• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüzme bilmiyorum :(

Sudan mı korkuyorsunuz acaba? Daha doğrusu suyun sizi kaldırmayacağını boğulacağınızı sanıp panikliyor musunuz?
5-6 yaşlarında boğulmuşum. Ondan sonra fobi oluştu. Genç ve yetişkin yaşlarda bir şey olmaz yenmen lazım korkunu dedim kendime bir sürü deneme şansım oldu. Ne suya bırakabiliyorum kendimi nede yüzmeyi öğreten insanlara.
Hiç bir konuda bu kadar beceriksiz değilimdir .
Öyle ki trafikte köprülerden geçerken sağ şeritten hiç geçmem mesela . Ola ki kaza durumu oldu suya düşersem diye. O derece yani

Ya kızlar derdim biraz saçma olacak belki ama ben yüzme bilmiyorum ve 25 yaşındayım. İç anadoluda bir köyde lise sona kadar yaşadım imkanlarımız olmadığı için öyle denize tatile gitmedik hiç. İlk defa 18 yaşımda denize girmeye başladım ama öyle yarıya kadar girip çıkıyodum. 5-6 seneden beri de denizi olan bir şehirde yaşıyorum. Ya demem o ki bu yaştan sonra yüzme öğrenebilir miyim size? Denize girmeyi çok seviyorum yüzemeyince üzülüyorum yazın erkek arkadaşımla tatile gittik ben yüzemedim. En azından sırt üstü suyun üstünde durayım dedim onda da düzelmeye çalışırken dengemi kaybettim suda çırpındım 🤣 Yani aranızda böyle yirmilerinden sonra da yüzme öğrenen var mı ama lütfen imkansız demeyin😭
Hiçbir şey için geç değildir. Tabi ki öğrenebilirsiniz hemen bir kursa yazılmanız yeterli. 😇 Yeter ki isteyin ve sudan korkmayın.

Ben denizi olan bir şehirde büyüdüm babamda sagolsun bütün yaz denize götürürdü deneye yanila kendiligimden öğrendim yüzmeyi küçük yaşlarda ama esim sizin gibi 18 yaşına kadar hiç denize girmemiş yıllardır öğretmeye çalışıyorum ama olmadı olmayacak gibi duruyor ama siz daha hevesli daha istekli olursanız neden olmasın umutsuz olmayın ve gözünüzde büyütmeyin kendinizi kasarsınız suyun üstünde durmakta zorlanirsiniz

Bende geç öğrendim ,gerçi hala iyi değilim 😂
İlla ayağım yere basacak ama.
ben kursa gitmiştim ama orda öğrenemedim .kendi kendime bişeyler öğrendim .

Bende çırpına çırpına öğrendim ne yazık ki. Kâh suyun dibine indim kâh uzun mesafe bi şekilde yüzdüm. Daha yeni su üstüne yatmayı öğrendim. Kendimi kurtaracak kadar yüzebilirim ama birisini tutup bi yere çekme tarzı birşey yapamam
Yüzmeyi ilerletseniz dahi başkasını kurtarırken yapmanız gerekenleri bilmezseniz, yardım etmeye çalıştığınız kişi sizi boğar, rahmetli babam amatör dalgıçtı kayınpederim ise profesyonel dalgıç, onlar dahi kurtarmaya giderken önce can simidi atardı ki suda çırpınan kişi ona tutunsun, insanlar can havliyle kurtarmaya gidenlerin boynuna sarılıyor kendini yukarı çekiyor sizi dibe itiyor.

5-6 yaşlarımda simitin içinden suyun içine uçup, debelenmiş çok korkmuştum. çok zayıftım simit bol geliyordu. neyse ben yıllarca öğrenemedim. annem kardeşim ananem teyzelerim hepsi yüzer, ben havuz merdivenine yapışık şekilde dururdum.. kadının biri baya bi dalga geçmişti "tüü koca kız olmuşsun yüzemiyor musun" diye... yıllar sonra 24 yaşımda kursa gidip öğrendim... kursta hoca su korkumu yenmemi sağladı.. ilk önce minicik havuzda öğretti, sonra büyük havuza geçirdi.

Yüzmeyi ilerletseniz dahi başkasını kurtarırken yapmanız gerekenleri bilmezseniz, yardım etmeye çalıştığınız kişi sizi boğar, rahmetli babam amatör dalgıçtı kayınpederim ise profesyonel dalgıç, onlar dahi kurtarmaya giderken önce can simidi atardı ki suda çırpınan kişi ona tutunsun, insanlar can havliyle kurtarmaya gidenlerin boynuna sarılıyor kendini yukarı çekiyor sizi dibe itiyor.

Aklima bir haber geldi. İki sevgili denize düşmüştü ve birbirlerini boguyorlardi neredeyse ikisi de kendini kurtarmak icin digerini dibe bastiriyormuş. Cevredeki insanlar kurtarmisti ikisini de sanirim. 🙄

5-6 yaşlarında boğulmuşum. Ondan sonra fobi oluştu. Genç ve yetişkin yaşlarda bir şey olmaz yenmen lazım korkunu dedim kendime bir sürü deneme şansım oldu. Ne suya bırakabiliyorum kendimi nede yüzmeyi öğreten insanlara.
Öyle ki trafikte köprülerden geçerken sağ şeritten hiç geçmem mesela . Ola ki kaza durumu oldu suya düşersem diye. O derece yani
Denizde yüzme tahtasıyla denemeler yaptınız mı peki? Ayaklarınızın zemine bastığı suyun belinizi geçmediği yerlerde yüzme tahtasıyla deneyin.

