Yüzde kaçımızın ne olduğunu tespit eden adam: Aziz Nesin

Sorun en başından beri türban falan degildi ki. Türban işin sembolik tarafı sadece, kültür savaşında kullanılan bir sembolden ibaret. Yoksa başörtüyü gerçekten umursayan yok. Önemli olan ardından gelen ideoloji. Bahsettigim ideoloji de yıllar sonra türbanı çıkardı ortaya ve yıllarca da kullandı, kendine kalkan etti.

Sorun en başından beri türban falan degildi ki. Türban işin sembolik tarafı sadece, kültür savaşında kullanılan bir sembolden ibaret. Yoksa başörtüyü gerçekten umursayan yok. Önemli olan ardından gelen ideoloji. Bahsettigim ideoloji de yıllar sonra türbanı çıkardı ortaya ve yıllarca da kullandı, kendine kalkan etti.
sen zaten ayrı bir telsin bacım boş ver yorum yapma sen..

Sembolden ibaret olan bir bez parçasını (!)( ki böyle diyorlardı vakti zamanında) eger ideoloji savaşında kullanırsan gün gelir sana dayattıgın durumu kalkan olarak kullananlar türeyecekti elbet..

Ya ne olacağıdııı diyesi geliyor insanın

Etkiye tepki meselesi .

O "dinci" derken dini kullananları kastediyor aslında siz anlamıyorsunuz,yoksa evine kapanıp,okumayan,çalışmayan,kimseye çaktırmadan ibadetini yapana ( ki ibadet dediğin gizli yapılır Allah ile kul arasındadır biliyorsunuz zaten :) ) bişey dediği yok.İmam hatipe gittiysen dincisin,başını kapattıysan dincisin,iş yerinde namaz kılmak istersen dincisin ( kaza diye birşey var ama değilmi :)) kısacası müslüman gibi yaşamını sürdürmek istersen dincisin.Ne güzel mantık değilmi,ne öngörülü aydın bir insanmış yav,canım benim ya ışıklar içinde uyusun.:KK53:

Zamanında oluşan ön yargılar, her dindar insana vurulan dinci kisvesi, sapla samanı ayıramamak vs... işte bizi bugünlere getirdi.
İnsanlar şimdi kutuplaştıgını zannediyor var olan mevcut hükümetle herbirisi ayrı bir kutubu temsil ettigini sanıyor

Oysaki degil(di)..
Kutuplaşmıştık hem de dibine kadar hatta kutuplaşmanın dibine ekmek banmıştık ama herkes buz dagının görünen kısmıyla alakalı

Kimse geçmişte nelerin buna sebebiyet verdigini anlamak istemiyor varsa yoksa suanki durumun insanları derin hezeyana sürükledigine inanma gayreti..

O kıyamet geçmişte kopmuştu zaten gelecekte yenilenler ise geçmişte olan durumun meyveleri..

Herkes sepetine düşeni yiyor suan..

Gelecek nesillerde bu zamanın kutuplaşmasından yana yakıla bahsedecek ama kimse suçu sadece bir digerine atmasın madem kutuplaştık zaten meyilli idik durduk yere benim çıt parmagım senin gözüne girsin demedi/dememelide.

O "dinci" derken dini kullananları kastediyor aslında siz anlamıyorsunuz,yoksa evine kapanıp,okumayan,çalışmayan,kimseye çaktırmadan ibadetini yapana ( ki ibadet dediğin gizli yapılır Allah ile kul arasındadır biliyorsunuz zaten :) ) bişey dediği yok.İmam hatipe gittiysen dincisin,başını kapattıysan dincisin,iş yerinde namaz kılmak istersen dincisin ( kaza diye birşey var ama değilmi :)) kısacası müslüman gibi yaşamını sürdürmek istersen dincisin.Ne güzel mantık değilmi,ne öngörülü aydın bir insanmış yav,canım benim ya ışıklar içinde uyusun.:KK53:
haklısın durucum zaten biz onun DİNCİ derken asıl ne demek istedigini anlayamamış ve asla da bazılarına göre anlamayacak kişiler topluluğuyuz yani suç bizim anlayamayışımızda bize ne demek istedigini anlatanda (!) degil :)

Kızıl ışıklar:)

İşyerimizde bir arkadaşımız var gıbta ediyoruz ona hatunun başı açık ama mübarek o namaz vaktı geldiğinde koşa koşa namaz kılmaya gitmiyormu.. ki patronumuzda kendi yaşantısında din hak getire ve uç noktalarda yaşayan biri ama o bile o çalışanına gıpta ile bakıyor..işte burda o işveren o çalışanına göre uyarlaması şart çünkü bu inanç başka bişi değil..
o çalışan şunu diyor ne yapayım kızlar namaz kılmayı çok seviyorum..

hem "din" kisvesi altında adam yakanlara sebep vermiştir diyeceksiniz hem de kalkıp özgürlük diyeceksiniz.
kusura bakmayın hanımlar ama insanların yaşama hakkı sizin inanç özgürlüğünüzden daha kutsaldır.
ne zaman ki insan yakanların vahşetine bir bahane bulmazsınız işte o zaman bir yerlerde anlaşabiliriz.
ben mesela 28 Şubat için "e onlar da Şeriat Gecesi düzenlemişti" diyor muyum? bir bahanenin ardına sığınmadan 28 Şubat ve sonrasında yaşananlar, ikna odaları zulümdür, aynı siyasi ve dini görüşteki bir erkek üniversiteye giderken kamuda çalışırken kadınların çalışmaması yanlıştır diyebiliyorum mesela.
siz de bahanelerin arkasına saklanmadığınız gün, görüşmek üzere.

