yüzme öğrenmek...yapamıyorum işte:(

Batmamak için elinizi kolunuzu,bacaklarınızı oynatın
Mantık dahilinde olmasına gerek yok,öne arkaya oynatın :1:

Batmamak için elinizi kolunuzu,bacaklarınızı oynatın
Mantık dahilinde olmasına gerek yok,öne arkaya oynatın :1:

Batarken ku vak vak vak ku vak vak vak kuvak vak vak kuvak....diyerek kucuk kurbagi dusunun, yada makaz gibi acilip kendimizi kapatmayi...:27:
kizlar yuzmek kadar insana huzur veren bir sey yok.. hic dusunmeyin hemen islemlerinizi yapin:27:

Batarken ku vak vak vak ku vak vak vak kuvak vak vak kuvak....diyerek kucuk kurbagi dusunun, yada makaz gibi acilip kendimizi kapatmayi...:27:
kizlar yuzmek kadar insana huzur veren bir sey yok.. hic dusunmeyin hemen islemlerinizi yapin:27:

Heh öne arkaya derken makas hareketi işte :1:

Bisiklet kullanmaktan kolay.
Bisikleti sen kaldırıyorsun.
Deniz seni. :34:

canım yüzme öğrenirken yanındaki insan çok önemli...ben de daha geçen yıla kadar öğrenememiştim hep makarnayla giriyodum çocuklar giibi (sosis mi deniyodu yoksa varya bişey boru gibi :)) bugüne kadar tatile ya hep abimlerle yada bizim kızlarla gitmiştim...abimden öğrenemedim çünkü abim sinirlidir hemen kızıp bağırıyodu bana...kız arkadaşlarımla gittiğimde ise onlar çok iyi yüzücü olsalarda onlara güvenemiyodum sanki beni tutamıcaklar kaldıramıcaklar ben boğulucam ölücem gibi geliyodu :)) ilk kez geçen sene tatile erkek arkadaşımla gittim ve kendimi onun güçlü kollarına bırakınca öğrendim :)) birincisi bana karşı çok anlayışlıydı garibim günlerce bıkmadı :)) ikincisi de o erkek güçlü olduğu için otomatikman ona güvendim yani onun beni tutabilecek birşe olsa kurtarabilecek güçte olduğunu biliyodum tamamen psikolojik bişey sanırım...ve hakikaten yüzme zor bişe değilmiş çok zevkliymiş yıllarım boşuna geçmiş walla :))

Teknik meknik anlamam aslında:1:
Babam küçükken koyardı denize,öğretirdi
Sonra sonra öğrendim,nasıl öğrendin desen şöyle şöyle diyemem
Zamanla farketmeden öğreniyosun

zaten makas olayini cozdugunuzde diyerlerini kednisinizde kesfedersiniz,
kesfetmesenizde pek onemi yok, zadece makas biraz insani belirli bir zamandan sonra yoruyor..
benim nisnalimin tam 12 diplomasimi ne var:18: benim zadece bir, bu yuzden bende devam etmek istiyorum:51:

en kotusude kayin validemin bile iki diplomasi varmis:5::52:

yerim senin o sarı kuşunu...ne sevilesisin sen öyle...cidden dalga geçilecek kadar varım,çocuk havuzuna mı gitsem aceba?

Zaten belediyelerde hiç bilmeyenleri önce cocuk havuzunda başlatıyorlar kuzum, suyun üstünde durmayi öğretiyorlar önce :32:

internetten araştırabilirsin.

okyanus center.

bayanlara özel saatlerde, bayan hocadan yüzme dersleri veriyor.

eminim sende öğrenirsin. sadece gayret etmen yeterli.

Tamamen psikolojik birşey olduğuna inanıyorum :) Birde küçükken öğrenilmesinden yanayım. Küçükken halamın kızı havuzda beni bırakıvermişti çırpına çırpına yüzmeyi de öğrendim :) sizide derinlere bir bırakalım :)

Bende yüzmeyi bılmıyorum ve cesaret edemıyorum kızlar bakalım bu yaz eşimle gidicez de hafta sonu ama nasıl yapıcam bılmıyorum öğreniceksın dıyor fakat nasıl :( cesaretım sıfır

