• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zaman geçirme.

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.517
173
Bayanlar kızım 17 aylık oldu. 28 haftalık hamileyim. Derdim şu onunla sanırım güzel vakit geçiremiyorum. Her gece yattığımda içim hiç huzurlu değil. Mesela bir gün nasıl geçiyor. Kahvaltı yapıyoruz o da yaparsa tabi. Sonra ben evi biraz topla süpür yapıyorum 2 3 saatimi alıyor. Bu sürede kızıma sende bak sil annecim diyprum mesela bulaşık makinesinden bulaşık çıkarıyor bana veriyor. Çamaşır asıyoruz beraber. Falan öğlen uykusu geliyor benimle sürwkli durup sıkılıyor diye ya bir arkadaşıma götürüyorum ya birisini bize çağırıyorum özellikle çocuğu olan birilerini genelde hep böyle geçiyor. Diyelim ki kimse gelmedi veya gitmedik. Beraber bebek besliyoruz. Kutu diziyoruz. Zeka kararı bakıyoruz. Su doldurup oyun oynuyoruz. Ama o çok sıkılıyor. Bazen parka gidiyoruz. Genelde arkadaş çevrem çok olduğu için gezme kodunda geçiyor. O da çocuklarla oynuyor bende açıkçası biraz daha zaman geçirmiş oluyorum. Fakat buara şunu düşünmeye başladım acaba ben onu gezmeye götürdüğümde çocukların yanına onu başımdan savmış mı oluyorum nedense öyle hissediyorum ama bütün gün benimle olunca da çok sıkılıyor gün sonunda bende yorgun bir anne oluyorum. Akşam yemekleri beraber yapıyoruz tezgaha oturuyor ben ona sürekli ne yaptığımı anlatıyorum falan ama buara onunla ilgilenmiyorum gibi hissetmeye başladım. Ya ben kötü müyüm? Bende hissettiğim bu nedir? Napayım ben? Birisi akıl versin valla bir değişik oldum ben yine

Valla anlattıklarınızın çeyreğini yapıp “ben çok fedakar çok iyi anneyim” diye dolanıyor millet ortalarda. Bence gayet iyi bir annesiniz. Hormonlarınızdan dolayı böyle hissediyorsunuz. Kızınız çok şanslı bence. Allah onada karnınızdakine uzun sağlıklı ömürler versin. Hiçbir evladın acısını annesine göstermesin.

Bayanlar kızım 17 aylık oldu. 28 haftalık hamileyim. Derdim şu onunla sanırım güzel vakit geçiremiyorum. Her gece yattığımda içim hiç huzurlu değil. Mesela bir gün nasıl geçiyor. Kahvaltı yapıyoruz o da yaparsa tabi. Sonra ben evi biraz topla süpür yapıyorum 2 3 saatimi alıyor. Bu sürede kızıma sende bak sil annecim diyprum mesela bulaşık makinesinden bulaşık çıkarıyor bana veriyor. Çamaşır asıyoruz beraber. Falan öğlen uykusu geliyor benimle sürwkli durup sıkılıyor diye ya bir arkadaşıma götürüyorum ya birisini bize çağırıyorum özellikle çocuğu olan birilerini genelde hep böyle geçiyor. Diyelim ki kimse gelmedi veya gitmedik. Beraber bebek besliyoruz. Kutu diziyoruz. Zeka kararı bakıyoruz. Su doldurup oyun oynuyoruz. Ama o çok sıkılıyor. Bazen parka gidiyoruz. Genelde arkadaş çevrem çok olduğu için gezme kodunda geçiyor. O da çocuklarla oynuyor bende açıkçası biraz daha zaman geçirmiş oluyorum. Fakat buara şunu düşünmeye başladım acaba ben onu gezmeye götürdüğümde çocukların yanına onu başımdan savmış mı oluyorum nedense öyle hissediyorum ama bütün gün benimle olunca da çok sıkılıyor gün sonunda bende yorgun bir anne oluyorum. Akşam yemekleri beraber yapıyoruz tezgaha oturuyor ben ona sürekli ne yaptığımı anlatıyorum falan ama buara onunla ilgilenmiyorum gibi hissetmeye başladım. Ya ben kötü müyüm? Bende hissettiğim bu nedir? Napayım ben? Birisi akıl versin valla bir değişik oldum ben yine
13 aylık kızım var. Yürümeye başladığı için evi keşfediyo 😊 Haftada 4-5 gün mutlaka dışarıya çıkarıyorum. Annemle aynı sitede oturuyoruz bekarlıktan komşularımda burda onların çocukları birlikte oynuyolar. Çocuk görünce seviniyo zaten yanıma hiç uğramıyo. Bence gelişimleri içinde önemli çocuklarla vakit geçirmeleri. Evde bizden sıkılıyolar dışarısı ilgilerini çekiyo. Gayet iyi ilgileniyosunuz.

