• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüzme bilmiyorum :(

34 oldum bende bilmiyorum deniz tatil hiç gitmedik kursada istedim göndermediler sonra iş güç vakit olmadı bide korkuyorum eşim öğretmek istedi korktum şimdi bir cesaret geldi bu yaz nasipse kursa gidicem hiçte gec değil neden geç olsun 60 70 yaşındaki insanlar ülke yönetmek istiyor yönetiyor bixemi geç

Ben de tatil bölgesinde yaşamaya baslayinca 28 yaşında öğrendim.Denizde açılanlara imrenerek bakardım.Sonra sömestr tatilinde kursa yazıldım.Kar kış demeden 3 araç değiştirerek kursa gittim geldim.Sonra denizde sürekli çalışma yaptım.Simdi köpek stili ve sırt üstü giderek istediğim kadar acilabiliyorum.Ama kulaç atmayi teknik olarak öğrenemedim.Yok arkadaş kafamı kaldırıp nefes alıp devam edemiyorum.o sorunu da şnorkel ile çözdüm .Mis gibi kulaç ata ata yüzüyorum şimdi.
Bir de küçük bir tavsiye ,sırt üstü durmaya çalışırken kulaklarınız da içine girecek şekilde durun suyun yüzeyinde,yoksa olmaz.
Bir de kendi kendinize öğrenmeye çalışmayın.Oyle yapan arkadaşlarım hala yuzemiyor.

Yuzme kursuna gittiniz mi? Suyun kaldirma kuvveti var tatli sularinki daha dusuk ama yinede cirpinmadiginizda suyun yuzeyinde kaldiginizi gorunce psikolojik olarak daha iyi hissedebilirsiniz
Yok hayır kursa gitmedim,özel hoca tuttum,çalıştırsın diye . Güven yok bende hocaya karşı da . Boğulacağım öleceğim korkusu.
İşin en garibi de su dışında hayatın hiç bir alanında ölüm korkusu yok .

Ya kızlar derdim biraz saçma olacak belki ama ben yüzme bilmiyorum ve 25 yaşındayım. İç anadoluda bir köyde lise sona kadar yaşadım imkanlarımız olmadığı için öyle denize tatile gitmedik hiç. İlk defa 18 yaşımda denize girmeye başladım ama öyle yarıya kadar girip çıkıyodum. 5-6 seneden beri de denizi olan bir şehirde yaşıyorum. Ya demem o ki bu yaştan sonra yüzme öğrenebilir miyim size? Denize girmeyi çok seviyorum yüzemeyince üzülüyorum yazın erkek arkadaşımla tatile gittik ben yüzemedim. En azından sırt üstü suyun üstünde durayım dedim onda da düzelmeye çalışırken dengemi kaybettim suda çırpındım 🤣 Yani aranızda böyle yirmilerinden sonra da yüzme öğrenen var mı ama lütfen imkansız demeyin😭
Hiiiic dert etmeyin, ben kendimi bildim bileli annem sadece denizde sırtustü durabilirdi, kadin 50 yaşından sonra yuzme öğrendi, suan bizimle dubalara kadar yüzüyor, yengem evlendiginde yüzme bilmiyordu suan hep beraber dubalara kadar gidiyoruz geri dönüyoruz (= millet bakıyor diye çekinmeyin, bata çıka, su yuta yuta öğrenilir yüzme, siz isteyin yeter (=

Yüzmeyi öğretmenin bir stili var. Küçükken babam bana 6 yaşındayken bu stille öğretmişti, 15 yaşında da ben kardeşime ogretmistim toplam yarım saat falan sürüyor.

Öncelikle havuzda öğrenmeniz daha iyi olacaktır. Ayakları zemine basan ve yüzmeyi iyi bilen bir kişinin sizi göbek bölgenizden agirliginizi kaldirirken sizin yüz üstü agirliginizi ona vererek ve suyun ağırlığını da hissederek deneme yapmaya başlamanız gerekir.

Bu pratik dakikalarca sürmeli, taa ki siz kendiniz de suyu ve kendi ağırlık dengenizi hissedene kadar. Sonra sizin agirliginizi tutan kısinin hafiften ağırlığı size devretmeye başlaması ve ellerini hafifletmesi gerekir siz fark etmeden, belki 15 20 dk sonra sizi öyleki tek eliyle karın bolgenizden tutarken siz yüz üstü yüzme denemesi yapıyor olursunuz.

Bu taktik devam eder, bu el de yavaş yavaş hafifletilir ve siz kendi agirliginizi bir destek olmadan suda dengelemeyi öğrenmiş olursunuz.

