için hem küçümsüyorlar hem de yoluna taş koyuyorlar. Ben ne zaman insanlara şu kadar kilo verdim diye övünürsem o zaman kilo almaya başlıyorum.
İnşallah istediğimize ulaşırız. Bayramdan sonra diyetisyene başlayınca buradan ben de bir günlük açmak istiyorum. Vaktim olur mu bilmiyorum ama burada birşeyler okumak ve yazmak çok iyi geliyor.

bencede açmalısın ben de takip ederim seni.birlikte kilo veririz inş..ben diyetisyene gitmiyorum çünkü diyet hakkında bilmediğim birşey yok.diyetisyen kadar bilgim var diyebilirim.önemli olan uygulamak.ben bunu yapamıyorum maalesef.kendi başıma çok daha iiyiym.liste değiştirdiğinde sadece ara öğün değişiyor mesela.onun dışında zaten herşey bildiğimiz gibi.
öğlen sebze yediysen akşam protein gibi..bayramdan sonra ben de 20 kg vermek için uğraşacağım.ilk hedef kurban bayramına kadar 10 kg.zor olacak ama başarabilirim sporla birlikte sıkarsam en azından 6 7 kg kesin gider 58 günde.yoksa durumum gerçekten vahim..dış dünyayla iletişimim kesildi resmen bu yüzden.

bencede açmalısın ben de takip ederim seni.birlikte kilo veririz inş..ben diyetisyene gitmiyorum çünkü diyet hakkında bilmediğim birşey yok.diyetisyen kadar bilgim var diyebilirim.önemli olan uygulamak.ben bunu yapamıyorum maalesef.kendi başıma çok daha iiyiym.liste değiştirdiğinde sadece ara öğün değişiyor mesela.onun dışında zaten herşey bildiğimiz gibi.
öğlen sebze yediysen akşam protein gibi..bayramdan sonra ben de 20 kg vermek için uğraşacağım.ilk hedef kurban bayramına kadar 10 kg.zor olacak ama başarabilirim sporla birlikte sıkarsam en azından 6 7 kg kesin gider 58 günde.yoksa durumum gerçekten vahim..dış dünyayla iletişimim kesildi resmen bu yüzden.
bence dış dünya ile bağını koparmak en büyük hatalardan biri... çünkü insanı daha da hareketsiz kılıyor. Büyük şehirde mi yoksa küçük şehirde mi yaşıyorsun bilmiyorum ama sık sık dışarı çıkmak lazım. Hiç birşey yapmıyorsan mağazaların vitrinlerine bakmak için bile çıkılabilir. Ayrıca biraz fazla kilolu olmak suç mu canım... kilolar hayatı yaşamamıza engel olmamalı....
Tatilden döndükten sonraki iş yüküme bakmam lazım. Eğer biraz rahat olursam günlüğü açarım...
Öyleyse seninle hedefimiz kurban bayramına kadar 10 kilo vermek olsun... Ben diyetisyene başlarsam listemi yazarım...

bence dış dünya ile bağını koparmak en büyük hatalardan biri... çünkü insanı daha da hareketsiz kılıyor. Büyük şehirde mi yoksa küçük şehirde mi yaşıyorsun bilmiyorum ama sık sık dışarı çıkmak lazım. Hiç birşey yapmıyorsan mağazaların vitrinlerine bakmak için bile çıkılabilir. Ayrıca biraz fazla kilolu olmak suç mu canım... kilolar hayatı yaşamamıza engel olmamalı....
Tatilden döndükten sonraki iş yüküme bakmam lazım. Eğer biraz rahat olursam günlüğü açarım...
Öyleyse seninle hedefimiz kurban bayramına kadar 10 kilo vermek olsun... Ben diyetisyene başlarsam listemi yazarım...

anlaştık canım.ben de yarın başlıyorum..tatilde de diyeti fazla düşünmeyip az az yemeyi düşünüyorum.geldiğimde son hızla başlıcam böyle olmıcak.günlük açmayı ben de düşünüyorum.artık hangimiz açarsak birbirimizi dürtelim o halde.

crazy2-gif.1318160
Bu emojiyi özledim tam benlik :rolleyes:durumumu ifade eden:KK53:

Back