Popüler Konu Z kuşağı kabusu ! Film ismi gibi oldu !

Yine tekrarlıyorum siz duygusal olgulardan, ben ise fiziksel aktivitelerden dem vuruyoruz

Bir diğer arkadaş da aynı yorumu yaptım size de yapayım ; fiziksel olarak ayakta duramıyorlar ! Koşmayı bilmiyorlar, şu anda fitness salonunda olan nesil bunlar değil, kamp yapan nesil bu nesil değil.

Biz çivi battı mı bir şey olur mu derdik ! Bunlar elini ahşap masaya vurunca bir şey olur mu diye soran bir nesil !

Benimki de kardeş diye tutturuyor ama biliyorum ki olsa umru olmaz :) bildiğini okur bu yeni nesil

Yalnız olmadığımı bilmek çok güzel kendimle kıyaslıyorm telefona biraz fazla baksam gözlerim kolum hatta parmaklarm ağrıyo onlar daha tazecik
Söylediğiniz gibi oyunla aktivitelerle çok daha keyifli vakit geçirebiliyolar ama bi yandan da aklımı karıştırıyo internet konusunda ya pasif kalırsa ilerde diye ama bakalm zaman neler göstercek
Çok şanslısınız biz normal apartman dairesinde oturuyoruz yinede etrafımızda sokakta oynayan bir sürü çocuk var ama daha bikaç yaş büyümemiz lazm onlara katılmak için

Bir de soylemeden gecemeyecegim , 10 yasindaki oglum sık sık karsima gecip bana cocuklugunu anlatsana anne diyor
Tv de 3 kanal oldugu , cep telefonu ve bilgisayarin olmadigi , merak ettigimiz seyleri ansiklopedi acarak okuyup ogrendigimizk duyunca vay anasini nasil yasadiniz boyle diye sasirarak dinliyor ve bizim icin cok uzuluyor

Ben de 42 yaşımdayım ve kendimi çok zayıf görüyorum annelik konusunda. Erken anne olmak kısmet olmadı bakalım hayırlısı. 2010 doğumlu milleti parmağında oynatıyor. Anne ve baba kuralları tıklamıyor neyse ki.

Çok teşekkür ederim. Ben de biz ve bizim durumumuzda olanlara bol sabırlar diliyorum. Dışarıdan gören insanlar, “aman Allahım çok akıllı bir şey, inanılmaz...vs” gibi tepkiler veriyorlar ve hatta benim bu kadar akıllı çocuğum varken neden bu kadar bunaldığımı veya şikayetçi olduğumu düşünüyorlar. İzah etmesi zor... Böyle oldukları için sizin size ait özel bir alanınız asla kalmıyor. Siz, artık siz olamıyorsunuz! Bence siz beni anladınız! Hahahahah yazdıkça sinirlerim bozuluyor

Benimki peynir, zeytin, yumurta bunları yemediği gibi sofraya orurmaz. Kokuyor muş. Ah bir tadına baksa ama yok

Şu minecraft oyununu benim oğlum da sanirim yanlış değilsem okula baslamadsn çözmüştü. Hâlâ da müptela. Bana anlatır anlatır anlamazdım. Hâlâ anlamış değilim :) fena şimdiki nesil
Çok ısrar ediyolar bazen, anne yeni dünya kurdum gösteriyim bak nolur diye, oturuyorum belki 10dk kurduğu dünyayı gösteriyor, ama şu varki ilk gördüğümde donakaldım, bizim evi yapmış 4oda bi mıtfak, wc banyo koridorlar, aman Allahım ağzım açık kaldı birebir kopyasını yapmış gezdirdi heryerini, içinin eşyalarıda aynı konumlarda, ya hani ne mesleğiydi o evin önceden krokisini çizipte pc ortamında evi yapıp alıcılarına öngösterirler böyle evinizi yapıcaz diye, aynı onlar hesabı çok iyi bu işte oğlum, dedimya ağzım açık kaldı, okadar profesyonel çalışmışki en ince ayrıntısına kadar helal olsun, görsel hafızası ve resim çizme yeteneği üst seviyede zaten, son bisenedir kâğıtlara çizdiği karakalem olsun normal olsun resimlerle sergi açılır o derece resimede ilgisi var, ilerde ne olucak mesleği merak ediyorum böyle devam eder inşallah memnunum bu durumundan aslında
Mesela ramak kaldı deyimini kullanmıyorlar. Gerçi ramak ne diye sorsam kaç kişi bilir ? ramak kaldı deyimi nedir dersem kaçınız bilir bu da ayrı bir ayrıntı : )
Çok az kaldı demek, bende çok sık kullanıyorum bunu çünkü,en çokta eşime
o oyunu da Allah bildiği gibi yapsın. Grafik arayüz iğrenç oyun
Aminnn
Valla banada grafik oldum olası iğrenç geliyo, ama nedense bunu çocuklara her söylediğimde etmedikleri kalmıyor, savunuyorlar bide neymiş ben ne anlarmışım oyundan, gta, lara, ne biliyim onları 10yıl öncesinde eşimle ne oynardık ama yaa çok güzeldi heycanlıydı grafik olsun, içeriği olsun çok güzeldi, tabi ozaman oyuna fırsatımız vardı bıdıklar bebekti, bizde suç teslim knolojiyle oyunlarla büyüdüler çocuklar şimdi ellerinden alamayızki, haksızlık,, haklılar isyan etmekte