Bilmiyorum anlatabildim mi ama ben bu şekilde öğrendim ve hatta küçükken bu şekilde kardeşime de kendim ogretebildim. En rahat yüzme öğrenme taktiği budur, kursa giden kişiler oluyor ama ben hiç gitmedim bu şekilde aynı gün içinde öğreniliyor.
Yaa çok iyi kesinlikle açıklayıcı oldu çok teşekkür ederim yaz gelince erkek arkadaşımla deniycez o da olmazsa kursa gitmek ama bence de denizde öğrenmek daha rahat

Ben varım:) ailemin beni denize götürme alışkanlığı yoktu, eskaza kırk yılda bir gitsek daha dizime varmadan annem feryat figan 'uzaklasma' diye çağırdığı için denizde çimmek dışında bir aktivitem hiç olmamisti😅😅
Ne zaman 18-19 yaşıma geldim, kendim tatillere gitmeye basladim, yüzmeyi de kendi kendime öğrendim.
Beraber gittiğim insanlardan öğrenmeye çalıştım,kendim denedim, arasıra belediye kursuna gittim. Yüzmeyi Ogrendim ama hep kıyıya paralel, derinlere gitmeden yüzüyorum. Sadece sevgilim ya da guvenebilecegim bir erkekleysem derinlere gidiyorum,derinlerde yüzüyorum.
Ama yüzmek de dil öğrenmek gibi çocukken ogrenmediysen büyüyünce zorlanacağın bir şey. O yüzden balık gibi de yüzemiyorum:)
Şimdi tekrar belediyenin kursuna yazildim,haftada iki gün.
Bir köşede hiç yuzemeyenler su üstünde kalma,kulaç atma eğitimi alıyor,ben de diğer köşede serbest yüzüyorum..ne zaman ki stil öğrenmeye başlayacaklar ben de o gruba katilacagim:)
Böyle böyle , her sene kaydoluyorum. Her yaz deniz kenarina kampa gidiyorum, haftasonlari adada yüzüyorum... Her sene bir öncekinden bir tık daha iyiye gidiyorum. İnsallah ileride tekneden atlayıp yüzen insanların arasına girebilirim.
Yani çözüm bu:)
Bol bol tatile git, iyi yüzebilen insanlarla yüz, havuza git , yüzme kurslarına git... Belediyelerin çogunun var, sen de öğren sizinkinde var mı, mis gibi bedava gidersin.
Yoksa İstanbuldaysan ibb'nin de havuzu var . Çok cüzi bir ucret ödeyip üyelik alırsın. O da yoksa spor salonlarınin ya da otellerin havuzuna gidebilirsin sık sık .
Bol şans diliyorum
Çokk teşekkür ederim 😻 Erkek arkadaşım profesyonel yüzücü o öğretsin hem zaten evim denize çok yakın sanırım işin aslı suyla bol bol haşır neşir olmakta 😻 Kursu da araştırıcam

Ya kızlar derdim biraz saçma olacak belki ama ben yüzme bilmiyorum ve 25 yaşındayım. İç anadoluda bir köyde lise sona kadar yaşadım imkanlarımız olmadığı için öyle denize tatile gitmedik hiç. İlk defa 18 yaşımda denize girmeye başladım ama öyle yarıya kadar girip çıkıyodum. 5-6 seneden beri de denizi olan bir şehirde yaşıyorum. Ya demem o ki bu yaştan sonra yüzme öğrenebilir miyim size? Denize girmeyi çok seviyorum yüzemeyince üzülüyorum yazın erkek arkadaşımla tatile gittik ben yüzemedim. En azından sırt üstü suyun üstünde durayım dedim onda da düzelmeye çalışırken dengemi kaybettim suda çırpındım 🤣 Yani aranızda böyle yirmilerinden sonra da yüzme öğrenen var mı ama lütfen imkansız demeyin😭
Ben Konya da doğdum büyüdüm.Cocukken havuza girdim çok biliyormuş gibi atladım 🤣Veee tabi ki boğuldum Allah'tan can kurtaran varmış çekti çıkardı beni.Bu olayın sonrasında hırslandim boğula boğula yüzmeyi öğrendim.Hatta sayemde tüm mahalle ve kardeşim öğrendi.Kardesim yüzme hocası oldu 🤣Bir kere dene yanında seni kurtaracak birileri olsun korkunu yen😅Yapamam diyorsan özel ders al yüzme havuzları var bir sürü

20sinden 30undan sonra çok öğrenen var. Gidin bir kursa içinizden de balık gibi yüzeceğim falan deyin kesin başarırsınız.
Yüzmek çok iyi bir spor.

Yok hayır kursa gitmedim,özel hoca tuttum,çalıştırsın diye . Güven yok bende hocaya karşı da . Boğulacağım öleceğim korkusu.
İşin en garibi de su dışında hayatın hiç bir alanında ölüm korkusu yok .
Buyuk travma yasamissiniz umarim en kisa zamanda atlatirsiniz

Ohooo çok vardır sonradan yüzme öğrenen emin olun. Sadece yapacağınıza inanın ve çalışın. Teknik öğrenmek istiyorsanız da hoca tutmalısınız.

