• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüzme bilmiyorum :(

gamzeligunler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2022
282
353
33
Ya kızlar derdim biraz saçma olacak belki ama ben yüzme bilmiyorum ve 25 yaşındayım. İç anadoluda bir köyde lise sona kadar yaşadım imkanlarımız olmadığı için öyle denize tatile gitmedik hiç. İlk defa 18 yaşımda denize girmeye başladım ama öyle yarıya kadar girip çıkıyodum. 5-6 seneden beri de denizi olan bir şehirde yaşıyorum. Ya demem o ki bu yaştan sonra yüzme öğrenebilir miyim size? Denize girmeyi çok seviyorum yüzemeyince üzülüyorum yazın erkek arkadaşımla tatile gittik ben yüzemedim. En azından sırt üstü suyun üstünde durayım dedim onda da düzelmeye çalışırken dengemi kaybettim suda çırpındım 🤣 Yani aranızda böyle yirmilerinden sonra da yüzme öğrenen var mı ama lütfen imkansız demeyin😭

GÜNCELLEME: Yalnız değilmişimmm ve en önemlisi öğrenmenin yaşı yokmuş iyi ki burda paylaştım bu durumu yoksa baya umudumu kaybetmiştim🙈

Son düzenleme:
Yalnız değilsin !
Olmayınca da olmuyor bazen . Her şeyi öğrendim yüzmeyi öğrenemedim. Hoca da tuttum,yakın çevrem de öğretmeye çalıştı . Yok anam.

1 yaş bebelerin yüzmesine hayranlıkla bakmakla yetiniyorum 😂

Ya kızlar derdim biraz saçma olacak belki ama ben yüzme bilmiyorum ve 25 yaşındayım. İç anadoluda bir köyde lise sona kadar yaşadım imkanlarımız olmadığı için öyle denize tatile gitmedik hiç. İlk defa 18 yaşımda denize girmeye başladım ama öyle yarıya kadar girip çıkıyodum. 5-6 seneden beri de denizi olan bir şehirde yaşıyorum. Ya demem o ki bu yaştan sonra yüzme öğrenebilir miyim size? Denize girmeyi çok seviyorum yüzemeyince üzülüyorum yazın erkek arkadaşımla tatile gittik ben yüzemedim. En azından sırt üstü suyun üstünde durayım dedim onda da düzelmeye çalışırken dengemi kaybettim suda çırpındım 🤣 Yani aranızda böyle yirmilerinden sonra da yüzme öğrenen var mı ama lütfen imkansız demeyin😭
Uyguna yüzme kursları oluyor araştır ve git kurslara hiç bir şey için geç değil. Kısa zamanda öğrenirsin Bende denizli bir sehirdeyim ama ben bile yüzmeyi yeni yeni alışanlardanim.simdi yaz gelsede yuzsek diyorum. 🤦🏻‍♀️

Panik olup cirpinmaya başlayan insanlar kendi kendine yüzme ögrenemez bence. Bir yüzme bilmeyen arkadaşima yardimci olmak istemiştim ama suya kendisini birakmaksini soyledigimde havuzun icinde olmamiza ragmen, havuz boyu geçmeyen bir havuz ve ona rağmen cirpinmaya basliyordu uğraşamadim. 😁

Kursa yazilip bir ogretmen eşliğinde havuzda öğrenebilirsiniz.

Ay bende bilmiyorum ☺️ ic Anadolulu olarak ya utanıyorum hahaha bilmeyen yok gibi, hic deniz tatili sevmem cunku yüzme bilmiyorum,kapaliyim hiç bişey yapamıyorum. Tekridagda yaşarken Marmara Ereğlisinde askeri kamp vardı oraya gitmiştik hangi deli cesareti geldiyse girdim denize bikac defa gittik ilk gün baya baya gittim.. oğlum yüzme kursuna gidiyordu ondan izlerken bikac hareketle ama sonra bi korku geldi boğulma korkusu Allah'ım kursa gidersem anca girerim. Oğlum biliyor nasıl yüzüyor ben bakıyorum bence yüzmek çok güzel.

Yüzmeyi öğretmenin bir stili var. Küçükken babam bana 6 yaşındayken bu stille öğretmişti, 15 yaşında da ben kardeşime ogretmistim toplam yarım saat falan sürüyor.

Öncelikle havuzda öğrenmeniz daha iyi olacaktır. Ayakları zemine basan ve yüzmeyi iyi bilen bir kişinin sizi göbek bölgenizden agirliginizi kaldirirken sizin yüz üstü agirliginizi ona vererek ve suyun ağırlığını da hissederek deneme yapmaya başlamanız gerekir.

