Yüzde kaçımızın ne olduğunu tespit eden adam: Aziz Nesin

O vasıflı ögrencilerin herbirinin önü kesildi okullar boşaldı biliyorsunuz

Ayrıca tarz marz meselesi degil konu o tarz denilen saplantıya açıgı kapalısı dibine kadar gömülmüş durumda
Biliyorum ben de o önü kesilenlerden biriyim hani ifrat tefrit meselesi var bilirsin sırf o günlerin intikamı alınması için ziyadesiyle haklar verildi ihl lere bizim burada kaliteli eğitim veren öğretmen liseleri kapatıldı ihl ye çevrildi sırf sayı çoğalsın diye teog da yeterli puan alamayan öğrenci ihl ye yönlenndirildi yada hükümet ihl leri seviyor diye tercih ediliyor ve böylelikle ihl ruhu yok edildi

Ne haddime kendi yazdıgın yorum sevgi pıtırcıklıgı üzerineydi de ben mi anlamadım ?
Bir daha okudum hatta yetmedi şimdi yine okudum açıkçası süt liman bir eda ile yazmamışsınız ne diye ben öyle yazınca agresif olmuş oldum ?
yooo agresif bir mesaj değildi, hoşunuza gitmeyen şeyler yazmış olmam agresif olduğunu göstermez. üzerinize alınmış olmanıza bir söz etmedim zaten.

Devlet inanç sahibi O-LA-MAZ . Devlet taraf TU-TA-MAZ. Laiklik bile tehlikelidir böyle ülkeler için (seküler olmalı ama işte olmuyor işte ) , devlet kendi inançlarına uymayan vatandaşlara ADİL olur mu ? Bir gidin devlet kurumlarına ADALETTE o kadar ilerlemişler ki görünmüyor bile . O kadar ilerlemişler. Adalet Adliye Saraylarında bile yok ki , diğerlerinde olsun !
Devlet kurumunda kot pantolon giymek yasakken, millet ya güne gitmiş gibi , ya da sanki evde yatıyor gibi halde. Serbest kıyafete bile karşıyım ben , saç -sakal karışmış , üstü başı özensiz, ev hali ile çalışmamalılar. Gerçi artık Dingo'nun Ahırı (böyle bir yer gerçekten vardır , hakaret diye tetikte bekleyenlere duyrulur. Google amcaya sorun ,anlatsın) olduğu için her yer bu da pek önemli değil tabi.Ne diyeyim herkes savunduğu adalet ile karşılaşsın . Ben adil olan kişileri tercih ederim , haksızsam bile !
Sizlere iyi yorumlar .
devletmi.. Allahın kanunlarımı demezlermi adama.. Allah emretmiş namaz kıl ey kul ,,devlet yoo kılamassınmı dicek..

Biliyorum ben de o önü kesilenlerden biriyim hani ifrat tefrit meselesi var bilirsin sırf o günlerin intikamı alınması için ziyadesiyle haklar verildi ihl lere bizim burada kaliteli eğitim veren öğretmen liseleri kapatıldı ihl ye çevrildi sırf sayı çoğalsın diye teog da yeterli puan alamayan öğrenci ihl ye yönlenndirildi yada hükümet ihl leri seviyor diye tercih ediliyor ve böylelikle ihl ruhu yok edildi
Ben bu sebebten ötürü ailesinin okuldan aldıgı kız arkadaşlarımı bilirim
Nasıl agladıklarına sahit olmuşlugum vardır..

devletmi.. Allahın kanunlarımı demezlermi adama.. Allah emretmiş namaz kıl ey kul ,,devlet yoo kılamassınmı dicek..
kakao işte anlaşamadığımız nokta bu.
bu devlette Süryaniler de var, Museviler de var, Ateistler, Deistler, Agnostikler de var. devlet bütün bu dinlerin hepsine eşit mesafede durmak zorundadır.
Allah'ın kanunları sadece inanan seni bağlar, Devletin bilmem ne kurumunu değil.

bu devlette Süryaniler de var, Museviler de var, Ateistler, Deistler, Agnostikler de var. devlet bütün bu dinlerin hepsine eşit mesafede durmak zorundadır.
Allah'ın kanunları sadece inanan seni bağlar, Devletin bilmem ne kurumunu değil.

Yazmayım dedim ama sana yazıyorum sayılmaz o yüzden , hay ağzını öpeyim senin , sen çok yaşa emi :KK15:

neyi anlaşamıyoruz işte devlet hangi inanç olursa olsun kendisini ona göre yapılandıracak..aynı şeyden bahsediyoruz herkese eşit.. yardım edecek devlet inançlarını yaşamak isteyenlere..

Elbette anladım hatta hak verdigim kısımları da var ama bu tarz meselesi haline gelmesi ya da gelmemesi meselesi degil onu aklediş biçiminde sorun olanları çoook ayrı bir başlıkta paragraf paragraf tartışabiliriz

Demek istedigim de aslında gayet açıktı ben de anladıgını biliyorum beni..

