- 14 Şubat 2011
- 1.983
- 1.553
- 133
ben bunu anlıyorum işte,ülkeler birbiri hakkında atıp tutar, bugün kanlı bıçaklı olur yarın işler değişir sarmaş dolaş olur. Ama normal olarak sen senin hakkında dış basında çıkan haberlerden rahatsız olursun aferin çok iyi yaptın demezsin. Bizim ülkemiz çok kötü de ondan,ne yazsalar yeridir demezsin, en azından ben demem.E iyi de bu sadece Türkiye için geçerli değil ki. Örneğin İngiltere'nin Almanya'nın demokratik olup olmaması çok umurunda değil, 1. Dünya Savaşında da 2. Dünya Savaşında da birbirlerini çiğ çiğ yemekte hiçbir mahzur görmediler. Bütün bu tepkilerin sadece ve sadece Türkiye'ye karşı yapıldığı sanrısının 2 sebebi olabilir ya hiç dış basın takip edilmiyor ve örneğin Alman basınında Fransa hakkında neler atılıp tutulduğu hakkında hiçbir bilgi yok, ya da kendimizi çok önemli görüyoruz, herkes Türkiye'yi kıskanıyor, bizim fenalığımıza falan çalışıyorlar sanıyoruz.
Ben durumun ikisi de olduğu fikrindeyim. edit: tepkilerin bu ikisinden de kaynaklandığı fikrindeyim
Yooo onlar da der. Amerikalıların Irak İşgali sırasında Hükümet hakkında söylediklerini bir okumanı tavsiye ederim. Amerikalı olmaktan utanıyorum diyen gazeteciler, blog yazarları vardı yahu.ben bunu anlıyorum işte,ülkeler birbiri hakkında atıp tutar, bugün kanlı bıçaklı olur yarın işler değişir sarmaş dolaş olur. Ama normal olarak sen senin hakkında dış basında çıkan haberlerden rahatsız olursun aferin çok iyi yaptın demezsin. Bizim ülkemiz çok kötü de ondan,ne yazsalar yeridir demezsin, en azından ben demem.
Bak o zaman tamam bunlar normalse,her devlet başkanına yapılması normal, ilk mesajında dediğin ben bu yaşıma geldim böyle hakaret görmedim lafı gereksiz. O zaman Tayyip Erdoğana yapılması da normal, onun da tepki göstermesi kendine kalmış. Mezhebi avrupalılar kadar geniş değil demekki.Erdogana yapilan hakaret kendi tavirlarinin sonucudur. Ulke ile bir ilgisi yok. Bu ulkeyi o yonetiyor degil mi? Adamlar cok daha kibar video da yapmislar hakkinda, disardan nasil gorundugune daha iyi isik tutuyor, seyretmeni tavsiye ederim.
Her devlet baskanina yapilani ulkeye yapiliyor saysaydik Almanya da kendi baskanini Sam amcanin bir tarafina sokmazdi, degil mi?
Sen demezsin tabi canim da biz diyoruz zaten senelerdir. Siir bir yana da, sahsi belalti olmus, anlamsiz bana gore; diger seylerde hemfikiriz. Biz soyleyince iyi de elin Almani soyleyince mi agirimiza gidecek? Biz yillardir burada ne yaziyorsak dis basinda da aynilari yaziyor zaten.ben bunu anlıyorum işte,ülkeler birbiri hakkında atıp tutar, bugün kanlı bıçaklı olur yarın işler değişir sarmaş dolaş olur. Ama normal olarak sen senin hakkında dış basında çıkan haberlerden rahatsız olursun aferin çok iyi yaptın demezsin. Bizim ülkemiz çok kötü de ondan,ne yazsalar yeridir demezsin, en azından ben demem.
Hakaret de olsa savunurmusunuz. Farkındaysanız yerme,tahkir etme,aşağılama söz konusu. Bir tespit, bir analiz ya da normal bir eleştiri değil.bir ülke kendi ülkesinin yöneticilerini eleştirir, hakaret de eder belki çünkü o ülkede kendisi yaşıyordur, ama başka bir ülkenin yöneticisine niye hakaret eder?Yooo onlar da der. Amerikalıların Irak İşgali sırasında Hükümet hakkında söylediklerini bir okumanı tavsiye ederim. Amerikalı olmaktan utanıyorum diyen gazeteciler, blog yazarları vardı yahu.
Eğer dış basında çıkan doğruysa, doğru bir konuya parmak basıyorsa evet derim. Niçin demeyeyim. Bir eylem yanlışsa yanlıştır, örneğin aynı partiye oy vermiyoruz, birbirimizin oy verdiği partiden bile hoşlanmıyoruz ama sırf sen atıyorum siyasi bir manevreya karşısın diye ben yanlış olduğunu düşündüğüm o manevreya destek mi vermeliyim?
Yanlışsa yanlıştır.
