- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.481
- 448
- Konu Sahibi askitotomsu
Dur bakalım birkaç ay kaldı. İnşallah selamete cikarizBu eşin seni daha çok zor duruma sokar Aşkito. Ne eşinde hayır var , ne de eşinin ailesinde![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Dur bakalım birkaç ay kaldı. İnşallah selamete cikarizBu eşin seni daha çok zor duruma sokar Aşkito. Ne eşinde hayır var , ne de eşinin ailesinde![]()
Kızım birinci sınıfa başladı, bu sene bekleyeyim mi yoksa hemen gidip dava mi açayım dedim. Doktor beklemeyi mantıklı bulduOkul zamanı süreç yıpratıcı olur.
Yazın boş zamanda daha mantikli.
Ben sizin eski konularınızı da çok iyi hatırlıyorum. Esiniz ailesinden daha buyuk bir problem ama sizde de boşanmak gibi bir istek yok ki olsun olmasin bizi bağlamaz . Sadece bence artik sikayet etmeyin durum ortada kabullenip bu şekilde yaşamaya devam edin canınızı sıkıp stres yaratmayin çocuklarınıza da kendinize de
Evlenene kadar rol yapan erkekler vardır ya bunların bir de çocuk olana kadar rol yapan modelleri var. Demekki inceden inceden işliyordu, çocuktan sonra dozu iyice arttırınca fark edebildiniz.İşte ben onlardan değilim. Çünkü ekonomik özgürlüğüm de var, gelenekçi bir ailede de büyümedim, kimseyi çekmek zorunda olmadigimi da biliyorum, ayrıca lisans üstü eğitimim var. Koca için bir bireyin hayatını mahfedecek biri de değilim. Ne geldiyse başıma hem tecrübesizliğimden, hem iyi niyetinden hem de karşımda usta manipulatorler olmasından geldi. Bir kişi de çıkıp beni uyarmadi. Aksine ben ne zaman bir terslik olduğunu hissetsem abarttigim söylendi. Herhalde ben problemliyim diye düşünmeye başladım, sindim.
Yani sizin söylediğiniz sosyal carpikliklarla benim yaşadıklarım örtüşmüyor
Yuva kurtarma isteği değil de... Yani çocuklar çok düşündürdü beni bunca zaman ne yalan söyleyeyim.Valla sizi eski konularınizdan tanıyorum. Gayet aklibasinda birisiniz. herkesin bir zayıf noktası var sizin de bu. Başkası şu konuyu acsaydi çok farklı yazardım ama sizi kırmak, incitmek istemiyorum. şimdiye kadar yuvanizı kurtarmak istemenizi de anlıyorum ama elinizden gelenin en fazlasını yaptığınız halde sonuç bu. sizden alıp ailesine götüren adam bir zahmet çocuklarına yetirsin. ailesine yedirince kalmaz tabi. valla şu aileye ben bile sinir oluyorum ama sizin çelik gibi sınırlerınıze hayranım.
O aileden hiç bir şey olmaz. Tavrına devam et. Onlar düşünsün senin neden gelmediğini anlatmayı.Kızım birinci sınıfa başladı, bu sene bekleyeyim mi yoksa hemen gidip dava mi açayım dedim. Doktor beklemeyi mantıklı buldu.
Şikayetten ziyade bu söz nişan için aranma konusundaki fikirlerinizi merak ettim
Ya aynen öyle. Eskiden de ipucu veriyormuş meğer, ben şaka saniyordum. Nikahtan sonra ortaya çıktı, ben anlam veremedim tabii. Beyaz atlı prens niye böyle davranıyor acaba gibisinden. Çocuktan sonra açık açık yapmaya başladıEvlenene kadar rol yapan erkekler vardır ya bunların bir de çocuk olana kadar rol yapan modelleri var. Demekki inceden inceden işliyordu, çocuktan sonra dozu iyice arttırınca fark edebildiniz.
İşte ben onlardan değilim. Çünkü ekonomik özgürlüğüm de var, gelenekçi bir ailede de büyümedim, kimseyi çekmek zorunda olmadigimi da biliyorum, ayrıca lisans üstü eğitimim var. Koca için bir bireyin hayatını mahfedecek biri de değilim. Ne geldiyse başıma hem tecrübesizliğimden, hem iyi niyetinden hem de karşımda usta manipulatorler olmasından geldi. Bir kişi de çıkıp beni uyarmadi. Aksine ben ne zaman bir terslik olduğunu hissetsem abarttigim söylendi. Herhalde ben problemliyim diye düşünmeye başladım, sindim.
