• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yüzdeki kızarıklık için çözüm önerileri??

:)
eğer limon yağının hakikisini bulabilirsen inanılmaz bişey ve katiyyen tahriş etmiyor..
biz 3 kız kardeş ve üçümüzünde cildi hasas baya..kullanıyoruz anında etki kesinlikle denemeye değer diye düşünüyorum..
ama sürüp evde çığlık ata ata tur atıyoruz ilk dakka çok yakıyor..

onun gerçeğini bulmak ta zor ama dediğin gibi bu riski göze alamıyablirim:50: buğday kremi kesin işe yarar mı

bende bi ortamda alkol aldığım zaman,ya da çok sıcak bi yerdeysem,utandırıldıysam :69:çok kızarırım
dr a sormuştum kılcal damarların yüzüne çok yakın o yüzden demişti...
Herhangi bir problem değil demişti...

evet bana da aynısını söyledi dktr kılcal dmarlarım çok yakınmış hatta belli bile oluoo:59: valla benim için büyük bi problem kızarıyorum aynı zaman da yüzzüm de yanıoo acı da verio yanii maleeseff

bal maskesi iyi geliyormuş ben tüm gün youtube dan amerikalı kızların cilt bakımı ile yaptıkları videoları izliyorum.bal maskesini araştırdım herkes çok ii geliyor diyor bişeylerle karıştırılmazsı gerek . ben malzeme yetersizliğinden sadece bal sürdüm yüzüme brazdan yıkıcam heyecan yaptım :1:

kızlar yıllardır kızarıyorum ve bu her gün ılerlıyor ve cildim kuruyordu,geçenlerde bırı roza bu demişti,şok oldum ve bugun doktora gittim,bır sürü ılaş verdi veee roza dedi,lütfen cildiniz kızarmaını ciddiye alın ve doktora gidin benım gıbı 7 yıl sonra gitmeyın

kızlar yıllardır kızarıyorum ve bu her gün ılerlıyor ve cildim kuruyordu,geçenlerde bırı roza bu demişti,şok oldum ve bugun doktora gittim,bır sürü ılaş verdi veee roza dedi,lütfen cildiniz kızarmaını ciddiye alın ve doktora gidin benım gıbı 7 yıl sonra gitmeyın

benim gitmediim dktr kalmadı zaten bana roza deil dedi yaşın küçük dedi 18 yaşındayım çünkü. sıcaktan güneşten duygu karmaşasında kızarıyorum. kılcal damarların deri yüzeyine yakın olmasından dedi. bana ANA testi yaptılar rosadan şüphelendikleri için ama negatif çıktı şükür. sen de kızarma dışında tepkiler nasıl . başka ne var yani kuruluk bende de var çünkü..:50:

Güneşte oluyorsa alerji olabilir mi ?
Bence tekrar başka bir doktora görünmelisin.Cildin hassas olduğu için verdikleri ilaçları kullanamıyorsan bence bunu doktoruna belirt,bir çözüm bulabilir.

Güneşte oluyorsa alerji olabilir mi ?
Bence tekrar başka bir doktora görünmelisin.Cildin hassas olduğu için verdikleri ilaçları kullanamıyorsan bence bunu doktoruna belirt,bir çözüm bulabilir.

evett söyledim dktraa güneşş kremsiz cıkmıycan dedii amaa bu çözüm deil malesef

Benim de cildim çok hassas. Küçücük bi sıkıntıda,azcık sıcaklıkta hemen yanaklarım kıpkırmızı oluyo :30:
Çok utanç verici bir durum özellikle erkek arkadaşın yanındaysa :30: Buna ne iyi gelir ?

Benim de cildim çok hassas. Küçücük bi sıkıntıda,azcık sıcaklıkta hemen yanaklarım kıpkırmızı oluyo :30:
Çok utanç verici bir durum özellikle erkek arkadaşın yanındaysa :30: Buna ne iyi gelir ?

vala 5 sayfa boyu yazdıklarımızdan kendine uygun bişey çıkar ama senn ki psikolojik bence . ben sıcakta ve güneşte de çok feci kızarıyorm

ben sıcaktada doğuktada kızarıyorum
dr gittim cildime baktı 2 krem verdi sadece
korkuyorum roza olabilirmi diye
başka dr gitmeyi düşünüyorum
artık aynalarla küstüm resmen

benımde cıldım kızarıyor kuruyor gerılıyor. dktora gttım bıodermanın sensıbıo serısının nemlendırıcısını verdı bide kızarıklık için momecon dıe bı krem. bılmeden bişi kullanmayın doktora mutlaka gıdın. bide eger yapabılırsenız aynalardan uzak durun ve düşünmemeye calışın. .

