• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüzsüz ve zorba insanlar

Ben sizin eski konularınızı da çok iyi hatırlıyorum. Esiniz ailesinden daha buyuk bir problem ama sizde de boşanmak gibi bir istek yok ki olsun olmasin bizi bağlamaz . Sadece bence artik sikayet etmeyin durum ortada kabullenip bu şekilde yaşamaya devam edin canınızı sıkıp stres yaratmayin çocuklarınıza da kendinize de

Kızım birinci sınıfa başladı, bu sene bekleyeyim mi yoksa hemen gidip dava mi açayım dedim. Doktor beklemeyi mantıklı buldu.
Şikayetten ziyade bu söz nişan için aranma konusundaki fikirlerinizi merak ettim
Ben sizin eski konularınızı da çok iyi hatırlıyorum. Esiniz ailesinden daha buyuk bir problem ama sizde de boşanmak gibi bir istek yok ki olsun olmasin bizi bağlamaz . Sadece bence artik sikayet etmeyin durum ortada kabullenip bu şekilde yaşamaya devam edin canınızı sıkıp stres yaratmayin çocuklarınıza da kendinize de

İşte ben onlardan değilim. Çünkü ekonomik özgürlüğüm de var, gelenekçi bir ailede de büyümedim, kimseyi çekmek zorunda olmadigimi da biliyorum, ayrıca lisans üstü eğitimim var. Koca için bir bireyin hayatını mahfedecek biri de değilim. Ne geldiyse başıma hem tecrübesizliğimden, hem iyi niyetinden hem de karşımda usta manipulatorler olmasından geldi. Bir kişi de çıkıp beni uyarmadi. Aksine ben ne zaman bir terslik olduğunu hissetsem abarttigim söylendi. Herhalde ben problemliyim diye düşünmeye başladım, sindim.
Yani sizin söylediğiniz sosyal carpikliklarla benim yaşadıklarım örtüşmüyor
Evlenene kadar rol yapan erkekler vardır ya bunların bir de çocuk olana kadar rol yapan modelleri var. Demekki inceden inceden işliyordu, çocuktan sonra dozu iyice arttırınca fark edebildiniz.

Valla sizi eski konularınizdan tanıyorum. Gayet aklibasinda birisiniz. herkesin bir zayıf noktası var sizin de bu. Başkası şu konuyu acsaydi çok farklı yazardım ama sizi kırmak, incitmek istemiyorum. şimdiye kadar yuvanizı kurtarmak istemenizi de anlıyorum ama elinizden gelenin en fazlasını yaptığınız halde sonuç bu. sizden alıp ailesine götüren adam bir zahmet çocuklarına yetirsin. ailesine yedirince kalmaz tabi. valla şu aileye ben bile sinir oluyorum ama sizin çelik gibi sınırlerınıze hayranım.
Yuva kurtarma isteği değil de... Yani çocuklar çok düşündürdü beni bunca zaman ne yalan söyleyeyim.

Kızım birinci sınıfa başladı, bu sene bekleyeyim mi yoksa hemen gidip dava mi açayım dedim. Doktor beklemeyi mantıklı buldu.
Şikayetten ziyade bu söz nişan için aranma konusundaki fikirlerinizi merak ettim
O aileden hiç bir şey olmaz. Tavrına devam et. Onlar düşünsün senin neden gelmediğini anlatmayı.

Evlenene kadar rol yapan erkekler vardır ya bunların bir de çocuk olana kadar rol yapan modelleri var. Demekki inceden inceden işliyordu, çocuktan sonra dozu iyice arttırınca fark edebildiniz.
Ya aynen öyle. Eskiden de ipucu veriyormuş meğer, ben şaka saniyordum. Nikahtan sonra ortaya çıktı, ben anlam veremedim tabii. Beyaz atlı prens niye böyle davranıyor acaba gibisinden. Çocuktan sonra açık açık yapmaya başladı