Birilerine dayatırsan birileri de sana dayatacaktır temcid pilavına dönecektir mevzu yani bu durumda kimse ille de benim dedigim dogrudur diyemez

Olan şey ''Etkiye tepki ''

Tabi ki etki-tepki. 2-3 ayrı kültür var şu anda. Biri laik kültür, digeri ortadogu kültürü digeri de tasavvuf kültürü. Türban hem ortadogu hem de tasavvuf kültürü için sembol olarak kullanıldı. Burada insanlar taraf seçiyor altı üstü. Ben bunlardan laik kültürü seviyorum, digerleriyle işim olmaz çünkü ortadogu veya tasavvuf kültürü olan bir ülkede yaşamak istemem. Herkes tarafını seçiyor, mesele herkes neyi seçtiginin farkında mı? Bence degil.

Tarz - farz meselesi de türbanın eridiginin göstergesi aslında. Önce türban özgürlügü verildi, sonra türbanlılara sosyalleşme özgürlügü bir de yakın geçmişten kalan ve hala var olan ''kapalıysa çok kıymetlidir, hanım hanımcıktır'' düşüncesi... Bunlar birleşince türbanlılarda abartı bi özgüven oluştu bugünlerde. Bu ögüvenle de girmedikleri yer yok şu anda. Baya baya dünya etraflarında dönüyor zannedenleri çogaldı, trafikte yol bile vermez oldular, ters şeritten ortalıgı karıştıranları da mevcut hatta :KK70: aşırı özgüvenleri oldugu için de... hiçbirşeyden sorumlu tutulamadıkları için de... her ortama giriyorlar artık. hatta içkili, sigaralı, nargileli, danslı bilmeme neli... Türban takıp ardından daracık giyinme, yarım metre topuklar, abartı makyaj, abartı parfüm...vs. Türban yavaaaaş yavaaaşş eriyip gidecek böyle böyle çünkü hiçbir şeyden sorumlu tutulmuyorlar.

Böyle gitmesi bana uyar açıkçası. Ortadogu ya da tasavvuf kültürüne dogru ilerlemesin de ne olursa olsun.

Hani şu şehir efsanesi dedikleri bir olay var bilirsin tsk'dan namaz kıldı diye uzaklaştırılan kişiler !

Hah işte o kişilerden birisi benim hala oglum digeri de dayımdır kendisi yüksek rütbeliydi Tsk'dan uzaklaştırılma sebeblerini hani uzaktan şahit olan biri olsam bilmesem belki diyebilirdim ama diyemiyorum..

Hele hala oglunun oturdugu lojmana gittigimizde annem ve halamın örtüsündeki igneleri çıkarıp çene altından baglayarak girmeleri istendi lojman kapısının önünde

Şimdi ne demeliydi bu insanlar devletin kanunu böyle boynumuz kıldan ince mi ?

ortalıgı karıştıranları da mevcut hatta :KK70: aşırı özgüvenleri oldugu için de... hiçbirşeyden sorumlu tutulamadıkları için de... her ortama giriyorlar artık. hatta içkili, sigaralı, nargileli, danslı bilmeme neli... Türban takıp ardından daracık giyinme, yarım metre topuklar, abartı makyaj, abartı parfüm...vs. Türban yavaaaaş yavaaaşş eriyip gidecek böyle böyle çünkü hiçbir şeyden sorumlu tutulmuyorlar......burada sana katılmadan edemicem ve bu konuda haklısın

Hani şu şehir efsanesi dedikleri bir olay var bilirsin tsk'dan namaz kıldı diye uzaklaştırılan kişiler !

Hah işte o kişilerden birisi benim hala oglum digeri de dayımdır kendisi yüksek rütbeliydi Tsk'dan uzaklaştırılma sebeblerini hani uzaktan şahit olan biri olsam bilmesem belki diyebilirdim ama diyemiyorum..

Hele hala oglunun oturdugu lojmana gittigimizde annem ve halamın örtüsündeki igneleri çıkarıp çene altından baglayarak girmeleri istendi lojman kapısının önünde

Şimdi ne demeliydi bu insanlar devletin kanunu böyle boynumuz kıldan ince mi ?
teee iştee anlatmak istediğim hay ağzından öpeyimm K kuruyan fasulye bu kelime bana aittir

ortalıgı karıştıranları da mevcut hatta :KK70: aşırı özgüvenleri oldugu için de... hiçbirşeyden sorumlu tutulamadıkları için de... her ortama giriyorlar artık. hatta içkili, sigaralı, nargileli, danslı bilmeme neli... Türban takıp ardından daracık giyinme, yarım metre topuklar, abartı makyaj, abartı parfüm...vs. Türban yavaaaaş yavaaaşş eriyip gidecek böyle böyle çünkü hiçbir şeyden sorumlu tutulmuyorlar......burada sana katılmadan edemicem ve bu konuda haklısın

hep yazıyorum bir kere de buraya yazayım.. bir şeyi yok etmek istiyorsan serbest bırak.. bundan seneler önce türban / başörtüsü serbest olsaydı bugüne bir avuç kapalı kalırdı.. yavaş yavaş bitiyor, 10 sene sonra ortada bir avuçtan başka bir şey kalmayacak..