benımde cıldım kızarıyor kuruyor gerılıyor. dktora gttım bıodermanın sensıbıo serısının nemlendırıcısını verdı bide kızarıklık için momecon dıe bı krem. bılmeden bişi kullanmayın doktora mutlaka gıdın. bide eger yapabılırsenız aynalardan uzak durun ve düşünmemeye calışın. .

ya ben cok dktra gttm cildinin yapısı bu dei kızarrsın hemen sıcakta güneş klmalı ortamlarda vs. durmısan dedi ama uzk kalamıyosun kii ve inanıyrm ki bi şekilde geçen arkadaşlar vardır ruborili cok duydum mesela cilde de zarar vermez dediler ama ben almdaım tabi çünkü dktrların önerdii bişi yok. sen düşünmemeye calışsanda çevren sylyo bi de öğrenciyim ben . kullandıınız kremle ilgili yrumları buraya yazarmısınız? hatta mümkünse msn den de ilerleyen zamanlarda deneyimleri paylaşablrz btn arkadaşlara sylyrm bu durumdan yaknan bişeyler deniyen ve bunları paylaşmak isteyen herkese en azından kullandığımız şeylerin yararını zararrını konusuruz ??

yıllardır benle buyüzden dalga geçti arkadaşlarım , hala da geçiyorlar. 15 yaşındayım. Sinirlenince çok fazla yüzüm kızarıyor. Aynı şekilde biraz utansam , biraz sıcak veya soğuk gelse hava hemen kızarıyorum. Fondotenlede kapamak istemiyorum henüz çok erken. Ama napıcam bilmiyorum aynalara bakamıyorum , fotoraf çekilemiyorum . Çok kötü bir durum vallahi :(

benmde kızarıklık sorunum vardı kızlar şimdilerde çok azaldı..size yardımcı olabilmek için girdim bu başlığa..aynen bahsettiğiniz gibi sıcakta veya vucut ısım arttığında veya utandığımda yada makyajımı temizlemek için pamukla yüzüme hafifçe bastırdığımda vs yani hem psikolojik hem de biyolojik etkenler yüzümü kızartıyordu..
doktora gittim kortizon içeren bir merhem ve yağlı bir sıvı nemlendirici önerdi..nemlendirici çok iyi geldi hatta merk ederseniz adını söliyim exipial lipo die bişeydi..merhem ise hipokort'tu..kortizondan uzak durmak gerek uzun vadeli kullanımda cildin üst derisini incelttiğine dair bi yazı okumuştum..hatta arkadaşlar bilirsiniz dermovat die bir merhem vardır yeşili bide bi değişik rengi daha vardır..ben onu bir deneyeyim diyerek sürdüm süper geldi kızarıklığımı aşırı almıştı ama sonralarda yüksek kortizon içerdiğinden korktum ve daha doğal ürünlere yöneleyim dedim..neyse sonuç itibariyle ben bu aralar şu ürünleri kullanıyorum :)

1. yüz temizleme jelleri genelde cildimi hem kurutur hemde kızartırdı..ama bu jel yüzümü kızartmayan bi jel aynı zmnda kurutmuyorda
dr. biologic marka yüz temizleme jeli..medikal bi ürün galiba..makyajı bile bununla temizleyebiliyorum..dokunduğumda pürüzsüz hissediyorum yüzümü..aynı markanın kremleri de vardı satıcı kız ısrar etti ama daha ilk denemem diyerek bu markanın önce jelini almıştım..(kremleride işe yarayabilir.henüz bir fikrim yok kremleri hakkında...)yüz temizleme jelinin fiyatı 12 lira civarı
images

2. bu ise daha etkili temizleme jelim yokken bu vardı :) bebak acı badem sütü..bu sütü yüzümü temizledikten sonra da sürebiliyorum ama en etkili şekli gece yatarken sürmektir..inanın çok faydasını gördüm..daha sürdüğüm anda etkisi baslıyor..sabah kalktığımda ise cildim yatışmış renk tonum düzgünleşmiş olarak uyanıyorum..yalnız tek eksi yönü cildinizde kıl varsa uzatıyor..artırmıyor ama olanları uzatıyor..( t bölgeme çoook azz sürüyorum ya da hiç sürmüyorum yağlandırıyor yoksa)bir büyük boy bitirdim sonra küçük boy kalmıştı dükkanda küçüğünü aldım..siz de denemek için küçük boyunu alabilirsiniz fiyatı 3.5 lira civarı
images

