zaman...

zaten sana türkiye'ye git
işe girme , evde bekle diyorsalar
cesaretını toplayıp konus ve gitmek istemediğini söyle...

sen desene şuna esir kampına gönderecekler, heralde kabul etme canım.

ama ...türkiyeye git, işine gir diyosalar git nolcak.değişiklik olur.

ben türkıyeyı ve memleketımı cok sevıyorumm ama burda kurulu bır düzen var, güzelm bır ısım var, canım arabam var..

konustum en azından denedım.. konusmaya hakkım yokmus benım..bende bagırdım yeter dıye.. babam dahada beter bagırdı tabıkı.. anca bagırmasını bılır saten..

nasıl gıtmeyım? evden mı kacıyım?? anlamadımm???

biz ona evden kaçmak demeyelim de gitmemek için diren seni zorla sürükleyerek uçağa bindirecek halleri yok heralde.baktın olmuyor seni evde hiçbir şekilde barındırmıyorlar o zaman ayrı eve çıkarsın.ordaki hayatını seiyorsan bunun için savaşman gerekiyor.boyun eğdiğin sürece birileri senin adına karar vermeye devam edecek ve sen hep mutsuz olacaksın.

orada da olacak mı peki işin??

yurtdışında olduğunu söylüyosun? orda kendine bir hayat kuramaz mısın?
türkiye'den daha kolay orda şartlar bildiğm kadarıyla, ailen böyle bi durumda müdahele eder mi?

kadın sıgınma evıne gıdebılırm ama ıs oralara gelsın ıstemıyorum.. saten boyunlarını egdım egcem kadar.. onların üzülmesını ıstemıyorum ama onlar üzülmesın dıye mutsuzluktan ölmekde ıstemıyorum..

hıc bır fıkrım yok ne yapıcamla ılgılı..

orada da olacak mı peki işin??

hayır babam tembıh etmıs babaanneme calısmak yok, bası bos gıbı gezmek yok, babaannemle cıkıp onlar gırcekmısım eve..saten yasadıgı sehır büyük dııl..denızlının bır ılcesı.. calısmak ıcın dıretsem bıle ne ıs yapabılrım kı??

burda devlet bınasında masa bası calısıyorum, aylıgım 1.300 eURo net..ıs saatlerımde cok ıyı.. henüz ısımı bırakmadım ama babam almıs bıletı 22 eylülde yolcu etcekler.. ozamana kadar vaktım var belkı yumusarlar dıye.. bu ıs gıbısını bırdaha zoorr bulurum..

türkıyeye gıttıgımde babaannemle yasıcam ve aılem para göndercekmıs bana..

kadın sığınma derken! şiddete mi maruz kaldın. seni bu kadar umursamadıklarını söylüyorsun ama mutsuız olacaklarını düşünüyosun.
boyunlarını eğdim derken. detaylı anlatmak istersen dinler ona göre yardımcı olmaya çalışırız.

Niye göz önünde olmanı istemiyorlar?

aynı mahallade yasayan bır sevgılım vardı..camı cerceveyı ındırdı evımızın..herkese rezıl olduk..bütün herkes burda bızı konusuyor

belkıde kımse benle evlenmez dıye korkup trye yolluyolar bılmıyorum..son zamanlarda evlılılık ıcın ınceden baskı vardı..evde kalıyorsun gıbı ıgnemeler yasım kücük degılmıs..falanda fılan.. 21 yasındayım bu arada..

fızıksel siddet görmedım ama nereye sıgınabılırım evden gıdeceksem?? kadın sıgınma evınden baskası aklıma gelmıyor..

evet umursamıyorlar cünkü üzdüm, hayal kırıklıgına ugrattım..ama bırısı annem..canımın cıgerı ..öbürü babam..mutsuz olmalarını tabıkı ıstemem.. kım ıster anası babası mutsuz olsun hemde kendısı yüzünden..

