Ayrica herkesin sagi solu farkli degildir bebeklik resimlerinize bakin saginiz solunuz farklimi benim 38 yasima kadar butun fotograflarda normal 40 a kadar sa adeta sekil degistirdi. Herkesin sağ ve sol tarafı farklıdır yani ufakta olsa herkeste bu sorun var bende genelde sağ tarafta resim çektiririm soldan güzel çıkmam :) botoks yada dolgu düşünebilirsin ama bi estetisyenle görüşsen sana daha iyi fikir verir...
. Herkesin sağ ve sol tarafı farklıdır yani ufakta olsa herkeste bu sorun var bende genelde sağ tarafta resim çektiririm soldan güzel çıkmam :) botoks yada dolgu düşünebilirsin ama bi estetisyenle görüşsen sana daha iyi fikir verir...
Etiketlenmedigi, ilgilenmedigi, çözüm aramadığı bi konuyu bile sirf hayatinda aksiyon olsun cirkeflik olsun diye takip eden bu cahile cvp bile vermeyelim bence artik. Kendi kendine kudursun dursunklavye başında artistlik yapar senin gibiler çok var sen gibi uğraşamıcam oyüzde haklısın en güzeli işime bakmak...elimi yoramıcam üslup bilmez bi kadın için
Acaba bilgilendirebilir misin bizi ? Faydasını gördün mü ?Ben 5 eylulde dorn terapiye gittim fakat ayni zamanlarda ailecek cok uzucu agir bi durum yasamaya basladik buraya girip yazmak aklima bile gelmedi ogrenmek isteyen olursa deneyimlerimi paylasabilirim
durumunuz nasıl şuan..? Herhangi bişey yaptırdınızmıselamlar kk sakinleri,
çok uzun süredir asimetriyle ilgili araştırma yapıyorum bununla ilgili çene, ortodontist, estetik cerrah gitmediğim doktor kalmadı ve kimsenin benim derdimi, problemimi anlamaması, bana bir çözüm önerisi sunmaması, dahası zaten takıntı olan bir şeyi takıntı olması üzerinden ötelemeleri artık sinirlerimi gerçekten çok yıpratmaya, beni de bir umutsuzluğa sürüklemeye başladı.
şöyle ki, yüzümde herkeste de olduğu gibi asimetri var, fakat o kadar talihsiz bir asimetri ki, yüzüm yatay olarak çevrilse bu asimetri hiçbir şekilde çirkin gelmiyor. yani aynaya baktığımda bu asimetri bana gayet yakışıyor, fakat kendimi insanların gördüğü gibi, kamera ekranından gördüğüm zaman çok kötü oluyor. yani yüzümün sağı solunda, solu sağında olsa bu asimetrikliğin bir çirkinlik nedeni olmayacağından eminim.
bu asimetri öyle bir durum ki, insanlar beni doğal halimle, üç boyutlu olarak gördüklerinde fark edemiyorlar. fakat bu iki boyuta yani fotoğraf ve videoya inince, bu asimetri çok ortaya çıkıyor. insanları bu sıkıntımı ancak fotoğraflarımı ve videolarımı ters/düz göstererek ikna edebiliyorum. öbür türlü ''sen kendin takıyorsun, yok öyle bir şey'' diyorlar fakat ben takıyorum bu ayrı, olduğu da su götürmez gerçek yani.
kaç kere fotoğraflarımdan tanınmadım, ki alalade fotoğraflar öyle kimlik, vesikalık gibi herkesin bi başka çıktığı fotoğraflar değil. son derece günlük hayattan fotoğraflarımda insanlar ''ne kadar farklı çıkmışssın'' demeden edemiyor. benim bu konuya getirdiğim yorum, asimetrimin iki boyutlu ortamda ortaya çıkması, zira fotoğrafta alan derinliği yüzeysel bir şeye indirgeniyor.
neyse. şu an moral olarak o kadar düşüğüm ki. zaten 21 yaşındayım, ve senelerdir, kendimi bildim bileli bütün fotoğraflardan, videolardan kaçıyorum. fakat alanım itibariyle (performans sanatları) bununla yani fotoğraf ve videoyla da herkesten çok ilişkiliyim, herkesten çok görüntülenme durumum var. şu ana kadar bir portfolyo, bir şey oluşturamadım kendime bu problemimi halletmeden yapmayacağim diye. ve bunun için 17 yaşımdan beri araştırma yapıyorum.