Ah ah bende bilmiyorum çocukken imkan verdilerde bizmi öğrenmedik :) 20sinden sonra öğrenmeye kalkınca korkuyor insan. Eşim yüzmeye bayılır bense bilmiyorum bile :) kıbrıstayız mükemmel denizinde cesaretimi toparlayıp atıyorum kendimi suyun üzerine ama fazlası olmuyor geçen sene nerdeyse öğrencektim sezon bitti kocacım diyorım :) bu sene yine başladık çalışmalara sabırla yüzmemi bekliyor aamaa pskolojk boğulcakmışım gibi hissettiğim için suya atarken kendimi korkuyorum ve olmuyor makarnamla mutluyum ara ara aşka geliyorum bırakıyorum kendimi denizin altında birazcık yüze biliyorum ama :) baya baya ilerletemiyorum bu işi yapıcak bişi yok ilerde çocum olursa denizde doğurucam annesi gibi olmasında yüzebilsin diye kendimi ezik hissettiğim zamanlar olmuyor değil eşim dubaya gidiyor ben makarnamla kalıyorum:33:

Bende yüzemeyenlerdenim.
Üstelik annemlerin evi deniz kenarinda.
Bende aldim kendime yüzme gözlükleri attim kendimi suya :)
Denizin üstünde duramiyorum hala ama gözlüklere icinde yüzüyorum
baliklarla beraber :40:
Suyun altini görmek cesaretlendiriyor beni.

Tamamen psikolojik birşey olduğuna inanıyorum :) Birde küçükken öğrenilmesinden yanayım. Küçükken halamın kızı havuzda beni bırakıvermişti çırpına çırpına yüzmeyi de öğrendim :) sizide derinlere bir bırakalım :)

bencedede:) benim ablam uzun sure kusra gitmisdi.. bir kac yil once
ufacik yerde ogretmeye basladilar, biraz cabaladiginda ikinci sinifa atladi, oda su derinligi kol altindaydi ve gayet makaz isini cozmusdu.
benim gibi yuzdugunu gorunce 3 metrelik derin havuzda yuzmesine izin vermisdim.
vermez olaydim! panik yapip nerdeyse boguluyordu, sudan cikartayim diyince, benim kafami suya bastirip, kendini suyun uztunde cikartmaya calismisdi:5:

artik gucum kalmadi elveda:64:derken tekrar bogusdum ve sudan ikimizide atmisdim, vallah kizlar siz sakin boyle bir sey yapmayin! panik yaparsaniz yuzme bilen birisine saldirmayin. Yoksa adam sana yardim edeyim diyene kadar, adamida oldurursunuz:52:

bak yine bir baska senede, bu sever denizde bir cocuk boguluyordu, epeyce uzaklasmis, ablasi ciglik atiyordu, kendini yirtiyordu kardesim diye. Kimsede kimildamiyordu yerinden:50:, birde nasil gittiyse cok uzakdaydi..ben o sira yine olursem oleyim dedim, yine attim kendimi mecburen suya..
cocukda ablam gibi ayni panigi yapmisdi ama allahdan beni bogmadi, ve kucuk oldugu icin gucum yetiyordu, ama omuzlarimi ve sirtimi tirmalamisdi..:27: gercekden cok tehlikeli yuzmeyi bilmemek, hem kendiniz hem cocuklariniz icin ogrenin.

ve arkadasin dedigi gibide cocuklara erken yasda ogretin. Benim cocugum olursa Insallah 3,4 yasinda yuzme kursuna yolayacagim.

12 yaşımda boğulma tehlikesi geçirdim. O korkuyla birdahada cesaret edemedim. Ama çok seviyorum denizi yüzmeyi.Gir işine çocuk gibi iki dizin üzerine amannn ne sıkıcı. Şu deniz suları herkesi kaldırdı yukarı bir beni kaldıramadı diye hayıflanırken birde baktımki çok minik bir detay var onu yakaladınmı gerisi zaten kendiliğinden oluşuyor. Profosyonel yardım almak en güzeli.

Ah ah bende bilmiyorum çocukken imkan verdilerde bizmi öğrenmedik :) 20sinden sonra öğrenmeye kalkınca korkuyor insan. Eşim yüzmeye bayılır bense bilmiyorum bile :) kıbrıstayız mükemmel denizinde cesaretimi toparlayıp atıyorum kendimi suyun üzerine ama fazlası olmuyor geçen sene nerdeyse öğrencektim sezon bitti kocacım diyorım :) bu sene yine başladık çalışmalara sabırla yüzmemi bekliyor aamaa pskolojk boğulcakmışım gibi hissettiğim için suya atarken kendimi korkuyorum ve olmuyor makarnamla mutluyum ara ara aşka geliyorum bırakıyorum kendimi denizin altında birazcık yüze biliyorum ama :) baya baya ilerletemiyorum bu işi yapıcak bişi yok ilerde çocum olursa denizde doğurucam annesi gibi olmasında yüzebilsin diye kendimi ezik hissettiğim zamanlar olmuyor değil eşim dubaya gidiyor ben makarnamla kalıyorum:33:

CAnım o sosisle kolay oluyor mu suyun üstünde durmak :31: Bi de ben alayım bari .. :9:

Back