- 27 Haziran 2017
- 4.035
- 8.527
- 158
- Konu Sahibi kesenmakas
-
İşte ek gıdayla mamanın bir bağlantısı yok, hele ki yeni ek gıdaya geçmiş bir bebek zaten ilk aylar sadece tadım yapıyor tabak tabak yemek yemiyor o yüzden kiloya bir katkısı olmayacağı için ek gıdaya geçti mama da zaten kilo aldırmıyor o zaman mamayı bırakalım demek hiç doğru bir yaklaşım olmamış. Kilo alımının neden olmadığı daha ileri tetkiklerle araştırılmalıydı. Mama değiştirilmeliydi. Başka başka doktorlar da görmeliydi endokrin gibi. Hala geç değilDoktor ilk mama önerdiğinde verdim aslında. 4 aylıktı. Mama verdiğimiz 2 ayda da kilo alımı değişmedi. Kilo alımı değişmeyip, ek gıdaya geçecek olunca bıraktık mamayı. Bu arada da emzirme desteği alıp özellikle gece beslenmesini uzattık.
Bebeğini mama ile büyüten yada tercihi bu yönde olan annelere herhangi bir lafım yok.
Verdiğim tüm kararlarda da dr onayı ile hareket ettim.
Süt konusunda aslında ben de sizin gibi düşünüyorum. Bugün doktorumuza sordum, o da vermesen de bir şey kaybetmeyiz dedi.Bir de şunu da yazmış olayım konuyu okuyanlar için, mamaya karşıyım deyip inek sütü keçi sütü içirenler var. Her hayvanın sütü kendi yavrusu için faydalıdır. Buzağı olmadıkları için inek sütü içmek faydadan çok zarar verir bebeklere. Formül sütler anne sütüne en yakın içerikte ve bebeklerin sindirebilecekleri şekilde laboratuvar ortamında testlerden geçerek üretilir. Anne sütü eksikliğinde bebeklere verilebilecek hiçbir gıda formül süt kadar bu eksikliği TAMAMLAYAMAZ.
Verirseniz birçok başka sorun beraberinde gelecektir. İsabet olmuşSüt konusunda aslında ben de sizin gibi düşünüyorum. Bugün doktorumuza sordum, o da vermesen de bir şey kaybetmeyiz dedi.
Hem aile hekimimiz hem de çocuk doktorumuz motor gelişiminin normal olduğunu, prematüre bebeklerin yaşıtlarına erişmesinin 3 yılı bulabileceğini söylediler hep. Hatta bugün dr çocuk da sorun yok sadece biraz toparlayalım yeter endokrine gidersen tahlillerle bu çocuğuboşa yoracaksın dedi.İşte ek gıdayla mamanın bir bağlantısı yok, hele ki yeni ek gıdaya geçmiş bir bebek zaten ilk aylar sadece tadım yapıyor tabak tabak yemek yemiyor o yüzden kiloya bir katkısı olmayacağı için ek gıdaya geçti mama da zaten kilo aldırmıyor o zaman mamayı bırakalım demek hiç doğru bir yaklaşım olmamış. Kilo alımının neden olmadığı daha ileri tetkiklerle araştırılmalıydı. Mama değiştirilmeliydi. Başka başka doktorlar da görmeliydi endokrin gibi. Hala geç değil
Çocuk prematüre doğmuş ama doğum boyu kilosu haftasına göre iyiymiş aslında. Benimki 37 haftada 46 cm 2 buçuk kilo doğdu . İnşallah toparlanır mamayla sizinki deHem aile hekimimiz hem de çocuk doktorumuz motor gelişiminin normal olduğunu, prematüre bebeklerin yaşıtlarına erişmesinin 3 yılı bulabileceğini söylediler hep. Hatta bugün dr çocuk da sorun yok sadece biraz toparlayalım yeter endokrine gidersen tahlillerle bu çocuğuboşa yoracaksın dedi.
Makarnanın yaptığı kilodan ne olacak ki ama.Merhaba üzülmeyin umarım kilosunu yakalar sevdiği şeyleri yapın makarna falan yiyebilir artık karbonhidrat içeren gıdalar daha çabuk kilo aldırıyor sanırım benim oğlumda 15 aylık sabah kahvaltısından sonra muz falan veriyorum bazen cici bebe bisküvisi veriyorum sık sık eline kuruyemiş türü gıdalar veriyorum benim oğlum çok su içiyor o yüzden metabolizması hızlı çalışıyor günde 2 3 kez kaka yapıyor yemesi güzel olduğu halde kilo almıyor bazen ne yaparsan yap
Ya evet sanırım öyle. Burada tüm ayrıntıları yazmak mümkün olmayınca kötü birisiymişim gibi görülüyor da; oğlum da günde 3 kez kaka yapar. Dr bunun da metobolizmasının iyi olduğunu gösterdiğini söyledi.Merhaba üzülmeyin umarım kilosunu yakalar sevdiği şeyleri yapın makarna falan yiyebilir artık karbonhidrat içeren gıdalar daha çabuk kilo aldırıyor sanırım benim oğlumda 15 aylık sabah kahvaltısından sonra muz falan veriyorum bazen cici bebe bisküvisi veriyorum sık sık eline kuruyemiş türü gıdalar veriyorum benim oğlum çok su içiyor o yüzden metabolizması hızlı çalışıyor günde 2 3 kez kaka yapıyor yemesi güzel olduğu halde kilo almıyor bazen ne yaparsan yap
Anne sütü varken mama vermek doğru değil evet bunu herkes kabul ediyor ama
Anne sütü azlığı /yokluğu durumunda formül mama vermek şart .Bu konuda neden bu kadar katı olduğunuzu anlamadim.Cocuk beslenemiyor ve mamada olan vitamin minerali dışarıdan gıda ile mümkün değil alamaz çocuk .Lütfen doktorunuzu dinleyin .
Mama karsitliginizla bebrginize zarar vermissiniz. 14 aylikken 7 kilo cok cok az. Kilo persentiliniz yuzde 5i n altinda. Boy 3 ila 10 arasinda. Kafa gelisiminiz ne durumda kafa capi kac cm.? Cunku kafa gelisimide geri kaldi ise bu norolojik bir sorun olusturabilir.
Oğlum çok iştahlı ve çok da hareketli bir bebekti.
14.a yda aynı bebeğiniz kadardı, hareketli bebekse yakıyordur.
Sağlığı yerindeyse kilonun bir gerekliliği yok
Persentil kavramini biliyormusunuz bilmiyorum ama soyle aciklayayim. Sizin kilo ve bas cevresi persentiliniz yuzde 5 alti. Boy ise yuzde 3 10 arasi. Yani her 100 cocuktan 95 inden daha zayif kafasi daha kucuk. Ve her yuz cocuktan yaklasik 90 indan daha kisa cocugunuz.Kafa 45 cm. Kafa gelişimi normal boyu da kabul edilebilir sınırda diye söyledi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?