Tabi ki etki-tepki. 2-3 ayrı kültür var şu anda. Biri laik kültür, digeri ortadogu kültürü digeri de tasavvuf kültürü. Türban hem ortadogu hem de tasavvuf kültürü için sembol olarak kullanıldı. Burada insanlar taraf seçiyor altı üstü. Ben bunlardan laik kültürü seviyorum, digerleriyle işim olmaz çünkü ortadogu veya tasavvuf kültürü olan bir ülkede yaşamak istemem. Herkes tarafını seçiyor, mesele herkes neyi seçtiginin farkında mı? Bence degil.
Tarz - farz meselesi de türbanın eridiginin göstergesi aslında. Önce türban özgürlügü verildi, sonra türbanlılara sosyalleşme özgürlügü bir de yakın geçmişten kalan ve hala var olan ''kapalıysa çok kıymetlidir, hanım hanımcıktır'' düşüncesi... Bunlar birleşince türbanlılarda abartı bi özgüven oluştu bugünlerde. Bu ögüvenle de girmedikleri yer yok şu anda. Baya baya dünya etraflarında dönüyor zannedenleri çogaldı, trafikte yol bile vermez oldular, ters şeritten ortalıgı karıştıranları da mevcut hatta
aşırı özgüvenleri oldugu için de... hiçbirşeyden sorumlu tutulamadıkları için de... her ortama giriyorlar artık. hatta içkili, sigaralı, nargileli, danslı bilmeme neli... Türban takıp ardından daracık giyinme, yarım metre topuklar, abartı makyaj, abartı parfüm...vs. Türban yavaaaaş yavaaaşş eriyip gidecek böyle böyle çünkü hiçbir şeyden sorumlu tutulmuyorlar.
Böyle gitmesi bana uyar açıkçası. Ortadogu ya da tasavvuf kültürüne dogru ilerlemesin de ne olursa olsun.