• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Yüzük Takmak?

smuwiLa

Guru
Pro Üye
3 Ekim 2010
11.459
3.700
448
İlk defa bu bölüme konu acıyorum, belki konularımdan hatırlayanlar olur bu ayın sonunda annemi kaybedeli 4 ay olacak, :14:
Cok zor dönemlerden geciyoruz manevi sıkıntılar olmak üzere, öncelikle babam' dan bahsetmek istiyorum kendisi 57 yasında, ve en büyük cocukları ben olmak üzere 2 kız, 1 erkek kardesiz, ve benim 6 yıldır bir iliskim var, aynı sehirde yasıyoruz babam bundan 5-6 ay önce yani annem hayatta iken 30 yasından önce evlenmemize asla yanasmazdı, evimiz de evlilikle ilgili tek bir cümle bile gecmezdi.

Annemin vefatının ardından keske biriniz yuvanızı kursaydınız, o da görseydi aslında tam yasınız demeye basladı o günden sonra da bu sekilde devam etti. 1 Hafta kadar önce de teyzeme kızların artık kısmetleri cıksın gibi birsey söylemis duyunca o kadar sasırdım ki, babamın bunu söyleyecegi 40 yıl düsünsem aklıma gelmezdi..
:26:

Erkek arkadasım zaten dün' den razı, ona göre gec kalmıs bile sayılırız en azından askere gitmeden bi söz takalım, resmiyete dökmüs oluruz, daha rahat hareket ederiz diyor biz flört etmeye basladıgımız yıllardan beri gizli bulusuyoruz babam evlilige oldugu gibi flörte de karsıydı.

Erkek arkadasım bir aksilik olmazsa kasım da asker, kısa dönem askerlik yapıcak ve askere gitmeden önce sözü yapalım? diyor. Önümüzde 4 ay falan olmus oluyor yani,

Bense bazen düsününce hosuma gidiyor sevdigim adamla iliskimizi resmiyete dökecegiz, ilk adımı atmıs olacagız diyorum, bazen de bilmiyorum icim bir tuhaf oluyor anneme haksızlık edicekmisim gibi geliyor erkek arkadasıma anlattım bu hissimi, bana sadece bir yüzük takıcaz, neden haksızlık olsun öyle düsünme hem baban da cok istiyor haksızlık olmus olsa baban zaten öyle birseyi söylemezdi diyor, yalnız babam bir iliskim oldugunu bilmiyor kafam suan epey karısık, teyzemlerle paylassam ki, 1 ay önce kadar erkek arkadasımdan konu acılmıstı kızım kücük degilsiniz artık, madem iliskiniz var resmiyete dökmeyi düsünmüyor musunuz? en azından bir söz takın demisti, yani onlarda dün' den razılar, tek kilit noktası benim bu aksam yine acıldı konu erkek arkadasımla telefon' da konusurken bir cevap veremedim, ne düsünecegimi bilemedim acıkcası? Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız diye sormak istiyorum, düsüncelerinizi esirgemeyin lütfen, simdiden tesekkür ederim hepinize.
:34:

Son düzenleme:
Canım benim öncelikle başın sağolsun. Allah annenin mekanını cennet etsin inşallah. Sevdiğinle evlenmenin tek engeli babamdı yazmışsın. Şimdi o da razı ise sorun yok demektir. Sen yuvanı kur inşallah. Annen daha huzurlu olur. Senin mutlu olduğunu mutlaka hisseder.

Canım benim öncelikle başın sağolsun. Allah annenin mekanını cennet etsin inşallah. Sevdiğinle evlenmenin tek engeli babamdı yazmışsın. Şimdi o da razı ise sorun yok demektir. Sen yuvanı kur inşallah. Annen daha huzurlu olur. Senin mutlu olduğunu mutlaka hisseder.