Tabi ki etki-tepki. 2-3 ayrı kültür var şu anda. Biri laik kültür, digeri ortadogu kültürü digeri de tasavvuf kültürü. Türban hem ortadogu hem de tasavvuf kültürü için sembol olarak kullanıldı. Burada insanlar taraf seçiyor altı üstü. Ben bunlardan laik kültürü seviyorum, digerleriyle işim olmaz çünkü ortadogu veya tasavvuf kültürü olan bir ülkede yaşamak istemem. Herkes tarafını seçiyor, mesele herkes neyi seçtiginin farkında mı? Bence degil.

Tarz - farz meselesi de türbanın eridiginin göstergesi aslında. Önce türban özgürlügü verildi, sonra türbanlılara sosyalleşme özgürlügü bir de yakın geçmişten kalan ve hala var olan ''kapalıysa çok kıymetlidir, hanım hanımcıktır'' düşüncesi... Bunlar birleşince türbanlılarda abartı bi özgüven oluştu bugünlerde. Bu ögüvenle de girmedikleri yer yok şu anda. Baya baya dünya etraflarında dönüyor zannedenleri çogaldı, trafikte yol bile vermez oldular, ters şeritten ortalıgı karıştıranları da mevcut hatta :KK70: aşırı özgüvenleri oldugu için de... hiçbirşeyden sorumlu tutulamadıkları için de... her ortama giriyorlar artık. hatta içkili, sigaralı, nargileli, danslı bilmeme neli... Türban takıp ardından daracık giyinme, yarım metre topuklar, abartı makyaj, abartı parfüm...vs. Türban yavaaaaş yavaaaşş eriyip gidecek böyle böyle çünkü hiçbir şeyden sorumlu tutulmuyorlar.

Böyle gitmesi bana uyar açıkçası. Ortadogu ya da tasavvuf kültürüne dogru ilerlemesin de ne olursa olsun.
Demiştimya bu konuda denecek çooook şey var deformasyon maalesef her durumda aşırı tezatlıklarla ilerleme kaydediyor ama bu var olan durumun içler acısı halini egale etmiyor(du)
Kimse bu deformasyonu baz alıp birilerinin bu bazdaki istegine engel olmamalı

hep yazıyorum bir kere de buraya yazayım.. bir şeyi yok etmek istiyorsan serbest bırak.. bundan seneler önce türban / başörtüsü serbest olsaydı bugüne bir avuç kapalı kalırdı.. yavaş yavaş bitiyor, 10 sene sonra ortada bir avuçtan başka bir şey kalmayacak..
aynen... ama kalsın bu ülkede inanç hep olsun arkadaşımm ben baş örtülü ile namaz kılan ile oruçlularla ile ezanımla başı açığıyla mutluyum ve huzurluyum ve içiçe yaşamak istiyorum net..

neyi anlaşamıyoruz işte devlet hangi inanç olursa olsun kendisini ona göre yapılandıracak..aynı şeyden bahsediyoruz herkese eşit.. yardım edecek devlet inançlarını yaşamak isteyenlere..
bu dediğin mantıkta çok güzel ama pratikte imkansız. dünya üzerinde tek tanrılı/çok tanrılı bir sürü din ve inanç var. parodi dinleri saymıyorum bile. örneğin Uçan Spagetti Canavarı Dini. bunlar özellikle yurt dışında bildiğin Ateist ve Agnostiklerden oluşan büyük bir cemaate sahip paradi bir din, ülkemizde de müritleri var. şimdi sen bir inançlı olarak elbette onlar parodi din diyebilirsin ama
bir agnostik olarak bana Allah, Zeus ve Uçan Spagetti Canavarı eş uzaklıkta.
bana göre hepinizin inancını yaşama hakkı eş.
benim devlet olduğumu sizin de kamu çalışanı olduğunuzu varsayalım, sizin haricinizde de bir dolu inanan ve inanmayan çalışanım var.
pratikte sizin isteklerinizi hizmet alacak vatandaşı da mağdur etmeden yerine getirmenize izin vermem çok da mümkün değil.
bu başörtüsü gibi bir mesele değil.
bir kadın başörtüsüyle devlet memurluğu yapar, işini taraflı yapmadığı sürece de sorun olmaz.
ama bir memura namaz için izin vermem, diğer memura başka bir ritüel için vermem derken, siz inancınızı yerine getirirken inancı olmayan memurlarımı suistimal etmem, sizin işinizi ona yaptırmam anlamına gelir ki işte tam da bu nedenle size ayrıcalık yaparak ona eşit mesafede durmamış olurum.
yoksa devlet dairesinde nasıl namaz kılarlar hırrrrrrrr gırrrrrr gibi bir kaygı değil benim ki.
bana ne isteyen namaz kılsın, isteyen tek ayak üstünde zıplasın.
haaaa kimseye ayrımcılık yapmadan bunun yolu şudur; diyen biri varsa o çözüme eyvallah derim bu arada.

X