- 18 Ekim 2017
- 8.437
- 23.113
- 598
- Konu Sahibi Love_your_life
Bnce sen mükemmel bir annesin hem de hamilesin vallaha biravo bnce hormonlar sizi ele gecirmis gayet guzel ilgileniyosun
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Amin teşekkür ederim. Her zaman elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama işte bu ara bir değişik oldum böyle gece ağlıyorum bugün şunu yapsam daha iyi olurdu neden az ilgilendim gibi oldu şimdi diye diye içim içimi yiyor ama belkide dediğiniz givi hormonlar böyle yaptı beni inşallah öyledir onun için iyi şeyler yapıyorumdurValla anlattıklarınızın çeyreğini yapıp “ben çok fedakar çok iyi anneyim” diye dolanıyor millet ortalarda. Bence gayet iyi bir annesiniz. Hormonlarınızdan dolayı böyle hissediyorsunuz. Kızınız çok şanslı bence. Allah onada karnınızdakine uzun sağlıklı ömürler versin. Hiçbir evladın acısını annesine göstermesin.
Dimi sıkılıyor lar yani elimde değil illa çıkmamız lazım tek başına da oynamalı dimi. Ya şey gibi oluyor mesela ben oturup çay içiyorum onunla oynamıyorum gibi olunca bir kötü oluyır içim13 aylık kızım var. Yürümeye başladığı için evi keşfediyo Haftada 4-5 gün mutlaka dışarıya çıkarıyorum. Annemle aynı sitede oturuyoruz bekarlıktan komşularımda burda onların çocukları birlikte oynuyolar. Çocuk görünce seviniyo zaten yanıma hiç uğramıyo. Bence gelişimleri içinde önemli çocuklarla vakit geçirmeleri. Evde bizden sıkılıyolar dışarısı ilgilerini çekiyo. Gayet iyi ilgileniyosunuz.
Biraz daha rahatlasam içimi iyi olacak sanırım. Aklımda her akşam aynı soru işareti bence bunu yapmam lazımdı neden yapmadım yarın dışarı gitmeyelim kimse gelmesin beraber oynayalım bu seferde sıkılıyor falan derken bir kötü his içimde işteDaha ne yapacaksınız yahu hic süpheniz olmasın gayet güzel ilgileniyorsunuz
Kendi yapmanız gereken yemek camasır temizliği bile aranızda oyuna dönüştürmüşsünüz
Aslında şirinler güzel fikir öyle zamanında öyleymiş bende hep kendi başıma ve arkadaşlarımla takıldım. Şimdi işte bir kötü hissettim ne bilim kendimi kötü bir his oluyır geceleri. Biraz onu bırakayım mı ki bilemedimE kurban olduğum daha napıcaksın.
Şirinleri mi getireceksin eve.
Ben annemden bunun çeyreğini görmedim. Çünkü o zamanlar öyleydi. Işi başından aşkın. Yapamamış. Ama ben annecigime kurban olurum
Bence çok bile yapmışsınız. Çocuğu bi rahat bırakın
ben boş geçiriyorum gibi geliyor normalde sorun yokEe herkes boyle degil mi daha napalim
Teşekkür ederim mesaj için. Demek ki birçok kişi bunu hissediyor. Birqz daha rahatladı içim iyiki sormuştum soruyuBenim minnoşum da 17 aylık oldu. Bende de var bu aralar yeterince ilgilenemiyorum düşüncesi. Ki ilgilenemiyorum da. Ders çalışmaya başladım. Ama siz evde gayet güzel ilgileniyorsunuz. Sosyal ilişkiler kurabilmesi için tabi yaşıtı çocuklarla oynamaaı öbemli. Uzmanlar bile kreşlere yönlendiriyor çocukları bazı durumlarda. Kendinizi üzmeyin boşu boşuna çok da iyi yapıyorsunuz başka çocuklarla oynatarak.
Teşekkür ederim baktım da gerçekten kızım doğduğundan beri hep böyle yazmışım neden böyle hissediyorum bilmiyorum ama bir türlü geçmedi içimde 17 aydır bu hisSizin konularınız hep iyi anne olmak endişesi taşıyor. Biraz rahat olun, hamilelikten dolayi da böyle hissediyor olabilirsiniz.
Daha ne yapacaksınız, bu yaş grubu herşeyden çabuk sıkılır, dikkatleri çabuk dağılır zaten. Çocuklarla vakit geçirmesi de gayet güzel.
Ekstra olarak internette o yaş grubu için yapılacak aktiviteler bakabilirsiniz, çoğu evdeki malzemelerle yapılabiliyor.
Hayırlı doğumlar, endişesi günler diliyorum
Arada bu dediğinizi de düşünüyorum aslında acaba ben bebek gelecek diye mi korkuyorum kızım adına. Bu da var. Aslında şuan he rşey normal ama bebek gelince mi kötü olacak endişesi var acaba o da bir düşünce içimdeGayet güzel hem sizinle vakit geçiriyor hem başka çocuklarla beraber sosyalleşiyor ,bi sorun yok ,
Bebek gelince olacak durumu düşünüp endişe ediyor olabilir misiniz ?