3. evdeysem gün içinde cildim yağlanmışsa filan temizlemek için kükürtlü sabun kullanıyorum ..karma ciltliyim burnumun kenarlarında,çok nadir alnımda sivilce çıkabiliyor..bu sabun onları kesinlikle önlüyor..moos markalı kükürtlü sabun..(başka bir marka da olabilir galiba ama ben moos almıştım gayet güzel) fiyatı 5 tl civarı..
images

yüzünüzü jelle veya sabunla temizlerken tüm yüzünüze uygulayın ama özellikle t bölgenize masaj yaparak köpürtün..hem jel hem sabun açık gözenekleri küçültüyor pütürleri gideriyor..hatta ben sırf t bölgeme sürüp 3-5 dakika bekletiyorum bazen,fazla bekletmiyorum kurutmasın die..bu arada bu 3 ürünü de bittikçe alacağımdan emin olabilrsiniz ...

umarım yardımcı olabilmişimdir :)

bu arada tavsiyeniz üzerine denk gelirsem doğacı markalı kayısılı kremi de alacağım..denk gelirsem diorum çünkü Allah'a şükür eskisi gibi sorun yaşamıyorum :) öyle sorun yaşasaydım fellik fellik o kremden arardım emin olun :) umarım sizinde o sorununuz çözülür kızlar çünkü bende çok yaşadım insanın sinirini bozuyor..her ne kdr makyajla kapatabiliyor idiysemde evdeyken kızarması bile beni sinir etmeye yetiyordu..

arkadaşlar sizin dediğiniz kılcal damar görünümünün neden olduğu bir kızarıklık mı acaba??benimde cildim hassamış,kozmetik ürün almak için bir yere gittiğimde hemen senin cildin hassas hasas ciltler için şu tonik bu bilmem ne hemen bişiler öneriyolar:))bi geçen gün tonik aldım ama ne kadar etkili bilmiyorum:)eğer sizin dediğiniz kızarıklık bendeki gibiyse o dediğiniz nemlendiricilerden falan bende alayım:Dgerçi dıştan yapılan hiç bişey damarlara etki etmez ama ya ederse diye denemek lazım:))at kestanesi yağını bende duymuştum,aktardan almıştım çok yağlanırıp sivilce yapınca bırakmıştım,çok vıcık vıcıktı.suna dumankayanın at kestanesi tarifinide bi türlü yapıp deneyemedim.gerçi böyle şeylerde devamlılık önemli,bir müddet sonra insan üşeniyo:9:

benm kabarıklık seklındekı kuruluk kızarıklık gectı. ancak en her fırsattakızarıklık devam edıyor bu bende son 6 aydr falan var nasıl gecer ne olur bılmıyorum adam gıbı bıd doktorda bulamadım dogrusu. bazen kızarmaktan mora dönüyor arkadaslar noldu sana dıyor bende cok sıkıldım bu durumdan

ben de bu dertten müzdaribim. ama tam anlamam lazım.. benim sadece yanağımda var çok çirkin duruyor. kızarıklık düzgün biçimde yayılmıyor, son derece kuru, pürüzlü, ve hassas. hatta bazı durumlarda kızardığını hisediyorum yüzüme buz koyuyorum, bu sefger de mor rengini alıyor. nemlendirici hikaye, hiçbir işe yatramıyor her türlü markete gittim, her türlü nemlendirici aldım, bana mısın demiyor. ciltte yumuşama var ama dediğim gibi kızarıklık geçmiyoır hele duygusal bir şey oldu mu.. bu dedikleriniz gerçekten çözüm mü bu dediklerinizi deneyeyim ankarada oturuyorum onları alabilecek nereleri var ?

ben de bu dertten müzdaribim. ama tam anlamam lazım.. benim sadece yanağımda var çok çirkin duruyor. kızarıklık düzgün biçimde yayılmıyor, son derece kuru, pürüzlü, ve hassas. hatta bazı durumlarda kızardığını hisediyorum yüzüme buz koyuyorum, bu sefger de mor rengini alıyor. nemlendirici hikaye, hiçbir işe yatramıyor her türlü markete gittim, her türlü nemlendirici aldım, bana mısın demiyor. ciltte yumuşama var ama dediğim gibi kızarıklık geçmiyoır hele duygusal bir şey oldu mu.. bu dedikleriniz gerçekten çözüm mü bu dediklerinizi deneyeyim ankarada oturuyorum onları alabilecek nereleri var ?

kaç yaşındasın? cilt doktoruna gttin mi? benmde yanaklarımda var ve hissedyrm yandıını ama sıcakta falan daa da artıyr normaldede pembe ve pürüzlü dediin gibi. sende beyz tnlisin herlde .

kaç yaşındasın? cilt doktoruna gttin mi? benmde yanaklarımda var ve hissedyrm yandıını ama sıcakta falan daa da artıyr normaldede pembe ve pürüzlü dediin gibi. sende beyz tnlisin herlde .

ben 18 yaşındayım. bu ablamın oturumu olduğu için birz değişik oldu :)
aslında kumralım yani bemneyaz da değilim benim her zaman vardır ve o kdadr sevimsiz duruyoır ki anlatamam. pekiğ sen kaç yaşındasın ?

Back
X