Yüzüm.. Ne olur yardım edin :( (Resimli)

CinnamonQueen

N'oublie pas d'où tu viens.
Kayıtlı Üye
17 Mart 2012
6.080
1.906
448
Merhaba hanımlar , hemen konuya gireyim, yaklaşık 7-8 gün önce cildimde pütür pütür bir şeyler çıkmaya başlamıştı ve kaşınıyordu ama miktarı oldukça azdı ve önemsemedim , ondan 4-5 gün önce de garnier yüz temizleme jeli ve toniği kullanmaya başlamıştım ve 3-4 gün sonra da loreal cilt kusursuzlaştırıcı serum kullanmıştım. Belirtilerim bunlardan sonra başladı ve 2-3 gün sonra tonikle serum kullanmayı kestim. Ama yüzümdeki kabartılar iyice çoğaldı kaşıntı dayanılmaz bir haldı ve cildim inanılmaz derecede kızardı.. Dün iyi bir hastanede muayene oldum ama doktor beni öyle ayrıntılı muayene etmedi, cildime şöyle bir baktı ve alerjik dermotit teşhisini koydu, hipokort kremle aerius hap verdi. Makyaj yapmamamı ve temizleme jelini bırakmamı söyledi. Kremi akşam sürdüm bugün sabah da sürdüm sonra banyo yaptım biraz aktı diye tekrar az miktarda sürdüm.

Ama bugün bütün yüzümü sarmış durumda, çenem yanaklarım alnımın bir kısmı, burnum. Her yerim kıpkırmızı kabardı ve yanıyor buna ek olarak da sağ gözümün altı şişmiş ve morarmış, ayrıca sağ kulağımın altındaki lenf bezim de şişmiş ve acıyor Sıcak basıyor açtım bütün camları.. Şu an da doktora gidecek durumum da yok. Yurttayım ve yurdum istanbulun ücra bir köşesinde.. her saat otobüs de yok Pazartesi de okulum var ve devamsızlık yapmak istemiyorum hakkım azalıyor iyice.. Bunun yanında bugün kollarımda da minik minik kırmızı kabarcıklar çıkmaya başladı.. Bu kaşıntı ve kızarıklık beni öldürecek.. Resmini de ekliyorum , ne olur başına böyle bir şey gelen varsa bundan nasıl kurtuldu , neden kaynaklanır , nasıl geçiririm bir yorum yapın Allah rızası için delireceğim..

Eklentiler

• $20140111_132552-1.webp
    20 KB · Görüntüleme: 10.338
  • $20140111_132816.webp
    12,6 KB · Görüntüleme: 5.752
Son düzenleme:
Canım alerji doktorun dediği gibi. İstanbul'daysan sana önereceğim cildiye var ama ona sıra gelene kadar kendiliğinden geçer. Serkis barış yedikule ermeni hastanesinde.

Doktora nereye gittin? Özel bir hastanenin cildiyesine git. Sgk farkı az ya da düşük meblağlarda olanlar. İstanbulun bir ucunda dediğin nerde merak ettim :) Ama önemli değil korkma. Alerji ilaçla geçer.. Bir daha yüzüne ürün kullanırken dikkat et.. Cildin hassas demek ki

irrite olmuş tahriş etmişsin bunun bi adı vardı ama ben hatırlamıyorum geçmiş olsun doktora gidene kadar bişey sürme yüzüne sabun dahi dinlenmeye bırak geçici bişeydir muhtemelen ama yinede doktoru ihmal etme

Çok teşekkürler cevabınız için.. Baltalimanı hastanesine gittim gerçi o kemik üzerine bir hastane de.. iyi olduğunu duymuştum bir de sadece acil olarak orada randevu bulabildim. Sözüm ona Hastane sarıyer de yakın olur diye gittim ama gitmek, bulmak iki saatimi aldı resmen.. Yurdum kilyosta Burada doktor bile yok. En yakın hastane nerede bilemiyorum artık. Geçen yurtta çok ciddi bir yaralanma vakası oldu ambulans 1 saatte ulaşabildi. Düşünün halimi.. Of umarım dediğiniz gibi geçer. Bir de bu halimle okula bile gitmek istemiyorum..of

Son düzenleme:
Ben loreal in ürünlerini sevmiyorum.. Fondoteni almıştım 2. seferde kaşındı yapmaya başladı bıraktım cildine bilmeden her ürünü kullanma canım... Zamanla bir şey kullanmazsan geçer diye düşünüyorum ben

Aynen bundan sonra bana ders olsun.. Cildime hiçbir şey sürmicem bilmediğim ama loreal den veya yıkama jelinden olduğu da kesin değil ki işte..

Aynen bundan sonra bana ders olsun.. Cildime hiçbir şey sürmicem bilmediğim ama loreal den veya yıkama jelinden olduğu da kesin değil ki işte..