Sembolden ibaret olan bir bez parçasını (!)( ki böyle diyorlardı vakti zamanında) eger ideoloji savaşında kullanırsan gün gelir sana dayattıgın durumu kalkan olarak kullananlar türeyecekti elbet..

Ya ne olacağıdııı diyesi geliyor insanın

Etkiye tepki meselesi .

Sembol üzerinden ideoloji savaşını başlatan batı kültürünü isteyenler degil yalnız. Bu sembol bizzat malum ideolojinin sembolü olarak ortaya atıldı, onlar başlattı. Yoksa namazı veya diger şeyleri bile önemsemeyen insanlar için niye bu türban böyle önemli hale getirilsin ki, dimi? Bir çok şeyi önemseme ama türbansız 5 ssaniye bile yaşayamayacak hale gel. Enteresan... çünkü oolay başka

Laik taraf ise buna ket vurmaya çalıştı ama zor işte... Tarihte de hep böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacak. Böyle yayılmaları ya devrimle sert bir şekilde engellersin ya da İngiliz usulü, önce özgürlük verir daha sonra yavaşça eritirsin.

Şu andan sonra yavaşça eriyecek gibi görünüyor. Türban başka bir şeye dönüştü bile çoktan. Yakın zamanın cemaatçi türbanlılarına ve şimdinin türbanlılarına bakınca zaten aradaki fark rahatça görülüyor. Bunlar artacak da üstelik. ''Farz degil tarz oldu'' olayı... Gerçi daha güzelini söylerdim ama neyse...

Üstü kapalı yazdım epeyce, anlamışsındır ama yazdıklarımı.

hem "din" kisvesi altında adam yakanlara sebep vermiştir diyeceksiniz hem de kalkıp özgürlük diyeceksiniz.
kusura bakmayın hanımlar ama insanların yaşama hakkı sizin inanç özgürlüğünüzden daha kutsaldır.
ne zaman ki insan yakanların vahşetine bir bahane bulmazsınız işte o zaman bir yerlerde anlaşabiliriz.
ben mesela 28 Şubat için "e onlar da Şeriat Gecesi düzenlemişti" diyor muyum? bir bahanenin ardına sığınmadan 28 Şubat ve sonrasında yaşananlar, ikna odaları zulümdür, aynı siyasi ve dini görüşteki bir erkek üniversiteye giderken kamuda çalışırken kadınların çalışmaması yanlıştır diyebiliyorum mesela.
siz de bahanelerin arkasına saklanmadığınız gün, görüşmek üzere.

Tamam AZİZ NESİN haklıdır (!)

Bahanelerin ardına sıgınmayayım peki

Dinciler tü kaka imam hatipliler saracak dört bir yanımızı cıyaaak !

Nerde bu devlet nerde bu millet..

Laiklik elden gidiyi a dostlar tez elden önlemleri alalım.

Oldu şimdi sanırım

Sembol üzerinden ideoloji savaşını başlatan batı kültürünü isteyenler degil yalnız. Bu sembol bizzat malum ideolojinin sembolü olarak ortaya atıldı, onlar başlattı. Yoksa namazı veya diger şeyleri bile önemsemeyen insanlar için niye bu türban böyle önemli hale getirilsin ki, dimi? Bir çok şeyi önemseme ama türbansız 5 ssaniye bile yaşayamayacak hale gel. Enteresan... çünkü oolay başka

Laik taraf ise buna ket vurmaya çalıştı ama zor işte... Tarihte de hep böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacak. Böyle yayılmaları ya devrimle sert bir şekilde engellersin ya da İngiliz usulü, önce özgürlük verir daha sonra yavaşça eritirsin.

Şu andan sonra yavaşça eriyecek gibi görünüyor. Türban başka bir şeye dönüştü bile çoktan. Yakın zamanın cemaatçi türbanlılarına ve şimdinin türbanlılarına bakınca zaten aradaki fark rahatça görülüyor. Bunlar artacak da üstelik. ''Farz degil tarz oldu'' olayı... Gerçi daha güzelini söylerdim ama neyse...

Üstü kapalı yazdım epeyce, anlamışsındır ama yazdıklarımı.
Elbette anladım hatta hak verdigim kısımları da var ama bu tarz meselesi haline gelmesi ya da gelmemesi meselesi degil onu aklediş biçiminde sorun olanları çoook ayrı bir başlıkta paragraf paragraf tartışabiliriz

Demek istedigim de aslında gayet açıktı ben de anladıgını biliyorum beni..