Aynı yoldan geçecekler; bebeklikten bahsediyorsanız zaten 3-4 yaşa kadar doğrudan tek başına ekranla bağı yasaklıyor doktorlar. Süreli-sınırlı bir düzen ile de bu yaşlardan sonra devam edecek; sorun çağda ya da çocuklarda değil ki dediğiniz şeyde, sorun çocuğunu eline telefonu tableti verip başından savan anne babalarda. Oğlum 3 yaşında, ne yaptığında canının yanacağını bilir çünkü bunu tecrübe edeceği ortamı sundum, tabletle benim gözetimimde süreli muhataptır ki şu an sıfırdan bir tableti açıp, video seçip ayarlayamaz, bilmiyor yani "Benim çocuğum kendi kendine şunları açıyor" diyebileceğim bir takipsizlikte değil (Ancak açık ekrandan seçmeyi bilir beni gözlemlediği kadarıyla), koşuyor da, zıplıyor da, parkında takılıyor da. Bir yerine bir şey olunca "Bir şey olur mu?" kırılganlığını yaşamıyor, aksine "Birazdan acısı geçer" farkındalığını yaşıyor 3 yaşında.

Burada sorun çağda ve çağın çocuklarında mıdır yoksa anne-babanın yetiştiriş, otorite ve bilincinde midir?

Benimki peynir, zeytin, yumurta bunları yemediği gibi sofraya orurmazkuyor muş. Ah bir ymtatsa ama yok

beyaz peynirin tadınız bilmiyor desem ? inanır mısınız ?

biz Petkim kantininden tam yağlı peynir alınsa da bayram etsek derdik ! ayda 1 kez o da memleketten sucuk gelmişse pişerdi. Kuru sucuğa sırnaşmayalım diye rahmetli annem kurt yapar sakın elleşmeyin derdi...

Şimdi beyefendi Cumhuriyet sucuk ile bilmem ne sucuk arasında ki aroma farkından sucuk ayrımı yapıyor !

hadi ordan, hadiiii eşşekoğlu eşşek : )

Beslenmeleri de bir tuhaf hakkat çoğu basit yemeğin tadını bilmiyorlar bizim ki de lutuf gibi biber dolmasini denedi geçen de. Kirmizi ete de bu sene başladı ne cok sey kaçırmışım yıllardır diyor. Her akşam köfte bekliyor benden.

2016 doğumlu oğlum da ete bayiliyor
Favorisi lahmacun kiymali pide falan
Yeşilliği sadece etli dolmada yedirebiliyorum

Tablet ve telefondan uzak tuttum ama tvden malesef
Birde sanirim eskışehır sporlu zira baska hic bir marşta bu kadar eğlenmiyor
Babasi bir beşiktaşlı olaraktan kuduruyor bense saygi duyuyorum secimine

Aaa aynı yaa... bizimki de resim çizer muhteşem. Karikatür delisi olduk. Muhteşem çizimler. Ben kıyamadım, tüm resimleri saklıyorum. Ileride hediye edeceğim kendisine :) oyundaki anlattıklarınız da aynı. Nasıl bir sanırsa artik :)

Ha bu arada o wow ve lol oyunlarini cikaran rahmet bulmasin, teyzesine “annemin yan cari” diyen cocuklarim var benim

Discord u kullanıyorlar mi? Sen ordaki muhabbetleri duysan bildiğin kiraathane gibi. Selamun aleykum aga -ağa değil aga- nasılsın falan diye konusuyorlar.

Gurme oldular başımıza masallah :) neyin icin de ne var bilirler. Esim de sizin gibi der, sesli güldüm ya :)

İyi geceler, 2001 modeli var bizdede ,gerçekten zorluyor bizi ,nasıl iletişim kuracağımızı şaşırdık eşim ve ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…