önce ağzımın, gülüşümün ve dudağımın yamuk olması dikkatimi çekti, dişlerimden ötürü zannettim. tel taktırdım, tel takdırdığım doktor çenende sıkıntı var ameliyat olman gerek dedi ama o zaman asimetrinin bir tedavisinin de bu olduğunu zannetmiyordum, bana iş çıkarmaya çalışıyor gibi algılamıştım zaten baya da küçüktüm. şimdi ise gittiğim hiçbir doktor asimetri oranım düşük olduğu için bu tedaviyi bana söylemiyor fakat o doktor söylemişti. neyse sonra dişlerim düzelince bu sıkıntının ortadan kalmadığını fark edince araştırıp yüzümdeki sıkıntının asimetri olduğunu anladım. sağ tarafımda yanağım, elmacık kemiğimin kulağıma doğru giden tarafı daha şişkin, sağ dudağım daha yukarıda ve sağ taraftaki kaşlarım da daha düşük. üç dört farklı doktora gittim hepsi oranın düşük olduğunu söyleyip bana bir tedavi önermediler. fakat onlar bana ben durağanken bakıyor fakat ben biliyorum ki bu en çok yüzüm hareketliyken özellikle de gülerken ortaya çıkıyor.
baya gevezelik ettim ama gerçekten çok ama çok sıkıldım, çok bunaldım bu duruma bir çözüm getirememekten.
benimle aynı problemi yaşayıp halleden, çözüme kavuşan, veya bu konu hakkında bir doktor önerebilecek olan var mıdır?
yüz asimetrisi, çene asimetrisi, yüz iskeleti restorasyonu, yüz iskeleti esteteği, profiloplasti... hangi isimlerde, tedavilerde arasam bir netice bulamadım. bir doktor bulamadım. bilmiyorum. çok mutsuzum. artık bir çare, bir çözüm istiyorum...
Cnm bnmde senin sorununa benzer durumum var. Bende photoshop yap az çok şekilleniyor kafanda problem. Ya işte Tr çok geri bu konuda anca kemerli burun silikon göğüs yapsınlar. Esas uzmanlık bu asimetrileri düzeltmek ." Kas taşlama zayıflatma protez elmacık implant çene torpuleme uygun dolgu ve doğru kaslara Botoks "bunlardan bazıları kullanilarak mükemmele yakın olma imkanı var. Ancak işin uzmanı Dr yokherkese merhaba ^^
Canım şimdi şöyle ki ben de hiç yüz iskeleti röntgeni falan çektirmedim hayır derdimi anlayan bi doktor bulsam kendisi isteyecek zaten zira realself diye bir site var doktorlara resim atıp soru sorabiliyorsun, oraya sorduğumda hepsi önce iskelet röntgeni lazım demişti. Bu doktorların biri de asimetri herkeste var demese olmaz! Benim yüzüm ince bir de o yüzden bu asimetri beni çok rahatsız ediyor. Öyle pek yüzüme kilo alan bir tip de değilim ama verince de hep yüzümden verdim, kilo almak da istemiyorum. Neyse bir kaç foto ekliyim bari ^^ elmacık bölgemin düzlüğü ev çöküklüğünü de görebilirsin canım. Gün ışığında bu kadar görünmüyor ama sonuçta oldukça düz yüzümün üstü. O düzgün elmacıklı yüz ifadem yoktur
Cnm.harika anlatmışsin seni tebrik ediyorum. Çok haklısın. Arada kaldık bu ne ya.ya hem benimle aynı durumda olan birini görünce üzüldüm hem de yalnız olmadığıma sevindim. çok sağol yazdığın için, bir nebze olsun rahatladım. benim de genç ve obsesif oluşumdan ötürü ilgisiz kalan doktorlar ve seçeneksiz olmak acayip moralimi bozuyor. hani burnun kemiklidir, araştırır doktorunu seçer gider yaptırırsın. ama bizimki acayip arada kalmış bir durum. hem asimetrin az, hem kimsenin hakkında çok fikir sahibi olmadığı bir konu. yani estetik amaçlı gittiğim doktor bile bana asimetrin az o operasyonlar fazla gelir diyor. fazla geldiğini biliyorum ama asimetrimin az olması asimetrimi yok etmiyor maalesef. fotoğraflarda yıldız tilbe misali ağzım bir orada bir burada, aynada gördüğüm benden çook uzak bir beni görünce kendime yabancılaşıyorum, çok sıkıntılı bir hal gerçekten. insanın asabını bozan bir şey bu. bir de fotoğrafla, video ile işim hiç olmasa yine sıkıntı etmeyeceğim ama tam da bunun göbeğindeyim. gerçekten bunaldım bu açıdan.