İşte ben onlardan değilim. Çünkü ekonomik özgürlüğüm de var, gelenekçi bir ailede de büyümedim, kimseyi çekmek zorunda olmadigimi da biliyorum, ayrıca lisans üstü eğitimim var. Koca için bir bireyin hayatını mahfedecek biri de değilim. Ne geldiyse başıma hem tecrübesizliğimden, hem iyi niyetinden hem de karşımda usta manipulatorler olmasından geldi. Bir kişi de çıkıp beni uyarmadi. Aksine ben ne zaman bir terslik olduğunu hissetsem abarttigim söylendi. Herhalde ben problemliyim diye düşünmeye başladım, sindim.
Yani sizin söylediğiniz sosyal carpikliklarla benim yaşadıklarım örtüşmüyor

Herkesin hayati ve yasadiklari farkli oluyor zaten. Biz sadece burda konuya yazilanlara göre yorum yaapabiliyoruz. Hepimizin basina tecrübesizlikten birseyler gelmistir. Benimde iyi niyetim zamaninda cok suistismal edildi. Öyle veya böyle her insanin huzurlu bir ortamda yasama hakkina sahip oldugunu düsünüyorum. Insallah bunu kendiniz ve cocuklariniz icinde yaratabilirsiniz. Esiniz bunun bir parcasi olmayi isterse kendine bir ceki düzen vermesi lazim.

Sizin hangi konunuzda öyle bir yorum yaptigimi simdi baktim da bulamadim onun icin genel olarak size cevap veriyim:
Burda bir cok konuda kadinlarin bastan sorunlu olan evliliklere cocuk dogurduklarini görüyoruz. O cocuklarin huzursuz bir ortamda büyüyüp, bazen büyük travmalar yasadiklarini bir kenara birakalim. Bir cok sefer kadinlar o evlilikleri "cocuklar icin" sürdürmeye devam ediyor. Cünkü ya gidecek yerleri yok, yada tek basina cocuklari büyütecek gücleri kendinde görmüyorlar. Bizim kadin olarak böyle konularda sorumluluklarimiz neden daha büyük? Cünkü o cocuklari biz 9 ay karnimizda tasiyoruz, baba adayini biz seciyoruz, huzursuz bir ortama getirme kararini biz vermis oluyoruz. Burda daha kendine kendi hayatinda yasam alani yaratamayan kadinlarin hamile kalip yakindigini görüyoruz. Biz kadinlar olarak bu konuda bilincli davranmamiz lazim. Cünkü en cok parasizliginda huzursuzlugunda yükünü kadinlar ve cocuklar ceker. Ve kadin dogurdukca maalesef karsi taraf aldigi mesaj "Durmak yok, yola devam", cünkü onlara göre hersey yolunda oluyor.
Dedigim gibi hangi konunuzda öyle bir mesaj yazmisim bilmiyorum. Ama hem kadinlar hemde cocuklar icin bu yazimda gördüklerinizin her harfin arkasindayim. Yinede kalbinizi kirdiysam özür dilerim. Benim öyle bir niyetim burda da yok.

Konu sahibi yazdığınız zihniyette biri değil. Cahil biri hiç değil. Hani bazı insanlar vardır çok iyidir ve her şeyi iyilikle cozebilecegini düşünür ve biz iyi insan kalmadı artık deriz ya hah konu sahibi tam olarak bu iyi insanlardan. Çok iyi niyetli ama saf da değil.

Herkesin hayati ve yasadiklari farkli oluyor zaten. Biz sadece burda konuya yazilanlara göre yorum yaapabiliyoruz. Hepimizin basina tecrübesizlikten birseyler gelmistir. Benimde iyi niyetim zamaninda cok suistismal edildi. Öyle veya böyle her insanin huzurlu bir ortamda yasama hakkina sahip oldugunu düsünüyorum. Insallah bunu kendiniz ve cocuklariniz icinde yaratabilirsiniz. Esiniz bunun bir parcasi olmayi isterse kendine bir ceki düzen vermesi lazim.
Son cümle son nokta olmus

