• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüzme bilmiyorum :(

Öğrenirsiniz tabii ki. Benim su korkum var, duşta bile yüzüme fazla su gelse nefesim kesilir bogulacakmış hissi oluşur. Ona rağmen öğrendim. Suyu hem çok seviyorum hem çok korkuyorum. Boyumu aşan yerde yüzebilsem de asla yüzemem. Denizde kıyıya paralel yüzerim mesela, havuzda 150cmlik kısımda mekik dokurum. Bir defa unutup yüzmeye devam etmiştim havuzda, farkettiğimde büyük panik yaşadım ve karşıya kadar yüzüp "çıkarın beni buradan" diye bağırmıştım. 😂😂 O korku geçmiyor bende ama yüzmeyi de seviyorum. Sizin öyle bir korkunuz da yok, öğrenirsiniz.

Şimdi söyleyeceklerimi yanlış anlamayın lütfen.
Ben iyi yuzerim. Özellikle dalmayı çok severim çocuk gibi de oynarım suda. Bir erkek arkadaşım pek iyi bilmiyordu ve güvensizlik yaşıyordu. Ona ben bir haftada kafasını suya sokmadan kulaç atmayı öğrettim. Kafayı sokunca geri kaldırıp nefes alma olayında sorun yaşıyordu.
Neyse biz onunla yuzuyoruz ben dal çık yapıyorum yine. En ufak dalgada su yuttum çok su yuttum genzim yanıyor derdi.
Sonra akşam çadıra döndük, eşyalarımı almak için eğildiğimde burnumdan şarıl şarıl deniz suyu akmaya başladı shshshshs. Görüyor bunu bir şey de demiyor :d sonra ben dedim sen sadece kendin su yutuyor sanıyorsun ama sigara içerken bile dumanı gözüne kaçıran milletiz biz biraz sakin mi olsan acaba :d alınmıştı bana sen empati kuramıyorsun diye :d

Demek istediğim korkmaniz çok normal, ölüm korkum var demişsiniz hiçbir şeye benzemez ama kendinizi bu gibi şeylerin normal olduğu konusunda sık sık telkin etmeye çalışın. İnanın bazen o kadar abartiyorum ki midem bulanıyor yuttugum sudan.
Ben de kafamı suya sokmadan kulaç atarım. Herkes hızlı yüzdüğümü söyler, korkuma anlam veremezler, ben de veremiyorum çünkü kötü bir şey de yaşamadım. Hatta insanlar normalde sırt üstü suya yatar ya, ben sırtımı dönemiyorum suya 😂 yüz üstü yatıyorum.

Ben de kafamı suya sokmadan kulaç atarım. Herkes hızlı yüzdüğümü söyler, korkuma anlam veremezler, ben de veremiyorum çünkü kötü bir şey de yaşamadım. Hatta insanlar normalde sırt üstü suya yatar ya, ben sırtımı dönemiyorum suya 😂 yüz üstü yatıyorum.
Bence hepimizin içinde bir miktar sağlıklı bir korku olması gerekiyor belirli koşullarda zaten :d sonuçta gerçekçi olalım, ölebiliriz orada :d bence siz dile getiren tarafsınız. Bu bahsettiğim eks kişisi gerçekten işi dramaya bağlamıştı :d Poseidon olup denizle savaşmamı falan bekliyordu muhtemelen.

Sizin korkunuz engel olsa hızlanacak ivmeyi alana kadar sürdüremezsiniz yüzmeyi.

Ya kızlar derdim biraz saçma olacak belki ama ben yüzme bilmiyorum ve 25 yaşındayım. İç anadoluda bir köyde lise sona kadar yaşadım imkanlarımız olmadığı için öyle denize tatile gitmedik hiç. İlk defa 18 yaşımda denize girmeye başladım ama öyle yarıya kadar girip çıkıyodum. 5-6 seneden beri de denizi olan bir şehirde yaşıyorum. Ya demem o ki bu yaştan sonra yüzme öğrenebilir miyim size? Denize girmeyi çok seviyorum yüzemeyince üzülüyorum yazın erkek arkadaşımla tatile gittik ben yüzemedim. En azından sırt üstü suyun üstünde durayım dedim onda da düzelmeye çalışırken dengemi kaybettim suda çırpındım 🤣 Yani aranızda böyle yirmilerinden sonra da yüzme öğrenen var mı ama lütfen imkansız demeyin😭
35 yaşımda öğrendim. Çocukluğumdan beri her yaz tatile gittiğimiz halde 🙃 Korkumu yenip cesaret etmem birazcık (!) zaman aldı 🫠 İyi ki öğrendim, millet denizde eğlenirken kumsalda döne döne güneşlenmek hiç keyifli değil 😒

