Nedeni cok basit aslinda, iPhone kullanıyorsanız selfie kamerasına baktığımızda aynadaki halimiz gibi görürüz, fakat deklanşöre basıldığı Zaman ayna hali degil başkalarının gördüğü hal fotoğraf karesi olarak çıkar, asimetrik suratlar da en cok ayna görüntüsüne alışkın oldugu icin herkesin gördüğü gibi olan fotoğraflarını beğenmez.Benim de yüzümde asimetrilik var, kamerada sağ taraftan normal iyi çıkıyorum aynada kendimi gördüğüm gibi, lakin sol taraftan o kadar kötü çıkıyorumki sanki suratımın tamamı soldan sağa kayıyor gibiz halbuki aynada bakınca öyle değil, neden aynada fark edilmiyor kamerada fark ediyor hiç bi bilgim yok ama çok kötü bi durum bu
Her zaman konuşabiliriz! Ben de oyle diyorum iste olay burnumu beğenmemekle başladı, sonra korkunc gercegi farkettim. Evet burnum sağa dogru eğik ama benim sag disim de daha buyuk veya sag çenem vs vs hepsinin farkına varıyor insanMerhaba böyle bi konu açılması beni çok sevindirdi. Kendi kendime bir tek ben mi böyle düşünüyorum acaba diyip kafayı yiyodum. Acil seninle konuşmamız lazım hislerimin tercümanı olmuşsun ben bir kaç şey denedim ama o asimetri düzelmedikçe asla istediğin gibi olamayacaksn ister dişini ister burnunu yaptır hiçbir işe yaramıyor.
Her zaman konuşabiliriz! Ben de oyle diyorum iste olay burnumu beğenmemekle başladı, sonra korkunc gercegi farkettim. Evet burnum sağa dogru eğik ama benim sag disim de daha buyuk veya sag çenem vs vs hepsinin farkına varıyor insan
acaba hangi doktorlarla gorustugunuzu belirtme sansiniz var midir? ben buraya yazdiktan bir kez daha sonra muzaffer beyle gorustum. cok kararsizim ne yapacagimi bilemiyorum.
bu konuyu 2016 da paylaşmışsınız şu an aynı sorunu yaşıyorum ve merak ettim sorunu çözebildiniz mi diyeselamlar kk sakinleri,
çok uzun süredir asimetriyle ilgili araştırma yapıyorum bununla ilgili çene, ortodontist, estetik cerrah gitmediğim doktor kalmadı ve kimsenin benim derdimi, problemimi anlamaması, bana bir çözüm önerisi sunmaması, dahası zaten takıntı olan bir şeyi takıntı olması üzerinden ötelemeleri artık sinirlerimi gerçekten çok yıpratmaya, beni de bir umutsuzluğa sürüklemeye başladı.
şöyle ki, yüzümde herkeste de olduğu gibi asimetri var, fakat o kadar talihsiz bir asimetri ki, yüzüm yatay olarak çevrilse bu asimetri hiçbir şekilde çirkin gelmiyor. yani aynaya baktığımda bu asimetri bana gayet yakışıyor, fakat kendimi insanların gördüğü gibi, kamera ekranından gördüğüm zaman çok kötü oluyor. yani yüzümün sağı solunda, solu sağında olsa bu asimetrikliğin bir çirkinlik nedeni olmayacağından eminim.
bu asimetri öyle bir durum ki, insanlar beni doğal halimle, üç boyutlu olarak gördüklerinde fark edemiyorlar. fakat bu iki boyuta yani fotoğraf ve videoya inince, bu asimetri çok ortaya çıkıyor. insanları bu sıkıntımı ancak fotoğraflarımı ve videolarımı ters/düz göstererek ikna edebiliyorum. öbür türlü ''sen kendin takıyorsun, yok öyle bir şey'' diyorlar fakat ben takıyorum bu ayrı, olduğu da su götürmez gerçek yani.
kaç kere fotoğraflarımdan tanınmadım, ki alalade fotoğraflar öyle kimlik, vesikalık gibi herkesin bi başka çıktığı fotoğraflar değil. son derece günlük hayattan fotoğraflarımda insanlar ''ne kadar farklı çıkmışssın'' demeden edemiyor. benim bu konuya getirdiğim yorum, asimetrimin iki boyutlu ortamda ortaya çıkması, zira fotoğrafta alan derinliği yüzeysel bir şeye indirgeniyor.
neyse. şu an moral olarak o kadar düşüğüm ki. zaten 21 yaşındayım, ve senelerdir, kendimi bildim bileli bütün fotoğraflardan, videolardan kaçıyorum. bunun için 17 yaşımdan beri araştırma yapıyorum.