Bu pratik dakikalarca sürmeli, taa ki siz kendiniz de suyu ve kendi ağırlık dengenizi hissedene kadar. Sonra sizin agirliginizi tutan kısinin hafiften ağırlığı size devretmeye başlaması ve ellerini hafifletmesi gerekir siz fark etmeden, belki 15 20 dk sonra sizi öyleki tek eliyle karın bolgenizden tutarken siz yüz üstü yüzme denemesi yapıyor olursunuz.

Bu taktik devam eder, bu el de yavaş yavaş hafifletilir ve siz kendi agirliginizi bir destek olmadan suda dengelemeyi öğrenmiş olursunuz.

Bilmiyorum anlatabildim mi ama ben bu şekilde öğrendim ve hatta küçükken bu şekilde kardeşime de kendim ogretebildim. En rahat yüzme öğrenme taktiği budur, kursa giden kişiler oluyor ama ben hiç gitmedim bu şekilde aynı gün içinde öğreniliyor.

Ne imkansızı canım , yüzmek üstün yetenek gerektiren bir şey değil. Bir kursa gidip öğrenin

Ben varım:) ailemin beni denize götürme alışkanlığı yoktu, eskaza kırk yılda bir gitsek daha dizime varmadan annem feryat figan 'uzaklasma' diye çağırdığı için denizde çimmek dışında bir aktivitem hiç olmamisti😅😅
Ne zaman 18-19 yaşıma geldim, kendim tatillere gitmeye basladim, yüzmeyi de kendi kendime öğrendim.
Beraber gittiğim insanlardan öğrenmeye çalıştım,kendim denedim, arasıra belediye kursuna gittim. Yüzmeyi Ogrendim ama hep kıyıya paralel, derinlere gitmeden yüzüyorum. Sadece sevgilim ya da guvenebilecegim bir erkekleysem derinlere gidiyorum,derinlerde yüzüyorum.
Ama yüzmek de dil öğrenmek gibi çocukken ogrenmediysen büyüyünce zorlanacağın bir şey. O yüzden balık gibi de yüzemiyorum:)
Şimdi tekrar belediyenin kursuna yazildim,haftada iki gün.
Bir köşede hiç yuzemeyenler su üstünde kalma,kulaç atma eğitimi alıyor,ben de diğer köşede serbest yüzüyorum..ne zaman ki stil öğrenmeye başlayacaklar ben de o gruba katilacagim:)
Böyle böyle , her sene kaydoluyorum. Her yaz deniz kenarina kampa gidiyorum, haftasonlari adada yüzüyorum... Her sene bir öncekinden bir tık daha iyiye gidiyorum. İnsallah ileride tekneden atlayıp yüzen insanların arasına girebilirim.
Yani çözüm bu:)
Bol bol tatile git, iyi yüzebilen insanlarla yüz, havuza git , yüzme kurslarına git... Belediyelerin çogunun var, sen de öğren sizinkinde var mı, mis gibi bedava gidersin.
Yoksa İstanbuldaysan ibb'nin de havuzu var . Çok cüzi bir ucret ödeyip üyelik alırsın. O da yoksa spor salonlarınin ya da otellerin havuzuna gidebilirsin sık sık .
Bol şans diliyorum

Ogrenırsın tabi nie olmasın ki bende 20 yasında ogrendım

Mutlaka kursa git. Kendi kendine bata çıka öğrenmeye uğraşma, beceremezsin. Benim kızıma komşumuz öğretmişti havuzda, kadın öğretmen ve gençliğinde yarışmalar kazanmış eski yüzücü. Ben de yüzme biliyorum ama doğru talimatlar nasıl verilir onu bilmiyordum, komşumdan öğrendim 😂 orası önemli yani kurs şart bence

Yüzme her yaşta öğrenilebilen bir spor türüdür, belediye, halk eğitim gibi uygun fiyatla eğitim veren yerlerin yüzme kurslarına bakın😌

Yalnız değilsin !
Olmayınca da olmuyor bazen . Her şeyi öğrendim yüzmeyi öğrenemedim. Hoca da tuttum,yakın çevrem de öğretmeye çalıştı . Yok anam.

1 yaş bebelerin yüzmesine hayranlıkla bakmakla yetiniyorum 😂
Sudan mı korkuyorsunuz acaba? Daha doğrusu suyun sizi kaldırmayacağını boğulacağınızı sanıp panikliyor musunuz?

Bende çırpına çırpına öğrendim ne yazık ki. Kâh suyun dibine indim kâh uzun mesafe bi şekilde yüzdüm. Daha yeni su üstüne yatmayı öğrendim. Kendimi kurtaracak kadar yüzebilirim ama birisini tutup bi yere çekme tarzı birşey yapamam

Back