şimdi serzenişimi bir yana bırakıp deva kritiğine geçiyorum :) gerçekten beraber araştıralım, bildiğimiz ne varsa paylaşalım. belki doktorların beceremediğini biz sağlayabiliriz birimizin bilmediğini diğerine aktararak.
bir doktor daha bana botoks önermişti fakat ben sürekli yapılması gerektiği için istememiştim. geçici olarak bile düzeltmiş olduğunu görmek güzel bir şey olmalı ama :) sen yine çene tedavisi olmuşsun bende o bile uygulanmadı, sadece ilk defa tel taktırdığım doktor söylemişti, teller çıktıktan sonra gittiğim bir kaç doktor fazla bir operasyon senin asimetrine dedi. şimdi dişlerimin tekrar bozulmasından ötürü diş doktoruma tekrar gideceğim. hem yeniden tel taktırıp şu çene olayını tekrar ona danışmak istiyorum. bir netice alırsam yazarım buraya :) bu arada yüz durumumuz aynı neredeyse. ben bunun kemiklerle mi yoksa yumuşak dokuyla mı alakalı olduğuna kesin olarak emin olmak istiyorum. eğer öyleyse bazı operasyonlarla düzeltilebilir sanki bu. yani yanaktan yağ alma, elmacık kemiği törpüleme gibi. bunun için yüz iskeleti restorasyonu ve profiloplasti denilen meseleler var. bunlar aslında burun ameliyatı olmuş ama yüzünde kayda değer değişiklik olmamış insanlara daha etkili sonuç almak için üretilen tedavi sistemleri. yani diyorlar ki, yüzünü bir bütündür. size sıkıntı burundan kaynaklı gibi gelir ama aslında orantısız yüz hatları da burnunuzu çirkin gösterebilir, önce onları düzeltelim minvalinde türemiş. ben burundan alakasız olarak bir kaç doktora gideceğim. araştırdığım süre boyunca şu doktorları bulabildim.
istanbulda bu doktorlar:
bahadır baykal (yüz iskeleti restorasyonu)
ismail kuran (yüzün her kısmında işlem yapan bir doktor)
mert demirel (profiloplasti)
coşkun erçel var ama gaziantepte
bir de dudaktaki sıkıntı için ben çok tesadüfi bir şekilde lip-lift diye bir şey buldum. türkiye'de bunu uygulayan neredeyse kimse yok. şurada çok tesadüfi görmüştüm : http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/ust-dudak-kaldirma.827243/
araştırırken bir asimetrik dudağın düzeldiği fotoğrafa rastladım: https://www.google.com.tr/search?q=lip+lift&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjos46d2rTKAhXHZCwKHYn4ARcQ_AUIBygB&biw=1280&bih=652#imgrc=MPkhHaWmI4uWyM:
ve tıklayıp şu videoyu izledim:
yani dudak kenarlarından asimetriyi dengeleyebiliyorlarmış.
bunun yanında o kadar araştırma sonucunda bulduğum bir başka yöntem de face-yoga denilen yüz kaslarını çalıştırarak yüz şeklinde değişiklikler yaratılmaya çalışan yöntem. ama bu çok sabır ve düzenli uygulama istiyor. bir de ben bazen gerçekten işe yarayıp yaramadığından emin olamıyorum doğrusu. fakat bu yargımın arkasında da güvenilir bir fikir olmadığını söylemeliyim, zira düzenli olarak hiç denemedim. ama bir üç ay kendimi buna adamayı düşünüyorum. yaza kadar bunun için kendi kendime uğraşacağım düzenli olarak zaten başka seçeneğim de pek yok şu an için:
şimdi olayı bir şöyle toparlıyayım :)
ben sıkıntımın tam olarak kemiklerimde mi, yumuşak dokumda mı, kaslarımda mı olduğumu bilmiyorum. bunu bilsem, ona göre bir yönteme eğileceğim tüm enerjimi ona yönelteceğim fakat şu an kafam çok karışık. bunu anlamak için ne yapmalıyım sence. bir de fizik tedavi yöntemi nasıl oluyor acaba, ne şikayetiyle, nasıl gitmiştin, uygulanan tedavi nasıl bir tedavi, acaba yüz yogasıyla bir alakası var mıdır, benzer midir yönetmleri?