Daha ne yapacaksınız yahu hic süpheniz olmasın gayet güzel ilgileniyorsunuz
Kendi yapmanız gereken yemek camasır temizliği bile aranızda oyuna dönüştürmüşsünüz

E kurban olduğum daha napıcaksın.

Şirinleri mi getireceksin eve.

Ben annemden bunun çeyreğini görmedim. Çünkü o zamanlar öyleydi. Işi başından aşkın. Yapamamış. Ama ben annecigime kurban olurum 💕💕💕

Bence çok bile yapmışsınız. Çocuğu bi rahat bırakın 🤣🤣🤣
Görmediğiniz daha iyi, artık çocukların zekası gelişmiyor. daha doğrusu zeka var da kullanacak akıl yok.
Kendi kendilerine düşünmeyi, kendilerini oyalamayı, hayal kurmayı, hayal gücü kullanmayı bilmiyorlar ki. Böyle dümdük tipler geliyor, hayırlısı.

Benim minnoşum da 17 aylık oldu. Bende de var bu aralar yeterince ilgilenemiyorum düşüncesi. Ki ilgilenemiyorum da. Ders çalışmaya başladım. Ama siz evde gayet güzel ilgileniyorsunuz. Sosyal ilişkiler kurabilmesi için tabi yaşıtı çocuklarla oynamaaı öbemli. Uzmanlar bile kreşlere yönlendiriyor çocukları bazı durumlarda. Kendinizi üzmeyin boşu boşuna çok da iyi yapıyorsunuz başka çocuklarla oynatarak.

Sizin konularınız hep iyi anne olmak endişesi taşıyor. Biraz rahat olun, hamilelikten dolayi da böyle hissediyor olabilirsiniz.

Daha ne yapacaksınız, bu yaş grubu herşeyden çabuk sıkılır, dikkatleri çabuk dağılır zaten. Çocuklarla vakit geçirmesi de gayet güzel.

Ekstra olarak internette o yaş grubu için yapılacak aktiviteler bakabilirsiniz, çoğu evdeki malzemelerle yapılabiliyor.

Hayırlı doğumlar, endişesi günler diliyorum ☺️

Gayet güzel hem sizinle vakit geçiriyor hem başka çocuklarla beraber sosyalleşiyor ,bi sorun yok ,
Bebek gelince olacak durumu düşünüp endişe ediyor olabilir misiniz ?
O zamanda yarım gün kreş kurtarıcı olabilir

17 aylık bebeği tezgaha oturtup iş yapabiliyorsanız ve o da uslu uslu sizinle oynuyorsa sizi ayakta alkışlıyorum .çğnlü ben bunların hiçbirini yapamıyorum .

Bu zamanin cocuklari evde sıkılıyor yapacak cok bir sey yok. Sokaga salamiyoruz, parka gotursen en fazla 2-3 saat basinda duracaksin pesinde kosacaksin, ki siz hamilesiniz bu da biraz zor, evde birlikte oyun oynayacaksiniz vs. Tabi bu arada anne ev isi temizlik yapacak, belki oturup bi cay icmek istyecek... Simdi eski zamanlar gibi degil, 24 saat oglumla dip dibeyiz, parka cikartirim pesinde kuyruk gibi gezerim, markete giderim benle, ev isi yaparim pesimde... Kalan zamanda oynayabilirsem oynarim, yoksa vicdan yapamam. Zaten bütün yük kadınlarda. Oldugu kadar oluversin

Ben dort yasindaki kizimla yedi aylik hamile halimle saklambac oynuyorum hergun parka götürüyorum evde de oynuyoruz ama kendime hicbir zaman kalmiyor robot gibi geziyorum cok yoruluyorum dogumdan sonrasini dusunemiyorum.

Gayet güzel ilgileniyorsunuz. Hormonlar sizi de ele geçirmiş anlaşılan. Ben de ağlayıp duruyorum😁
Çocuk elbette akranlarıyla vakit geçirecek. Onun için en sağlıklı bu.
Ya böyle o akranları ile zaman geçirin diye götürüyorum ama ben oturup oynamıyorum ya o yüzden bir ihmal durumu var gibi geliyor 😑

Back