Yüzme bilmeyenler için hem sakin hem nispeten sığ ve rip akıntısı olmayan en iyi bölge Ege, Karadeniz acemi yüzücüler için tehlikeli, Marmara denizi özellikle boğaz çift taraflı akıntı sebebiyle yine zorlayıcı, Akdeniz‘e gitmedim bir şey diyemem ama Ege hiç yüzme bilmeyenler veya az bilenler için cennet.

Ben arkadaşımla havuza gide gide öğrendim.
O az biraz bir şeyler biliyordu deneye deneye baya yol katettim.
28 yaşındaydım bu arada 🤣🤣
Yapılır yani bence.

Ben de 28 yaşında hala bilmiyorum. Susan biraz korkuyorum boynuma kadar geldiğinde boğulma hissinden kurtulamadım. En son balayında girdik eşim yüzerken ben kendi kendime kenarda takıldım😂

Ben 35 yaşındayım. Yüzme bilmiyorum sanırım asla yuzemem. Denizi çok seviyorum ama ayaklarım yerden kesilince nefesim kesiliyor sanki. O yüzden kıyıya yakın yerlerde giriyorum.

Aklima bir haber geldi. İki sevgili denize düşmüştü ve birbirlerini boguyorlardi neredeyse ikisi de kendini kurtarmak icin digerini dibe bastiriyormuş. Cevredeki insanlar kurtarmisti ikisini de sanirim. 🙄
Doğrudur, rahmetli babam Karadeniz sahillerinde kamp yapmayı çok severdi, her sene haziran ayında evden bir çıkardık ağustos sonuna kadar kamp yapardık, Karadeniz muhteşem bir denizdir ama cengaverliği sevmez, dalgalarıyla sizi düşürür rip akıntısıyla çeker, biz bu denizi tanıdığımızdan rahatça yüzerdik ama günübirlik gelenlerden maalesef boğulanlar olurdu, babam gönüllü can kurtaran oluyordu adamcağız, bir sezonda 80-90 boğulma vakasının olduğunu bilirim, bir gün yine günübirlik gelenlerden 2 kadın boğuluyordu, biri diğerinin boynuna sarılıp dibe çekiyordu gelin görümceymiş bunlar:) babam ikisini birbirinden ayırıp kurtardı çok şükür ikisi de sağsalim kurtuldu ama sonra babamla beni gülme tutmuştu, görümce gelini boğuyordu evdeki anlaşmazlık denize de mi yansıdı diye :)

Korkudan dolayı ogrenemiyorsunuz buyuk ihtimalle bunu astıgınız an cok rahat yuzebileceksiniz. Bende 28 yasında ogrendim yuzmeyi. Evlendikten sonra her sene tatile gittiğimizde eşim bana ogretti kulac atmayı sırt ustu durmayı. Kayınvalimde 50 yasında ogrendi bol pratik yapmakta cok onemli ve en onemlisi kendine guven. İlk baslarda yanında birileri olursa daha guvende hissedersin kendini.

Ya kızlar derdim biraz saçma olacak belki ama ben yüzme bilmiyorum ve 25 yaşındayım. İç anadoluda bir köyde lise sona kadar yaşadım imkanlarımız olmadığı için öyle denize tatile gitmedik hiç. İlk defa 18 yaşımda denize girmeye başladım ama öyle yarıya kadar girip çıkıyodum. 5-6 seneden beri de denizi olan bir şehirde yaşıyorum. Ya demem o ki bu yaştan sonra yüzme öğrenebilir miyim size? Denize girmeyi çok seviyorum yüzemeyince üzülüyorum yazın erkek arkadaşımla tatile gittik ben yüzemedim. En azından sırt üstü suyun üstünde durayım dedim onda da düzelmeye çalışırken dengemi kaybettim suda çırpındım 🤣 Yani aranızda böyle yirmilerinden sonra da yüzme öğrenen var mı ama lütfen imkansız demeyin😭
Tam bir deniz şehrinde yaşamama rağmen küçüklüğümden beri sudan korkuyordum giriyordum ama ayağım yetmeyen yere gitmezdim ve tam anlamıyla bu korkuyu aşıp 30 yaşından sonra yüzmeye başlayabildim. Arkadaşlarım öğretti bana. öğrenirken beni motive eden en önemli sözleri nefes alan hicbirsey suda batmaz oldu. Bu benim panigimi engellememe yardımcı oluyor. Başlarda ne zaman batacak gibi hissetsem çok derin nefes alarak su üstünde kalmayı basariyordum.Artık iyice ilerlettim. Yapabilirsiniz hiç korkmayın. Ben havuzda öğrendim çünkü ogrenme asamasinda dalgalar panigimi tetikliyordu.ama denizde yüzmek çok daha kolay ,tuzlu su insanı daha fazla kaldırıyor.

Yuzme kursuna gittiniz mi? Suyun kaldirma kuvveti var tatli sularinki daha dusuk ama yinede cirpinmadiginizda suyun yuzeyinde kaldiginizi gorunce psikolojik olarak daha iyi hissedebilirsiniz

Öğrenirsin
Zor bir şey değil

Back