Ya teknolojik evrim geldi, ne bekliyorsunuz ki bu çocuklardan? Onlar yapay zeka dönemine doğmuş internet çağı çocukları.
Ben doğduğumda çevirmeli ev telefonları vardı, itfaiyeyi arayana kadar eviniz yanardı.
Sonra tuşlu ve telsiz telefonlara evrildi.
Ardından cep telefonları, tek satır ekrandan, androidin atası nokia sistemleri ardından diğerleri...
Ben 32907423 farklı telefonu gördüm, bu çocuklar ne gördü? Direkt teknolojinin hızın, evrimin göbeğine doğdu.
Ben kasetçalar gördüm, kaset gördüm, disket gördüm, cd gördüm, mp3 player da gördüm, daha küçük boy rewrite cd gördüm, usb bellek gördüm, 144ü geç 96p olan çamur gibi videoların 34 mblık koca hafıza kartlarında taşındığını gördüm, televizyonun yükseltici ile çalıştığı dönemi de gördüm, dekoderle çözülen kanalları da, ilave dvd eklentilerini de, vcd eklentilerini de... Şimdi tvni kablosuz bağlıyorsun, kanallar için belki arkasına bir kart sokuyorsun ki artık ona da gerek yok net üzerinden her şey tamam. Disketi göstersen ne olduğunu anlayamaz bu zamanın çocukları; diyorum ya onlar zaten hızın ortasında.
Ben yavaşı da gördüm hızlıyı da; o geçişi hep gördüm ve gittikçe hızlandı. O çapulcu yaratıcı denilen tayfadan olmamızın sebebi de bu, çok alet edevat gördük. Hepsiyle oynadık.
Bu çocuklar bence çok daha süper ve güzel bir zamandalar; hiç öyle kayıp, çöplük olarak görmüyorum çünkü yapay zeka robotlara gidecek olan tayfa bunlar. Bu potansiyele de saygı duyarsak, sorun kalmaz. Bu kadar basit.
Her şey ders değil, not değil; ortamına kasmadan salacaksın, onlar yolunu bulacak.
Ve gelen nesil alfa kuşağı, z kuşağı bitiyor.
Ben zaten 2 parmağı ile sayfayı büyütenlerin daha şanslı olacağını savunanlardanım.
Sorun ; fiziksel olarak kendilerine bir şey katmamaları, bu kadar hızlı geçişte vücutları buna hazır değil !
Esas problem bu !