Yüzme Bilenler Bakabilir Mi?

Asilemm

olabilitesi yüksek
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2012
403
61
Arkadaşlar yaklaşık 6 saattir grup halinde yüzme dersi alıyorum. Ayak vuruşu , kulaç atma ve az biraz da nefes biliyorum ama suda çok panik oluyorum. Köpüğü tutarak kendimi rahat bıraktığımda ayak vuruşuyla ilerleyebiliyorum batmadan, sıra hiçbirşeysiz yüzmeye gelince kıyıdan bir kaç kulaç uzaklaşınca heyecanlanıp batmaya başlıyorum.

Durumum özetle böyle, şimdi sorum şu; bir ay daha (yani toplamda 8 saat tabi özel günler dahil olunca 6 saat) grup ders mi alayım, yoksa bir saat özel ders mi alayım, ikisi de aynı fiyata geliyor. Hangisiyle yüzmemi daha da ilerletebilirim?

Yüzme bilenler öğrenenler bir fikir verebilir mi bana acaba??

Ben grup derslerde öğrenmiştim, en çokta nefeste zorlanmıştım ama 6. derste yüzmeye başlamıştım. Bence gurup ders al, suya alışıp korkunu bastırabilmen gerekiyor, o yüzden 6 saat daha mantıklı 1 saat 1e1 çalışmadansa.. Kendini rahatlatman lazım sonuçta batsan ne olcak ki ? azcık su yutarsın en fazla, hoca seni çıkarana kadar :) Biraz cesaret çok zevkli bir spor öğrenince

ben grup derslerinde öğrenmiştim ama bu sende derinlik korkusu felan varsa ondan olabilir şahsen bende öyleydi bende panik oluyordum hala denizin ortasında panik olduğum olur grup derslerine devam et başkalarını gördükçe hırslanıcaksındır ve daha fazla saat seni geliştirir. denizde de yanında güvendiğin ve seni gaza getiren insanlarla adım adım ilerle bi gün 10 kulaç git bi gün 15 :)

kesinlikle özel ders..
ben grup dersleriyle hiç ilerleme kaydedememiştim özel dersle öğrendim. eğer grup dersleriyle belli bir seviyeye geldiysen 1 özel dersin bile farkı olur. ancak hocanın seviyeni anlaması bile 15 dk sürer o yüzden imkanları zorlayıp 2 saat alsan daha iyi olur.

Arkadaşlar merhaba, aranıza yeni katıldım 26 yaşındayım yüzmeyi bilmiyordum.her yaz neredeyse hergün denize giden ama ayaklarımı sokup güneşlenip çıkan biriydim.bu sene aldığım kilolardan kurtulmak için spor yapmayı düşündüm ve karar verdim.hem yüzmeyi öğrenecek hemde fazla kilolarımdan kurtulacaktım.gidip özel bir hoca tuttum her sabah saat 7 de yüzümeye gittim 1 saat des aldım.yüzemeyenlerin en büyük problemi aslında su üstünde duramamak değil en büyük problem güvensizlik, suya güvenmiyoruz, boğulursak (ki kesinlikle havuzda boğulma imkanınız yok hocaların gözleri hep üzerinizde) yardıma yetişemezler korkusunun verdiği güven eksikliği, hocalara olan güven eksikliği, öncelikle havuza gittiğinizde kendinize şunu söyleyin ben yüzeceğim.ben ilk gün gittim hiç havuz deneyimi olmayan biriydim. Hocam belime simit tarzında suda kalabilmem için bi aparat bağladı ve suya severek gir, su yutacaksın ilk günler gözlerniaçamayacaksın nefesini ilk bir hafta istediğin gibi kontrol edemeyeceksin ama ne olursa olsun benim gözüm üstünde kendini huzursun hissettiğini farkettiğim anda sana bu sopayı uzatacağım ve seni çekeceğim dedi.hocam ben farketmeden bana o anda yüzmeyi öğretti aslında çünkü güvenmeyi öğrendim.suya güvendim çünkü yanımda hocam vardı su yuttum ama bu normaldi hocam söylemişti gözlerimi açamadım nefes ayarlayamadım hepsi normaldi çünkü en başta suya girerken bunları bilerek girdim.
Suya girdim hocam elindeki o uzun beyaz boru şeklindeki sopayı uzattı bana tek elimle o sopayı tutuyor diğer elimle kulaç atmayı diğer yandan suyu döver gibi değil sever gibi süzülmem gerektiğini öğreniyordum.belimdeki simitle batmıyordum suya nasıl davranacağımı öğrendim ilk gün.2. Gün geldim hocama dedim ki ben belime simit istemiyorum sopaya tutunmam yeterli dedim. Ve 2. Gün suda durabildiğimi farkettim hocamın bana uzattığı yüzerken bi elimle tutarak ilerlediğim sopayı ara ara bırakıyor tek başıma ilerliyordum ve 3. Gün hocam başımda bekliyor elinde sopasıyla suya girdim 30 metre uzunluktaki havuzda 2.5 metre derinlikte artık su üstünde duruyor yüzüyordum kendimi boğulur gibi hissettiğim anda hocam hemen sopayı uzatıyor tutunup nefesimi düzenleyip tekrar yüzmeye başlıyordum.4. Gün suda gözlerimi açmayı öğrendim nefesimi artık daha iyi kullanıyordum.7. Gün suya atlayıp 30 metreyi yüzerek gidiyor dönüşte yoruluyorum diye sırtüstü yatarak dönüyordum.7. Günün sonunda artık nefesimi kontrol ediyor suda gözlerimi açabiliyor süzülerek yüzebiliyordum.7. Gün hocama ben su altında yüzmek istyorum batamıyorum diye şikayet etmeye başladım kızlaraslında yüzmek o kadar basit ve eğlenceli ki 26 sene neden yüzmedim diye kendimi sorgulamaya başladım.tabii ki anlattığım kadar eğlenceli değil yüzme öğrenmek ben çalışan biryim her sabah 6 da uyanıp 7 de havuzda oluyorum 1 saat yüzüp 9 a kadar evime geliyor hazırlanıp saat 10 da ofiste oluyorum. Gün boyu dinç oluyorsunuz ama akşam eve geldiğim gibi salondaki kanepeye yapışıyorum yerimden kalkıcak halim kalmıyor.5.günden sonra vucud alışıyor daha rahat oluyorsunuz.şu anda 11. Günümdeyim suya atlıyor ve süzülerek yüzüyorum.pazar günleri hariç hergün yüzmeyegidiyorum .

VEE 11. Günümde tartıldım 4 kilo gitmiş.benyurtdışında yaşıyorum hocam Rus, ilk derse başladığım gün zayıflamakta istiyorum demiştim her sabab havuza gelirken greyfurt suyu iç bir bardak veöyle yüz demişti. Bende her sabah 1 bardak aç karnına greyfurt suyu içiyor 1 saat yüzüyor günümü azcık ekmeği keserek ve akşam 7 den sonra yemek yemeyi bırakıp meyve yiyerek kilo verip ciddianlamda sıkılaştım.
Çok uzun yazdım farkındayım ama yüzme bilmeyenler için çok büyük bir problem olduğunu biliyorum bu yüzden detaylı yazmak istedim.şimdi yüzme bilmeyen arkadaşlara sesleniyorum.suya hocanıza en başta kendinize güvenin ve yaza kadarstilli bir şekilde yüzmeyi öğrenin. Ben 1 ayı hocamla tamamladıktan sonra artık havuza tek başıma yüzmeye gideceğim.herkese boll şanss

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…