önce ağzımın, gülüşümün ve dudağımın yamuk olması dikkatimi çekti, dişlerimden ötürü zannettim. tel taktırdım, tel takdırdığım doktor çenende sıkıntı var ameliyat olman gerek dedi ama o zaman asimetrinin bir tedavisinin de bu olduğunu zannetmiyordum, bana iş çıkarmaya çalışıyor gibi algılamıştım zaten baya da küçüktüm. şimdi ise gittiğim hiçbir doktor asimetri oranım düşük olduğu için bu tedaviyi bana söylemiyor fakat o doktor söylemişti. neyse sonra dişlerim düzelince bu sıkıntının ortadan kalmadığını fark edince araştırıp yüzümdeki sıkıntının asimetri olduğunu anladım. sağ tarafımda yanağım, elmacık kemiğimin kulağıma doğru giden tarafı daha şişkin, sağ dudağım daha yukarıda ve sağ taraftaki kaşlarım da daha düşük. üç dört farklı doktora gittim hepsi oranın düşük olduğunu söyleyip bana bir tedavi önermediler. fakat onlar bana ben durağanken bakıyor fakat ben biliyorum ki bu en çok yüzüm hareketliyken özellikle de gülerken ortaya çıkıyor.
baya gevezelik ettim ama gerçekten çok ama çok sıkıldım, çok bunaldım bu duruma bir çözüm getirememekten.
benimle aynı problemi yaşayıp halleden, çözüme kavuşan, veya bu konu hakkında bir doktor önerebilecek olan var mıdır?
yüz asimetrisi, çene asimetrisi, yüz iskeleti restorasyonu, yüz iskeleti esteteği, profiloplasti... hangi isimlerde, tedavilerde arasam bir netice bulamadım. bir doktor bulamadım. bilmiyorum. çok mutsuzum. artık bir çare, bir çözüm istiyorum...
selamlar kk sakinleri,
çok uzun süredir asimetriyle ilgili araştırma yapıyorum bununla ilgili çene, ortodontist, estetik cerrah gitmediğim doktor kalmadı ve kimsenin benim derdimi, problemimi anlamaması, bana bir çözüm önerisi sunmaması, dahası zaten takıntı olan bir şeyi takıntı olması üzerinden ötelemeleri artık sinirlerimi gerçekten çok yıpratmaya, beni de bir umutsuzluğa sürüklemeye başladı.
şöyle ki, yüzümde herkeste de olduğu gibi asimetri var, fakat o kadar talihsiz bir asimetri ki, yüzüm yatay olarak çevrilse bu asimetri hiçbir şekilde çirkin gelmiyor. yani aynaya baktığımda bu asimetri bana gayet yakışıyor, fakat kendimi insanların gördüğü gibi, kamera ekranından gördüğüm zaman çok kötü oluyor. yani yüzümün sağı solunda, solu sağında olsa bu asimetrikliğin bir çirkinlik nedeni olmayacağından eminim.
bu asimetri öyle bir durum ki, insanlar beni doğal halimle, üç boyutlu olarak gördüklerinde fark edemiyorlar. fakat bu iki boyuta yani fotoğraf ve videoya inince, bu asimetri çok ortaya çıkıyor. insanları bu sıkıntımı ancak fotoğraflarımı ve videolarımı ters/düz göstererek ikna edebiliyorum. öbür türlü ''sen kendin takıyorsun, yok öyle bir şey'' diyorlar fakat ben takıyorum bu ayrı, olduğu da su götürmez gerçek yani.
kaç kere fotoğraflarımdan tanınmadım, ki alalade fotoğraflar öyle kimlik, vesikalık gibi herkesin bi başka çıktığı fotoğraflar değil. son derece günlük hayattan fotoğraflarımda insanlar ''ne kadar farklı çıkmışssın'' demeden edemiyor. benim bu konuya getirdiğim yorum, asimetrimin iki boyutlu ortamda ortaya çıkması, zira fotoğrafta alan derinliği yüzeysel bir şeye indirgeniyor.
neyse. şu an moral olarak o kadar düşüğüm ki. zaten 21 yaşındayım, ve senelerdir, kendimi bildim bileli bütün fotoğraflardan, videolardan kaçıyorum. bunun için 17 yaşımdan beri araştırma yapıyorum.