Paralel yüzmekten öteye gidemiyorum. O da ayağımın değdiği yerlerde😂
Biz küçükken kuzenim denizde godzilla olup kafamızı suya bastırıyordu onun yüzünden fobi oluştu ayağımın değmediği yere gittiğim an nefesim kesiliyor.
Inşallah bir gün yenerim....

Yüzmeyi ilerletseniz dahi başkasını kurtarırken yapmanız gerekenleri bilmezseniz, yardım etmeye çalıştığınız kişi sizi boğar, rahmetli babam amatör dalgıçtı kayınpederim ise profesyonel dalgıç, onlar dahi kurtarmaya giderken önce can simidi atardı ki suda çırpınan kişi ona tutunsun, insanlar can havliyle kurtarmaya gidenlerin boynuna sarılıyor kendini yukarı çekiyor sizi dibe itiyor.
Evet, korkarım o yüzden birisini tutmaya. Birisi ile suya girerken de uyarırım, kurtaracak kadar asla bilgim olmadığını yüzme bilmiyorsa bana güvenerek girmemesi gerektiğini. Anca kıyıda çocuklara ufak tefek kulaç atmayı öğretmek dışında birşey yapmıyorum

Benim annem profesyonel yüzücü dereceleri var babamda bilir eşim de ama ben asla öğrenmiyorum.24 yasimdayim.asla yani inanılmaz seviyorum suyu aşığım suya denize ama yüzme yok hereeyi öğrenebiliyorm ama yüzme bende yok güncellenmemis😆

Ben 30 yaşında özel ders alarak öğrendim. Giden yıllarıma yanıyorum. Siz daha çok gençsiniz. Öğrenin ve keyfini çıkarın.

Buraklayuzuyorum diye bir hesap var instagramda. Bakın oraya. Kaç yaşında kadınlar yüzme öğreniyor. Ne varmış yaşınızda?

Ben de yüzemiyorum, daha da kötüsü yıllarca sudan korktum. Tazyikli su ile duş bile alamadım yıllarca, vapura binemedim.
Ama şimdi onları aştım. Eşim çok iyi yüzücü, ben hâlâ simitle denize giriyorum. Çok utanıyorum bazen, küçücük çocukların gelip; "abla biz bile simit takmıyoruz, hehhe çok kolay" dediklerinde, yer yarılsa da içine girsem diyorum.
Ama o panik duygusunu yenemedim. Koskoca kuru yük gemileri, tankerler batmıyor ama 45 kilo ben batıyorum.
Suya mukavemet ettiğim için tabii.
Sizin hevesiniz benden fazla, yaşınız da benden çok genç, bence öğrenirsiniz ama ben kırkı çoktan devirdim ve kendimden hiç umudum yok. Palet bile aldım ama hem palet, hem simitle yüzüyorum 😂
Rezalet.

Eşim de ic anadolulu. Hayatinda 1 ya da 2 kez denize gitmisti. Ilk kez evlendigimizden 1 ay sonra tatile ciktik. 24 yasinda denizle tanıştı yeniden. Ben bebekligimden beri babannemin yazligimda gecirdim yazlari. Cok iyi yuzerim. Esim ayagini sokmaya korkuyordu basta. Ogretmeye onu rahatlatmaya basladim. Sonra hosuna gitti heves etti, rahatladi. Sonra da yazlik beldeye tasindik 1 bucuk yildir. Adam iyice kafaya koydu calisti ugrasti su an benden cok daha iyi yuzuyor, dalış yapiyor, benim yapamadigim bircok akrobatik hareketi vs yapiyor. Yani olabiliyormus Vazgecmeyin. Youtube videolari bakip duruyordu esim, aklina koyup deniyordu. Belki siz de deneyebilirsiniz

Şimdi söyleyeceklerimi yanlış anlamayın lütfen.
Ben iyi yuzerim. Özellikle dalmayı çok severim çocuk gibi de oynarım suda. Bir erkek arkadaşım pek iyi bilmiyordu ve güvensizlik yaşıyordu. Ona ben bir haftada kafasını suya sokmadan kulaç atmayı öğrettim. Kafayı sokunca geri kaldırıp nefes alma olayında sorun yaşıyordu.
Neyse biz onunla yuzuyoruz ben dal çık yapıyorum yine. En ufak dalgada su yuttum çok su yuttum genzim yanıyor derdi.
Sonra akşam çadıra döndük, eşyalarımı almak için eğildiğimde burnumdan şarıl şarıl deniz suyu akmaya başladı shshshshs. Görüyor bunu bir şey de demiyor :d sonra ben dedim sen sadece kendin su yutuyor sanıyorsun ama sigara içerken bile dumanı gözüne kaçıran milletiz biz biraz sakin mi olsan acaba :d alınmıştı bana sen empati kuramıyorsun diye :d

Demek istediğim korkmaniz çok normal, ölüm korkum var demişsiniz hiçbir şeye benzemez ama kendinizi bu gibi şeylerin normal olduğu konusunda sık sık telkin etmeye çalışın. İnanın bazen o kadar abartiyorum ki midem bulanıyor yuttugum sudan.

Back