Yok hayır kursa gitmedim,özel hoca tuttum,çalıştırsın diye . Güven yok bende hocaya karşı da . Boğulacağım öleceğim korkusu.
İşin en garibi de su dışında hayatın hiç bir alanında ölüm korkusu yok .
Üniversitede ailemin yanına her tatilde saatlerce otobüs yolculuğu yaparak giderdim, sadece otobüs feribottan inene kadar gerilirdim. Karada ölüm yok 😬

Ya kızlar derdim biraz saçma olacak belki ama ben yüzme bilmiyorum ve 25 yaşındayım. İç anadoluda bir köyde lise sona kadar yaşadım imkanlarımız olmadığı için öyle denize tatile gitmedik hiç. İlk defa 18 yaşımda denize girmeye başladım ama öyle yarıya kadar girip çıkıyodum. 5-6 seneden beri de denizi olan bir şehirde yaşıyorum. Ya demem o ki bu yaştan sonra yüzme öğrenebilir miyim size? Denize girmeyi çok seviyorum yüzemeyince üzülüyorum yazın erkek arkadaşımla tatile gittik ben yüzemedim. En azından sırt üstü suyun üstünde durayım dedim onda da düzelmeye çalışırken dengemi kaybettim suda çırpındım 🤣 Yani aranızda böyle yirmilerinden sonra da yüzme öğrenen var mı ama lütfen imkansız demeyin😭
Yaaa öğrenirsin tabi. Ben 35 yaşımda öğrendim. Öğrenemem sanıyordum, korkuyordum. Şimdi hep yüzüyorum ve hiçte korkmuyorum. Ders alsan çok iyi öğrenirsin.

Öğrenebilirsin imkansız değil yüzme havuzu bulunan bir spor salonunda hocadan eğitim alabilirsin

Başta Yüzenleri gözlemleyin sonra dik duruş egzersizleri yapın ileri geri kulaç atma şekilde egzersizler bu şekilde talimli suya girdiğinizde öğrenmeniz çok kolay olacaktır

Makarnalar varya onları alın iki kolunuzla onu iterek ayaklarınızı çırpın bu şekilde önce su üstünde kalın bir süre sknra kesinlikle boyunuzu geçmeyen yerlerde ayağa kalkabileceginiz ama çok az su olmayan yerde sırt üstü yatmayı deneyin çok su yutacaksiniz azimle birkac gün içinde yuzersiniz .

Denize kıyısı olan bir şehirde doğup,büyüdüm.Şu anda da Ege bölgesinde yaşıyorum,denizle hep içli dışlı oldum ama ben de bilmiyorum.Kenarda,köşede debelenip duruyorum işte🙂.

Yaa çok iyi kesinlikle açıklayıcı oldu çok teşekkür ederim yaz gelince erkek arkadaşımla deniycez o da olmazsa kursa gitmek ama bence de denizde öğrenmek daha rahat
Rica ederim, deniz de olur. Ancak önemli olan dalgalı olmasın ve o sırada çok açıklarda olmayın aşırı kıyıda da değil ama sizi tutan kişinin ayakları o sırada zemine değmeli. Başarılar diliyorum

Öğrendim desem ayıp olur. Ama az buçuk bir şeyler kaptim diyebilirim.
Ben de sizin gibi deniz havuz gitmiş insan değildim. 30 yaşımda arkadaşlarla havuzlu hamama gittik.
Onlar giderken ben pek özenirdim. O gün bana cesaret verdiler, kenarda tutun ayak çırp suyun üstüne kendini serbest bırak falan derken bir baktım sırt üstü ellerim yanda minik minik hareket ettirerek ördek misali ilerliyorum. Ama nasil dinlendirici bir aktivite.
Çok huzurlu hissettim. Kafaya koydum bir sene bir otele 5 gun tatil ayarladım orada ilerletcem bu işi dedim. Kendi kendime cirpindim derken artık 3 metre kadar Ama sadece başım suyun içinde gidebilir oldum.
Kulaç atamıyorum basim disarda yüzemiyorum.
Ama bu bile hiçten iyi. :)
Hic kursa gitmedim.
Gitsem eminim daha iyisini yapardım.

Bende denizle geç tanisanlardanim yaşam şartlarından dolayı.
17 yaşında teyzemin yazlığında gitmistik.Firsat bu fırsat kendi cabamla öğrendim.
Şimdi 35 yaşındayım.
İyi bir yüzücüyum hiç eğitim almadım.

Muhtemelen vûcudunuzu katıyorsunuz.
O yüzden yuzemiyorsunuz.
Kendinize şans verin geç değil

Back