önce ağzımın, gülüşümün ve dudağımın yamuk olması dikkatimi çekti, dişlerimden ötürü zannettim. tel taktırdım, tel takdırdığım doktor çenende sıkıntı var ameliyat olman gerek dedi ama o zaman asimetrinin bir tedavisinin de bu olduğunu zannetmiyordum, bana iş çıkarmaya çalışıyor gibi algılamıştım zaten baya da küçüktüm. şimdi ise gittiğim hiçbir doktor asimetri oranım düşük olduğu için bu tedaviyi bana söylemiyor fakat o doktor söylemişti. neyse sonra dişlerim düzelince bu sıkıntının ortadan kalmadığını fark edince araştırıp yüzümdeki sıkıntının asimetri olduğunu anladım. sağ tarafımda yanağım, elmacık kemiğimin kulağıma doğru giden tarafı daha şişkin, sağ dudağım daha yukarıda ve sağ taraftaki kaşlarım da daha düşük. üç dört farklı doktora gittim hepsi oranın düşük olduğunu söyleyip bana bir tedavi önermediler. fakat onlar bana ben durağanken bakıyor fakat ben biliyorum ki bu en çok yüzüm hareketliyken özellikle de gülerken ortaya çıkıyor.
baya gevezelik ettim ama gerçekten çok ama çok sıkıldım, çok bunaldım bu duruma bir çözüm getirememekten.
benimle aynı problemi yaşayıp halleden, çözüme kavuşan, veya bu konu hakkında bir doktor önerebilecek olan var mıdır?
yüz asimetrisi, çene asimetrisi, yüz iskeleti restorasyonu, yüz iskeleti esteteği, profiloplasti... hangi isimlerde, tedavilerde arasam bir netice bulamadım. bir doktor bulamadım. bilmiyorum. çok mutsuzum. artık bir çare, bir çözüm istiyorum...
Aslında buralarda çok takılıp yorum okuyunca ben estetik işinden soğuyorum :) kalsın burun da göz kapağı da yüzde moduna geçiyorum, yüz çok zor, meme karın yaptırdım onlarda böyle kafayı kırmamıştımBu konu başlığını açan arkadaşlar nerdesiniz bi beyin fırtınası,sinerji yapalım hangı doktorlara gidelim ne yapalım gelin birlik olalım ya bu takıntıdan kurtulalım ya da çözüm bulalım
Aynadaki görüntümüz telefonun on kamerasiyla ayni yani gerçek olmayan insanlarin bizi gördüğü ise yani gerçek olaj görüntümuz ise arka kamerayla cekildigimiz fotoğraflar üzgünüm ama gercek fazla arastirmakdan kafayi yemistim dudak asimetrim var benimdeBende de az biraz var asimetri.Sagdan bakınca daha güzel soldan bakınca vasat.Ve asimetri soz konusu.Kamerada duz bakarken de artık görüyorum sonradan sonraya nolduysa.Oysa aynada düz bakınca çok normal
Retrika da normal tabi o ayarlı olduğundan belki.Aynadaki görüntümüz gerçek değil mi simdi .Kamera mi gerçek.Ama kötü kameralar da cok var bence neye gore..Normal kameralar aynadan kotu yahu gercegi oysa kalsin yani:)Dogrusu ayna olmali oysa:)Lutfen bilen soylesin merak ettim
Ayna meselesi oyle de coğu kişide var gibi bu asimetri.
Sakın gitmeyin ameliyat oldum Muzaffer çelik yapamadı 3 defa üçündede mahvetti beni bi ton para aldı üstelik hastayla hiç diyologu yok nasılsın nasıl oldun ameliyat nasıl geçti ne soruyor ne anlatıyor umrunda değil parasını alıp arkasına bakmıyor çok pişmanım yazıklar olsunMerhaba parvati. Yazini okuduktan sonra muzaffer celikten direk randevu aldim fakat ayrintili yazabilirmisin gorusmede neler yasadin. Ne gibi opersyonlar sunuldu. Ve fiyatlari nasildi bende uzun zamandir arastiriyodum seni cok iyi anliyorum burda paylastigin icinde tesekkur ederim ama biraz daha ayrintiki bilgilendirirmisiniz gorusme hakkinda ve fiyaar konusunda mesaj atamiyoruz galiba mrsajran yzicaktim ama bulamadin