Yüzde kaçımızın ne olduğunu tespit eden adam: Aziz Nesin

Dini yorumlar yasak, birkaç defa daha tekrarlayalım da sonra konular kapatılıp sizlerde Din üzerinden tartışınca neden neden diye sormayın.

Yasak...

Laikliği de yanlış biliyorsunuz.

Laiklik:
Devlet, bir dine inanıp inanmama meselesini özel bir mesele sayar, fertlerinin sadece maddi yönüyle ilgilenir, kendisi devlet olarak hiçbir dini taşımaz, hiçbir dini ayine iştirak etmez, fakat fertlerin her türlü dini serbestliklerini kabul eder. Devlet, dini esaslara dayanan kanunlar yapamayacağı gibi, bütün dinlere eşit mesafede durur ve hiçbir şekilde dinlerin ibadet hüküm ve kurallarına müdahale edemez. Bununla birlikte dinlerin düzenini bozacak davranışlarını da önlemekle yükümlüdür.

Yani diyor ki Ahmet amca camiye gider, Namazını kılar, Hatice teyze Kuran'ını okur, orucunu tutar, Ali abi cemevine gider, dedeler toplanır.
Devlet bireylerin inançlarına, inanç özgürlüklerine karışmaz ama kendisi hiçbir inanca yakın duramaz, Ahmet Amca'yla Ali abiye Eşit mesafede olur.

Ama laiklik yıllarca öyle bir noktaya getirildi ki, insanlar devlet sayıldı resmen, örtülüye de karışıldı, Alevi'ye de laf söylendi, Müslüman laik olmazda dendi, yahu bireyler istediği dine inanır.
Insanlar değil devlet laik olur, insanlarda inanç özgürlüklerini güvence altına aldığı için laikliği onaylayabilir.

Ki laiklik her iki görüşteki siyasiler yüzünden ordan oraya çekilmeseydi ve Atatürk'ün inandığı, düşündüğü şekilde uygulansaydı, bugün hiçbiriniz laikliği yanlış anlamazdınız.

Artık şu tartışmalarınıza son verin lütfen...

Doğruyu bilmek bence meziyet değil doğru savunacak kadar cesur ise yaşadığı dönem itibariyle haksızlıklara maruz kalır bu doğruyu değiştirmediği gibi cesur insan tarihi değiştirir ve tarih saygıyla önünde eğilir

Mune Mune cim dini yorum yapılmaması için açılan konuların aşağıdaki gibi kareleri içermemesi de gerekmez mi ? Bu tip konular açılıp akabinde "ayy ne güzel söylemiş " tarzı yorumlar yapılırsa,dini yorum beklememek imkansız olur sanırım.Bu sebeple, direk din ile ilgili yada dini yorumun kaçınılmaz olduğu aşikar olan bu tip kareler,imalar içeren konuların açılmaması gerektiğinin vurgulanması daha iyi sonuç vermez mi ? Zira "Allah diyen pense" ," Dine hakaret yasal" gibi konular direk din ile ilgili,dolayısıyla dini yorum sebebiylede kapatıldılar.

image.jpg
image.jpg

Mune Mune cim dini yorum yapılmaması için açılan konuların aşağıdaki gibi kareleri içermemesi de gerekmez mi ? Bu tip konular açılıp akabinde "ayy ne güzel söylemiş " tarzı yorumlar yapılırsa,dini yorum beklememek imkansız olur sanırım.Bu sebeple, direk din ile ilgili yada dini yorumun kaçınılmaz olduğu aşikar olan bu tip kareler,imalar içeren konuların açılmaması gerektiğinin vurgulanması daha iyi sonuç vermez mi ? Zira "Allah diyen pense" ," Dine hakaret yasal" gibi konular direk din ile ilgili,dolayısıyla dini yorum sebebiylede kapatıldılar.

Eki Görüntüle 1576504 Eki Görüntüle 1576502
dusduru dusduru ,
inan burda artık böyle konular açmayın, yorumlar yapmayın demekten dilimde tüy bitti, herkesin malumu olmalı dini konu ve yorumların yasak olduğu.
Ve otomatikman açmamaları gerekir, ki defalarca söyledim dini konular açılması yasak diye, kavga çıkıyor işte, üstelemenin manası yok.

Zaten siyasi görüşlerden dolayı olaylar çıkıyor görüyorsunuz, birde dini konu ve yorumlar olunca iyice hararetleniyor Tartışmalar.

Yasak dedikçe ısrarcılık yapmaları tatsızlaşmaya başladı. Sonra onu konuşamıyoruz bunu konuşamıyoruz deniliyor, iyi de bu yasakları oluşturanlar kendileri.
Şurda hoşgörüyle din konuşulsa benim ne gibi kişisel bir takıntım olabilir ki dini konu ya da yorumlara.

Hiçbirşeye uyulmuyor, uyulmaması sonucu yaptırımlar olunca edilmedik laf kalmıyor.
Ben anlamıyorum artık bile isteye karşılarındakini kırmaya çalışanları.

bazı konulara ne tarz yorumlar geleceği başlıktan bile belli oluyor. ben özellikle, hareket, polemik olsun diye açıldığını düşünüyorum.

X