babanın evinin camını çerçevesini indiren adamla da evlenilmez afedersin
e daha küçüksün neden hemen evlenmeni isterler ki?
tabi ailenin düşüncesini bilemem,senin kişiliğini,hal ve tavırlarını da bilemem.
o yüzden isteklerinin arkasında dur,zorla kimse kimseye bir şey yaptıramaz.

bu olay yüzünden mi babanlar seni türkiye'ye yoluyor. sen geldin diyelim , yine kendi bilmez insanlar konuşacaklar. bence sen onların güvenini sağlamaya çalış. işten eve evden işe git bir süre. güvenini kazanınca herşey yoluna girere. bu olaylarda unutulur gider. neler unutulmuyor ki. buraya gönderip sana ceza mı kesiyolar.yanlış kanımca. annen ve babanla konuşup onları ikna et. nihayetinde onlarda senin üzülmeni istemezler.

saten onunla dııl baskasıyla ıstıyolardı evlenmemı..bırde eskı sevgılım mahallenın hafıf serserı kılıklı tıplerındedı ..annemın haberı vardı babamın haberı yoktu sevgılım oldugundan.. sımdı herkes ögrenmıs oldu..babam yazıklar olsun sana dedı.

yaptıramaz zorla ama ben onları dahada cok üzmek ıstemıyorum ne yapcamı sasırdım ıyıce

suan konusmak ımkansız..hersey daha taptaze..denedım ama ters teptı konusma cabalarım..22eylüle kadar vaktım var..ozamana kadar da yıne gözlerıne batmak ıstemıyorum ama kucucuk odamdada vakıt nasıl gececek bılmıyorum=(

ya eski konularınla ilgili yeni yeni konular açıyorsun olayıda anlatmıyorsun :44::44::44::44:

odalara kapanmakla olmaz.yara tazeyken tedavi edilirse faydası olur. sürekli gözönünde ol demiyorum ama kapılar arkasına da sığınma. zaman kısa bence ikna çabalarına başla ama dırdır eder gibi değil, yumuşak dille. hatanı kabul ettiğini bi daha olmaycağını anlatmaya çalış. biliyorum zor olacak onlara bunu anlatmak,ikna etmek ama dene sen, onlarda istemez seni üzmek. anneni ikna et önce, annende babanı ikna etsin. anneler dayanamaz evladına.

bır sucum olsa yüregım yanmıcak..ha tek sucum yanlıs ınsanı sevmek ve güvenmektı ama onunla zaman gecırmeden yanlıs veya dogru ınsan oldugunu nerden bılebılırdım kı??

bır denyonun yaptıgı hatanın bedelını ben sımdı nasıl ödıcem dıye kara kara düsünüyorum..

ama onunda yanına kalmaz.. bu sımarıklıgının cezasını oda ceker..

ne demek "gönderiyorlar" ?

çalışan, kendi parasını kazanan koskocaman insansın. ben öğrenci halimle hiçbir şekilde boyun eğmiyorum(tabi bu ergen isyanı şeklinde değil, mantıklı şeylerde, benim karar vermem gereken meselelerde) istediklerimi dayatıyorum, sen mesleği elinde insan olarak nasıl razı olursun böyle bir şeyde pasif kalmaya?

yurtdışında yaşamaya alışmış, mesleğini yaparken kolay mı türkiyeye gelip ev kızı olmak. sakın çekimser davranma, karşılarına dikil. söz konusu bile olamayacağını söyle. yetişkin insansın. emin ol en despot aile bile anlıyor kime istenilen şey zorla yaptırılabilir, kim kararından dönmez diye. sen kararsız, zorlanırsa pes ediceğini belli eden davranışlarda bulunursan rahat bırakmazlar.

Zaman zaten çok hızlı geçiyor.
O kadar çabuk geçmesinde hemen ölmeyelim di mi :)
-Ama illa çabuk geçsin istiyorsan, kendini mutlu eden şeyler yap,
çünkü ne zaman mutlu olsam bi bakıyorum saatler, günler, haftalar hemen geçivermiş. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…