A'nın da kendi kişisel çıkarları sebebiyle yanlış dediği bir şeyi sırf ona karşı olayım diye niçin savunmalıyım? Ve savunup nasıl kendime dürüst derim?
Tamam eleştir, hakaret de et ama,sırf daha fazla biraz daha fazla eleştirebilmek adına kendinle çelişme.Sen demezsin tabi canim da biz diyoruz zaten senelerdir. Siir bir yana da, sahsi belalti olmus, anlamsiz bana gore; diger seylerde hemfikiriz. Biz soyleyince iyi de elin Almani soyleyince mi agirimiza gidecek? Biz yillardir burada ne yaziyorsak dis basinda da aynilari yaziyor zaten.
Ayrıca bu son cümlen muhalefetle ihanet arasındaki ince çizgi bana göre. Biz söyleriz ama elin almanı söyleyemez.Sen demezsin tabi canim da biz diyoruz zaten senelerdir. Siir bir yana da, sahsi belalti olmus, anlamsiz bana gore; diger seylerde hemfikiriz. Biz soyleyince iyi de elin Almani soyleyince mi agirimiza gidecek? Biz yillardir burada ne yaziyorsak dis basinda da aynilari yaziyor zaten.
Kim dedi isim versenize? Herkes hakaret varsa dava edilmeli dedi zaten. Neden burdakiler bu durumdan hosnut imaji yaratmaya calistiginizi anlamıyorum.Evet obama merkel vs. bircok siyasi icin böyle igrenc seyler yapılıyor. Bunu söylemek neden normal karsilamak anlamina gelsin ki?Ayrıca burada arkadaşlar sabahtan beri,bu tarz şiirlerin, eleştirilerin diğer devlet başkanlarına da yapıldığını hepsinin normal karşıladığını bizim abarttığımızı savundular.siz diyorsunuz ki bu yaşıma geldim böyle hakaret görmedim,bunun ülkemize bir hakaret olduğunu kabul ediyorsunuz öyleyse.yani o zaman Tayyip Erdoğan tepkisinde,bizde bunun ülkemize yapılan bir hakaret olduğunu savunmakta haklıyız.
Niye gereksiz? Ben ne demisim? Bunca yil onlarca basbakan, CB gordum ama boyle hakarete ugrayani gormedim, bu rezillik demisim. Bir sapma mi olmus yazilarimda.. Sen ille de Turkiyeye hakaret edildi dedin diye senle ayni fikirde olmak zorunda miyim? Bana gore sahsi bir hakaret bu. Git siiri oku, oyle yaz.Bak o zaman tamam bunlar normalse,her devlet başkanına yapılması normal, ilk mesajında dediğin ben bu yaşıma geldim böyle hakaret görmedim lafı gereksiz. O zaman Tayyip Erdoğana yapılması da normal, onun da tepki göstermesi kendine kalmış. Mezhebi avrupalılar kadar geniş değil demekki.
Vallahi beni alıntılamadığınız müddetçe isim olayına dikkat etmiyorum. Bizde hakaret varsa dava edilmeli diyoruz zaten, ee? Siz niye sinirleniyosunuz öyleyse?Kim dedi isim versenize? Herkes hakaret varsa dava edilmeli dedi zaten. Neden burdakiler bu durumdan hosnut imaji yaratmaya calistiginizi anlamıyorum? Evet obama merkel vs. bircok siyasi icin böyle igrenc seyler yapılıyor. Bunu söylemek neden normal karsilamak anlamina gelsin ki?
Burada asıl mesele Turkiyenin imaji diyenlere gülüyorum ben. Asiri samimiyetsiz duruyor
O zaman ilk defa bir cumhurbaşkanımız Avrupa standartlarına ulaşmış oluyor, öyle mi?Niye gereksiz? Ben ne demisim? Bunca yil onlarca basbakan, CB gordum ama boyle hakarete ugrayani gormedim, bu rezillik demisim. Bir sapma mi olmus yazilarimda.. Sen ille de Turkiyeye hakaret edildi dedin diye senle ayni fikirde olmak zorunda miyim? Bana gore sahsi bir hakaret bu. Git siiri oku, oyle yaz.
Senelerdir CB memuruna garibanina 15 yasinda cocuga bile vara yoga hakaret davalari acmakla mesgul. Hatta en son biri "Tayyipe cay yok" dedi diye bile dava acmisti..Bunlarin her biri Turkiyeye mi hakaret ediyor aslinda? Tam AKP zihniyeti, hepsi teruris bunlarin, vatan haini, he mi?
Ha gitsin simdi diyorum, garibana dava acmak, iceri tiktirmak kolay, biraz da dislilerle, gercekten hak edenlerle ugrassin.
Yok, daha degil.. O az once "cok daha kibar" diye bahsettigim videoya da dava acmis seninki..O zaman ilk defa bir cumhurbaşkanımız Avrupa standartlarına ulaşmış oluyor, öyle mi?