Yani sizin söylediğiniz sosyal carpikliklarla benim yaşadıklarım örtüşmüyor
Sizin hangi konunuzda öyle bir yorum yaptigimi simdi baktim da bulamadim onun icin genel olarak size cevap veriyim:
Burda bir cok konuda kadinlarin bastan sorunlu olan evliliklere cocuk dogurduklarini görüyoruz. O cocuklarin huzursuz bir ortamda büyüyüp, bazen büyük travmalar yasadiklarini bir kenara birakalim. Bir cok sefer kadinlar o evlilikleri "cocuklar icin" sürdürmeye devam ediyor. Cünkü ya gidecek yerleri yok, yada tek basina cocuklari büyütecek gücleri kendinde görmüyorlar. Bizim kadin olarak böyle konularda sorumluluklarimiz neden daha büyük? Cünkü o cocuklari biz 9 ay karnimizda tasiyoruz, baba adayini biz seciyoruz, huzursuz bir ortama getirme kararini biz vermis oluyoruz. Burda daha kendine kendi hayatinda yasam alani yaratamayan kadinlarin hamile kalip yakindigini görüyoruz. Biz kadinlar olarak bu konuda bilincli davranmamiz lazim. Cünkü en cok parasizliginda huzursuzlugunda yükünü kadinlar ve cocuklar ceker. Ve kadin dogurdukca maalesef karsi taraf aldigi mesaj "Durmak yok, yola devam", cünkü onlara göre hersey yolunda oluyor.
Dedigim gibi hangi konunuzda öyle bir mesaj yazmisim bilmiyorum. Ama hem kadinlar hemde cocuklar icin bu yazimda gördüklerinizin her harfin arkasindayim. Yinede kalbinizi kirdiysam özür dilerim. Benim öyle bir niyetim burda da yok.
Son cümle son nokta olmusHerkesin hayati ve yasadiklari farkli oluyor zaten. Biz sadece burda konuya yazilanlara göre yorum yaapabiliyoruz. Hepimizin basina tecrübesizlikten birseyler gelmistir. Benimde iyi niyetim zamaninda cok suistismal edildi. Öyle veya böyle her insanin huzurlu bir ortamda yasama hakkina sahip oldugunu düsünüyorum. Insallah bunu kendiniz ve cocuklariniz icinde yaratabilirsiniz. Esiniz bunun bir parcasi olmayi isterse kendine bir ceki düzen vermesi lazim.
Maalesef ben de çok benzerini yaşadım. Anlıyorum.Ya aynen öyle. Eskiden de ipucu veriyormuş meğer, ben şaka saniyordum. Nikahtan sonra ortaya çıktı, ben anlam veremedim tabii. Beyaz atlı prens niye böyle davranıyor acaba gibisinden. Çocuktan sonra açık açık yapmaya başladı
Düşüncelerin ve nezaketin için çok teşekkür ederimKonu sahibi yazdığınız zihniyette biri değil. Cahil biri hiç değil. Hani bazı insanlar vardır çok iyidir ve her şeyi iyilikle cozebilecegini düşünür ve biz iyi insan kalmadı artık deriz ya hah konu sahibi tam olarak bu iyi insanlardan. Çok iyi niyetli ama saf da değil.
Onlar hayatımdan tamamen çıkınca huzurlu olacağımı düşünüyorum. Ama arada çocuklarin olmasi sebebiyle onlarla bir sekilde iletişimde olmak bile canımı sıkıyor. Mesela yolları ayirsak bile çocukları alıp sürekli oraya gidecek. Aptal aptal şeyler söyleyip beni huzursuz edecekler. Bunun huzursuzluğunu şimdiden yaşıyorumO aileden hiç bir şey olmaz. Tavrına devam et. Onlar düşünsün senin neden gelmediğini anlatmayı.
Konu sahibi yazdığınız zihniyette biri değil. Cahil biri hiç değil. Hani bazı insanlar vardır çok iyidir ve her şeyi iyilikle cozebilecegini düşünür ve biz iyi insan kalmadı artık deriz ya hah konu sahibi tam olarak bu iyi insanlardan. Çok iyi niyetli ama saf da değil.
Bir görsen dışarıda nasıl severlerBazısı güzel rol yapıyor bu doğru.
Toplumda görsen adam sanırsın evde de mikrobun ta kendisi olabiliyor.
Bence burada iyi niyet çok önemli.
Kimi cidden içten pazarlikli.
Konu sahibi iyi niyetli bir onda şüphe yok ama aslında çok açık vermiş hatta hiç saklamamis ne eşi ne ailesi kendilerini.Bazısı güzel rol yapıyor bu doğru.
Toplumda görsen adam sanırsın evde de mikrobun ta kendisi olabiliyor.
Bence burada iyi niyet çok önemli.
Kimi cidden içten pazarlikli.
Düşüncelerin ve nezaketin için çok teşekkür ederim