Cok sagol cnm, babam asla evlilik konularına yanasmaz, flörte sıcak bakmazdı bugüne dek, arkadasıma gidiyorum, suraya gidicez lafıyla bugünlere gelmis bulunmaktayız simdi ise babam degisti birden bire, bense ne olacagı konusunda kararsızım yani biraz cekimserim dediginiz gibi olsa bile hani sadece söz olacak direkt babama söyleyemem, teyzemlere bile kolay kolay acamam ki ben, genelde onlar merak edip bana soru sorunca konusuyordum zaten..

:54:
İlk defa bu bölüme konu acıyorum, belki konularımdan hatırlayanlar olur bu ayın sonunda annemi kaybedeli 4 ay olacak, :14:
Cok zor dönemlerden geciyoruz manevi sıkıntılar olmak üzere, öncelikle babam' dan bahsetmek istiyorum kendisi 57 yasında, ve en büyük cocukları ben olmak üzere 2 kız, 1 erkek kardesiz, ve benim 6 yıldır bir iliskim var, aynı sehirde yasıyoruz babam bundan 5-6 ay önce yani annem hayatta iken 30 yasından önceHaberleri mutlaka bildir ve ayrica sana iyi sanslardiliyorum :54: evlenmemize asla yanasmazdı, evimiz de evlilikle ilgili tek bir cümle bile gecmezdi.

Annemin vefatının ardından keske biriniz yuvanızı kursaydınız, o da görseydi aslında tam yasınız demeye basladı o günden sonra da bu sekilde devam etti. 1 Hafta kadar önce de teyzeme kızların artık kısmetleri cıksın gibi birsey söylemis duyunca o kadar sasırdım ki, babamın bunu söyleyecegi 40 yıl düsünsem aklıma gelmezdi..
:26:

Erkek arkadasım zaten dün' den razı, ona göre gec kalmıs bile sayılırız en azından askere gitmeden bi söz takalım, resmiyete dökmüs oluruz, daha rahat hareket ederiz diyor biz flört etmeye basladıgımız yıllardan beri gizli bulusuyoruz babam evlilige oldugu gibi flörte de karsıydı.

Erkek arkadasım bir aksilik olmazsa kasım da asker, kısa dönem askerlik yapıcak ve askere gitmeden önce sözü yapalım? diyor. Önümüzde 4 ay falan olmus oluyor yani,

Bense bazen düsününce hosuma gidiyor sevdigim adamla iliskimizi resmiyete dökecegiz, ilk adımı atmıs olacagız diyorum, bazen de bilmiyorum icim bir tuhaf oluyor anneme haksızlık edicekmisim gibi geliyor erkek arkadasıma anlattım bu hissimi, bana sadece bir yüzük takıcaz, neden haksızlık olsun öyle düsünme hem baban da cok istiyor haksızlık olmus olsa baban zaten öyle birseyi söylemezdi diyor, yalnız babam bir iliskim oldugunu bilmiyor kafam suan epey karısık, teyzemlerle paylassam ki, 1 ay önce kadar erkek arkadasımdan konu acılmıstı kızım kücük degilsiniz artık, madem iliskiniz var resmiyete dökmeyi düsünmüyor musunuz? en azından bir söz takın demisti, yani onlarda dün' den razılar, tek kilit noktası benim bu aksam yine acıldı konu erkek arkadasımla telefon' da konusurken bir cevap veremedim, ne düsünecegimi bilemedim acıkcası? Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız diye sormak istiyorum, düsüncelerinizi esirgemeyin lütfen, simdiden tesekkür ederim hepinize.
:34:

Merhaba canim, belki simdi sirf annen mezarinda rahat olmazsi icin kucuk bir yuzukle ve ailenizi boylece genisletmis olacaksiniz.Babanda sirf bu inadi yuzunden annenin sizlerin en guzel gunlerinizin gormemesi pismanligi yuzunden sorun cikartacagini sanmiyorum. Ama bui isi en guzel gerceklesdircek olanlar buyuklerimiz, teyzelerrinizin yardimlari.
Babama yillardir bir iliskim oldugunu dedigimde 2 gun kosmamisdi.. oda ondan baska herkezin bilmezsi kirmisdi. Bu yuzden pisman olmusdum dedigime, ama bir nefide bukadar uzun olan iliskimise guvenmisdi..:)sizlerede guvenecekdir. Annenin acisi henuz cok taze, teyzelerinde tepki verebilirdi baban gibi ama herkez keske bir kismet ciksa diyormus, bu yuzden bukadar korkma ve annen icin sansinideneyip konus bu konuyu birileri ile.. direk babanlada konusa bilirsin, eyer cekinmemdiyorsan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artik düsünmeyi birak..Annecigine allah rahmet eylesin..elbette ki oda görseydi ne güzel olurdu..ama bu mukadderat.benim de babam hiybirimizi göremedi..22 yasindaydim ben öldügünde.diger kardeslerimse daha kücüktü..bence zamni gelmisse birseylerin hersey kendiliginden yoluna girecektir..cünkü hayat böyle ilerliyor..hayirlisi olsun hakkinizda...

Canım öncelikle başın sağolsun.
Annen hayatta olsaydı eminim o da senin mutluluğunu görmeyi çok isterdi.
Ama şimdi yüzük takacak olmanız ona haksızlık değil tabi ki.
Böyle düşünme.sen mutlu oldukça oda huzurlu olacaktır yattığı yerde.

:54:

Merhaba canim, belki simdi sirf annen mezarinda rahat olmazsi icin kucuk bir yuzukle ve ailenizi boylece genisletmis olacaksiniz.Babanda sirf bu inadi yuzunden annenin sizlerin en guzel gunlerinizin gormemesi pismanligi yuzunden sorun cikartacagini sanmiyorum. Ama bui isi en guzel gerceklesdircek olanlar buyuklerimiz, teyzelerrinizin yardimlari.
Babama yillardir bir iliskim oldugunu dedigimde 2 gun kosmamisdi.. oda ondan baska herkezin bilmezsi kirmisdi. Bu yuzden pisman olmusdum dedigime, ama bir nefide bukadar uzun olan iliskimise guvenmisdi..:)sizlerede guvenecekdir. Annenin acisi henuz cok taze, teyzelerinde tepki verebilirdi baban gibi ama herkez keske bir kismet ciksa diyormus, bu yuzden bukadar korkma ve annen icin sansinideneyip konus bu konuyu birileri ile.. direk babanlada konusa bilirsin, eyer cekinmemdiyorsan.

Ah canım ben bir ''tamam'' diyebilsem, su akar yolunu bulur da, ben karar veremiyorum..
Babam, kardeslerim sanki onlara haksızlık olacakmıs gibi düsünüyorum üstüne kuzenim teyzemlerle konusmak istemis bizim ailemiz biraz, nasıl desem görüsleri acık insanlar degillerdir, cok degiskenlerdir. Teyzemler simdi tam tersi bir tavır icindeler, teyze sizi tanıstıralım ailesiyle demis kuzenim, ben enistem' den korkuyorum, enistem fena demisler! Babamın haberi olacakmıs! Yahu su asamada mümkün degil sonucta hic birsey belli degil, söz icin tamam dendigin de baba' ya haber gider..
Birde kız kardesim dün birsey anlatırken yanlıs anladı beni, sevgilimin ablasına görücü gelmis ve yengesi sevgilime ben hep sizden bekliyordum ( evlenmeyi ) anlamında birseyler söylemis, sonrada belki de pes pese yaparız demis, bunu anlatıyordum, sacmalama smuwiLa ne sözü, ne nisanı? kimse de bunlarla ugrasacak hal yok, sacmalıyorsun demeye basladı.. Halbuki o söylenenler espiriydi hatta erkek arkadasım da bilmiyorum artık, hersey olabilir gibi birsey söylemis espiri olarak, bagırdı cagırdı bana kardesim, neye ugradıgımı sasırdım 1 sene daha bekleyecekmisim falan dedi, sanki kücük kız kardesiymisim gibi davrandı onun bu hareketine de cok moralim bozuldu zaten pek yanasmıyordum simdi iyice kacarım bu fikirden..