Ama bak savunmuyorum zaten. Sizler kadar sert tepki vermediğim için savunduğum kanaatinde olan sizlersiniz. Yoksa gayet dedim. Komik değil, eleştiri değil, baştan ayağa hakaret dolu, bala niyete bir iki tane doğru cümlecik sıkıştırdığı bir monolog, bak şiir bile değil. O derece. Yapanın komedyen olması ayrı bir hakaret çünkü adam komik değil, mimikleri bile değil yahu.Hakaret de olsa savunurmusunuz. Farkındaysanız yerme,tahkir etme,aşağılama söz konusu. Bir tespit, bir analiz ya da normal bir eleştiri değil.bir ülke kendi ülkesinin yöneticilerini eleştirir, hakaret de eder belki çünkü o ülkede kendisi yaşıyordur, ama başka bir ülkenin yöneticisine niye hakaret eder?
Görünen kısmı evet saçma,buraya kadar aynı fikirdeyiz. Ama perde arkasında Türkiye Almanya ya dediğini yaptırdı imajı da hoşuma gitmedi değil demek bu kadar Türkiye'ye muhtaç Almanya şuanda. Ya da merkel Erdoğana aşık :))Ama bak savunmuyorum zaten. Sizler kadar sert tepki vermediğim için savunduğum kanaatinde olan sizlersiniz. Yoksa gayet dedim. Komik değil, eleştiri değil, baştan ayağa hakaret dolu, bala niyete bir iki tane doğru cümlecik sıkıştırdığı bir monolog, bak şiir bile değil. O derece. Yapanın komedyen olması ayrı bir hakaret çünkü adam komik değil, mimikleri bile değil yahu.
Bu başka şey.
Benim karşı olduğum, böyle Almanya'ya uyarı çekecek nota verme noktasına getirecek, dava açacak kadar mesele haline getirilmesi.
O videoyu izlediğimde ne hissetttim biliyor musun?
Üzüldüm. Arkada benim yaşadığım ülkenin bayrağı eşliğinde bu seviye yoksunu şiir okunuyor. Evet üzüldüm.
Ama basit bir şekilde "Bir ülkenin yöneticisi ve seçilmiş lideri hakkında dile getirilen kişisel ve göreve yönelik hakaretleri kınıyor, şahsı Alman halkının vicdanına havale ediyoruz" demek yeterli bir tepkiyken, neredeyse Berlin kapılarına dayanacağız.
Saçma değil mi?
Tepki gösterilmesin, demiyorum, elbette gösterilecek ama bu kadar orta oyununa döndürmeye gerek var mı?
Başka bir ülkenin yöneticisine niye hakaret eder biliyor musun? Çünkü o ülkenin yöneticisinin aldığı kararlardan doğrudan kendisi de etkileniyordur.
Hakaret etmesi doğru demiyorum, sebebi bu diyorum.
E sabahtan beri buraya yaziyoruz. Sabahtan beri olayi normallestiriyolar derseniz uzerimize alinmamiz gayet doğal. Hakaret varsa dava konusunda hem fikiriz zaten normallestirme iddianiza yanit veriyorum.Vallahi beni alıntılamadığınız müddetçe isim olayına dikkat etmiyorum. Bizde hakaret varsa dava edilmeli diyoruz zaten, ee? Siz niye sinirleniyosunuz öyleyse?
Kesinlikle Tayyip Bey filan benim umrumda değil. Bazı arkadaşlarımız şahsına yapılmıştır, haketmiştir dedi,sonra Türkiye kendini ne sanıyor bütün herkese yapılıyor bu tarz karikatürler vs.dendi. Yani hakarettir dava edilmesi normaldir diye düşünüyorsanız zaten aynı fikirdeyiz.E sabahtan beri buraya yaziyoruz. Sabahtan beri olayi normallestiriyolar derseniz uzerimize alinmamiz gayet doğal. Hakaret varsa dava konusunda hem fikiriz zaten normallestirme iddianiza yanit veriyorum.
Bu arada bakin ben sizin gibi kacak guresmeyip direkt soyluyorum sizlerin derdi de aman ülkemize hakaret falan değil. Tayyip Beye hakaret edilmis olması. Yoksa Kakao falan cok guzel dalga gecerdi rahmetlo Ecevitle hic boyle ustune atlandigini gormedim
Sen ne diyorsun.. Komedyen unlu olmus, diger komedyenler "biz de Erdogana hakaret etsek biz de unlu olur muyuz?" arayisina girmis.. Baska bir TV Erdogani "ayin elemani" secmis. En buyuk komedyen ilan etmis. Videolari turkce alt yaziya cevirip yayinliyorlarmis..bende dava acılmaması gerektigini dusunuyorum acıkcası saygı cercevesinde olan elestiriler kaale alınır ama boyle hakaret iceren yazı ve siir tarzında seyler yazan kisileri gormezden gelseler bence daha iyi olurdu o komedyen kendini daha onemli hissetmistir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?