O zamanda yarım gün kreş kurtarıcı olabilir
Dışarıya çıkma işini evet içimden gelerek yapmıyorum çünkü beni çok zorluyor. Yürümekte zorlanıyorum bazı akşamlar oturduğum yerden kalkamıyorum ama kızım için yapıyorum böyle bir durumda neden kendimi zorlayayım ki zaten her şey kızım için ama bu yüzden mi hissediyorum bilemedim şimdiSanki siz icinizden gelerek yapmiyorsunuz bunlari ondan boyle dusunuyorsunuz.
Hayır kesinlikle ihmal yok anlattıklarındaİhmal durumu yok dimi ya bir ihmal ediyorum gibi geliyor gezmeye götürünce götürmesem sıkılıyor
Kendi çocukluğunuza odaklanin. Anne ile ilişkinize, annenizin sizi büyütürken ki cümlelerine, davranışlarina. Çünkü çocuğumuza karşı endişe duyduklarimiz kendi çocukluk yaralarımizTeşekkür ederim baktım da gerçekten kızım doğduğundan beri hep böyle yazmışım neden böyle hissediyorum bilmiyorum ama bir türlü geçmedi içimde 17 aydır bu his
Hani garip gibi tek başına oynuyo gibi düşünüyoruz biz annelerDimi sıkılıyor lar yani elimde değil illa çıkmamız lazım tek başına da oynamalı dimi. Ya şey gibi oluyor mesela ben oturup çay içiyorum onunla oynamıyorum gibi olunca bir kötü oluyır içim
Sanırım bende şuan yeni gelen bebeğin de korkusu var. Bundan da belki biraz bir korku içindeyimBu zamanin cocuklari evde sıkılıyor yapacak cok bir sey yok. Sokaga salamiyoruz, parka gotursen en fazla 2-3 saat basinda duracaksin pesinde kosacaksin, ki siz hamilesiniz bu da biraz zor, evde birlikte oyun oynayacaksiniz vs. Tabi bu arada anne ev isi temizlik yapacak, belki oturup bi cay icmek istyecek... Simdi eski zamanlar gibi degil, 24 saat oglumla dip dibeyiz, parka cikartirim pesinde kuyruk gibi gezerim, markete giderim benle, ev isi yaparim pesimde... Kalan zamanda oynayabilirsem oynarim, yoksa vicdan yapamam. Zaten bütün yük kadınlarda. Oldugu kadar oluversin
Mesela şuan gün boyu ilk kez yattım birazdan kızım ağlar giderim zaten ama ayaklarım ağrıyor belim tutmuyor. Peki sizde benim givi hissediyor musunuz?Ben dort yasindaki kizimla yedi aylik hamile halimle saklambac oynuyorum hergun parka götürüyorum evde de oynuyoruz ama kendime hicbir zaman kalmiyor robot gibi geziyorum cok yoruluyorum dogumdan sonrasini dusunemiyorum.
Teşekkür ederim. Yanş normal şartlarda bir durum yok dimi pişman olmam için. Biraz kuruntu dimi? İçim hiç bu histen kurtulmuyor.Bnce sen mükemmel bir annesin hem de hamilesin vallaha biravo bnce hormonlar sizi ele gecirmis gayet guzel ilgileniyosun
Bir ara o setlerle baktım aslında ama bazılarının içeriği çok yeterli gelmedi o para ile başka bir etkinlik bulur vs dedim. Kutular kartonlar yaptım öyle idare ettik makarna tak renkli top at vs gibi ama o da yetersiz kaldı şuan sanki tekrara düştük sıkıldı. Oyuncakları kaldırdım bu seferde daha çok sıkıldı az oyuncakla. Her ay için bütçe yetmeyebilir ama birkaç ay alabilirimMerak etme akranlarından daha çok şey öğreniyorlar ve sosyalleşiyorlar. Evde bir süre sonra tekrara düşüyoruz. Benim kızımın da yaşıtı arkadaşı var bir tane onunla biraraya geldiklerinde yaşları gereği daha oyun kurmayı beraber oynamayı bilmiyorlar ama bakıyorum her ne kadar ayrı takılıyor gibi görünseler de kızım o gün yeni bir şey öğrenmiş oluyor. Onun dil gelişimi daha önde ve çok da zeki bir bebek kızım ondan kapıyor bir şeyler. Bir de maddi durumun elverirse adım adım setleri öneririm ne oynasak diye düşündüğüm zaman çıkarıyorum o ayın etkinliklerini yapıyoruz ara ara.
Hiç bunu düşünmemiştim. Aslında doğru olabilir bu belki orada eksik bir şeyler varKendi çocukluğunuza odaklanin. Anne ile ilişkinize, annenizin sizi büyütürken ki cümlelerine, davranışlarina. Çünkü çocuğumuza karşı endişe duyduklarimiz kendi çocukluk yaralarımiz
Aynen öyle düşünüyorum.Hani garip gibi tek başına oynuyo gibi düşünüyoruz biz anneler