Konu sahibi yazdığınız zihniyette biri değil. Cahil biri hiç değil. Hani bazı insanlar vardır çok iyidir ve her şeyi iyilikle cozebilecegini düşünür ve biz iyi insan kalmadı artık deriz ya hah konu sahibi tam olarak bu iyi insanlardan. Çok iyi niyetli ama saf da değil.
Düşüncelerin ve nezaketin için çok teşekkür ederim

O aileden hiç bir şey olmaz. Tavrına devam et. Onlar düşünsün senin neden gelmediğini anlatmayı.
Onlar hayatımdan tamamen çıkınca huzurlu olacağımı düşünüyorum. Ama arada çocuklarin olmasi sebebiyle onlarla bir sekilde iletişimde olmak bile canımı sıkıyor. Mesela yolları ayirsak bile çocukları alıp sürekli oraya gidecek. Aptal aptal şeyler söyleyip beni huzursuz edecekler. Bunun huzursuzluğunu şimdiden yaşıyorum

Yazdiklarim zaten genel anlamda yazildi. Burda 1001 farkli zihniyete sahit oluyoruz. Zaten kadinlarimizin basina cogu zaman ne geliyorsa iyi niyetden ve yetistirme tarzindan geliyor. Sahsen erken evlenseydim muhtemelen benzer seyler yasardim. Cünkü bizi hayata ve insanlarin ne kadar gaddar olduguna kimse hazirlamadi. Hayatimizi elimize alip sekillendirmemiz lazim, yoksa ezip gecerler.

Bazısı güzel rol yapıyor bu doğru.
Toplumda görsen adam sanırsın evde de mikrobun ta kendisi olabiliyor.
Bence burada iyi niyet çok önemli.
Kimi cidden içten pazarlikli.
Konu sahibi iyi niyetli bir onda şüphe yok ama aslında çok açık vermiş hatta hiç saklamamis ne eşi ne ailesi kendilerini.
Nisan alışverişine gidip parayı geline ödeten bir aileden bahsediyoruz, ailesine para gönderecek diye otobüse bile binmeyip uzun yolları yürüyen bir eş adayından. Aslında bazı şeyler önüne çok gelmiş ama görmemis mi görmek istememis mi bilemiyorum 🤷

Kadinlar eş ailesine gıcık diye algı var bazılarında ama cidden öyle degil.
Yakın arkadaşım doğulu eşi Karadenizli.
Kadın diyor ki valla kendi ailemde rahat edemiyorum.
Yazın 10 gün kalıyorum kendi ailemde esimin ailesinde ise 40 gün kaldım dedi.
Ben böyle hayranlıkla dinledim.
Ve cidden öyle.
Çok rahat kaynanamın evi diyor.
Kendi ailem kalabalık iş güç çok gürültü çok ailem aşırı geleneksel diyor.
Şimdi bakın kaynanayi tercih eden bir gelin var daha doğrusu tercih ettiren kayınvalide var.
Geçen bir tanıdığım benim gelinim beni çok seviyor diyor çok iyi anlaşıyoruz diyor bana gelmek istiyor diyor.
Tabi sen gelin işten gelince yemekleri koy önüne öte git deme .
Bu gelin niye seni sevmesin?
Yani eş ailesinin tavrı çok önemli.
Ama kız ailesi pervane erkeğin etrafinda .

Düşüncelerin ve nezaketin için çok teşekkür ederim

Ben çok nezaketli ve çok düşünceli biri hiç değilim. Fazlasıyla fevri ve sinirli biriyim ( her ne kadar bu yönlerimi torpulemeye calissamda) o yüzden bu aileye çok sinirleniyorum ama size gerçekten üzülüyorum. Hatta geçen bir konunun altında sizin konunuzu görmüştüm ne yaptı acaba diye içimden geçirmiştim. Umarım çözülecekse çözülür (hiç sanmasamda bu konuda yanılmayi çok isterim) ve siz artık rahat bir nefes alıp mutlu mesut hayatınıza devam ederseniz. çözülmeyecek bir şeyse de hayatınız sizi en mutlu edecek şekilde şekillenir inşallah. bunu çok kalpten diliyorum.

Back