soru bombardımanına tuttum biraz kusura bakmayasın, benden biri bulmanın heyecanını yaşıyorum :)
umarım benim bulduklarım bir işe yarar. :)
bu arada sürekli burada olmazsan belki, iletişim bilgilerimizi de alalım muhakkak :)
Kaş için yüz yogasi dene çok istikrarlı ol tabiKızlar kaş için ne yapılabilir yani bu çene estetiginden filan daha kolay olur değil mi
Bugün fotoğraf çekilmeye gittim bir kaşım yukarıda bir kaşım aşağıda çok kötü görünüyor nereye gidilmeli bilmiyorum tavsiye verirseniz ona göre harekete geçeceğim
selamlar kk sakinleri,
çok uzun süredir asimetriyle ilgili araştırma yapıyorum bununla ilgili çene, ortodontist, estetik cerrah gitmediğim doktor kalmadı ve kimsenin benim derdimi, problemimi anlamaması, bana bir çözüm önerisi sunmaması, dahası zaten takıntı olan bir şeyi takıntı olması üzerinden ötelemeleri artık sinirlerimi gerçekten çok yıpratmaya, beni de bir umutsuzluğa sürüklemeye başladı.
şöyle ki, yüzümde herkeste de olduğu gibi asimetri var, fakat o kadar talihsiz bir asimetri ki, yüzüm yatay olarak çevrilse bu asimetri hiçbir şekilde çirkin gelmiyor. yani aynaya baktığımda bu asimetri bana gayet yakışıyor, fakat kendimi insanların gördüğü gibi, kamera ekranından gördüğüm zaman çok kötü oluyor. yani yüzümün sağı solunda, solu sağında olsa bu asimetrikliğin bir çirkinlik nedeni olmayacağından eminim.
bu asimetri öyle bir durum ki, insanlar beni doğal halimle, üç boyutlu olarak gördüklerinde fark edemiyorlar. fakat bu iki boyuta yani fotoğraf ve videoya inince, bu asimetri çok ortaya çıkıyor. insanları bu sıkıntımı ancak fotoğraflarımı ve videolarımı ters/düz göstererek ikna edebiliyorum. öbür türlü ''sen kendin takıyorsun, yok öyle bir şey'' diyorlar fakat ben takıyorum bu ayrı, olduğu da su götürmez gerçek yani.
kaç kere fotoğraflarımdan tanınmadım, ki alalade fotoğraflar öyle kimlik, vesikalık gibi herkesin bi başka çıktığı fotoğraflar değil. son derece günlük hayattan fotoğraflarımda insanlar ''ne kadar farklı çıkmışssın'' demeden edemiyor. benim bu konuya getirdiğim yorum, asimetrimin iki boyutlu ortamda ortaya çıkması, zira fotoğrafta alan derinliği yüzeysel bir şeye indirgeniyor.
neyse. şu an moral olarak o kadar düşüğüm ki. zaten 21 yaşındayım, ve senelerdir, kendimi bildim bileli bütün fotoğraflardan, videolardan kaçıyorum. fakat alanım itibariyle (performans sanatları) bununla yani fotoğraf ve videoyla da herkesten çok ilişkiliyim, herkesten çok görüntülenme durumum var. şu ana kadar bir portfolyo, bir şey oluşturamadım kendime bu problemimi halletmeden yapmayacağim diye. ve bunun için 17 yaşımdan beri araştırma yapıyorum.
önce ağzımın, gülüşümün ve dudağımın yamuk olması dikkatimi çekti, dişlerimden ötürü zannettim. tel taktırdım, tel takdırdığım doktor çenende sıkıntı var ameliyat olman gerek dedi ama o zaman asimetrinin bir tedavisinin de bu olduğunu zannetmiyordum, bana iş çıkarmaya çalışıyor gibi algılamıştım zaten baya da küçüktüm. şimdi ise gittiğim hiçbir doktor asimetri oranım düşük olduğu için bu tedaviyi bana söylemiyor fakat o doktor söylemişti. neyse sonra dişlerim düzelince bu sıkıntının ortadan kalmadığını fark edince araştırıp yüzümdeki sıkıntının asimetri olduğunu anladım. sağ tarafımda yanağım, elmacık kemiğimin kulağıma doğru giden tarafı daha şişkin, sağ dudağım daha yukarıda ve sağ taraftaki kaşlarım da daha düşük. üç dört farklı doktora gittim hepsi oranın düşük olduğunu söyleyip bana bir tedavi önermediler. fakat onlar bana ben durağanken bakıyor fakat ben biliyorum ki bu en çok yüzüm hareketliyken özellikle de gülerken ortaya çıkıyor.
