benmde kızarıklık sorunum vardı kızlar şimdilerde çok azaldı..size yardımcı olabilmek için girdim bu başlığa..aynen bahsettiğiniz gibi sıcakta veya vucut ısım arttığında veya utandığımda yada makyajımı temizlemek için pamukla yüzüme hafifçe bastırdığımda vs yani hem psikolojik hem de biyolojik etkenler yüzümü kızartıyordu..
doktora gittim kortizon içeren bir merhem ve yağlı bir sıvı nemlendirici önerdi..nemlendirici çok iyi geldi hatta merk ederseniz adını söliyim exipial lipo die bişeydi..merhem ise hipokort'tu..kortizondan uzak durmak gerek uzun vadeli kullanımda cildin üst derisini incelttiğine dair bi yazı okumuştum..hatta arkadaşlar bilirsiniz dermovat die bir merhem vardır yeşili bide bi değişik rengi daha vardır..ben onu bir deneyeyim diyerek sürdüm süper geldi kızarıklığımı aşırı almıştı ama sonralarda yüksek kortizon içerdiğinden korktum ve daha doğal ürünlere yöneleyim dedim..neyse sonuç itibariyle ben bu aralar şu ürünleri kullanıyorum :)
1. yüz temizleme jelleri genelde cildimi hem kurutur hemde kızartırdı..ama bu jel yüzümü kızartmayan bi jel aynı zmnda kurutmuyorda
dr. biologic marka yüz temizleme jeli..medikal bi ürün galiba..makyajı bile bununla temizleyebiliyorum..dokunduğumda pürüzsüz hissediyorum yüzümü..aynı markanın kremleri de vardı satıcı kız ısrar etti ama daha ilk denemem diyerek bu markanın önce jelini almıştım..(kremleride işe yarayabilir.henüz bir fikrim yok kremleri hakkında...)yüz temizleme jelinin fiyatı 12 lira civarı
2. bu ise daha etkili temizleme jelim yokken bu vardı :) bebak acı badem sütü..bu sütü yüzümü temizledikten sonra da sürebiliyorum ama en etkili şekli gece yatarken sürmektir..inanın çok faydasını gördüm..daha sürdüğüm anda etkisi baslıyor..sabah kalktığımda ise cildim yatışmış renk tonum düzgünleşmiş olarak uyanıyorum..yalnız tek eksi yönü cildinizde kıl varsa uzatıyor..artırmıyor ama olanları uzatıyor..( t bölgeme çoook azz sürüyorum ya da hiç sürmüyorum yağlandırıyor yoksa)bir büyük boy bitirdim sonra küçük boy kalmıştı dükkanda küçüğünü aldım..siz de denemek için küçük boyunu alabilirsiniz fiyatı 3.5 lira civarı
3. evdeysem gün içinde cildim yağlanmışsa filan temizlemek için kükürtlü sabun kullanıyorum ..karma ciltliyim burnumun kenarlarında,çok nadir alnımda sivilce çıkabiliyor..bu sabun onları kesinlikle önlüyor..moos markalı kükürtlü sabun..(başka bir marka da olabilir galiba ama ben moos almıştım gayet güzel) fiyatı 5 tl civarı..
yüzünüzü jelle veya sabunla temizlerken tüm yüzünüze uygulayın ama özellikle t bölgenize masaj yaparak köpürtün..hem jel hem sabun açık gözenekleri küçültüyor pütürleri gideriyor..hatta ben sırf t bölgeme sürüp 3-5 dakika bekletiyorum bazen,fazla bekletmiyorum kurutmasın die..bu arada bu 3 ürünü de bittikçe alacağımdan emin olabilrsiniz ...
umarım yardımcı olabilmişimdir :)
bu arada tavsiyeniz üzerine denk gelirsem doğacı markalı kayısılı kremi de alacağım..denk gelirsem diorum çünkü Allah'a şükür eskisi gibi sorun yaşamıyorum :) öyle sorun yaşasaydım fellik fellik o kremden arardım emin olun :) umarım sizinde o sorununuz çözülür kızlar çünkü bende çok yaşadım insanın sinirini bozuyor..her ne kdr makyajla kapatabiliyor idiysemde evdeyken kızarması bile beni sinir etmeye yetiyordu..