Yüzsüz ve zorba insanlar

Enişte pislikte ablanizın da aklıyla zoru mu var?
Koca için aileyi bu kadar hiçe saymaya nasıl gönlü razı geliyor?
Aileniz de bu kadarı verici olmasın böyle bir evlada.
Başka birşeye giriyor bir yerden sonra bu muameleye karşı yaptıkları.

En son destek almaya başlamıştı konu sahibi umarım kendini bir an önce toparlar ve bu aileden kurtulur. Yine umuyorum ki en azından maaşını bari artık eşine vermiyordur inşallah.

Sizin eşinize kardeşim gelecek kal demenize bile gerek yokmuş aslında, adamın ne mal olduğunu biliyorsunuz sonuçta.

İse başladınız mı? Boşanma için neyi bekliyorsunuz?

Arada beni oyalamak için yaptigi şeyler, acaba normal bir insan olur mu diye aklıma takılıyor. Bir jest yapar gibi oluyor, ha diyorum pişman mı oldu? Yok yine böyle şeyler yapıyor

Arada beni oyalamak için yaptigi şeyler, acaba normal bir insan olur mu diye aklıma takılıyor. Bir jest yapar gibi oluyor, ha diyorum pişman mı oldu? Yok yine böyle şeyler yapıyor
Yani artık yapmayın bunu kendinize.

Eşiniz düzelmez, bunu neden kabul etmiyorsunuz ki?

O jest yaptı sandığınız şeylerle ağzınıza bir parmak bal çalıp, oyalıyor, süreci uzatıyor ve başarılı oluyor görünen o ki.

En son destek almaya başlamıştı konu sahibi umarım kendini bir an önce toparlar ve bu aileden kurtulur. Yine umuyorum ki en azından maaşını bari artık eşine vermiyordur inşallah.
Maaşımı vermiyorum gunces merak etme. Ama tabii çocukların ihtiyaçları vs benden de gidiyor.
Doktorumla bu eğitim yılını bitirmenin doğru olacağıni düşündük. Sene sonunda duruma bak dedi.

Siz bu aileye yıllarca hanimefendiliginizi hiç bozmadıniz onlar bunu eziklik sandı. Hala acaba demenize çok şaşırdım.

Aynen öyle. İşte ben de boyleyim

Gitmeyeceksin.
Madem o senin aileni adamdan saymıyor sende saymayacaksın bu kadar basit.

Bu eğitim yılının sonunu beklemeye karar verdik doktorla

Maaşımı vermiyorum gunces merak etme. Ama tabii çocukların ihtiyaçları vs benden de gidiyor.
Doktorumla bu eğitim yılını bitirmenin doğru olacağıni düşündük. Sene sonunda duruma bak dedi.

Cocuklarin ihtiyaçlarını kendi karşılasın.Şimdiye kadar sizden gidenlere saysın bir zahmet. Siz çocukların ihtiyaçları derken o yine ailesine yediriyordur.

Sizin hangi konunuzda öyle bir yorum yaptigimi simdi baktim da bulamadim onun icin genel olarak size cevap veriyim:
Burda bir cok konuda kadinlarin bastan sorunlu olan evliliklere cocuk dogurduklarini görüyoruz. O cocuklarin huzursuz bir ortamda büyüyüp, bazen büyük travmalar yasadiklarini bir kenara birakalim. Bir cok sefer kadinlar o evlilikleri "cocuklar icin" sürdürmeye devam ediyor. Cünkü ya gidecek yerleri yok, yada tek basina cocuklari büyütecek gücleri kendinde görmüyorlar. Bizim kadin olarak böyle konularda sorumluluklarimiz neden daha büyük? Cünkü o cocuklari biz 9 ay karnimizda tasiyoruz, baba adayini biz seciyoruz, huzursuz bir ortama getirme kararini biz vermis oluyoruz. Burda daha kendine kendi hayatinda yasam alani yaratamayan kadinlarin hamile kalip yakindigini görüyoruz. Biz kadinlar olarak bu konuda bilincli davranmamiz lazim. Cünkü en cok parasizliginda huzursuzlugunda yükünü kadinlar ve cocuklar ceker. Ve kadin dogurdukca maalesef karsi taraf aldigi mesaj "Durmak yok, yola devam", cünkü onlara göre hersey yolunda oluyor.
Dedigim gibi hangi konunuzda öyle bir mesaj yazmisim bilmiyorum. Ama hem kadinlar hemde cocuklar icin bu yazimda gördüklerinizin her harfin arkasindayim. Yinede kalbinizi kirdiysam özür dilerim. Benim öyle bir niyetim burda da yok.

Bu eşin seni daha çok zor duruma sokar Aşkito. Ne eşinde hayır var , ne de eşinin ailesinde

Bir senedir hic görmediği kadar yok sayiyorum onu.
Iyi yapiyorsun canım bende de var aynısı ailesine sık gitmiyorum 12 yıl hep sustum ama artik canıma tak etti.
Gelmeyen gitmeyen gelin oldum hiçte umrumda değil artik.
Oğulları da benim aileme sık gidemiyor istemiyorum saygısı yok çünkü.

Elimde kalmıyor diyor. İnanmıyorum ama zorla alamam ki

Valla sizi eski konularınizdan tanıyorum. Gayet aklibasinda birisiniz. herkesin bir zayıf noktası var sizin de bu. Başkası şu konuyu acsaydi çok farklı yazardım ama sizi kırmak, incitmek istemiyorum. şimdiye kadar yuvanizı kurtarmak istemenizi de anlıyorum ama elinizden gelenin en fazlasını yaptığınız halde sonuç bu. sizden alıp ailesine götüren adam bir zahmet çocuklarına yetirsin. ailesine yedirince kalmaz tabi. valla şu aileye ben bile sinir oluyorum ama sizin çelik gibi sınırlerınıze hayranım.

İşte ben onlardan değilim. Çünkü ekonomik özgürlüğüm de var, gelenekçi bir ailede de büyümedim, kimseyi çekmek zorunda olmadigimi da biliyorum, ayrıca lisans üstü eğitimim var. Koca için bir bireyin hayatını mahfedecek biri de değilim. Ne geldiyse başıma hem tecrübesizliğimden, hem iyi niyetinden hem de karşımda usta manipulatorler olmasından geldi. Bir kişi de çıkıp beni uyarmadi. Aksine ben ne zaman bir terslik olduğunu hissetsem abarttigim söylendi. Herhalde ben problemliyim diye düşünmeye başladım, sindim.
Yani sizin söylediğiniz sosyal carpikliklarla benim yaşadıklarım örtüşmüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…