baya gevezelik ettim ama gerçekten çok ama çok sıkıldım, çok bunaldım bu duruma bir çözüm getirememekten.
benimle aynı problemi yaşayıp halleden, çözüme kavuşan, veya bu konu hakkında bir doktor önerebilecek olan var mıdır?
yüz asimetrisi, çene asimetrisi, yüz iskeleti restorasyonu, yüz iskeleti esteteği, profiloplasti... hangi isimlerde, tedavilerde arasam bir netice bulamadım. bir doktor bulamadım. bilmiyorum. çok mutsuzum. artık bir çare, bir çözüm istiyorum...
Herkesin bi alın yazısı bi kaderi var. Derdi veren dermanıda verir sabırlı olun biliyorum evet zor olabilir, ama isyan çözüm değil inadına gülümsemek lazım.. Aynı sıkıntılar bencede mevcut 3524169@gmail.com hesabım dertleşmek isteyen yazabilir beraber çözüm aramak ve beraber doktora gitmek bizler için daha iyi olacaktır tek başımıza ciddiye alınmıyoruzselamlar kk sakinleri,
Arkadaşlar sacma gelebilir ama benim durumumda olan var mı cok merak ediyorum. Aynada farketmesem de çekilen fotoğraflarda sağ kaşımın/gözümün daha buyuk olmasıyla farkettiğim süreçte burnumu da beğenmeme sonucu gittiğim Dr Teoman Dogan burnumun saga doğru kaydığını hatta yüzümün sag tarafının daha baskın oldugunu (çene kemiği, elmacık kemigi hatta dudaklarımın sag tarafının daha dolgun ve yukarıda oldugunu) söyledi
Ön iki dişimde caprasiklik var ve sag disim digerinin üzerine binmiş durumda (yine baskınlık)
Yine alakasız bir sekilde tekrar spora başladığımda yapılan ölçümlerde de cok paralel bi sonuç cikti, sag kolum ve sag bacağım daha agir dolayısıyla daha guclu/baskınmış :O
Resmen parçaları birleştirince asimetrikligin tanımı olduğumu farkettim
Acaba bu sekilde olan biri daha var mı? Ne yapılabilir? Aynalara küsmem gercekten an meselesi psikolojik olarak çökmüş durumdayım
Benim bu yanak cene asimetrilerine ek bi gozum de digerinden kisik. Masseter botox yaptirdiniz mi ben de dusunuyorum ama iki tarafa da mi uygulaticaksiniz yoksa sadece asimetrik oldugunu dusundugunuz tarafa mi?Seninle ayni durumdayim degil aynaya fotolara küstüm ve bu konuda kimsenin beni anlamamasi ailem dahil daha da uzuyor beni. Sol yanagimdaki dolgunlugu massater kasimdan kaynakli dusunuyorum ve botoks yaptirmayi dusunuyorum. Kaldiki tek derdim bu degil kulaklariminda biri asagida digeri yukarida bunuda her gozluk denedigimde anliyorum. Bi kbb doktoruda burnumun yamuk oldugunu soyledi bundan kaynakli surekli tikaniklik yasiyorum her hasta oldugumda. Velhasil ortadan kalksam daha iyi olacak sanki. Surekli insanlara inceleyip benimle ayni probleme sahipler mi onlarinda kulaklari farkli mi yoksa yanaklarinin biri dolgun digeri degil mi diye inceliyorum. Saplanti oldu resmen. Su botoks isini halledersem belki bi nebze rahatlarim degisilik yaratirsa tabi
Benim bu yanak cene asimetrilerine ek bi gozum de digerinden kisik. Masseter botox yaptirdiniz mi ben de dusunuyorum ama iki tarafa da mi uygulaticaksiniz yoksa sadece asimetrik oldugunu dusundugunuz tarafa mi?