Artik düsünmeyi birak..Annecigine allah rahmet eylesin..elbette ki oda görseydi ne güzel olurdu..ama bu mukadderat.benim de babam hiybirimizi göremedi..22 yasindaydim ben öldügünde.diger kardeslerimse daha kücüktü..bence zamni gelmisse birseylerin hersey kendiliginden yoluna girecektir..cünkü hayat böyle ilerliyor..hayirlisi olsun hakkinizda...

Sagol, tesekkür ederim.
Sizinde basınız sagolsun, babanınız mekanı cennet olsun insallah.
Kaybetmisliklerin ardından hayat cok zor devam ediyor, ben itiyorum o bir sekilde gidiyor..
Sıgınacak bir limandı annem, simdi basıma birsey gelse arkamda bir annemin olmadıgını bilmek bana tarifsiz acılar veriyor ama dediginiz gibi hayat iste, insan ummadıgı anda güzellikler buldugu gibi, olumsuzluklarda bulabiliyor..

Son düzenleme:
Canım öncelikle başın sağolsun.
Annen hayatta olsaydı eminim o da senin mutluluğunu görmeyi çok isterdi.
Ama şimdi yüzük takacak olmanız ona haksızlık değil tabi ki.
Böyle düşünme.sen mutlu oldukça oda huzurlu olacaktır yattığı yerde.

Düsününce gercekten sadece yüzük takmak, dımbırtı bilmem ne de olamaz zaten, ama bilmiyorum kendimi tuhaf hissediyorum hele de kız kardesimin tavrından sonra..

Son düzenleme:
canim benim ya:)
bu durumda belkide dogru zamani beklemek en dogrusu...
dogru! kardesin, teyzen, baban bile durumu yanlis anlaya bilir.. herkez cok hasas..

bence biraz disinizi sikin ve bir birinizi bekleyin derim.

canim benim ya:)
bu durumda belkide dogru zamani beklemek en dogrusu...
dogru! kardesin, teyzen, baban bile durumu yanlis anlaya bilir.. herkez cok hasas..

bence biraz disinizi sikin ve bir birinizi bekleyin derim.

Ben zaten hic aceleci degilim canım ya valla 6 yıl olmus bir 6 yıl daha beklersem sorun olmaz :)
Ama erkek arkadasım artık resmiyet olsun bari, sonra yine bekleriz falan diyor iste hele de babamın kısmetleri cıksın lafını söyleyince daha bir umutlandı, bak iste babanın da fikirleri degisti, o' da artık sizin mürüvetlerinizi görmeyi istiyor falan dedi ve etrafımdaki hemen hemen herkes, artık bence zamanı geldi, alt tarafı isi resmiyete dökeceksiniz, kimse evlenin demiyor daha fazla uzatmayın falan diyorlar..
:44:

Valla bende ne düsünecegimi, ne yapacagımı sasırmıs durumdayım..
:27:

Ben zaten hic aceleci degilim canım ya valla 6 yıl olmus bir 6 yıl daha beklersem sorun olmaz :)
Ama erkek arkadasım artık resmiyet olsun bari, sonra yine bekleriz falan diyor iste hele de babamın kısmetleri cıksın lafını söyleyince daha bir umutlandı, bak iste babanın da fikirleri degisti, o' da artık sizin mürüvetlerinizi görmeyi istiyor falan dedi ve etrafımdaki hemen hemen herkes, artık bence zamanı geldi, alt tarafı isi resmiyete dökeceksiniz, kimse evlenin demiyor daha fazla uzatmayın falan diyorlar..
:44:

Valla bende ne düsünecegimi, ne yapacagımı sasırmıs durumdayım..
:27:

Canim benim ozaman direk babanla konus. Kardesini, teyzeni, sunu, bunu bulasdirmadan.
Allah simdiden mutlu etsin!

Back