Birilerine dayatırsan birileri de sana dayatacaktır temcid pilavına dönecektir mevzu yani bu durumda kimse ille de benim dedigim dogrudur diyemez

Olan şey ''Etkiye tepki ''

nötr diye bişi yoktur insanların inançları vardır ve devlet o inançlara göre düzenlemelidir kendisini.. bir insan inancı gereği örtülü çalışmak istiyorum diyorsa (sınırlar ) içinde çalışabilmelidir.

Devlet inanç sahibi O-LA-MAZ . Devlet taraf TU-TA-MAZ. Laiklik bile tehlikelidir böyle ülkeler için (seküler olmalı ama işte olmuyor işte ) , devlet kendi inançlarına uymayan vatandaşlara ADİL olur mu ? Bir gidin devlet kurumlarına ADALETTE o kadar ilerlemişler ki görünmüyor bile . O kadar ilerlemişler. Adalet Adliye Saraylarında bile yok ki , diğerlerinde olsun !
Devlet kurumunda kot pantolon giymek yasakken, millet ya güne gitmiş gibi , ya da sanki evde yatıyor gibi halde. Serbest kıyafete bile karşıyım ben , saç -sakal karışmış , üstü başı özensiz, ev hali ile çalışmamalılar. Gerçi artık Dingo'nun Ahırı (böyle bir yer gerçekten vardır , hakaret diye tetikte bekleyenlere duyrulur. Google amcaya sorun ,anlatsın) olduğu için her yer bu da pek önemli değil tabi.Ne diyeyim herkes savunduğu adalet ile karşılaşsın . Ben adil olan kişileri tercih ederim , haksızsam bile !
Sizlere iyi yorumlar .

Peki imam hatipler vasıflı öğrenci yetiştirebiliyor mu ona bakmak lazım eski ihl ruhu yok mlsf önemli olan nitelik nicelik değil .şu anda ihl ler bir kesimin arkabahçesi olarak kullanılmıyor mu başörtülülerin sayısı da arttı ama inanç gereği mi tarz gereği mi ona da bakmak kazım ha aziz nesin türbanlılar kamuda cirit atacak derken ayıp etmiş insanların tercihlerine saygı duymamış orası ayrı

Tamam AZİZ NESİN haklıdır (!)

Bahanelerin ardına sıgınmayayım peki

Dinciler tü kaka imam hatipliler saracak dört bir yanımızı cıyaaak !

Nerde bu devlet nerde bu millet..

Laiklik elden gidiyi a dostlar tez elden önlemleri alalım.

Oldu şimdi sanırım
neden bu kadar agresif bir yanıt verdiniz, anlamadım. Aziz Nesin'in tespitlerini haklı buluyorum diye tek bir şey yazmış mıyım? yoo, kaldı ki haklı bulmuyorum. bana göre fazla popülist ve fazla saldırgan bir üslubu vardı kendisinin.
bence iyi bir yazardı ama agresif bir ateistti, tıpkı sizin agresif bir teist olduğunuz gibi.
dincileri sevmem ama dindarlara sözüm olmaz, beni ilgilendirmez daha doğrusu.
imam hatip bir okuldur en nihayetinde, isteyen gitsin okusun, o da benim derdim değil.
Laik elden gitmese bence güzel olur.

Peki imam hatipler vasıflı öğrenci yetiştirebiliyor mu ona bakmak lazım eski ihl ruhu yok mlsf önemli olan nitelik nicelik değil .şu anda ihl ler bir kesimin arkabahçesi olarak kullanılmıyor mu başörtülülerin sayısı da arttı ama inanç gereği mi tarz gereği mi ona da bakmak kazım ha aziz nesin türbanlılar kamuda cirit atacak derken ayıp etmiş insanların tercihlerine saygı duymamış orası ayrı
O vasıflı ögrencilerin herbirinin önü kesildi okullar boşaldı biliyorsunuz

Ayrıca tarz marz meselesi degil konu o tarz denilen saplantıya açıgı kapalısı dibine kadar gömülmüş durumda

neden bu kadar agresif bir yanıt verdiniz, anlamadım. Aziz Nesin'in tespitlerini haklı buluyorum diye tek bir şey yazmış mıyım? yoo, kaldı ki haklı bulmuyorum. bana göre fazla popülist ve fazla saldırgan bir üslubu vardı kendisinin.
bence iyi bir yazardı ama agresif bir ateistti, tıpkı sizin agresif bir teist olduğunuz gibi.
dincileri sevmem ama dindarlara sözüm olmaz, beni ilgilendirmez daha doğrusu.
imam hatip bir okuldur en nihayetinde, isteyen gitsin okusun, o da benim derdim değil.
Laik elden gitmese bence güzel olur.
Ne haddime kendi yazdıgın yorum sevgi pıtırcıklıgı üzerineydi de ben mi anlamadım ?
Bir daha okudum hatta yetmedi şimdi yine okudum açıkçası süt liman bir eda ile yazmamışsınız ne diye ben öyle yazınca agresif olmuş oldum ?

X