Zarım Yok Mu?

sofianik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2010
41
0
86
İstanbul
Merhaba ben geçen aynada vajinama doğru baktım, o delik yolu etle kapalı, zar felan göremiyorum. Kenara doğru ufak bir yol var Adet oluyorum fakat? Sizce bu normal midir, yaşım 17. Bunu bir arkadaşımla paylaştım, henüz vijanamın tam olarak gelişmediği yani tam anlamıyla oturmadığı ihtimali olabileceğini, gelişimin 20 yaşlarında tamamlanacağını söyledi

Durduk yere bakmadım heralde, epilasyon yaparken kızardı ve nedurumda olduğunu görmek için aynaya baktım sonra gözüm ona ilişti. Doktora tabi ki de gitcem ama normal bir durum mu onu öğrenmek istedim, normal değilse gitcem.

Kızlık zarının sonradan oluşabileceği söz konusu değil, o et oradan gidecek olabilmesi ihtimalini söyledi arkadaşım,sonradan zar oluşmayacağı zaten kesin bir şey.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elbette baktım zaten ama benimkisinden farklı! Onlarda delik yolu var bende et görüyorum! Ayrıca bu konu hakkında daha fazla konuşmak istemiyorum bu kadar aşağılama yeter yok ergen yok bilmem ne, kırmızı üye bile (sanırım admin kendisi) gelmiş benle dalga geçiyor, ne biçim anlayışınız var anlamadım! Madem ben ergenim o zaman bana adamakıllı doğru dürüst psikolojiyle yaklaşıp ergenliğimi hissettirin, böyle dalga geçmekle olmaz bu işler, biraz ablalık öğrenin.

ama ergensin canım sen....:S anormal resimlere degil :) dr sitelerinde olanlara bak...

canım kızlık zarları rçeşit çeşittir.fazla da merak iyi değildir.sakın kurcalama .şunu söyleyeyim benim de öyleydi orası tamamen kapalıydı sadece kenarda küçücük bir delik vardı.adet olurken ölümlerden ölüm beğenirdim zaten cinsel ilişki de çok zor oluyor.

biricik 06 ürkütüyorsun ama... cinselligi katma bence:)

Benimkiside öyle nerdeyse ama adet olurken normal yani acı felan olmuyor, sonra ne oldu peki? Benim annemin kankasının da öyleymiş sonra evlenmeden belli bir süre önce doktor açmış onu ameliyat olmuş.

en azından yardımcı olmaya çalıştım dalga geçmedim :)) bilmemesi normal henüz bir genç kız.ayrıca ayna sokup kurcaladığını da sanmam.genç kızken ağda yaparken bende görürdüm.ve hep merak ederdim cinsellik nasıl olacak orası tamamen kapalı acaba bende bir sorun mu var diye korkardım.şimdi siz benim bilgileirmde bekar yazıyor bana da bir yakıştırma yapmadan ben söyleyeyim ben evlendim boşandım :))) canım korkma sorun yok.sakın dokunmaya içeriyi göreceğim diye ayırmaya falan kalkma.sorunun falan yok.

hayatım sorunun yok adet kanının geçeceği kadar delik var ama ilk cinsel ilişkide çok ama çok zor oluyor.ama zamanla sorun ortadan kalkıyor.şimdi bunları düşünmek için henüz erken.sorunun yok onu bil.meraklanma.

Bu mesaj içimi rahatlattı, teşekkür ederim.

merak edebilecegini bende biliyorum ki yazdım ergen merak etmeside normal... lakin görmeden bi yorum yapmak yerine bi dr ile görüşmesi daha saglıklı sonuçda .. önemli onun için ilerde aklında soru işaretleri ile evreleri atlatması ii olmaz.. ve örneklerle bu gibi durumlar anlatılmaz. ne oldugunu bilmiyoruz .. içini rahatlatıp önemli birsey se beklemeye gecip ilerde sorunda cıkabilir.. telaş yaptırıp kendini üzede bilir.. dalga gecilecek bi mevzu olsaydı öneri olarak ii ce bak derdim... dr ile görüş demezdim...

sana gelince ister evli ol ister bekar cinsellik herkezin hür iradesi ile yaptıgı bir eylem:) nie birsey yakıştırayım dimi...

zarını öyle eğilip bakınca göremezsin kız töbee
bu aralar millet amma inceliyor he kendini.

canım hiç endişelenme sen genç, bir kızsın ergen felandiye konuyu saptırmaya gerek yok....ohaoldumsmile
kız yardım istemiş sormuş.....anlattıkların normallll çokta kafanı kurcalarsa jinekolojiyle bii ğörüşş benceCADIARZU

Canım adet kanaması geçecek kadar delik olur zaten,olmayanda belli bir yaşa gelipte adet göremeyenlerde muayenede ortaya çıkıyor zaten.Ayrıca o kadar kolay bozulmaz öyle olsa jinekologlar öyle bir muayene ediyorlarki (yanlış anlama can yakmadan)o zaman bozulurdu değil mi?ıçinin rahat etmesini istiyorsan bir jinekoloğa git ,gitmişken de yumurtalıklarına da baktırmış olursun genel muayene yani.Hiçç korkma 4 sene jinekolog sekreterliği yaptım yüzlerce kızlık zarı muayenesine girdim öyle korkulacak birşey değil.

sofianik kızlık zarı hakkında sağdan soldan duymaktansa,en azından internetten araştırıp kadının anotomisini öğrenebilirdin.
bu soru biraz görüyoken,benim gözüm yok mu der gibi olmuş.

Vaginanın dışarıya açıldığı yerde bir membran şeklinde bulunur. Kızlık zarının sağlam yani intakt bulunması, bakireliğin bir işareti olarak düşünülmesine rağmen, bu zar tam olarak bulunmayabilir veya güçlü bir sürtünmeyle, aşırı gerilmeyle yırtılabilir. Kızlık zarının anatomik yapıları değişik olabilir. En çok görülenler halka şeklinde (annuler) veya delikli (cribriformis) olanlardır. Tamamen kapalı kızlık zarı (imper-fore hymen) adet kanının dışarıya akmasına engel olduğundan, zamanla içerde birikmesine, hematokolpos ve hematometra denen durumların meydana gelmesine neden olabilır bunu sadece doktor anlıyabılır yanı sızın bakmanız ıle gorunmemesı normaldır..dılerım acıklayıcı bı yardımım dokunmusdur..ama en yakın zamanda bı doktordanda destek alarak bunları daha ayrıntılı bıcımde ogrenmenı dılerım..yanı cok fazla endılenmenıze ve korkmanızı gerekıtrcek durum yok ama bunları merak etmen ve araştırman guzel dılerım saglıklı gelecekde faydalı bı bırey olursun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…