Onu doktor bilir ama benim cildim hassas olduğu için çok fazla ürün kullanamıyorum.. Yediğin içtiğin şeyde bu tarz etki yapmaz ciltte

canım allerji olmuşsın drnin veridği kremleri düznli kullan gecer geçmiş olsun

gecmis olsun, evet alerji olmussunuz. bazı kozmetik urunleri boyle yapabiliyor ve ilk deneme olması da gerekmez vucutta farklı zamanlarda farklı reaksiyonlar verebiliyor.
doktorun verdigi ilacları kullan ve tavsiyelerine uy. ama en yakın zamanda bir dermatolog a git. ayrıca alerji testi de yaptır, nedeni bilmedigin baska maddelerden yiyeceklerden vs olabilir. kullandıgın sampuana da dikkat et.

Teşekkür ederim, haklısınız.. Gittiğim doktor dermatologdu fakat pek ilgili bir muayene yapmadı sanki.. Uygun bir zamanımda gidip alerji testi yaptıracağım kesinlikle

alerji testi neden yaptırıyorsunuz kı bellkı kozmetık urunlere tepkı vermıs yuzunuz.alerjı testınde bellı baslı seylerın testı yapılır,mılyonlarca alerjen var cunku.sızın yuzunuz kozmetık urunlerden dolayı bu hale gelmıs,cok arttıysa eger acıle gıdıp bır ıgne var onu yaptırın.ısmını yazmayayım ama kortızonlu bır ıgne doktor gereklı gorurse o ıgne hemen rahatlatır.bır dahakı sefere kozmetık alırken once test yapın kendınız.gecmıs olsun

Teşekkür ederim, haklısınız.. Gittiğim doktor dermatologdu fakat pek ilgili bir muayene yapmadı sanki.. Uygun bir zamanımda gidip alerji testi yaptıracağım kesinlikle

cildinizde baska herhangi bir kabarma genel bir hassaslık yoksa alerjiye boyle davranıyorlar. ilaclar etkisini gostermedigi zaman baska bir sey mi var diye arastırıp duzenli olarak cagırıyorlar. yine de emin olamıyorsanız özel bir doktora gidin içiniz rahat eder.

Final dönemi olması lazım ama Kilyos'taysan hazırlıksındır stres falan yapmadın değil mi? Ara tatile kadar dinlendir yüzünü, ara tatilde memleketine gittiğinde bildiğin bir hastanede güvendiğin bir doktora göster kendini.

Ne bileyim garnier sürekli kullandığım bir markaydı ve hani çeşitli bb kremlre nemlendiriciler olsun uygulardım hep yüzüme ve böyle bir tepki almamıştım. İnternetten araştırdığımda çeşitli maddelerle temas sonucu (plastik,metal,yün..) alerjinin meydana gelebileceği yazıyordu. Eğer böyle bir durum oluştuysa diye alerji testi yaptırmayı düşünebilirim. Ama bilemiyorum bu konularda pek bilgim yok. Eğer durumum daha da ciddileşirse acile giderim artık..Nasıl gideceksem bilmiyorum Çok sağolun

Evet hazırlığım, son zamanlarda sınavım vardı bir tane ona biraz steres yaptım şimdide proficiency var biraz stresliyim ama ben ygs lysdeyken cok daha fazla stres yaptım.. O zaman böyle bir sorunum yoktu. Onun dışında ailesel falan problemlerim var biraz ona taktım kafayı. Belki o yüzden kötüleşmiş olabilir. Tatil zamanı da eve değil başka bir yere gideceğim maalesef Artık o gittiğim yerde doktora giderim geçmezse..

Son düzenleme:
Kabarma, kızarıklık ve yanma varsa yani tahriş varsa eğer yakında eczane varsa Avene'in termal suyu var canım sprey şeklinde, tahriş ve iritasyon durumlarında hem acısını hafifletir hemde kızarıklığını alır... Yüzüne başka sabun vs sürme... Alerji kollarında flnda varsa yediğin bir şey veya stres gibi bir şeyden olmuş olabilir mi acaba... Eğer öyleyse Aerius diye bir ilaç var onu temin edebilirsen o da yarım saatte kabarıklık ve kaşıntılarına çare olur.
Bu tarz şeylerden çok çektiğim için, şuan doktora gidemediğinden en risksiz çözümlerimi söyledim sana... Sevgiler...

Çok teşekkür ederim ya bu dediğiniz termal su günlük yüz temizliğinde mi kullanılıyor ? Her zaman kullanılabilir mi ? Hani eğer memnunsanız ben de alayım yaa bundan, biraz bilgi verebilir misiniz ? Aerius aldım dün doktor verdi içtim dün gece 1 tane ama az bişey kaşıntımı azalttı sadece.. İnşallah daha iyi gelir.

Gecen gün yüzüme maske yaptim ancak alttaki kremi silmeyince iki kimyasal bir anda mahvetti yuİlzumu resimdekindn daha kotuydu.kasinti da vardi hastaneye gidecek kadar dayanamadim

Saglik ocagona gittim bir iğne vurdu bir hap verdi bir de krem ...İlk günler klimali ortamda olunca bide stres yapinca yine yandi ama bugün uçuncu gün çok sukur düzeldi..
Bir doktora daha danisin dayanamadgnzi iğne vurmasni isteyin içten sonmezse ne sürerseni surun hemen gecmez.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…