Sivilceli Ciltler Yüzümdeki sivilceler için doğal çözüm önerilerinizi bekliyorum

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

sofiprenses

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
10
0
16
Ankara
Yüzümde Çok Sivilce var lütfen yardım doğal çözümler olursa çok sevinirim arkadaşlarımın suratı pürüzsüz olunca bende istiyorum kahkülerimi kaldırdığım zamn anlım hep sivilce okuılda rahatsız ediyor kahkülerin nolur yardımcı olun derdim çok büyük

ben kil maskesi uyguluyordum ergenlikte düzenli olmasa da. zaman içerisinde kuruttu sivilcelerimi.(Tabi ben dermatologa da gittim ilaç kullandım).
maskeyi yapıp yıkadıktan sonra gül suyuyla tonikle otacının "Güllü Su"yu var ismi böyle geçiyor. kokusu hafif ve hoş diğer gül suları gibi kötü kokmuyor.

Yüzümde Çok Sivilce var lütfen yardım doğal çözümler olursa çok sevinirim arkadaşlarımın suratı pürüzsüz olunca bende istiyorum kahkülerimi kaldırdığım zamn anlım hep sivilce okuılda rahatsız ediyor kahkülerin nolur yardımcı olun derdim çok büyük

benim size tavsiyem mutlaka bir hekime başvurmanız,tabi buna ek bazı öneriler de olabilir.
1- yüzünüzü günde 1 ya da 2 kez pH 5,5 olan bir sabun ile yıkamanız.(sıvı sabun olursa daha iyi olur böylece rekontaminasyondan kaçınmış olursunuz) Daha fazla sayıda yıkamak maalesef subum salgısını uyarıyor bu nedenle sivilcede artış olabiliyor.(ben bu hataya daha önce düştüğüm için tavsiye etmem)
2- yüzünüzün çok kuruması istenen birşey değildir.(yine sebum salgısnın artmasına yol açarak aknede artışa neden olabilir) Akneye yol açmayan, yağlanma yapmayan bir nemlendirici kullanmanız
3-Asla yüzüstü yatmamanız, yüzünüzün yastıkla temasından kaçınmanız
4-Yüzünüze çok fazla kozmetik ürünü kullanmamanız, mecbur kaldığınızda ise yağ içermeyen su bazlı olan fondotenleri tercih etmeniz
5-Yine önemli bir tavsiye her duyduğunuz sivilce önleyici kremdir, odur budur kullanmamanız,,, fazla temas aknede artışa yol açmakta, ve bu önerilerin çoğu işe yaramamakta
6-sivilcelerinizle kesinlikle oynamamanız,, size hiçbir katkı sağlamaz,bilakis iz kalmasına ve daha geç iyileşmesine neden olur,,
7-yüzünüzü yıkadıktan sonra, eğer yapabiliyorsanız,kendi halinde kurumaya bırakmanız, illaki havlu kullanmak istiyorsanız, kağıt havlu kullanmanız, ya da normalde kullandığınız yüz havlunuzu sürekli değiştirmeniz
8-Eğer başvurduğunuz doktorunuz lokal ya da sistemik A vitamini türevi kullanmanızı önerirse ( lokal-acnelyse, sistemik -roaccutanne ), kullanırken güneş ışınlarına maruz kalmamaya özen göstermeniz ve doktorunuz yan etkileri hakkında söyleyeceği önerilere mutlaka uymanız
9-Belki de en zor kısım budur ama , tedavi sürecinde sabırlı davranmanız, iyileşme süreci 6-8 haftayı belki daha fazlasını alır,, Sabırlı davranın ve internette, orada burada "sivilceye kesin çözüm" şeklinde reklamları yapılan ürünlere fazla itibar etmememiz
10-özellikle yazları güneş koruyucu kullanacağınız dönemde mutlaka seçtiğiniz güneş koruyucuların non komedojenik olmasına özen göstermelisiniz..

Canim ilkokul 5 te basladi sivilcelerim. Universiteyi bitirene kadar cektim bu cileyi. Zamani sen hesapla. Bilumum dogal yontemler, ddf, aven, vichy, clinique,dior, vsvsvss kullanmadigim kozmetik ve dermokozmetik kalmado.
Ustune doktorlarin werdigi bir suru ilac adlarini anmak istemiyorum. Yuzumden kan aktigini bilirim. O kremler o derece kurutur yuzumu.
Cilt bakimlari mi yaptirmadim. Hep ayni soz: ilk basta cildin altindaki yag kuscak sivilce cikmasi normal, sonra cilt yenilenecek - koskoa bir yalan. Yok boyle bir dunya. Bir suru iz kaldi yuzumde.
Bunlari niye mi yazdim. Hic kasma git doktora. Ben roacutanla duzeldim. Hem de sorunsuz. Arkadaslarim roacutan tedawisinde cok aci cektiler. Ben mesela kullanirken baktim cildim iyice kurudu, dudaklarim catlamaya basladi, dozaji dusurdum. Ne bi yerlerim yarildi ne intihar etmek istedim. Psikolojim falan da gayet yerindeydi.
Eger simdi ciksa yine kullanirim. Kendine yazik etme. O yontemler bosss. Cildini sivilceden arindir sonra yaparsin dogal maskeleri falan

Back
X